σωλήνες αποχέτευσης βουλώνουν το καλοκαίρι

3 Λόγοι γιατί οι σωλήνες αποχέτευσης βουλώνουν το καλοκαίρι

Το καλοκαίρι μπορεί να φαίνεται ως μια ασφαλής εποχή του χρόνου για τους σωλήνες αποχέτευσης, αλλά υπάρχουν ορισμένοι παράγοντες που μπορεί να οδηγήσουν σε φράξιμο.

Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε για τα κοινά προβλήματα αποχέτευσης το καλοκαίρι και πώς να τα εντοπίσετε.

3 πιθανοί τρόποι με τους οποίους φράζουν οι σωλήνες αποχέτευσης

1. Οι έντονες βροχοπτώσεις φράζουν τους σωλήνες αποχέτευσης

Τα καλοκαιρινά μπουρίνια βροχής καταπονούν τα αποχετευτικά συστήματα. Εάν οι αποχετεύσεις δεν μπορούν να συμβαδίσουν με το κύμα νερού, ενδέχεται να φράξουν τους σωλήνες αποχετεύσεις σας.

Εάν έχετε ήδη κάποιο φράξιμο στην αποχέτευση σας, αυτό μπορεί να κάνει την κατάσταση ακόμα χειρότερη.

2. Η ξηρασία μειώνει τα επίπεδα νερού στους σωλήνες αποχέτευσης

Το καλοκαίρι έχει και ξηρές περιόδους χωρίς καθόλου βροχές. Η στάθμη του νερού μειώνεται στο αποχετευτικό σύστημα, γεγονός που καθιστά δύσκολη τη διέλευση των απορριμμάτων.

Εάν τα απόβλητα καθίσουν για λίγο, όταν έρθουν βροχοπτώσεις, τα συσσωρευμένα απόβλητα μπορεί να προκαλέσουν φράξιμο στους σωλήνες αποχέτευσης.

3. Ρίζες δέντρων και φυτών διαρρηγνύουν τους σωλήνες αποχέτευσης

Τα φυτά και τα δέντρα συνεχίζουν να αναπτύσσονται το καλοκαίρι και χρειάζονται υγρασία. Οι ρίζες τους αναζητούν υπόγειες πηγές νερού όπως σωλήνες αποχέτευσης.

Μπορούν να διεισδύσουν μέσα από παλαιότερους σωλήνες και να αναπτυχθούν, εμποδίζοντας τη ροή νερού και προκαλώντας καταστροφικές ζημιές.

Πώς μπορώ να ξέρω ότι έχω φραγμένους σωλήνες αποχέτευσης;

Προσέξτε για αυτά τα 4 σημάδια που υποδεικνύουν ότι μπορεί να έχετε φράξιμο αποχέτευσης:

1. Άσχημη μυρωδιά που προέρχεται από τους σωλήνες αποχέτευσης

Μυρίζετε μια άσχημη μυρωδιά σάπιου αυγού; Αυτό μπορεί να σημαίνει ότι ένα φράξιμο εμποδίζει τους σωλήνες αποχέτευσης να αδειάσουν τα λύματα.

2. Μερική αποστράγγιση από τους νεροχύτες σας

Έχετε παρατηρήσει ότι τα υγρά αποστραγγίζονται από τους νεροχύτες και τις τουαλέτες, αλλά όχι τα στερεά; Ο σωλήνας σας είναι πιθανώς μερικώς βουλωμένος. Ήρθε η ώρα να καθαρίσετε το φράξιμο πριν χειροτερέψει.

3. Το νερό αποστραγγίζεται αργά σε νεροχύτες και ντους

Εάν παρατηρήσετε ότι οι νεροχύτες ή τα ντους σας αποστραγγίζονται πιο αργά από το κανονικό ή ακούτε έναν θόρυβο από φυσαλίδες ή γουργούρισμα, αυτό μπορεί να σημαίνει ότι έχετε βουλωμένες σωλήνες αποχέτευσης, που χρειάζονται απόφραξη.

4. Άντληση λυμάτων

Έχετε βόθρο ή δεξαμενή λυμάτων; Ελέγξτε για να δείτε αν υπάρχει υπερχείλιση στο αποχετευτικό σύστημα. Αυτό θα μπορούσε να σημαίνει ότι υπάρχει μια μπάρα νερού που δεν απορροφάται στην περιοχή και θα χρειαστεί άντληση υδάτων.

Τι πρέπει να κάνω εάν οι σωλήνες αποχέτευσης είναι βουλωμένες;

Καλέστε την εταιρεία καθαρισμού αποχετεύσεων της περιοχής σας. Στην Αποφράξεις Αναγνώστου χρησιμοποιούμε επιθεωρήσεις με κάμερα για να εντοπίσουμε το ακριβές σημείο του φράγματος.

Χρησιμοποιούμε εξειδικευμένο εξοπλισμό που έχει σχεδιαστεί για να καθαρίζει πλήρως τους σωλήνες αποχέτευσης, αλλά να τους διατηρεί και ασφαλείς.

Σχετικά με τις Αποφράξεις Αναγνώστου

Η Αποφράξεις Αναγνώστου είναι μια τοπική αποφρακτική εταιρεία που ειδικεύεται σε οικιακές και εμπορικές υπηρεσίες απόφραξης αποχέτευσης, καθαρισμούς βόθρων και σηπτικών δεξαμενών, καθώς και καθαρισμό αποχετεύσεων, άντληση υδάτων και καθαρισμό με υδροβολή.

Τα εργαλεία και οι μέθοδοι μας είναι ασφαλή, αξιόπιστα και γρήγορα. Θα καθαρίσουμε τις αποχετεύσεις, τα αποχετευτικά δίκτυα και το συστήματα σωληνώσεων σας αποκαθιστώντας την ομαλή λειτουργία τους σε εύλογο χρονικό περιθώριο, ανάλογα την εργασία που εκτελούμε!

Εξυπηρετούμε περήφανα τον δήμο Αθήνας, την περιοχή της Δυτικής Αττικής, την περιοχή της Ανατολικής Αττικής, την περιοχή της Αθήνας, τα βόρεια προάστια της Αθήνας, τα νότια προάστια της Αθήνας και τους δήμους που περιλαμβάνουν.

Επικοινωνήστε μαζί μας σήμερα και ακολουθήστε μας στα social να μαθαίνετε περισσότερα νέα!

Διαβάστε περισσότερα για αποφράξεις αποχετεύσεων:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Fill out this field
Fill out this field
Δώστε μια έγκυρη ηλ. διεύθυνση.
You need to agree with the terms to proceed

Μενού
Call Now Button