6 Βήματα για να διορθώσετε μια τουαλέτα που έχει διαρροή στη βάση της

6 Βήματα για να διορθώσετε μια τουαλέτα που έχει διαρροή στη βάση της

Οι διαρροές στην τουαλέτα δεν προκαλούν πανικό, αλλά σε κανέναν δεν αρέσει να μπαίνει στο μπάνιο με στεγνές κάλτσες και να βγαίνει έξω με βρεγμένες κάλτσες. Οι τουαλέτες που παρουσιάζουν διαρροή στη βάση τους είναι συνήθως μια εύκολη λύση με μερικά γρήγορα βήματα.

Μπορείτε να κάνετε τις επισκευές που χρειάζεστε γρήγορα χρησιμοποιώντας αυτόν τον οδηγό που σας ετοίμασαν οι επαγγελματίες της εταιρείας Αποφράξεις Αναγνώστου και σας παρέχει τις αιτίες πίσω από τη διαρροή της τουαλέτας σας, τα εργαλεία που θα χρειαστείτε, τι να κάνετε για τη διαρροή και συμβουλές για την αποφυγή μελλοντικών διαρροών της τουαλέτας.

4 λόγοι για τους οποίους οι τουαλέτες διαρρέουν στη βάση τους

Ακολουθούν μερικοί από τους βασικούς λόγους για τους οποίους η τουαλέτα σας μπορεί να έχει διαρροή στη βάση της.

1. Τα μπουλόνια πρέπει να σφίξουν.

Η βάση της τουαλέτας σας συγκρατείται στο έδαφος με δύο μπουλόνια που ονομάζονται tee-bolts. Εάν αυτά τα μπουλόνια χαλαρώσουν, η τουαλέτα πιθανότατα θα κουνηθεί, με αποτέλεσμα να σπάσει η σφράγιση που σχηματίζεται από τον δακτύλιο κεριού. Το νερό της αποχέτευσης μπορεί να διαρρεύσει από τη βάση κάθε φορά που ξεπλένετε την τουαλέτα, εάν τα μπουλόνια σας είναι πολύ χαλαρά.

2. Η μόνωση στη βάση πρέπει να αντικατασταθεί.

Ο δακτύλιος κεριού συνήθως χρειάζεται αντικατάσταση επειδή η τουαλέτα είναι χαλαρή. Ο άλλος λόγος για τον οποίο ένας δακτύλιος κεριού μπορεί να χρειαστεί να αντικατασταθεί είναι επειδή έχει φθαρεί με τα χρόνια και δεν είναι πλέον εύκαμπτος. Αυτό σημαίνει ότι η σφραγίδα δεν είναι πλέον άθικτη. Ως εκ τούτου, προκαλεί τη διαρροή νερού μέσα από τη βάση.

3. Υπάρχει μια χαλαρή γραμμή παροχής νερού.

Εάν υπάρχει χαλαρή γραμμή παροχής νερού, θα παρατηρήσετε ότι το νερό διαρρέει από τη βάση της τουαλέτας σας όλη την ώρα, και όχι μόνο όταν την ξεπλύνετε. Ελέγξτε τη σύνδεση όπου η γραμμή τροφοδοσίας συνδέεται με τη δεξαμενή για να βεβαιωθείτε ότι το παξιμάδι και η ελαστική τσιμούχα είναι σφιχτά.

4. Το νερό συμπυκνώνεται στην τουαλέτα και στάζει κάτω.

Το νερό σε μια δεξαμενή τουαλέτας και ένα μπολ είναι συνήθως αρκετά κρύο, όπως και η πορσελάνη. Ένα υγρό δωμάτιο κάνει το νερό να στάζει από την πορσελάνη στο μπολ και θα παρατηρήσετε να λιμνάζει νερό στη βάση της τουαλέτας σας. Μόλις ανακαλύψετε την πηγή της διαρροής, μπορείτε να συγκεντρώσετε τα κατάλληλα εργαλεία που χρειάζεστε για να φτιάξετε την τουαλέτα.

6 Βήματα για να διορθώσετε μια τουαλέτα που έχει διαρροή στη βάση της

Εργαλεία και προμήθειες που χρειάζεστε για να σταματήσετε τη διαρροή της τουαλέτας σας

Εδώ είναι μερικές από τις κύριες προμήθειες που θα χρειαστείτε για να φτιάξετε την τουαλέτα σας όταν έχει διαρροή στο κάτω μέρος.

