Απόφραξη σωληνώσεων

Απόφραξη σωληνώσεων με υδροβολή ή φίδι υδραυλικού;

Εάν το νερό δεν είναι το μόνο πράγμα που κατεβαίνει στις αποχετεύσεις σας, θα έρθει κάποια στιγμή που θα πρέπει να αντιμετωπίσετε απόφραξη σωληνώσεων. Το ερώτημα είναι: πώς θα το διορθώσετε;

Οι περισσότεροι ιδιοκτήτες σπιτιού πιθανότατα θα αναζητήσουν ένα καθαριστικό αποχέτευσης, αλλά γιατί να μην χρησιμοποιήσουν τα εργαλεία που επιλέγουν οι ειδικοί αποφράξεων; Στην Αποφράξεις Αναγνώστου, αποφεύγουμε τα χημικά καθαριστικά γιατί μπορεί να έχουν αρνητικές επιπτώσεις στο περιβάλλον, στην υγεία σας και στους σωλήνες σας.

Το φίδι υδραυλικού και η υδροβολή είναι οι βασικές μας μέθοδοι για την απομάκρυνση των φραγμάτων.

Έχετε μπερδευτεί ως προς το πώς αυτά τα εργαλεία καθαρίζουν τα φράγματα; Φτιάξαμε αυτόν τον οδηγό για να «ξεκαθαρίσουμε» κάθε σύγχυση και να σας βοηθήσουμε με την απόφραξη σωληνώσεων και αποχέτευσης. Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε περισσότερα σχετικά με το φίδι υδραυλικού και την υδροβολή.

Τι είναι το φίδι υδραυλικού;

Το φίδι υδραυλικού είναι ένας μακρύς και εύκαμπτος μεταλλικός σωλήνας που μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι υδραυλικοί για απόφραξη σωληνώσεων ή αποχετεύσεις. Αυτό το απλό εργαλείο έχει πολλαπλές ραβδώσεις και ακίδες που αρπάζουν και διαλύουν τα συντρίμμια καθώς κινείται εσωτερικά των σωληνώσεων.

Μερικές φορές, οι άνθρωποι μιλούν για τρυπάνια όταν λένε φίδι υδραυλικού. Είναι παρόμοια, αλλά οι κοχλίες είναι πολύ πιο ισχυροί. Οι κοχλίες εμπορικής ποιότητας ωθούνται μηχανικά στις αποχετεύσεις και μπορούν να τροφοδοτήσουν γραμμές έως και μερικές εκατοντάδες πόδια.

Πρώτον, το φίδι ωθείται χειροκίνητα στον σωλήνα μέσω της βάσης της αποχέτευσης. Μόλις εισαχθεί πλήρως, μπορεί να αφαιρεθεί με περιστροφική κίνηση περιστρέφοντας τη μανιβέλα χειρός.

Μετά από λίγο στρίψιμο, τράβηγμα και σπρώξιμο, θα πρέπει να δείτε ένα μάτσο τρίχες, υπολείμματα και άλλα εμπόδια.

Τύποι φιδιών αποχέτευσης

Έχουμε ήδη μιλήσει για το πώς ο όρος “φίδι υδραυλικού” και “ατσαλίνα” χρησιμοποιούνται μερικές φορές εναλλακτικά. Υπάρχουν στην πραγματικότητα μερικοί διαφορετικοί τύποι φιδιών υδραυλικού, αλλά οι διαφορές δεν θα είναι εμφανείς εκτός και αν είστε υδραυλικός με εξειδίκευση στην απόφραξη.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα φίδια αποχέτευσης ως όρο ομπρέλα για ένα μακρύ σωλήνα που χρησιμοποιείται για την απομάκρυνση των φραγμών. Εδώ είναι μερικά από τα εργαλεία που εμπίπτουν σε αυτήν την ομπρέλα:

1. Κορυφαία φίδια υδραυλικού

Τα κορυφαία φίδια είναι τα μικρότερα από τα φίδια που καθαρίζουν την αποχέτευση, με τυπικό μήκος 25 μέτρα. Είναι πολύ συμπαγείς και χρησιμοποιούνται συνήθως για μικρά φράγματα σε νεροχύτες ή ντους.

