3 λόγοι για να προετοιμάστε τους σωλήνες αποχέτευσης σας για το χειμώνα

3 Λόγοι για να προετοιμάστε τους σωλήνες αποχέτευσης σας για το χειμώνα

Σπάνια δίνουμε προσοχή στους σωλήνες αποχέτευσης εκτός φυσικά και αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα. Αλλά ο χειμώνας πλησιάζει και έτσι είναι η ώρα για έναν τακτικό έλεγχο συντήρησης του σπιτιού ή της επιχείρησης σας.

Και ενώ το σχεδιάζετε και προγραμματίζετε το ραντεβού σας με την εταιρεία Αποφράξεις Αναγνώστου, μην ξεχνάτε τις αποχετευτικές γραμμές σας. Η συντήρηση των αποχετευτικών και υδραυλικών συστημάτων του σπιτιού ή της επιχείρησης είναι συχνά το πιο παραμελημένο σημείο της προληπτικής συντήρησης εν όψη των ποιο ψυχρών μηνών του έτους .

Σπάνια δίνουμε προσοχή στους σωλήνες αποχέτευσης εκτός φυσικά και αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα. Αλλά αν αγνοήσετε τους σωλήνες αποχέτευσης αυτόν τον χειμώνα, μπορεί να έρθετε αντιμέτωποι με μεγάλα προβλήματα. Θέλετε να μάθετε γιατί; Εδώ είναι οι 3 κορυφαίοι λόγοι για να ελέγξετε τις γραμμές αποχέτευσης πριν από το χειμώνα που σας ετοίμασαν το έμπειρο ανθρώπινο δυναμικό της εταιρείας Αποφράξεις Αναγνώστου.

Προσδιορίστε τα προβλήματα στους σωλήνες αποχέτευσης

Όταν αλλάζει η θερμοκρασία, αλλάζουν και οι συνθήκες του εδάφους. Όπως γνωρίζετε, το έδαφος παγώνει και ξεπαγώνει αρκετά συχνά κατά την διάρκεια του χειμώνα. Αυτές οι μεταβολές στην θερμοκρασία επηρεάζουν τους σωλήνες αποχέτευσης. Εάν η θερμοκρασία πέσει κάτω από το σημείο πήξης, οι σωλήνες μπορεί να παγώσουν. Αυτό θα προκαλέσει κάποια μεγάλα προβλήματα με την αποστράγγιση του νερού στο σπίτι ή την επιχείρηση σας.

Μπορεί να βρεθείτε στη κατάσταση που ήταν οι άνθρωποι έναν αιώνα πριν, όταν έπρεπε να χρησιμοποιούν κουβάδες και μπανιέρες για το καθημερινό τους πλύσιμο και τον καθαρισμό τους. Πριν έρθει ο χειμώνας, είναι καλύτερο να βεβαιωθείτε ότι κάτι τέτοιο δεν θα συμβεί σε εσάς. Κανείς δεν θέλει να επισκευάσει ή να αντικαταστήσει σωλήνες αποχέτευσης σε χαμηλές θερμοκρασίες. Σκεφτείτε όλο τον χρόνο που θα χρειαστεί να αφιερώσετε έξω από την επίβλεψη υδραυλικών, αν συμβεί αυτό.

Ελέγξτε για διαρροές σωλήνων

Οι μεταβαλλόμενες θερμοκρασίες επηρεάζουν άμεσα τους σωλήνες αποχέτευσης. Το κρύο του χειμώνα επηρεάζει συνεχώς τις διαστάσεις του σωλήνα σας. Διαστέλλονται και συστέλλονται ακανόνιστα. Αυτό πιθανότατα θα προκαλέσει ρωγμές στους σωλήνες, οδηγώντας σε διαρροές στους σωλήνες αποχέτευσης.

Ακόμη και μια μικρή ρωγμή είναι μια πιθανή επικείμενη καταστροφή του χώρου και της περιουσία σας. Μπορεί να ξυπνήσετε σε ένα πλημμυρισμένο σπίτι, επιχείρηση ή κήπο ή μπορεί να παρατηρήσετε αύξηση στους λογαριασμούς κοινής ωφέλειας. Οι ρίζες των φυτών μπορούν εύκολα να εισχωρήσουν σε αυτές τις ρωγμές και να προκαλέσουν απόφραξη. Εάν θέλετε να αποφύγετε όλες αυτές τις καταστάσεις, είναι καλύτερο να ελέγξετε για διαρροές των σωλήνων αποχέτευσης.

Έλεγχος μονάδας απόρριψης

Με το που πλησιάζει ο χειμώνας ξεκινάμε και τον προγραμματισμό για την εορταστική περίοδο. Το ψήσιμο και το μαγείρεμα για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά συχνά επιβαρύνουν τους σωλήνες αποχέτευσης και τις μονάδες απόρριψής σκουπιδιών σας.

