10 ΕΥΚΟΛΟΙ ΤΡΟΠΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΜΠΛΟΚΑΡΕΤΕ ΤΙΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΕΙΣ ΣΑΣ

10 εύκολοι τρόποι να ξεμπλοκάρετε τις αποχετεύσεις σας

Υπάρχουν τόσες πολλές μέθοδοι που μπορείτε να ακολουθήσετε για να την άμεση απόφραξη αποχέτευσης στο χώρο του σπιτιού σας, αλλά δεν είναι πάντα σαφές ποια μέθοδος είναι κατάλληλη για τα υδραυλικά του σπιτιού σας. Κατά κανόνα, η συμβουλή που δίνουν οι επαγγελματίες την εταιρείας Αποφράξεις Αναγνώστου στους πελάτες είναι πάντα καλύτερο να ξεκινήσετε με τις πιο ήπιες λύσεις για να αποφύγετε να καταστρέψετε τους σωλήνες σας προτού προχωρήσετε σε πιο επιθετικά μέτρα.

Ακολουθούν 10 εύκολες μέθοδοι DIY για να ξεμπλοκάρετε τις αποχετεύσεις στο χώρο του σπιτιού, της εργασίας ή ακόμα και της επιχείρησης σας.

1. Για να ξεμπλοκάρετε έναν νεροχύτη χρησιμοποιώντας μια κρεμάστρα

Τα μαλλιά, η βρωμιά και τα μικρά κομμάτια των τροφίμων μπορούν εύκολα να φράξουν τις αποχετεύσεις σας καθώς συνδέονται με το υπολείμματα σαπουνιού που συσσωρεύεται στα τοιχώματα του σωλήνα αποστράγγισης. Με την πάροδο του χρόνου, αυτό μπορεί να επιβραδύνει τη ροή του νερού.

Μια απλή κρεμάστρα μπορεί να ξεμπλοκάρει αποτελεσματικά έναν φραγμένο νεροχύτη. Πάρτε μια κανονική κρεμάστρα, ισιώστε την και δημιουργήστε ένα μικρό σχήμα γάντζου στο ένα άκρο του σύρματος. Σπρώξτε αυτό το άκρο αργά προς τα κάτω στον αγωγό και αρχίστε να “ψαρεύετε”.

Αποφύγετε να σπρώξετε την κρεμάστρα προς τα κάτω με πίεση, καθώς αυτό μπορεί να μετακινήσει το μπλοκάρισμα πιο κάτω στην αποχέτευση. Αντ ‘αυτού, χρησιμοποιήστε απαλές κινήσεις “προώθησης” και “αγκίστρωσης” για να βοηθήσετε να απομακρυνθεί και να αφαιρεθεί η αιτία που φράζει την αποχέτευση σας.

2. Για αποχετεύσεις ντους και τουαλέτας χρησιμοποιείστε απορρυπαντικό πιάτων

Οι αποχετεύσεις του ντους ή της μπανιέρας φράζουν πολύ εύκολα από τις τρίχες ή τα μαλλιά. Με τις τουαλέτες, είναι συνήθως άλλοι λόγοι όπως η χρήση χαρτιού υγείας, μωρομάντηλα ή χαρτομάντιλα, γυναικεία προϊόντα υγιεινής ή μπάλες από βαμβάκι. Ο γενικός κανόνας είναι πάντα να πετάτε οτιδήποτε στέρεο στα σκουπίδια!

Το απορρυπαντικό πιάτων είναι μια εξαιρετική λύση για αυτή τη χρήση επειδή διασπά τα υπολείμματα και λιπαίνει την αποχέτευση σας. Ρίξτε σε ένα φλιτζάνι απορρυπαντικό πιάτων, ακολουθούμενο από βραστό νερό. Στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε ένα έμβολο για να βοηθήσετε στην απομάκρυνση του φράγματος. Μπορείτε επίσης να φορέσετε γάντια από καουτσούκ και να χρησιμοποιήσετε τα χέρια σας για να ανακουφίσετε μόνοι σας το φράξιμο.

