7 συμβουλές για να μην φράζει ο νεροχύτης

 

7 συμβουλές για να μην φράζει ο νεροχύτης

Η απόφραξη νεροχύτη είναι από τα πιο κοινά υδραυλικά προβλήματα ενός σπιτιού. Παρακάτω υπάρχουν 7 συμβουλές για να μην φράζει ο νεροχύτης. Ωστόσο, εξακολουθεί να είναι μια ταλαιπωρία που θέλετε να αποφύγετε, ειδικά επειδή η πρόσθετη πίεση στους σωλήνες μειώνει τη διάρκεια ζωής τους. Τα καλά νέα είναι ότι η απόφραξη νεροχύτη μπορεί εύκολα να αποφευχθεί με τις ακόλουθες συμβουλές.

Η εταιρεία Αποφράξεις Αναγνώστου δραστηριοποιείται για πάνω από 20 χρόνια στον τομέα των αποφράξεων, των αποχετεύσεων, της άντλησης υδάτων, των απολυμάνσεων και των απεντομώσεων και είναι στη διάθεση σας ώστε να σας εξυπηρετήσει 24 ώρες το 24ωρο.

1. Προσπαθήστε να μην ρίχνετε το φαγητό στον νεροχύτη της κουζίνας

Θα πρέπει να προσπαθήσετε να αποφύγετε να ρίχνετε το φαγητό στον νεροχύτη της κουζίνας. Κάθε φορά που κάνετε αυτό το πράγμα, προκαλείτε την τύχη σας. Δεν πρέπει να απορρίπτονται συχνά στον νεροχύτη της κουζίνας μεγάλες ποσότητες τροφίμων. Πετάξτε τα τρόφιμα από τα πιάτα στα σκουπίδια πριν πλύνετε τα πιάτα. Εάν ανησυχείτε για μυρωδιές, τοποθετήστε τα απορρίμματα σε πλαστικές σακούλες και μεταφέρετέ τα αμέσως στον κάδο απορριμμάτων.

2. Ποτέ μην βάζετε ορισμένα τρόφιμα στην αποχέτευση της κουζίνας

Εάν πρέπει οπωσδήποτε να ρίχνετε το φαγητό στον νεροχύτη της κουζίνας, θα πρέπει να φροντίσετε να αποφύγετε συγκεκριμένους τύπους τροφίμων. Ορισμένα τρόφιμα είναι πολύ πιο πιθανό να προκαλέσουν απόφραξη από κάποια άλλα. Τα κοινά παραδείγματα είναι: αλεσμένοι κόκκοι καφέ, φλούδες από πατάτα, φλούδες μπανάνας και κελύφη από αυγά. Τρόφιμα όπως αυτά μπορούν εύκολα να παγιδευτούν στους σωλήνες και να προκαλέσουν το φράξιμο του νεροχύτη. Μπορεί επίσης να γίνουν κολλώδη, γεγονός που μπορεί να προκαλέσει απόφραξη στους σωλήνες.

3. Χρησιμοποιείτε πάντα ένα φίλτρο νεροχύτη

Ο καλύτερος τρόπος για να κρατήσετε τα ανεπιθύμητα υπολείμματα φαγητού μακριά από τον σωλήνα του νεροχύτη της κουζίνας σας είναι να χρησιμοποιείτε πάντα ένα φίλτρο νεροχύτη. Αξίζει να επενδύσετε σε ένα φίλτρο υψηλής ποιότητας. Την εγκατάσταση του φίλτρου νεροχύτη, καθώς και την απόφραξη του νεροχύτη σας μπορούν να τις αναλάβουν οι Αποφράξεις Αναγνώστου σε πολύ οικονομικές τιμές.

Επιλέξτε ένα που ταιριάζει εύκολα στις σωληνώσεις σας. Εάν είναι πολύ μικρό, μπορεί να μην εφαρμόσει καλά και να μην λειτουργεί αποτελεσματικά. Εάν είναι πολύ μεγάλο, μπορεί ακόμα και να αφήσει τα τρόφιμα να γλιστρήσουν στον σωλήνα. Ελέγχετε πάντα για να βεβαιωθείτε ότι το φίλτρο είναι σταθερά στη θέση του πριν αρχίσετε το πλύσιμο των πιάτων.

4. Ξεπλένετε τακτικά τους σωλήνες σας

Δεν υπάρχει τρόπος να μάθουμε αν τα υπολείμματα φαγητού συσσωρεύονται μέσα σε έναν σωλήνα πέρα από να τον ανοίξουμε και να το ελέγξουμε, γι ‘αυτό φαίνεται ότι τα υδραυλικά προβλήματα εμφανίζονται από το πουθενά. Ένας τρόπος για να ελαχιστοποιήσετε τον κίνδυνο τέτοιας συσσώρευσης είναι να γεμίζετε περιοδικά το νεροχύτη στο χείλος και να τραβάτε το πώμα. Το νερό θα κυλήσει με δύναμη και ενδέχεται να διαλύσει την απόφραξη. Είναι αδύνατο να γνωρίζουμε εάν καθαριστεί πλήρως ή όχι, αλλά είναι αρκετά εύκολο να γίνει και αξίζει απόλυτα τον κόπο.