Οι μονάδες απόρριψής σκουπιδιών στο νιπτήρα της κουζίνας σας αντιμετωπίζουν το χειρότερο σας εαυτό. Αδειάζεται συνεχώς λίπος, λάδια και μικρά κομμάτια φαγητού στο νιπτήρα της κουζίνας σας. Αυτά συνήθως καταλήγουν στις σωλήνες αποχέτευσης.

Με όλα τα πάρτι και τη διασκέδαση που πρέπει να απολαύσετε και εσείς με την οικογένεια και τους φίλους σας, δεν θέλετε να κολλήσετε με ένα σοβαρό πρόβλημα στους σωλήνες αποχέτευσης. Ειδικά αν σχεδιάζετε ένα μεγάλο πάρτι στο σπίτι σας! Εάν σκοπεύετε να καταπονήσετε υπερβολικά το υδραυλικό και αποχετευτικό σας σύστημα προετοιμάστε το καθαρίζοντάς το και συντηρώντας το σωστά.

3 λόγοι για να προετοιμάστε τους σωλήνες αποχέτευσης σας για το χειμώνα

Προετοιμάστε το σπίτι σας για το χειμώνα

Καθώς οι θερμοκρασίες αρχίζουν να πέφτουν, καλό είναι να αρχίσετε να σκέφτεστε τα βήματα που πρέπει να κάνετε για να προετοιμάσετε το σπίτι σας. Συνιστάται να συντηρήσετε το σπίτι σας πριν την πρώτη παγωμένη μέρα του χρόνου.

Είτε πρόκειται για το σπίτι που διάθετε προς ενοικίαση, για την εξοχική σας κατοικία που θα εγκαταλείψετε τους χειμερινούς μήνες ή απλώς για το μέρος που αποκαλείτε σπίτι κάθε μέρα, θα πρέπει να λάβετε μέτρα για να το προετοιμάσετε για τους παγωμένους μήνες του χρόνου πριν να είναι πολύ αργά. Τι πρέπει να κάνετε όμως για να καταφέρετε να προστατέψετε το σπίτι σας; Εδώ, θα δούμε γιατί είναι σημαντικό να το κάνετε κάθε χρόνο και ποια βήματα πρέπει να ακολουθήσετε.

Προετοιμάστε ένα άδειο σπίτι

Το νερό διαστέλλεται όταν παγώνει και γίνει πάγος. Αυτή η διαστολή προκαλεί πίεση εντός στις σωλήνες αποχέτευσης, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε εκτεταμένες ζημιές. Οι χειμερινές προετοιμασίες των υδραυλικών και αποχετευτικών εγκαταστάσεων συνιστώνται ιδιαίτερα όταν ένα σπίτι θα είναι άδειο για μεγάλο χρονικό διάστημα και δεν θα τρέχει νερό μέσα από τους σωλήνες.

 • Κλείστε την κύρια βαλβίδα νερού,  συμπεριλαμβανομένης της αντλίας νερού και του θερμοσίφωνα. Αυτή η ενέργεια προστατεύει τα θερμαντικά στοιχεία στο θερμοσίφωνά σας όταν δεν υπάρχει νερό μέσα στη δεξαμενή.
 • Ανοίξτε όλες τις βαλβίδες αποστράγγισης και τις βρύσες.  Εάν αφεθεί κλειστός, ο σωλήνας σας θα μπορούσε να δημιουργήσει ένα κενό που θα συγκρατούσε το νερό μέσα στους σωλήνες και δεν το θέλετε αυτό! Εάν το νερό παραμείνει στους σωλήνες σας, μπορεί να παγώσει και να σπάσει τους σωλήνες. Βεβαιωθείτε ότι όλες οι βαλβίδες και οι βρύσες παραμένουν ανοιχτές κατά τους κρύους μήνες του χειμώνα.
 • Χρησιμοποιήστε έναν αεροσυμπιεστή για να φυσήξετε τυχόν περίσσεια νερού  που μπορεί να υπάρχει στους σωλήνες σας.
 • Ανοίξτε τη βαλβίδα αποστράγγισης της δεξαμενής ζεστού νερού και αφήστε την να αδειάσει τελείως.
 • Αποστραγγίστε το νερό που έχει μείνει στη δεξαμενή συγκράτησης . Αυτό περιλαμβάνει αυτό που βρίσκεται στο ελαστικό διάφραγμα. Μπορεί επίσης να θέλετε να προσθέσετε αντιψυκτικό στη θήκη της αντλίας εκτόξευσης ως πρόσθετο προστατευτικό μέτρο.
 • Ξεπλύνετε τις τουαλέτες σας για να αφαιρέσετε όσο το δυνατόν περισσότερο νερό  από τις δεξαμενές και τα μπολ. Εάν έχει μείνει ακόμα νερό, προσθέστε αντιψυκτικό για να μην παγώσει και σκάσει.
 • Ελέγξτε όλες τις αποχετεύσεις του νεροχύτη και της μπανιέρας . Ορισμένα σημεία έχουν παγίδες αποχέτευσης. Προσθέστε αντιψυκτικό σε κάθε ένα, ξανά, για να βεβαιωθείτε ότι το νερό δεν θα παγώσει και δεν θα προκαλέσει κάποιο σπάσιμο.