Γαλλικό κλειδί

Θα χρειαστείτε ένα κλειδί για να αφαιρέσετε μερικά από τα παξιμάδια και τα μπουλόνια που κρατούν την τουαλέτα σας εγκατεστημένη στο έδαφος. Βεβαιωθείτε ότι το κλειδί είναι ανοιχτό.

Κατσαβίδι

Ανάλογα με την τουαλέτα που έχετε, μπορεί να χρειαστείτε ένα σετ κατσαβιδιών, ώστε να μπορείτε να ξεβιδώσετε διάφορα εξαρτήματα της τουαλέτας για να απεγκαταστήσετε την τουαλέτα σας για επισκευή.

Καθαριστικό μπάνιου

Είναι σημαντικό να καθαρίζετε γύρω από τη βάση της τουαλέτας σας χρησιμοποιώντας αντιβακτηριδιακό καθαριστικό μπάνιου. Αυτό διασφαλίζει ότι καθαρίζετε σωστά το νερό της τουαλέτας που διαρρέει.

Πανιά Καθαρισμού

Βεβαιωθείτε ότι έχετε πολλά πανιά καθαρισμού για να ολοκληρώσετε αυτό το έργο. Οι πετσέτες μικροϊνών λειτουργούν καλύτερα από οτιδήποτε άλλο επιλέξετε.

Ροδέλες, φλάντζες, μπουλόνια τουαλέτας, δαχτυλίδι από κερί τουαλέτας και μαχαίρι στόκου

Θα χρειαστεί να αγοράσετε ένα κιτ επισκευής τουαλέτας, το οποίο παρέχει όλες τις προμήθειες που χρειάζεστε για να κάνετε τη δουλειά. Ή μπορείτε να αγοράσετε ροδέλες, μπουλόνια τουαλέτας και άλλα εξαρτήματα ξεχωριστά, αν προτιμάτε.

Τρυπάνι ηλεκτρικό

Μερικά από τα παξιμάδια και τα μπουλόνια μπορεί να είναι δύσκολο να αφαιρεθούν με το χέρι. Βεβαιωθείτε ότι έχετε ένα ηλεκτρικό εργαλείο, όπως ένα τρυπάνι μπαταρίας, για να διευκολύνετε την αφαίρεση των σφιχτών μπουλονιών.

Σιδεροπρίονο

Ορισμένα μπουλόνια μπορεί να απογυμνωθούν και να διαβρωθούν. Το να έχετε ένα σιδεροπρίονο πρόχειρο μπορεί να σας βοηθήσει να μειώσετε τις δυσκολίες που θα αντιμετωπίσετε όταν προσπαθείτε να αφαιρέσετε τα διαβρωμένα και απογυμνωμένα μπουλόνια.

Χρησιμοποιήστε το σιδεροπρίονο για να κόψετε τα μπουλόνια στη βάση της τουαλέτας, τα πλαστικά μπουλόνια του καθίσματος της τουαλέτας ή οποιοδήποτε άλλο μπουλόνι τουαλέτας.

Λαστιχένια γάντια

Η διόρθωση μιας διαρροής βάσης τουαλέτας είναι ακατάστατη. Φροντίστε να φοράτε γάντια για να προστατεύσετε τα χέρια σας.

Με όλα τα εργαλεία και τα υλικά σας στη διάθεσή σας, είστε έτοιμοι να ξεκινήσετε τη διαδικασία για να σταματήσετε τη διαρροή της τουαλέτας σας.

Πώς να σταματήσετε τη διαρροή της τουαλέτας σας γύρω από τη βάση της

Διαβάστε αναλυτικά αυτά τα βήματα, ώστε να επιδιορθώσετε τη διαρροή της τουαλέτας μόνοι σας.

1. Ελέγξτε για συμπύκνωση.

Πριν βουτήξετε στο έργο επισκευής της τουαλέτας σας, ελέγξτε το εξωτερικό της λεκάνης της τουαλέτας σας για να βεβαιωθείτε ότι το πρόβλημα δεν οφείλεται σε συμπύκνωση.

Εάν το πρόβλημα οφείλεται σε συμπύκνωση, δοκιμάστε τις παρακάτω συμβουλές για να αποτρέψετε τη λακκούβα νερού στη βάση της τουαλέτας σας:

  1. Τοποθετήστε ένα δίσκο.
  2. Μονώστε τη δεξαμενή νερού σας.
  3. Βεβαιωθείτε ότι το πτερύγιο σας δεν είναι ελαττωματικό.
  4. Κάντε πιο σύντομο, πιο δροσερό ντους και ενεργοποιήστε τον ανεμιστήρα.
  5. Εάν δεν είναι αυτό το πρόβλημα, συνεχίστε την αναζήτηση για την πηγή του προβλήματος.

