5-συμβουλές-για-τη-σωστή-συντήρηση-του-μπάνιου-σας

5 συμβουλές για τη συντήρηση του μπάνιου σας

Το μπάνιο μας είναι ένα από τα πιο σημαντικά μέρη του σπιτιού μας. Γι ‘αυτό, σύμφωνα με την εταιρία Αποφράξεις Αναγνώστου οι 5 συμβουλές για τη συντήρηση του μπάνιου σας είναι απαραίτητες για κάθε νοικοκυριό, καθώς είναι σημαντικό να το διατηρείτε καθαρό και τα υδραυλικά του να διατηρούνται σωστά. Εάν αυτό δεν γινει, μια πλημμύρα ή κάποια άλλη κατάσταση έκτακτης ανάγκης από τα υδραυλικά σας, θα μπορούσε να σας πιάσει απροετοίμαστους σε μια ακατάλληλη στιγμή.

Από το νεροχύτη έως την κεφαλή του ντους, την τουαλέτα έως την αποχέτευση, η συντήρηση υδραυλικών μπάνιου αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της διατήρησης της λειτουργίας του σπιτιού μας αποτελεσματικά και είναι κάτι που όλοι πρέπει να λάβουν σοβαρά υπόψη.

Ακολουθούν μερικές συμβουλές συντήρησης μπάνιου που θα σας βοηθήσουν να διατηρήσετε το μπάνιο σας αποτελεσματικά Θυμηθείτε τις ακόλουθες συμβουλές συντήρησης μπάνιου για να σας βοηθήσουν να συντηρήσετε καλύτερα το μπάνιο σας και να το αποτρέψετε από επισκευές και υδραυλικά επείγοντα περιστατικά.

Συντήρηση βρύσης

Είτε κάνετε ντους, πλύνετε τα χέρια σας ή καθαρίζετε, κρατώντας τις πηγές νερού, όπως νεροχύτες και βρύσες μπανιέρας ανοιχτές για αρκετή ώρα, είναι απαραίτητη για μια επιτυχημένη εμπειρία μπάνιου.

Σε αντίθεση με τους σωλήνες, τα κινούμενα μέρη μιας βρύσης μπάνιου μπορούν να φθαρούν γρήγορα και μπορεί να χρειαστεί να σφίγγονται σταδιακά ή ακόμη και να αντικαθίστανται συχνότερα από άλλα υδραυλικά μέρη. Οι υπηρεσίες υδραυλικών μπάνιου των Αποφράξεων Αναγνώστου, μπορούν να σας βοηθήσουν να καταλάβετε πόσο συχνά πρέπει να αντικαθιστάτε αυτά τα εξαρτήματα.

Κάτι τέτοιο θα σας βοηθήσει να αποφύγετε περαιτέρω ζημιά στα φωτιστικά και τις βρύσες. Σύμφωνα με την Υπηρεσία Προστασίας Περιβάλλοντος, μια διαρροή βρύση που στάζει με μια σταγόνα ανά δευτερόλεπτο σπαταλά τουλάχιστον 3.000 γαλόνια νερού ετησίως – ή το ισοδύναμο αυτού που χρειάζεται για να πάρει περισσότερα από 180 ντους.

Καθαρίστε τα φίλτρα της βρύσης και του ντους σας

Η συσσώρευση ασβέστου και τα ιζήματα που εμποδίζουν τα μικρά ανοίγματα στο εσωτερικό του τηλεφώνου του ντους ή της βρύσης, μπορεί να προκαλέσουν χαμηλή πίεση νερού, λόγω διαρροής ή βλαβής. Καθαρίστε τα σωστά ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα: Προσοχή, ξεβιδώστε στρίβοντας τον αριστερόστροφα χρησιμοποιώντας το χέρι σας ή μια πένσα και όχι υπερβολική δύναμη.

Εάν είναι δύσκολο να ξεβιδώσετε , δοκιμάστε να τυλίξετε τις “δαγκάνες” της πένσας σας με κολλητική ταινία και μετά με απλές κινήσεις χαλαρώστε το παξιμάδι με την πένσα. Συνεχίστε με το χέρι για να είσαστε σίγουροι ότι δε θα προκαλέσετε ζημιά.

 1. Απομακρύνετε το φίλτρο ή την κεφαλή της βρύσης
 2. Χρησιμοποιήστε μια μικρή βούρτσα (ή μια παλιά οδοντόβουρτσα) εμποτισμένη με ξύδι για να αφαιρέσετε τα ιζήματα περίπου μια φορά στους 3 μήνες.
 3. Επανασυναρμολογήστε το φίλτρο και βιδώστε τον ξανά στη βρύση χωρίς να το σφίξετε υπερβολικά.

