5 πλεονεκτήματα του καθαρισμού της αποχετευτικής γραμμής με υδροβολή

5 πλεονεκτήματα του καθαρισμού της αποχετευτικής γραμμής με υδροβολή

Τι είναι υδροβολή; Πόσα πλεονεκτήματα μπορεί να σας προσφέρει ένας καθαρισμός της αποχετευτικής σας γραμμή με υδροβολή; Σίγουρα είναι μερικά ερωτήματα που συχνά έρχονται στο μυαλό σας αλλά δεν τολμάτε να ρωτήσετε. Οι επαγγελματίες της εταιρείας Αποφράξεις Αναγνώστου είναι πάντα στη διάθεση σας να απαντήσουν κάθε σας απορία σας και φυσικά να σας κατατοπίσουν πλήρως με αυτό το άρθρο.

Τα συχνά φράγματα και μπλοκαρίσματα της αποχέτευσης αποτελούν πρόβλημα για κάθε ιδιοκτήτη σπιτιού και εμπορικής ή βιομηχανικής επιχείρησης κάποια στιγμή κατά την διάρκεια του χρόνου. Τα υλικά συσσωρεύονται και κολλάνε σε τουαλέτες, αποχετεύσεις νεροχύτη, ντους, μπανιέρες και στην κύρια γραμμή αποχέτευσης λόγω των ριζών των δέντρων και έχουν ως αποτέλεσμα την αργή αποστράγγιση ή ακόμη και την υπερχείλιση.

Εάν το έμβολο σας δεν μετακινεί το φράγμα, χρειάζεστε κάτι λίγο πιο ισχυρό. Οι επαγγελματίες υδραυλικοί της εταιρείας Αποφράξεις Αναγνώστου χρησιμοποιούν συχνά ένα τρυπάνι υδραυλικών εγκαταστάσεων, φίδι ή την υδροβολή όταν τα φράγματα απλά δεν μετακινούνται. Καθένα έχει σχεδιαστεί για διαφορετικούς τύπους μπλοκαρίσματος και φυσικά πρέπει να έχεις τι απαιτούμενες γνώσεις για να το διαχειριστείς σωστά.

Υδραυλικός τρυπάνι/ Φίδια

Τα υδραυλικά φίδια, που ονομάζονται επίσης τρυπάνι υδραυλικών εγκαταστάσεων, αποτελούνται από έναν μακρύ μεταλλικό σωλήνα στο ένα άκρο με ένα καλώδιο στο εσωτερικό που έχει συνδεδεμένο ένα τρυπάνι ή λεπίδες και ένα χειροκίνητο ή μηχανοκίνητο στρόφαλο στο άλλο. Το άκρο του καλωδίου του φιδιού τοποθετείται στην αποχέτευση και περιστρέφετε το άκρο του στρόφαλου για να επεκτείνετε το καλώδιο προς τα κάτω στην αποχέτευση.

Όταν φτάσει στο φράξιμο, μπορείτε να νιώσετε την αντίσταση και πρέπει να γυρίσετε τη μανιβέλα για να σπρώξετε μέσα από το φράγμα και στη συνέχεια να την τραβήξετε έξω από την αποχέτευση. Τα υδραυλικά φίδια μπορεί να έχουν ίσιο σωλήνα ή κάμψη σε σχήμα J. Το ίσιο στυλ σωλήνα προορίζεται για αποχετεύσεις νεροχύτη, ενώ τα φίδια σε σχήμα J προορίζονται για τουαλέτες.

Τι είναι η υδροβολή;

Η υδροβολή αποτελείται από έναν εύκαμπτο σωλήνα υψηλής πίεσης με ένα εξειδικευμένο ακροφύσιο συνδεδεμένο με ένα μηχάνημα που ρίχνει το νερό υπό πίεση, παράγοντας ένα ισχυρό ρεύμα που καθαρίζει την αποχέτευση. Η υδροβολή γίνεται συνήθως μέσω του αποχετευτικού σωλήνα στο χώρο σας από ένα άνοιγμα που επιτρέπει στους υδραυλικούς να καθαρίζουν τα φράγματα.

Το νερό πιέζεται προς τα κάτω στην αποχέτευση, όπου σπρώχνει λίπος, συσσώρευση ορυκτών, τρίχες και άλλα υπολείμματα μέσω της αποχέτευσης. Με ένα αρκετά ισχυρό μηχάνημα υδροβολής, οι ρίζες των δέντρων μπορούν επίσης να σπάσουν. Ωστόσο, πριν χρησιμοποιήσετε την υδροβολή, ένας υδραυλικός θα πρέπει να επιθεωρήσει την αποχέτευση με μια ειδική  κάμερα για να διαπιστώσει εάν ο σωλήνας δεν έχει υποστεί κάποια ζημιά.