2. Σφίξτε τα μπουλόνια.

Αφαιρέστε τα πλαστικά καλύμματα από τη βάση της τουαλέτας σας και στις δύο πλευρές. Χρησιμοποιήστε ένα ρυθμιζόμενο κλειδί ανοιχτού άκρου για να σφίξετε τα μπουλόνια. Το σφίξιμο της τουαλέτας στο πάτωμα διασφαλίζει ότι ο δακτύλιος κεριού που σφραγίζει την έξοδο αποχέτευσης της τουαλέτας θα συμπιεστεί.

Εάν τα μπουλόνια είναι ήδη σφιχτά ή δεν μπορούν να σφίξουν, μπορεί να χρειαστεί να αφαιρέσετε και να εγκαταστήσετε ξανά την τουαλέτα για να τοποθετήσετε έναν νέο δακτύλιο κεριού και νέα μπουλόνια.

3. Αποσυνδέστε και αφαιρέστε την τουαλέτα.

Κλείστε το νερό στην τουαλέτα σας πριν ξεκινήσετε να την αποσυνδέετε. Η βαλβίδα διακοπής βρίσκεται συνήθως στην αριστερή πλευρά της τουαλέτας κοντά στο σωλήνα παροχής νερού και στην ουρά της βαλβίδας νερού.

  • Ξεπλύνετε την τουαλέτα σας για να στραγγίξετε όλο το νερό από την τουαλέτα και τη δεξαμενή σας. Χρησιμοποιήστε ένα σφουγγάρι ή ένα πανί για να απαλλαγείτε από το υπερβολικό νερό στη δεξαμενή και το μπολ της τουαλέτας.
  • Στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε ένα κατσαβίδι για να ξεβιδώσετε το παξιμάδι που στερεώνει τον σωλήνα τροφοδοσίας στο άκρο της βαλβίδας πλήρωσης.
  • Χρησιμοποιήστε το κλειδί σας για να αφαιρέσετε τα παξιμάδια από τα μπουλόνια στη βάση της τουαλέτας. Ίσως χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε ένα σιδεροπρίονο για να κόψετε κάθε μπουλόνι, εάν τα μπουλόνια του είναι διαβρωμένα και δεν γυρίζουν.
  • Αφαιρέστε την τουαλέτα σηκώνοντάς την και απομακρύνετε από την αποχέτευση του δαπέδου. Μπορεί να είναι χρήσιμο να έχετε κάποιον να σας βοηθήσει να μετακινήσετε την τουαλέτα, αντί να προσπαθήσετε να τη μετακινήσετε μόνοι σας.
  • Τοποθετήστε την τουαλέτα στο πλάι για να αποφύγετε τη ζημιά.

4. Αφαιρέστε τον δακτύλιο κεριού και τοποθετήστε έναν νέο.

Ξύστε το παλιό κερί γύρω από το άνοιγμα της αποχέτευσης χρησιμοποιώντας ένα μαχαίρι στόκου. Βεβαιωθείτε ότι έχετε αφαιρέσει όλο το παλιό κερί.

Τοποθετήστε το νέο δακτύλιο κεριού μόλις ξύσετε όλο το στόκο. Ο δακτύλιος θα τοποθετηθεί με τον πλαστικό κώνο στραμμένο προς τα κάτω προς την αποχέτευση. Βεβαιωθείτε ότι τα μπουλόνια είναι τοποθετημένα σωστά στα ανοίγματα των κλειδιών σε κάθε πλευρά της φλάντζας.

5. Τοποθετήστε ξανά την τουαλέτα.

Σηκώστε προσεκτικά την τουαλέτα και τοποθετήστε την ξανά πάνω από την αποχέτευση, έτσι ώστε τα μπουλόνια να περάσουν από τις τρύπες στη βάση της τουαλέτας. Πιέστε την τουαλέτα προς τα κάτω στον δακτύλιο κεριού, κουνώντας την απαλά, ώστε η τουαλέτα να συμπιέσει το κερί για να δημιουργήσει μια σφιχτή σφράγιση.

Σφίξτε τα μπουλόνια και τα παξιμάδια με ένα κλειδί, βεβαιωθείτε ότι δεν είναι υπερβολικά σφιγμένα, κάτι που μπορεί να προκαλέσει ράγισμα της πορσελάνης.