Πως να συντηρήσετε την κεφαλή του ντους

Οι κεφαλές ντους μπορούν να αναπτύξουν άνιση ροή νερού όταν οι τρύπες φράξουν με αποθέματα αλάτων από το νερό. Ακολουθήστε αυτά τα βήματα για να το καθαρίσετε:

 1. Ξεβιδώστε το περιστρεφόμενο παξιμάδι με ένα ρυθμιζόμενο γαλλικό κλειδί ή πένσα τύπου καναλιού. Συμβουλή: Για να προστατέψετε το φινίρισμα από γρατσουνιές, τυλίξτε πρώτα τις σιαγόνες του εργαλείου με κολλητική ταινία.
 2. Αφού ξεβιδώσετε το παξιμάδι από την κεφαλή του ντους, καθαρίστε απαλά τις οπές εξόδου και εισόδου της κεφαλής ντους χρησιμοποιώντας ένα λεπτό σύρμα.
 3. Ξεπλύνετε την κεφαλή με καθαρό νερό και, στη συνέχεια, επανασυναρμολογήστε την κεφαλή ντους.
 4. Για να αφαιρέσετε εύκολα τα υπολείμματα αλάτων, απλώς γεμίστε την πλαστική σακούλα με ξύδι, τοποθετήστε την γύρω από την κεφαλή του ντους – βυθίζοντας την κεφαλή του ντους στο υγρό και συνδέστε την στο λαιμό με ένα λαστιχάκι.
 5. Αφήστε το για μια νύχτα και μετά σκουπίστε ότι έχει μείνει από άλατα και βρωμιά με ένα υγρό πανί. Μετά από αυτό, το ντους σας θα λειτουργεί σαν καινούριο!

Συντήρηση τουαλέτας και έλεγχος για τυχόν διαρροές

Οι τουαλέτες αποτελούν την πιο συχνή πηγή διαρροών ατο μπάνιο. Μπορεί να διαρρεύσει  νερό από μερικά σημεία – κάποια πιο εμφανή από άλλα. Όταν σχηματίζονται διαρροές στη βάση της τουαλέτας, ο λόγος είναι συνήθως μια ελαττωματική σύνδεση. Πρέπει να διορθώσετε αυτές τις διαρροές τουαλέτας αμέσως, καθώς μπορούν επίσης να προκαλέσουν ζημιά στο δάπεδο και στις σανίδες ή τα πλακάκια σας.

Για να ελέγξετε την τουαλέτα σας για άλλες πιθανές διαρροές, ακολουθήστε αυτά τα βήματα συμβουλών συντήρησης μπάνιου για να ελέγξετε αν υπάρχει πρόβλημα:

 • Ελέγξτε εάν η στάθμη του νερού στη δεξαμενή δεν ξεχειλίζει μέσω του σωλήνα υπερχείλισης. Ο σωλήνας υπερχείλισης είναι αυτός με ένα μικρό κομμάτι σωλήνα συνδεδεμένο σε αυτόν.
 • Εάν η τουαλέτα σας δε λειτουργεί σωστά ή η δεξαμενή σας ξεχειλίζει, ρυθμίστε τη βαλβίδα πλήρωσης έως ότου το νερό σταματήσει περίπου μια ίντσα κάτω από την κορυφή του σωλήνα υπερχείλισης.
 • Εξετάστε εάν η τουαλέτα σας έχει σήμανση στάθμης νερού στο πλάι της δεξαμενής.

Καλέστε τους επαγγελματίες στις αποφράξεις για να σας βοηθήσουμε με αυτό το πρόβλημα. Ακολουθεί μια ακόμα συμβουλή για να διατηρήσετε την τουαλέτα του μπάνιου στην καλύτερη δυνατή κατάσταση λειτουργίας: Να είστε προσεκτικοί σε ό, τι ρίχνετε στον αγωγό ή στην τουαλέτα. Καλό είναι επίσης, να αποφύγετε να ρίχνετε προϊόντα υγιεινής ή πάνες, μωρομάντηλα ή μαντηλάκια προσώπου, βαμβάκι, προϊόντα μακιγιάζ, καθώς δεν διαλύονται και μπορούν να φράξουν τις γραμμές της αποχέτευσης.

Αντ ‘αυτού, η λύση είναι να τοποθετήσετε έναν κάδο απορριμμάτων σε κάθε μπάνιο και πετάξτε αυτά τα αντικείμενα.

Πως να αποφύγετε το φράξιμο του μπάνιου σας;

Τα φραξίματα μπάνιου είναι αγχωτικά και δεν είναι καθόλου διασκεδαστικά, καθώς μπορεί να προκαλέσει μεγάλες ζημιές. Οι αποφράξεις Αναγνώστου, σας προτείνουν μερικούς τρόπους για να τα αποτρέψετε και να τα διορθώσετε όταν συμβούν:

 • Ρίξτε ζεστό νερό στην αποχέτευση μία φορά την εβδομάδα για να διατηρήσετε την ελεύθερη ροή.
 • Εγκαταστήστε φίλτρα σε ντους και μπανιέρες για να πιάσετε υπολείμματα μαλλιών και σαπουνιού. Μην ξεχάσετε να καθαρίζετε τακτικά τα φίλτρα.
 • Αποφύγετε να ρίχνετε στην τουαλέτα πράγματα που δεν ανήκουν σε αυτήν

Τέλος, το σημαντικότερο βήμα έτσι ώστε να μπορέσετε να διατηρήσετε την τουαλέτα σας καθαρή και χωρίς φραξίματα, είναι να καλείτε τους επαγγελματίες της απόφραξης, Αποφράξεις Αναγνώστου και να πραγματοποιείτε συχνές συντηρήσεις στο δίκτυό σας. Ελπίζουμε οι 5 συμβουλές για τη συντήρηση του μπάνιου σας να σας φανούν χρήσιμες!

Διαβάστε περισσότερα για τις Αποφράξεις Αναγνώστου:

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Fill out this field
Fill out this field
Δώστε μια έγκυρη ηλ. διεύθυνση.
You need to agree with the terms to proceed

Μενού
Call Now Button