3. Μαγειρική σόδα και ξύδι

Η χρήση αυτών των δύο ουσιών δεν είναι μόνο για να δημιουργήσετε μια έκρηξη ηφαίστειου για το μάθημα φυσικής του παιδιού σας! Η ανθρακούχα δύναμη αυτού του μείγματος μπορεί επίσης να βοηθήσει στην απομάκρυνση ήπιων φραγμών, όπως στο νεροχύτη του μπάνιου σας.

Αρχικά, ρίξτε βραστό νερό στην αποχέτευση και περιμένετε μέχρι να απομακρυνθεί πλήρως το νερό. Στη συνέχεια, ρίξτε περίπου μισό φλιτζάνι μαγειρική σόδα στον αγωγό. Ακολουθήστε το με ένα μείγμα από ένα φλιτζάνι ζεστό νερό και ένα φλιτζάνι λευκό ξύδι. Αφήστε αυτό το μείγμα να κάνει τη μαγεία του για τουλάχιστον μία ώρα, αν και είναι καλύτερο να το αφήσετε να καθίσει όσο το δυνατόν περισσότερο, όπως ένα ολόκληρο βράδυ για μέγιστο αποτέλεσμα.

 

4. Η μαγειρική σόδα δεν λειτουργεί; Δοκιμάστε τη σόδα πλυσίματος

Εάν η μαγειρική σόδα σας αποτύχει και ψάχνετε για μια πιο δυνατή σπιτική εναλλακτική λύση, η σόδα πλυσίματος είναι το επόμενο καλύτερο στοίχημα σας.

Η σόδα πλυσίματος, επίσης γνωστή ως ανθρακικό νάτριο, χρησιμοποιείται συνήθως σε προϊόντα καθαρισμού και κάνει ένα εξαιρετικό βοήθημα DIY για την απόφραξη των αποχετεύσεων. Είναι πιο αλκαλικό στοιχείο από τη μαγειρική σόδα και αυτό την κάνει το πιο δυνατό καθαριστικό αποστράγγισης.

Ρίξτε λίγο βραστό νερό στον νεροχύτη σας, ακολουθούμενο από μια κούπα σόδα πλύσης. Στη συνέχεια, ρίχνουμε μια κούπα βραστό νερό και αφήνουμε για 5 λεπτά. Αυτό θα βοηθήσει στην απομάκρυνση τυχόν μπλοκαρίσματος. Εάν ο νεροχύτης σας εξακολουθεί να αδειάζει αργά, επαναλάβετε τη διαδικασία ξανά.

Σε περίπτωση που δεν έχετε σόδα πλύσης ρίξτε μια ½ κούπα μαγειρικής σόδας σε ένα ταψί και ψήστε το στο φούρνο για μια ώρα στους 200°C. Αυτή η διαδικασία θα απελευθερώσει την περίσσεια διοξειδίου του άνθρακα και θα το μετατρέψει σε σόδα πλύσης.

5. Χρησιμοποιήστε μια σκούπα υγρών στερεών

Μια σκούπα υγρών στερεών κάνει ακριβώς αυτό που λέει το όνομα της, καθαρίζει τόσο σε υγρά περιβάλλοντα όσο και στερεά αντικείμενα από σκόνη και βρωμιά. Αυτοί οι τύποι σκούπας χρησιμοποιούνται συχνά για να απορροφούν απόβλητα από μπλοκαρισμένες αποχετεύσεις, ειδικά αν το μπλοκάρισμα είναι ψηλά και κοντά.

Πριν ξεκινήσετε, δημιουργήστε μια σφράγιση πάνω από τον πλησιέστερο αγωγό για να αποφύγετε τη δημιουργία χάους. Μια παλιά κεφαλή εμβόλου τοποθετημένη πάνω από την τρύπα λειτουργεί καλά.

Στη συνέχεια, γυρίστε τη σκούπα στη ρύθμιση υγρού με την πιο ισχυρή αναρρόφηση και τοποθετήστε το πάνω από τη βαλβίδα του νιπτήρα. Ενεργοποιήστε την ηλεκτρική σκούπα και αφήστε για 1-2 λεπτά. Στη συνέχεια απενεργοποιήστε την και αφήστε σε χαμηλή πίεση το νερό της βρύσης να τρέξει για να δείτε αν ο νεροχύτης έχει ξεμπλοκάρει.