6. Συνδέστε τη γραμμή νερού.

Συνδέστε ξανά το σωλήνα παροχής νερού στη βαλβίδα πλήρωσης και ανοίξτε ξανά το νερό. Ξεπλύνετε την τουαλέτα αφού γεμίσει ξανά η δεξαμενή της τουαλέτας και, στη συνέχεια, ελέγξτε για διαρροές.

Μόλις βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν διαρροές, σφραγίστε τη βάση της τουαλέτας σας με καλαφάτισμα.

6 Βήματα για να διορθώσετε μια τουαλέτα που έχει διαρροή στη βάση της

Πώς να αποτρέψετε μελλοντικές διαρροές στην βάση της τουαλέτα σας

Εξετάστε αυτούς τους πέντε τρόπους για να αποτρέψετε τις διαρροές της τουαλέτας, ώστε να αποφύγετε ζημιές λόγω διαρροής στο μέλλον.

Διορθώστε τις τουαλέτες που έχουν διαρροή αμέσως.

Μην περιμένετε να ξεφύγει η διαρροή της τουαλέτας πριν τη διορθώσετε. Συνεχίστε με τη συντήρηση της τουαλέτας σας για να αποτρέψετε τη χρόνια διαρροή.

Η άμεση διόρθωση της διαρροής της τουαλέτας εξοικονομεί επίσης χρήματα από το λογαριασμό του νερού σας μακροπρόθεσμα.

Μην ξεπλένετε αντικείμενα εκτός από ανθρώπινα απορρίμματα και χαρτί υγείας.

Το ξέπλυμα των αντικειμένων που δεν ανήκουν σε μια τουαλέτα μπορεί να προκαλέσει μεγάλα προβλήματα υδραυλικών εγκαταστάσεων και φράξιμο, επειδή δεν καταστρέφονται με τον τρόπο που το χαρτί υγείας. Οι βουλωμένοι σωλήνες μπορεί να προκαλέσουν περισσότερες από μια μικρή διαρροή στη βάση της τουαλέτας σας.

Μην χρησιμοποιείτε χημικά καθαριστικά αποχέτευσης για να ξεβουλώσετε την τουαλέτα σας.

Τα χημικά καθαριστικά αποχέτευσης είναι πολύ σκληρά για να ξεπλύνετε την τουαλέτα σας. Αυτά τα καθαριστικά μπορεί να προκαλέσουν ζημιά σε γήρανση σωλήνων και υδραυλικών εγκαταστάσεων.

Επιθεωρήστε τα εξαρτήματα της τουαλέτας σας κάθε έξι μήνες.

Βεβαιωθείτε ότι τα εξαρτήματα της τουαλέτας σας εξακολουθούν να λειτουργούν σωστά περίπου δύο φορές το χρόνο, ώστε να μην σας υποδεχτεί μια απροσδόκητη διαρροή της τουαλέτας όταν δεν το περιμένετε.

Η λήψη αυτής της προληπτικής προσέγγισης σάς επιτρέπει να διορθώσετε μικρά προβλήματα της τουαλέτας προτού γίνουν μεγάλα προβλήματα.

Προσλάβετε έναν επαγγελματία

Ορισμένα προβλήματα της τουαλέτας είναι πέρα από τον έλεγχό σας. Η πρόσληψη επαγγελματία υδραυλικού μετριάζει τις ανησυχίες και το άγχος σας όσον αφορά τις επισκευές των υδραυλικών εγκαταστάσεων. Με έναν επαγγελματία υδραυλικό, ξέρετε ότι η διαρροή της τουαλέτας σας θα διορθωθεί σωστά την πρώτη φορά!

Η αντιμετώπιση κοινών προβλημάτων υδραυλικών εγκαταστάσεων, όπως μια τουαλέτα που έχει διαρροή στη βάση, αποτρέπει πλέον μεγαλύτερα προβλήματα υδραυλικών εγκαταστάσεων στο μέλλον.

Επικοινωνήστε με το τηλεφωνικό κέντρο της την εταιρεία Αποφράξεις Αναγνώστου για να προσλάβετε έναν επαγγελματία υδραυλικό για να χειριστεί όλα τα υδραυλικά σας προβλήματα, μικρά και μεγάλα.

Δείτε τις περιοχές εξυπηρέτησης:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Fill out this field
Fill out this field
Δώστε μια έγκυρη ηλ. διεύθυνση.
You need to agree with the terms to proceed

Μενού
Call Now Button