φραγμένη αποχέτευση

9 συμβουλές για να καθαρίσετε τυχόν φραγμένη αποχέτευση

Από όλους τους λόγους για να καλέσετε έναν υδραυλικό, μια φραγμένη αποχέτευση είναι ένας από τους πιο συνηθισμένους. Από τις άσχημες μυρωδιές μέχρι το νερό που απλά δεν στραγγίζει, οι φραγμένοι νεροχύτες είναι η βασική αιτία όλων των ειδών μικροπροβλημάτων. Ωστόσο, όταν αυτά τα ζητήματα επιδεινωθούν, η ζωή μπορεί γρήγορα να γίνει αρκετά εφιαλτική.

Εάν υποψιάζεστε ότι έχετε φραγμένη αποχέτευση, τα καλά νέα είναι ότι ίσως μπορέσετε να την καθαρίσετε μόνοι σας. Με τις συμβουλές μας, όλα θα κυλήσουν ομαλά σε ελάχιστο χρόνο.

Σημάδια φραγμένης αποχέτευσης

Μια φραγμένη αποχέτευση μπορεί να είναι πηγή υλικών ζημιών και προβλημάτων υγείας για ανθρώπους και κατοικίδια. Τα πρώιμα προειδοποιητικά σημάδια μιας βουλωμένης αποχέτευσης είναι:

Αποκρουστική μυρωδιά

Το πρώτο σημάδι που μπορεί να παρατηρήσετε είναι μια ασυνήθιστη μυρωδιά. Στις περισσότερες περιπτώσεις, αυτό είναι ένα άρωμα που μοιάζει με λύματα και μπορεί να περιπλανηθείτε στο μπάνιο σας και να αναρωτηθείτε αν κάποιος ξέχασε να ξεπλύνει. Άλλα σημάδια φραγμένης αποχέτευσης περιλαμβάνουν:

Υπερχείλιση

Μάλλον έχετε συνηθίσει τα πάντα να ρέουν στην αποχέτευση σας. Ως αποτέλεσμα, είναι πολύ ανησυχητικό να βλέπεις να χύνεται ξανά νερό. Εάν η αποχέτευση σας ξεχειλίζει, αυτό σημαίνει ότι αντιμετωπίζετε απόφραξη.

Γουργουρητός ήχος

Οι ήχοι γουργουρίσματος δείχνουν ότι το νερό λιμνάζει και πιέζει τον σωλήνα. Εάν το αντιμετωπίζετε αυτό, είναι συχνά η περίπτωση που η απόφραξη είναι πρόβλημα.

Δείτε επίσης: Υδραυλικά προβλήματα-Γιατί η βρύση σας κάνει θόρυβο;

Αργή αποστράγγιση

Όταν αδειάσετε τον νεροχύτη σας ή κάνετε ντους, μπορεί να παρατηρήσετε ότι το νερό λιμνάζει για περισσότερο από το αναμενόμενο. Συνήθως, το πρόβλημα επιδεινώνεται αντί να βελτιώνεται από μόνο του, γεγονός που υποδηλώνει ότι το μπλοκάρισμα μεγαλώνει.

Αιτίες φραγμένης αποχέτευσης

Αν και οι περισσότεροι άνθρωποι χρησιμοποιούν τις αποχετεύσεις τους σωστά, είναι πολύ εύκολο να κάνεις λάθη. Περιστασιακά, η καθημερινή χρήση έχει ως αποτέλεσμα να βουλώνουν και οι αποχετεύσεις. Οι κοινές αιτίες περιλαμβάνουν:

Ρίζες δέντρων

Οι ρίζες των δέντρων δεν θα είναι η αιτία των τοπικών αποφράξεων αποχέτευσης, αλλά μπορεί να διαταράξουν το κύριο σύστημα αποχέτευσης. Η ρίζα συνεχίζει να μεγαλώνει μέχρι να σπάσει τον σωλήνα και να προκαλέσει απόφραξη.

Είδη περιποίησης

Αν και τα προϊόντα περιποίησης είναι απαραίτητα, μερικά μπορεί να προκαλέσουν απόφραξη της αποχέτευσης. Για παράδειγμα, οι πάνες, τα μωρομάντηλα και τα είδη υγιεινής δεν πρέπει να ξεπλένονται στην τουαλέτα.

Ξένα αντικείμενα

Όταν έχετε παιδιά, υπάρχει πάντα ο κίνδυνος να ρίξουν κάτι ασυνήθιστο στην τουαλέτα. Τα παιχνίδια και άλλα ξένα αντικείμενα παγιδεύονται στην κάμψη u, με αποτέλεσμα να μπλοκάρουν.

Μαγειρικό λάδι

Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να ρίχνετε μαγειρικό λάδι στο νεροχύτη, καθώς είναι πολύ παχύρρευστο για να ρέει ελεύθερα. Αντίθετα, μαζεύεται και μαζεύεται μαζί με τα υπολείμματα τροφής για να προκαλέσει απόφραξη.