2. Κοχλία τουαλέτας

Αυτό είναι αρκετά αυτονόητο. Οι κοχλίες τουαλέτας έχουν συνήθως σχεδιαστικά στοιχεία που τους καθιστούν ιδανικούς για την απομάκρυνση των φραγμών τουαλέτας. Είναι ιδανικά για μπλοκαρίσματα που δεν αφαιρούνται με έμβολο.

3. Mini-Rooter

Σκεφτείτε τα mini-rooters ως κορυφαία φίδια βαρέως τύπου ή ένα ελαφρύτερο τρυπάνι αποχέτευσης. Αυτοί οι κοχλίες μεσαίου μεγέθους έχουν συνήθως ηλεκτρικούς κινητήρες για να ωθήσουν το καλώδιο σε αποχετεύσεις και σωληνώσεις.

4. Κοχλίας αποχέτευσης

Όπως υποδηλώνει το όνομα, αυτός είναι ο κοχλίας που χρησιμοποιούν οι υδραυλικοί για να καθαρίσουν σωληνώσεις αποχέτευσης ή σωλήνες με διάμετρο μεγαλύτερη από 3 εκατοστά. Οι κοχλίες αποχέτευσης μπορούν να αφαιρέσουν σχεδόν κάθε τύπο απόφραξης.

Τα υπέρ και τα κατά της ατσαλίνας

Πλεονεκτήματα:

 • Αποδοτική
 • Ιδανική για απόφραξη μικρών βουλωμάτων
 • Διαθεσιμότητα (καλέστε έναν υδραυλικό ή επισκεφτείτε ένα τοπικό κατάστημα υλικού)
 • Μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε παλιούς, εύθραυστους σωλήνες και αποχετεύσεις

Μειονεκτήματα:

 • Μάλλον θα χρειαστεί να επαναλάβετε τη διαδικασία
 • Μπορείτε να καταστρέψετε τους σωλήνες με την άκρη του φιδιού
 • Μπορείτε να ξύσετε την πορσελάνη αν δεν είστε προσεκτικοί
 • Πιθανός τραυματισμός με λανθασμένη χρήση
 • Κίνδυνος πιτσιλίσματος βρώμικου νερού

Τα φίδια αποστράγγισης μπορούν να είναι πολύ αποτελεσματικά στην απομάκρυνση μικρών έως μεσαίου μεγέθους βουλωμάτων εάν χρησιμοποιηθούν σωστά. Όπως μπορείτε να δείτε, τα περισσότερα από τα μειονεκτήματα προέρχονται από λανθασμένη χρήση. Αφήστε τον καθαρισμό της αποχέτευσης στους επαγγελματίες απόφραξης εάν δεν έχετε εμπειρία DIY.

Μην χρησιμοποιείτε φίδι αποστράγγισης εάν:

 • Η αποχέτευση είναι φραγμένη με μεγάλη ποσότητα λίπους.
 • Η κύρια γραμμή αποχέτευσης πρέπει να καθαριστεί από την οροφή.
 • Οι ρίζες των δέντρων έχουν σπάσει τον σωλήνα.
 • Έχετε σωλήνες από χυτοσίδηρο που μπορεί να είναι σκουριασμένοι.
 • Έχετε επισκευάσει στο παρελθόν σωλήνες με εποξειδική επένδυση.
Απόφραξη σωληνώσεων

Απόφραξη σωληνώσεων

Τι είναι η υδροβολή;

Η υδροβολή ή η ηλεκτρική έκπλυση χρησιμοποιεί νερό υψηλής πίεσης και ένα εξειδικευμένο ακροφύσιο για να εξαναγκάσει τα φράγματα και τα υπολείμματα να βγουν από τις αποχετεύσεις.

Εάν έχετε καθαρίσει ποτέ το αυτοκίνητο ή τη βεράντα σας με πιεστικό νερού, τότε έχετε δει νερό υπό πίεση να ψεκάζεται περίπου στα 2000 PSI.

Στα 5000 PSI, οι επαγγελματικές υδροβολές της Αποφράξεις Αναγνώστου είναι υπερδιπλάσια ισχυρότερα!