5. Χρησιμοποιήστε πολύ κρύο νερό

Υπάρχει ένας σωστός και ένας λανθασμένος τρόπος όταν ρίχνουμε φαγητά στο νεροχύτη. Θα πρέπει όποτε τελειώνετε το πλύσιμο των πιάτων να αφήνετε να τρέχει λίγο νερό για να εξασφαλίσετε τη λειτουργία του σωλήνα του νεροχύτη της κουζίνας. Χρησιμοποιείτε πάντα πολύ κρύο νερό όταν τελειώνετε το πλύσιμο των πιάτων. Αφήστε το νερό να ρέει λίγα δευτερόλεπτα αφού το κλείσετε. Εάν δεν χρησιμοποιείτε άφθονο νερό, μικρά κομμάτια φαγητού και άλλα υπολείμματα είναι πιο πιθανό να κολλήσουν στον σωλήνα.

6. Χρησιμοποιήστε φυσικούς τρόπους καθαρισμού

Εάν ο νεροχύτης φαίνεται να στραγγίζει αργά, μια επιλογή είναι να δοκιμάσετε ένα σπιτικό διάλυμα καθαρισμού. Δεν θα μπορούσε να είναι ευκολότερο και πιθανώς έχετε ήδη αυτά που χρειάζεστε στο σπίτι. Πρώτα, ρίξτε περίπου το ένα τέταρτο ενός φλιτζανιού μαγειρικής σόδας κάτω από την αποχέτευση. Στη συνέχεια, ρίξτε μισό φλιτζάνι ξύδι. Αφήστε το να αφρίσει και να αντιδράσει για τουλάχιστον 10 λεπτά. Μετά από αυτό, ξεπλύνετε με βραστό νερό.

7. Καθαρίζετε τακτικά το φίλτρο του νεροχύτη

Εφόσον πρόκειται να χρησιμοποιήσετε φίλτρο νεροχύτη όποτε πλένετε τα πιάτα, σίγουρα αυτό θα λερωθεί γρήγορα αφού χρησιμοποιείται καθημερινά. Καθώς τα υπολείμματα συσσωρεύονται, μπορεί εύκολα να  να καταλήξουν και να φράξουν τους σωλήνες σας. Έχοντας αυτό κατά νου, ολοκληρώστε κάθε πλύση πιάτων με το καθάρισμα του φίλτρου του νεροχύτη.

Χρησιμοποιήστε μια πετσέτα για να σκουπίσετε τα υπολείμματα και να τα πετάξετε στα σκουπίδια. Ό, τι κι αν κάνετε, μην αφήνετε αυτά τα πράγματα να καταλήξουν στο σωλήνα σας. Θα εντελώς άσκοπη η χρήση ενός φίλτρου νεροχύτη αν το κάνετε και ο σωλήνας σας κάποια στιγμή θα βουλώσει.

Εμπιστευτείτε τις Αποφράξεις Αναγνώστου

Εάν αναρωτιέστε γιατί ο νεροχύτης της κουζίνας σας δεν απορροφά το νερό, το απορροφά πολύ αργά ή μυρίζει άσχημα, μπορεί να έχετε απόφραξη νεροχύτη. Είναι σημαντικό να είστε σε θέση να λύσετε αυτό το ζήτημα το συντομότερο δυνατό. Εάν γίνει συσσώρευση αποφράξεων, μπορεί να οδηγήσει σε ρήξη του σωλήνα και σε μια δαπανηρή ζημιά που μπορεί να επιδιορθωθεί μόνο από έναν επαγγελματία υδραυλικό των Αποφράξεων Αναγνώστου. Ελπίζουμε οι 7 συμβουλές για να μην φράζει ο νεροχύτης να σας βοηθήσουν αν χρειαστεί.

Ειδικά στην Αμερικάνικη αγορά, ο βουλωμένος νεροχύτης είναι λίγο σπάνιο φαινόμενο λόγω της ύπαρξης μηχανισμού θρυμμάτισης σκουπιδιών στον νεροχύτη. (Πηγή: Montclair Painting)

Διαβάστε περισσότερα για τις Αποφράξεις Αναγνώστου:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Fill out this field
Fill out this field
Δώστε μια έγκυρη ηλ. διεύθυνση.
You need to agree with the terms to proceed

Μενού
Call Now Button