Υπολείμματα τροφίμων

Όπως και το μαγειρικό λάδι, τα υπολείμματα τροφών δεν ανήκουν στο σύστημα αποχέτευσης σας. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τα κατακάθια καφέ.

Συσσώρευση ορυκτών

Όταν τα μέταλλα όπως το ασβέστιο συσσωρεύονται στους σωλήνες σας, αυτό προκαλεί συστολή. Αν και αυτό μπορεί να μην προκαλέσει από μόνο του μπλοκάρισμα, διευκολύνει τον σχηματισμό άλλων τύπων μπλοκαρίσματος.

Σαπούνι

Αν και το υγρό σαπούνι μπορεί να μην προκαλέσει εμφράξεις αποχέτευσης, οι πλάκες στερεού σαπουνιού μπορούν να κολλήσουν μέσα στους σωλήνες μέχρι να σπάσουν τελικά. Ένας τρόπος για να μην συμβεί αυτό είναι να χρησιμοποιήσετε ένα προστατευτικό συρμάτινο πλέγμα για να καλύψετε τις οπές των βυσμάτων.

Μαλλιά

Το να έχεις μακριά μαλλιά είναι και ευλογία και κατάρα. Όταν το πλένετε στο μπάνιο ή στο ντους, θα διαπιστώσετε ότι ένα μέρος του πέφτει. Όπως συμβαίνει, αναμιγνύεται με άλλες ουσίες και γίνεται κύρια αιτία φραγμένης αποχέτευσης.

Φυσικά Συντρίμμια

Τα φυσικά συντρίμμια μπορούν να πέσουν στις υπαίθριες αποχετεύσεις σας, ειδικά όταν δεν χρησιμοποιείτε προστατευτικά υδρορροών. Αυτό συνήθως σημαίνει φύλλα και κλαδιά, αν και μπορεί να περιλαμβάνει επίσης βρωμιά και τρίμμα.

Απορρίμματα γάτας

Όταν τα απορρίμματα γάτας εκτίθενται στο νερό συσσωματώνονται και στη συνέχεια διαστέλλονται. Ως αποτέλεσμα, τυχόν απορρίμματα γάτας που εισέρχονται στην αποχέτευση σας είναι πιθανό να προκαλέσουν απόφραξη.

Πώς να καθαρίσετε μια φραγμένη αποχέτευση

Ο τρόπος με τον οποίο θα καθαρίσετε την φραγμένη αποχέτευση θα εξαρτηθεί από το τι προκάλεσε την απόφραξη αρχικά. Υπάρχουν πολλές σπιτικές θεραπείες για να διαλέξετε. Μπορεί να διαπιστώσετε ότι πρέπει να τα δοκιμάσετε όλα πριν καλέσετε έναν υδραυλικό.

Βραστό νερό

Το βραστό νερό είναι χρήσιμο για την αντιμετώπιση των φραγμένων αποχετεύσεων που προκαλούνται από λίπη, κοντίσιονερ και ορισμένα άλλα είδη καλλυντικών. Αυτό συμβαίνει επειδή αυτές οι ουσίες έχουν χαμηλό σημείο τήξης και η υπερβολική ζέστη βοηθά στη διάσπασή τους. Βράστε ένα βραστήρα με νερό και ρίξτε το στην αποχέτευση για να μετατοπιστεί η απόφραξη.

Φυσικά καθαριστικά

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ορισμένα φυσικά καθαριστικά για να δημιουργήσετε ένα εφέ αφρισμού που διασπά τα φράγματα της αποχέτευσης. Δοκιμάστε να ρίξετε ζεστό νερό στην αποχέτευση και, στη συνέχεια, ακολουθήστε το με ένα φλιτζάνι διττανθρακικό σόδα και ένα φλιτζάνι ξύδι. Αφήστε το για δέκα λεπτά και μετά κυνηγήστε το με περισσότερο ζεστό νερό. Ο συνδυασμός του ζεστού νερού και του φυσικού καθαριστικού μείγματος μπορεί να σπάσει τα μπλοκαρίσματα.

Καυστικά καθαριστικά

Ορισμένα καταστήματα πωλούν καυστικά καθαριστικά που αναλαμβάνουν ισχυρότερη δράση κατά των μπλοκαρισμάτων αποχέτευσης. Διαλύει λίπη, λίπη και λάδια, καθιστώντας το ιδανικό για πιο σκληρά μπλοκαρίσματα. Ακολουθείτε πάντα τις οδηγίες στη συσκευασία και αερίζετε το δωμάτιο πριν ξεκινήσετε.

Έμβολα

Ως απλό αλλά αποτελεσματικό εργαλείο, τα έμβολα μπορούν να βοηθήσουν στην απομάκρυνση των τοπικών μπλοκαρισμάτων.

Λειτουργούν σχηματίζοντας μια σφράγιση γύρω από την οπή βύσματος, ακολουθούμενη από ένα φαινόμενο κενού που αφαιρεί το μπλοκάρισμα.