Αφού τροφοδοτηθεί στην αποχέτευση, ένα ισχυρό ρεύμα νερού σπρώχνει λίπος, βρωμιά, τρίχες ή οτιδήποτε άλλο προκαλεί το φράξιμο.

Το μηχάνημα υδροβολής διαθέτει διάφορα ακροφύσια και ρυθμίσεις ισχύος για την απομάκρυνση των φραγμών όλων των μεγεθών. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί μια κάμερα για να επιθεωρήσει την αποχέτευση για ζημιά και να αξιολογήσει το φράξιμο πριν από την απόφραξη.

Τα υπέρ και τα κατά της υδροβολής

Πλεονεκτήματα:

 • Εξαιρετικά αποτελεσματικό στο να καθαρίζει εντελώς τα συντρίμμια και τα λίπη
 • Καθαρίζει τους σωλήνες ενώ αφαιρεί βουλώματα
 • Πρέπει να γίνεται λιγότερο συχνά από το φίδι υδραυλικού
 • Καθαρίζει τα βουλώματα της γραμμής αποχέτευσης χωρίς να χρειάζεται να σκάβετε για πρόσβαση σε σωλήνες
 • Συχνά μπορεί να κόψει μπλοκαρίσματα που προκαλούνται από ρίζες δέντρων

Μειονεκτήματα:

 • Δεν υπάρχει δυνατότητα DIY — αυτό πρέπει να γίνει από επαγγελματία
 • Μπορεί να είναι πολύ επιθετικό για παλαιότερους σωλήνες
 • Υψηλή κατανάλωση νερού
 • Μερικές φορές λιγότερο αποτελεσματικό στην αφαίρεση σοβαρών εμποδίων από ένα τρυπάνι

Μην χρησιμοποιείτε υδροβολή για:

 • Σχετικά απλά ή μαλακά μπλοκαρίσματα.
 • Βαριά συσσώρευση σε παλιούς σωλήνες.
 • Φραγμένες αποχετεύσεις χωρίς καθαρισμό (ένας καλυμμένος σωλήνας που συνδέεται με τη γραμμή αποχέτευσης).
 • Καθαρισμοί σε χώρους ανίχνευσης, καθώς θα προκληθούν πλημμύρες.

Είναι το ένα καλύτερο από το άλλο;

Όχι πραγματικά… εξαρτάται απλώς από τον τύπο ή τη σοβαρότητα του φράγματος που προσπαθείτε να καθαρίσετε. Τα φίδια υδραυλικού περιορίζονται από την εμβέλειά τους και την επιδεξιότητα του χρήστη. Εάν έχετε βαθύ φράγμα, μπορεί να μην έχετε άλλη επιλογή από το να χρησιμοποιήσετε υδροβολή.

Μια υδροβολή μπορεί εύκολα να καθαρίσει μια φραγμένη αποχέτευση, αλλά θα βλάψει τους σωλήνες σας. Το τελευταίο πράγμα που θα θέλετε είναι το λάθος εργαλείο, δημιουργώντας ακόμα μεγαλύτερο πρόβλημα στους σωλήνες σας.

Οι επαγγελματίες της Αποφράξεις Αναγνώστου χρησιμοποιούν την υδροβολή ως έσχατη λύση, όχι ως πρώτη απάντηση. Μπορούμε να αξιολογήσουμε γρήγορα την κατάσταση και να κάνουμε εναλλαγή μεταξύ φιδιών αποστράγγισης και υδροβολής εάν είναι απαραίτητο.

Ακόμα δεν είστε σίγουροι;

Μην ανησυχείτε. Στην Αποφράξεις Αναγνώστου, εκτελούμε καθαρισμό αποχέτευσης στην Αθήνα και τις υπόλοιπες περιοχές της Αττικής για περισσότερα από 20 χρόνια! Για περισσότερες πληροφορίες για απόφραξη σωληνώσεων, καλέστε μας στα τηλέφωνα:

ή κάντε κλικ εδώ για να μας στείλετε ένα email.

Δείτε περισσότερες περιοχές εξυπηρέτησης για υδραυλικά προβλήματα και απόφραξη:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Fill out this field
Fill out this field
Δώστε μια έγκυρη ηλ. διεύθυνση.
You need to agree with the terms to proceed

Μενού
Call Now Button