Τα υπέρ και κατά της υδροβολής

Ένα υδραυλικό φίδι είναι ιδανικό για μικρά βουλώματα ή όταν ένα αντικείμενο όπως ένα παιχνίδι κολλήσει στην αποχέτευση. Εάν το έμβολο σας δεν αφαιρεί το υλικό, ένα φίδι είναι συνήθως αρκετό για να αφαιρέσει τα περισσότερα φράγματα. Τα φίδια μπορούν επίσης να σας προειδοποιήσουν για πιο σοβαρά προβλήματα. Για παράδειγμα, εάν δεν μπορεί να διαπεράσει το υλικό, μπορεί να έχετε μια ρίζα δέντρου στη γραμμή και όχι μια συσσώρευση τριχών.

Η υδροβολή, από την άλλη πλευρά, δεν διαλύει απλώς τα φράγματα, αλλά καθαρίζει τις αποχετευτικές γραμμές σας από υλικό που συσσωρεύεται στα τοιχώματα των σωλήνων, όπως ορυκτά και λίπη.

Το υδραυλικό φίδι κατά τη χρήση του δεν καθαρίζει καλά τους σωλήνες σας, επομένως είναι μια προσωρινή λύση σε πολλά είδη βουλωμάτων. Ενώ η υδροβολή μπορεί να καθαρίσει σχεδόν κάθε φράξιμο, δεν είναι μια επιλογή για όσους επιθυμούν να το κάνουν μόνοι τους. Η υδροβολή πρέπει να γίνεται από επαγγελματίες της εταιρείας Αποφράξεις Αναγνώστου για να αποφύγετε την καταστροφή των υδραυλικών σας.

Η καλύτερη επιλογή

Ο καλύτερος τρόπος για να καθαρίσετε τις φραγμένες υδραυλικές και αποχετευτικές σας γραμμές εξαρτάται από την αιτία του προβλήματος. Τα υδραυλικά φίδια είναι ιδανικά για γραμμές που αποστραγγίζουν αργά ή για να αφαιρέσετε περιστασιακά μπλοκαρίσματα, όπως πολύ χαρτί υγείας ή φαγητό που έχει κολλήσει στην αποχέτευση του νεροχύτη σας, ωστόσο αυτό πιθανότατα θα οδηγήσει σε προσωρινή επισκευή καθώς τελικά η αποχέτευση θα ξαναβουλώσει.

Για αποχετεύσεις με πολύ αργή κίνηση ή εντελώς βουλωμένες, τότε η υδροβολή είναι η γρήγορη, οικονομικότερη, περιβαλλοντικά ασφαλές και είναι μια μακροπρόθεσμη λύση. Η υδροβολή είναι μια λύση που χρησιμοποιείται καλύτερα όταν τα φράγματα δεν μπορούν να αφαιρεθούν χρησιμοποιώντας υδραυλικό φίδι, όπως μεγάλη συσσώρευση λάσπης και λίπους που έχουν συσσωρευτεί με την πάροδο του χρόνου ή ρίζες δέντρων.

Υδροβολή

Η υδροβολή είναι γνωστό ως ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους καθαρισμού των μπλοκαρισμένων σωλήνων. Αυτό γίνεται χρησιμοποιώντας μια συνεχή έκρηξη νερού υψηλής πίεσης μέσω ενός εύκαμπτου σωλήνα που ωθείται προς τα κάτω από μια γραμμή αποστράγγισης. Το νερό εξωθείται με δύναμη έως και 60.000 psi.

Ενώ υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις, όπως η απομάκρυνση ενός φράγματος, η υδροβολή κάνει πιο ενδελεχή δουλειά. Αυτό συμβαίνει επειδή η υδροβολή καθαρίζει ολόκληρη τη διάμετρο του σωλήνα. Διαφορετικοί τύποι ακροφυσίων (διαμέτρου 1,5″, 2″, 3″, 4″, 6″, 8″), χρησιμοποιούνται ανάλογα με κάθε εργασία. Οι εναλλακτικές μέθοδοι απλώς ανοίγουν μια τρύπα στο μπλοκάρισμα αφήνοντας συντρίμμια. Η υδροβολή καθαρίζει επιμελώς το εσωτερικό ενός σωλήνα, εξαλείφοντας τα υπολείμματα.

Η αποτελεσματικότητα της υδροβολής οφείλεται στην πίεση του νερού που πιέζει τον δρόμο του μέσα στο σωλήνα. Στο άκρο του υδραυλικού πίδακα υπάρχει ένα ακροφύσιο που κατευθύνει το νερό προς τα τοιχώματα του σωλήνα. Καθώς ο εύκαμπτος σωλήνας σπρώχνεται προς τα εμπρός, η πίσω έκπλυση του νερού τραβάει τα συντρίμμια έξω από τον σωλήνα. Αυτή η τεχνική είναι ικανή να αφαιρέσει τις πιο σκληρές ρίζες και μερικά από τα πιο επίμονα μπλοκαρίσματα για να αποκαταστήσει τη σωστή ροή του νερού.