6. Αναψυκτικά τύπου Cola

Τα αναψυκτικά τύπου Cola είναι μια λιγότερο γνωστή λύση που μπορείτε να βρείτε στο ψυγείο σας. Ρίξτε ένα μπουκάλι κόλα 2 λίτρων μέσα στη φραγμένη αποχέτευση. Η Cola είναι στην πραγματικότητα αρκετά καυστική και αποτελεσματική στην απομάκρυνση της συσσώρευσης στις αποχετεύσεις σας, αλλά είναι πολύ πιο ήπια από τα εμπορικά καθαριστικά αποχέτευσης.

Αφήστε την να καθίσει και περιμένετε τουλάχιστον μία ώρα πριν ενεργοποιήσετε το ζεστό νερό για να το δείτε αν έχει επιστρέψει η λειτουργία του νεροχύτη σας στην κανονική τους λειτουργία.

Πότε δεν πρέπει να χρησιμοποιείτε σόδα ή κόλα;

Είναι καλύτερο να χρησιμοποιείτε κόλα για επίμονα μπλοκαρίσματα. Λόγω της οξύτητας τους, τα ροφήματα σόδας μπορούν εύκολα να καθαρίσουν τη βρωμιά από τους σωλήνες. Ωστόσο, μπορούν επίσης να αφήσουν μια κολλώδη μεμβράνη λόγω του σιροπιού ζάχαρης που περιέχουν. Εάν αντιμετωπίζετε μόνο ένα μικρό μπλοκάρισμα στον νεροχύτη σας, χρησιμοποιήστε μια εναλλακτική μέθοδο όπως μαγειρική σόδα ή σόδα πλύσης.

7. Καθαρίστε το P-Trap

Εάν η μέθοδος ξιδιού ή σόδας δεν είναι αποτελεσματική για να αποφράξετε την αποχέτευση σας, ίσως χρειαστεί να αφαιρέσετε με φυσικό τρόπο την πηγή του φράγματος. Ευτυχώς, δεν χρειάζεται να καλέσετε υδραυλικό για να καθαρίσετε την π-παγίδα-μπορείτε να το κάνετε μόνοι σας!

Το p-trap είναι ο κυρτός σωλήνας κάτω από το νεροχύτη σας, σχεδιασμένος να πιάνει συντρίμμια, οπότε δεν εισέρχεται στο υπόλοιπο υδραυλικό σύστημα του σπιτιού σας. Τοποθετήστε έναν κάδο κάτω από το νεροχύτη σας για να πιάσετε την περίσσεια νερού και χρησιμοποιήστε ένα γαλλικό κλειδί ή πένσα για να ξεβιδώσετε τον σωλήνα σε σχήμα u (την παγίδα p) κάτω από το νεροχύτη σας.

Αδειάστε το περιεχόμενό του και μεταφέρετε την παγίδα p σε άλλο νεροχύτη για να ξεπλύνετε και να καθαρίσετε τυχόν υπολείμματα. Στη συνέχεια, αντικαταστήστε το για να δείτε αν το φράξιμο έχει επιλυθεί.

8. Έμβολα

Εάν κανένα από τα μείγματα δεν κάνει το κόλπο , προσπαθήστε να ξεμπλοκάρετε χειροκίνητα την αποχέτευση σας με ένα έμβολο. Είναι σημαντικό να χρησιμοποιείτε το σωστό έμβολο γιατί ένα απλό έμβολο τουαλέτας δεν θα το κάνει εάν εργάζεστε με μικρότερη αποχέτευση, όπως στο νιπτήρα ή στο ντους. Θα χρειαστείτε ένα έμβολο σχεδιασμένο για μικρότερες αποχετεύσεις.

Ξεβιδώστε τη σχάρα ή το πώμα και εφαρμόστε το έμβολο στην αποχέτευση και προσπαθήστε να δημιουργήσετε όσο το δυνατόν πιο σφιχτή σφράγιση (η εφαρμογή βαζελίνης στο χείλος του εμβόλου μπορεί να βοηθήσει σε αυτό). Στη συνέχεια βυθιστείτε δυνατά, τρέξτε νερό για να δείτε αν το φράξιμο έχει καθαριστεί και επαναλάβετε όπως είναι απαραίτητο.