DIY drain snake

Μπορείτε να φτιάξετε ένα DIY drain snake από οποιοδήποτε λεπτό μεταλλικό σύρμα, όπως μια κρεμάστρα. Αφήστε ένα γάντζο στην άκρη του φιδιού και τοποθετήστε το στην οπή. Δοκιμάστε να το χρησιμοποιήσετε για να αφαιρέσετε τοπικά μπλοκαρίσματα από τρίχες. Αυτή η προσέγγιση είναι πιο αποτελεσματική στα ντους.

Δείτε επίσης: Απόφραξη σωληνώσεων με υδροβολή ή φίδι υδραυλικού;

Φίδι αποστράγγισης υδραυλικών

Τα φίδια αποστράγγισης υδραυλικών είναι προηγμένα εργαλεία που μόνο ένας επαγγελματίας πρέπει να χρησιμοποιεί. Εμβαθύνουν περισσότερο στους σωλήνες σας και μπορούν να αφαιρέσουν τα μπλοκαρίσματα από βαθιά μέσα στο σύστημα. Συνήθως διατηρούμε αυτά τα εργαλεία για δύσκολα βουλώματα που δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν οι καθημερινές μέθοδοι.
CCTV

Όταν το snaking δεν κάνει το κόλπο, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε CCTV για να εντοπίσουμε πού βρίσκεται το φράξιμο και πόσο εκτεταμένο είναι. Αυτό συνήθως περιλαμβάνει την εισαγωγή μιας κάμερας μαζί με ένα εργαλείο που είναι παρόμοιο με ένα φίδι αποχέτευσης. Στη συνέχεια αξιολογούμε τη σοβαρότητα του φράγματος και σχηματίζουμε ένα σχέδιο για την αφαίρεσή του.

Υδροβολή

Οι υδραυλικοί πίδακες χρησιμοποιούν έντονες και αιχμηρές εκρήξεις νερού για να απομακρύνουν τα συντρίμμια και άλλες ουσίες από τους σωλήνες. Μερικές φορές χρειάζεται να ακολουθήσουμε αυτήν την προσέγγιση χρησιμοποιώντας άλλες τεχνικές αφαίρεσης απόφραξης αποχέτευσης, αλλά είναι ένας αξιόπιστος τρόπος για να αφαιρέσετε το μεγαλύτερο μέρος του προβλήματος.

Δείτε επίσης: Ποια είναι τα πλεονεκτήματα του καθαρισμού αποχέτευσης με υδροβολή;

Ανασκαφή

Σε περίπτωση σοβαρής απόφραξης αποχέτευσης, είναι απαραίτητη η ανασκαφή. Αυτό περιλαμβάνει το σκάψιμο γύρω από την αποχέτευση, ώστε να μπορέσουμε να επισκευάσουμε ή να αντικαταστήσουμε ορισμένες από τις σωληνώσεις. Αν και αυτός ο τύπος προσέγγισης δεν είναι πάντα απαραίτητος, μπορεί να σώσει την υπόλοιπη σωλήνωση σας από εκτεταμένες ζημιές.

Επένδυση σωλήνων

Όταν οι σωλήνες σας έχουν υποστεί ζημιά λόγω παρατεταμένης απόφραξης, η επένδυση σωλήνων είναι μια αποτελεσματική και αποτελεσματική εναλλακτική λύση στην πλήρη αντικατάσταση του σωλήνα. Χρησιμοποιούμε εύκαμπτα εργαλεία και ρητίνη για την επαναφορά του σωλήνα αφού αφαιρέσουμε το προσβλητικό μπλοκάρισμα.

Η φραγμένη αποχέτευση συμβαίνει για πολλούς λόγους. Ενώ μερικά είναι προφανή, άλλα μπορεί να μην τα σκεφτείτε καν. Όταν παρατηρήσετε ενδεικτικά σημάδια όπως γουργουρίσματα, αργή αποστράγγιση και άσχημες μυρωδιές, δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε μερικές από τις οικιακές θεραπείες που προτείνουμε. Εάν δεν λειτουργούν, ήρθε η ώρα να καλέσετε έναν υδραυλικό.

Στην Αποφράξεις Αναγνώστου, είμαστε οι ειδικοί για φραγμένη αποχέτευση στην Αθήνα. Κατανοούμε ότι η αντιμετώπιση μιας φραγμένης αποχέτευσης μπορεί να κάνει τη ζωή αρκετά άβολη. Ευτυχώς, δεν χρειάζεται να υποφέρετε μόνοι σας. Καλέστε μας για απόφραξη αποχέτευσης σήμερα.

Δείτε περισσότερες περιοχές εξυπηρέτησης για απόφραξη αποχέτευση λυμάτων:

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Fill out this field
Fill out this field
Δώστε μια έγκυρη ηλ. διεύθυνση.
You need to agree with the terms to proceed

Μενού
Call Now Button