Πώς λειτουργεί η υδροβολή;

Έλεγχος αποχετευτικής γραμμής

Ένας επαγγελματίας υδραυλικός της εταιρείας Αποφράξεις Αναγνώστου θα έχει πρόσβαση στη γραμμή αποχέτευσης και θα πραγματοποιήσει μια επιθεώρηση με κάμερα. Αυτή η επιθεώρηση βιντεοκάμερας ελέγχει πρώτα αν υπάρχουν κατεστραμμένοι ή σπασμένοι σωλήνες. Στη συνέχεια θα εντοπίσουν τις περιοχές και τη φύση του φραγμένου ζητήματος. Εάν η γραμμή είναι εντελώς μπλοκαρισμένη, μπορεί να χρειαστεί να κάνουν πρώτα μια μηχανική ριζοβολία για να αποκαταστήσουν τη ροή έτσι ώστε η γραμμή να είναι ορατή στην κάμερα.

Εκτόξευση πίεσης στη γραμμή

Αφού επιθεωρηθεί η γραμμή και αξιολογηθούν οι περιοχές των προβλημάτων, ο επαγγελματίας υδραυλικός της εταιρείας Αποφράξεις Αναγνώστου θα εισάγει έναν ειδικό σωλήνα με  κεφαλή καθαρισμού που μπορεί να αποδώσει πάνω από 7.000 PSI και έως και 60.000 PSI πίεση στη γραμμή. Η κεφαλή καθαρισμού προωθείται κατά μήκος της διαδρομής δίνοντας ιδιαίτερη προσοχή στις προβληματικές περιοχές.

Συνήθως γίνονται πολλά περάσματα για να καθαριστούν πλήρως τα σκληρά μπλοκαρίσματα, όπως οι ρίζες των δέντρων και η συσσώρευση λίπους/υφασμάτων.

Επιθεώρηση ποιότητας

Η γραμμή αποχέτευσης επιθεωρείται ξανά με κάμερα για να διασφαλιστεί ότι έχουν αφαιρεθεί τυχόν συσσωρεύσεις ή ρίζες και ότι η γραμμή είναι καθαρή και λειτουργεί με τη μέγιστη δυνατή χωρητικότητα.

 Ο καθαρισμός με υδροβολή επιτυγχάνει δύο βασικούς στόχους

  • Η διάσπαση και η έκπλυση των εναποθέσεων που εμποδίζουν τη ροή της γραμμής αποχέτευσης. Η εκτόξευση νερού έχει τη δύναμη να ανοίγει τα πιο σκληρά μπλοκαρίσματα
  • Πλύσιμο υπό πίεση των «τοιχωμάτων» της γραμμής αποχέτευσης και ταυτόχρονα καθαρίζει την πλήρη διάμετρο του σωλήνα, ξεπλένοντας τα συντρίμμια και αφήνοντας τις γραμμές καθαρές χωρίς ζημιά στους σωλήνες αποχέτευσης.

5 πλεονεκτήματα του καθαρισμού της αποχετευτικής γραμμής με υδροβολή

5 Βασικά πλεονεκτήματα του καθαρισμού των γραμμών αποχέτευσης και των αποχετεύσεων με υδροβολή

Καθαρισμός της αποχετευτικής γραμμής και όχι μόνο απόφραξη.

Συσσωρεύσεις λίπους, λάσπης, λίπους, σαπουνιού, απορρυπαντικών, ακαθαρσιών, εναποθέσεων ορυκτών και άλλων συστατικών λάσπης στο εσωτερικό του σωλήνα είναι συχνά ο πρόδρομος των επαναλαμβανόμενων βουλωμάτων αποχέτευσης.

Δυστυχώς, ένα περιστρεφόμενο φίδι δεν κάνει τίποτα άλλο από το να κάνει μια τρύπα στο φράγμα για να αποκαταστήσει τη ροή. Δεν αντιμετωπίζει τα συνεχιζόμενα ζητήματα της λάσπης που είναι πιθανό να οδηγήσουν σε υποτροπή πολύ σύντομα. Η υδροβολή καθαρίζει τον εσωτερικό σωλήνα για πιο μακροχρόνια χρήση. Το Hydro-Jetting ή υδροβολή μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για την αφαίρεση ριζών σε αποχετεύσεις χρησιμοποιώντας εξειδικευμένα εργαλεία κοπής που κινούνται από τους πίδακες νερού.