9. Φίδια και άλλα υδραυλικά εργαλεία

Παρόλο που τα φίδια, τα υδραυλικά τρυπάνια και άλλα εργαλεία πωλούνται σε κάθε κατάστημα, είναι πιθανό να  καταστρέψουν ή ενδεχομένως να τρυπησούν οι σωλήνες σας εάν γίνει λάθος. Εάν είστε αρχάριος στη χρήση αυτών των εργαλείων στις υδραυλικές εγκαταστάσεις σας συνιστάται να πάρετε έναν επαγγελματία για να επιλύσει κάθε σας πρόβλημα.

10. Καυστική σόδα

Η καυστική σόδα είναι πιο σκληρή από τις φυσικές εναλλακτικές, καθώς μπορεί να προκαλέσει χημικά εγκαύματα. Γνωστό ως υδροξείδιο του νατρίου, η χρήση καυστικής σόδας απαιτεί να φοράτε προστατευτικά γυαλιά και γάντια από καουτσούκ. Βεβαιωθείτε ότι είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν χειρίζεστε αυτό το χημικό και βεβαιωθείτε ότι ο χώρος αερίζεται καλά.

Σε έναν κουβά, προσθέστε τα τρία τέταρτα του λίτρου κρύου νερού, ακολουθούμενα από τρία φλιτζάνια καυστικής σόδας. Ανακατέψτε καλά με μια ξύλινη κουτάλα. Το μείγμα πρέπει να αρχίσει να λιώνει. Ρίξτε το μείγμα στη φραγμένη αποστράγγισή σας και αφήστε το να κάνει τη μαγεία του για 20 έως 30 λεπτά. Ρίξτε βραστό νερό στην αποχέτευση για να απομακρύνετε το μείγμα. Εάν έχετε σοβαρά φραγμένη αποχέτευση, ίσως χρειαστεί να επαναλάβετε αυτήν τη διαδικασία.

10 εύκολοι τρόποι να ξεμπλοκάρετε τις αποχετεύσεις σας

Γιατί οι αποχετεύσεις σας βουλώνουν συνεχώς;

Τα παλαιότερα σπίτια περιέχουν σωλήνες οι οποίοι είναι πιο επιρρεπείς σε βουλώματα και διαρροές λόγο της ηλικίας τους και την καθημερινής τους χρήση. Εάν αυτό ισχύει και για εσάς, προσπαθήστε να προσδιορίσετε τις θέσεις στους σωλήνες σας που αντιμετωπίζουν τις πιο συχνές αποφράξεις.

Στη συνέχεια, αντί να αντικαταστήσετε τις σωληνώσεις σε ολόκληρο το σπίτι σας, πρέπει μόνο να αλλάξετε τις σωληνώσεις σε αυτές τις συγκεκριμένες τοποθεσίες που παρουσιάζουν πιο συχνά προβλήματα. Τέλος, εγκαταστήστε ένα  σύστημα ανίχνευσης διαρροών  για την παρακολούθηση της ροής του νερού και την αποφυγή διαρροών.

Επικοινωνήστε με τις Αποφράξεις Αναγνώστου

Οι βουλωμένες αποχετεύσεις αποτελούν ενόχληση, ειδικά αν είναι κάτι που πρέπει να αντιμετωπίζετε σε τακτική βάση. Επικοινωνήστε με τις Αποφράξεις Αναγνώστου για να συνεργαστείτε με μια έμπειρη αποφρακτική εταιρεία. Το έμπειρο προσωπικό της μπορούν να σας παρέχουν υπηρεσίες όπως: υδροβολής για απόφραξη αποχέτευσης, καθαρισμού των αγωγών αποχέτευσης, προληπτική συντήρηση δικτύου.

Για δεκαετίες, οι ιδιοκτήτες σπιτιών και επιχειρήσεων στην Αθήνα μας εμπιστεύονται για επισκευές και εγκαταστάσεις υδραυλικών εργασιών, επισκευές και απόφραξη αποχετεύσεων. Καλέστε μας σήμερα!

ΔΕΙΤΕ ΑΛΛΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΑΠΟΦΡΑΞΕΩΝ:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Fill out this field
Fill out this field
Δώστε μια έγκυρη ηλ. διεύθυνση.
You need to agree with the terms to proceed

Μενού
Call Now Button