Προετοιμάστε το σπίτι ή το ενοικιαζόμενο ακίνητό σας

Αν και είναι πολύ σημαντικό να διασφαλίσετε ότι οι σωλήνες αποχέτευσης αλλά και οι υδραυλικές εγκαταστάσεις σας είναι σε καλή κατάσταση σε οποιαδήποτε ακίνητο που δεν θα επισκεφτείτε κατά τη διάρκεια του χειμώνα, είναι εξίσου σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι οι σωλήνες του σπιτιού σας είναι σε άριστη και λειτουργική κατάσταση.

 1. Αφήστε τη βρύση να στάζει ελαφρά  την πιο κρύα ώρα της ημέρας ή της νύχτας. Το σταθερά κινούμενο νερό θα κρατήσει τους σωλήνες ελαφρώς πάνω από το σημείο πήξης και θα τους εμποδίσει να παγώσουν. Κανείς δεν θέλει να σπαταλήσει νερό, αλλά είναι καλύτερο από το να ασχολείσαι με σπασμένους σωλήνες.
 2. Ανοίξτε τις πόρτες των ντουλαπιών  για να επιτρέψετε στον θερμαινόμενο αέρα από το δωμάτιο να φτάσει στους σωλήνες μέσα στο ντουλάπι.
 3. Μονώστε παλιούς προβληματικούς σωλήνες  με αφρώδες μονωτικό υλικό, ειδικά αυτούς που διατρέχουν μη θερμαινόμενους χώρους. Με ξεχνάτε όμως ότι η μόνωση απλώς επιβραδύνει τη μεταφορά θερμότητας και δεν εμποδίζει το πάγωμα ενός σωλήνα εάν ο περιβάλλοντα αέρας είναι αρκετά κρύος.
 4. Θερμάνετε τις μη θερμαινόμενες περιοχές με μια μόνιμη θερμάστρα, μόνο για να διατηρήσετε τη θερμοκρασία πάνω από το μηδέν, αλλά μη χρησιμοποιείτε φορητές θερμάστρες, οι οποίες δεν πρέπει ποτέ να αφήνονται σε λειτουργία χωρίς επίβλεψη.
 5. Αφαιρέστε τους εύκαμπτους σωλήνες κήπου που είναι  προσαρτημένοι σε εξωτερικές βρύσες (λάστιχα ή στρόφιγγες). Εάν η βρύση δεν είναι ανθεκτική στον παγετό, κλείστε το νερό στη βρύση μέσα στο σπίτι και αποστραγγίστε το εξωτερικό τμήμα του σωλήνα και της βρύσης.
 6. Διατηρήστε το σπίτι σας συνεχώς ζεστό.
 7. Μονώστε τους εκτεθειμένους σωλήνες  (ειδικά αυτούς από χαλκό ή χάλυβα) με ειδικό μονωτικό υλικό. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μονωτικά μανίκια, μόνωση σωλήνων από αφρώδες υλικό ή απλά να τους τυλίξετε. Ότι κι αν κάνετε, μην αφήνετε κανένα κενό χωρίς μόνωση γιατί ο κρύος αέρας μπορεί και θα επηρεάσει τους σωλήνες σας σε αυτούς τους χώρους.
 8. Μονώστε όλους τους χώρους ανίχνευσης και μπλοκάρετε όλους τους αεραγωγούς που μπορεί να οδηγήσουν στο εξωτερικό του σπιτιού σας για να αποτρέψετε τη διαρροή θερμού αέρα και την είσοδο κρύου αέρα.

Επαγγελματικός έλεγχος σωλήνων αποχέτευσης πριν από το χειμώνα

Εάν επιθυμείτε να κάνετε τους χειμερινούς μήνες σας ευχάριστους και να χαλαρώσετε με μια κούπα ζεστή σοκολάτα χωρίς προβλήματα συντήρησης στο σπίτι να καταστρέφουν τη διάθεση σας, δώστε προσοχή στους 3 λόγους για να ελέγξετε τις σωλήνες αποχέτευσης αλλά και την προετοιμασία του χώρου σας πριν το χειμώνα.

Επαγγελματίες και έμπειροι υδραυλικοί της εταιρείας Αποφράξεις Αναγνώστου  εκπαιδεύονται για να εντοπίζουν πιθανά προβλήματα των σωλήνων αποχέτευσης και όχι μόνο κατά τη διάρκεια του χειμώνα στην περιοχή σας. Είμαστε πάντα στην διάθεση σας για οποιοδήποτε πρόβλημα και αν αντιμετωπίσετε! Καλέστε μας σήμερα για να προγραμματίσετε το ραντεβού σας!

ΔΕΙΤΕ ΑΛΛΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΑΠΟΦΡΑΞΕΩΝ:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Fill out this field
Fill out this field
Δώστε μια έγκυρη ηλ. διεύθυνση.
You need to agree with the terms to proceed

Μενού
Call Now Button