Ο καθαρισμός με υδροβολή είναι ιδανικός για αγωγούς αποχέτευσης, βουλωμένες αποχετεύσεις κουζίνας, γραμμές πλυντηρίου, μπανιέρες, ντους, νεροχύτες τουαλέτας και αποχετεύσεις δαπέδου.

Ακριβής και ολοκληρωμένος καθαρισμός

Ένα από τα καλύτερα πράγματα για την υδροβολή είναι η δυνατότητα καθαρισμού των υπόγειων σωλήνων αποχέτευσης χωρίς να χρειάζεται να σκάψετε την αυλή σας. Το νερό υψηλής πίεσης περνά μέσα από το αποχετευτικό σύστημα περιστρέφοντας νερό και άμμο από πολλές γωνίες για να διασφαλιστεί ότι οι σωλήνες αποχέτευσης είναι καθαρές και διαυγείς.

Αυτό είναι ιδιαίτερα χρήσιμο όταν καθαρίζετε αποχετεύσεις σε σπίτια με διαβρωμένους σωλήνες και υποδομές που διαφορετικά θα έπρεπε να καταστρέψετε μόνο για να αφαιρέσετε το φράξιμο.

Ισχυρό και αποτελεσματικό για την αφαίρεση υπολειμμάτων

Ο καθαρισμός με υδροβολή είναι πιο αποτελεσματικός από πολλές άλλες μεθόδους καθαρισμού αποχέτευσης. Έχει την ικανότητα να διεισδύει βαθύτερα σε συσσωρευμένα συντρίμμια και να ξεπλένει ρίζες, πέτρες, μέταλλα και οποιαδήποτε άλλα εμπόδια που μπορεί να φράξουν και να κολλήσουν στους σωλήνες σας. Η υδροβολή διατίθενται σε διαφορετικά μεγέθη, έτσι ένας έμπειρος υδραυλικός της εταιρείας Αποφράξεις Αναγνώστου μπορεί να καθορίσει την κατάλληλη δύναμη πίεσης για την αφαίρεση των υπολειμμάτων χωρίς να καταστρέψει τους σωλήνες.

Αφαίρεση βακτηρίων

Το ρεύμα του νερού είναι τόσο ισχυρό που αφαιρεί όχι μόνο το λίπος, το σαπούνι και τα υπολείμματα που συσσωρεύονται, αλλά και τυχόν βακτήρια που εγκαθίστανται στις αποχετεύσεις σας από την κουζίνα ή το μπάνιο σας, με αποτέλεσμα την μυριάδα λυμάτων. Εάν αντιμετωπίζετε άσχημες μυρωδιές από τις αποχετεύσεις σας, η υδροβολή μπορεί να σας βοηθήσει να αντιμετωπίσετε αυτό το πρόβλημα και να αφήσετε τους σωλήνες αποχέτευσης καθαρούς και υγιείς.

Πιο οικονομικό και περιβαλλοντικά ασφαλές

Ένας καθαρισμός σωλήνων με υδροβολή μπορεί να καθυστερήσει την ανάγκη για άλλη μια κλήση σέρβις για την απομάκρυνση των μπλοκαρισμάτων ή των ριζών δέντρων έως και τέσσερις φορές περισσότερο από μια τυπική διαδικασία με ένα μηχανικό φίδι. Αυτό μειώνει τα έξοδα της υπηρεσίας αποχέτευσης μακροπρόθεσμα.

Σε αντίθεση με τα συμβατικά καθαριστικά τύπου φιδιού που διαλύουν τα υπολείμματα μόνο για να φράξουν ξανά αργότερα ή μερικές φορές χρησιμοποιούνται επιβλαβή και επικίνδυνα υγρά, η υδροβολή αφαιρεί το φράξιμο εντελώς, με ασφάλεια, εμποδίζοντας τον επανασχηματισμό φραγμάτων από ουσίες όπως το λίπος και σε ένα πολύ περιβαλλοντικά ασφαλές.

Ενώ ο παραδοσιακός καθαρισμός αποχέτευσης πρέπει να γίνεται τουλάχιστον δύο φορές το χρόνο, η υδροβολή είναι τόσο λεπτομερές που ασφαλίζει τους σωλήνες σας από βουλώματα για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα, εξοικονομώντας χρήματα μακροπρόθεσμα.

Επικοινωνήστε με το τηλεφωνικό κέντρο της την εταιρεία Αποφράξεις Αναγνώστου για να προσλάβετε έναν επαγγελματία υδραυλικό για να χειριστεί όλα τα υδραυλικά και αποχετευτικά σας προβλήματα, μικρά και μεγάλα.

Δείτε τις περιοχές εξυπηρέτησης:

1 Σχόλιο. Leave new

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Fill out this field
Fill out this field
Δώστε μια έγκυρη ηλ. διεύθυνση.
You need to agree with the terms to proceed

Μενού
Call Now Button