αποφράξεις αποχέτευσης

Γιατί πρέπει να διερευνήσω τις αποφράξεις αποχέτευσης;

Παρά τα καλύτερα χρονοδιαγράμματα πρόληψης και προληπτικής συντήρησης αποχέτευσης, ενδέχεται να αντιμετωπίσετε αποφράξεις αποχέτευσης που μπορεί να προκαλέσουν διακοπή λειτουργίας και να χρειαστεί καθαρισμός το συντομότερο δυνατό.

Επωφεληθείτε από το πλεονέκτημα της διερεύνησης της αιτίας ενός μπλοκαρίσματος αντί να το αφήσετε αφού καθαριστεί επικοινωνώντας με την Αποφράξεις Αναγνώστου στην Αθήνα.

Οι συνέπειες των φραγμένων αποχετεύσεων

Οι φραγμένες αποχετεύσεις μπορεί να προκαλέσουν πλημμύρες, δυσάρεστες μυρωδιές, βουλωμένους νεροχύτες και αποχετεύσεις, γεγονός που μπορεί να προκαλέσει σοβαρή διακοπή λειτουργίας της φυσιολογικής ροής των σωληνώσεων του σπιτιού ή της επιχείρησής σας.

Εάν αφεθεί, οι συνέπειες μπορεί να είναι χειρότερες. Εάν μια αποχέτευση είναι σοβαρά φραγμένη, θα θέλετε να την αντιμετωπίσετε πολύ γρήγορα, ώστε να μπορέσετε να συνεχίσετε την κανονική λειτουργία. Μετά από αποφράξεις, μια λεπτομερή έρευνα μπορεί να εντοπίσει την υποκείμενη αιτία και ενδεχομένως να αποτρέψει μια υποτροπή.

Αιτίες που οδήγησαν σε αποφράξεις αποχετεύσεων

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους μπορεί να φράξουν οι αποχετεύσεις σας και αυτό θα πρέπει να γίνει σαφές μετά από έρευνα. Μπορεί να προκύψουν μπλοκαρίσματα από υλικά που απορρίπτονται στο σύστημα αποχέτευσης που δεν θα έπρεπε.

Τέτοια μπλοκαρίσματα περιλαμβάνουν στερεά υλικά και αντικείμενα όπως μαντηλάκια μιας χρήσης που απορρίπτονται στις τουαλέτες, νύχια τους νεροχύτες και υπολείμματα φαγητών στις αποχετεύσεις.

Επιπλέον, τα λίπη και τα λάδια που απορρίπτονται στις αποχετεύσεις σε χώρους κουζίνας μπορεί να στερεοποιηθούν στους σωλήνες αποχέτευσης και να προκαλέσουν απόφραξη. Ζημιές στο δίκτυο αποχέτευσης θα μπορούσαν επίσης να προκαλέσουν προβλήματα.

Οι ρίζες των δέντρων που διαπερνούν τους σωλήνες αποστράγγισης και οι σπασμένες ή κακώς ευθυγραμμισμένες σωληνώσεις μπορεί να οδηγήσουν σε εμπλοκές που μπορεί να προκαλέσουν σοβαρότερα προβλήματα εάν δεν επιλυθούν στην ρίζα τους μετά τις αποφράξεις.

Οι αποφράξεις μπορεί επίσης να είναι αποτέλεσμα απουσίας καθαρισμού αποχέτευσης ή καθυστερημένης συντήρησης αποχέτευσης. Οποιεσδήποτε συσκευές ελέγχου της ρύπανσης, όπως παγίδες λίπους στο δίκτυο αποχέτευσης, θα πρέπει να επιθεωρούνται τακτικά, να συντηρούνται και να καθαρίζονται όταν απαιτείται.

Ιδιαίτερα οι παγίδες λίπους μπορούν να αφήσουν υπολείμματα και να συσσωρευτούν με την πάροδο του χρόνου και να χτειαστπύν απόφραξη. Οι αποχετεύσεις σας, συμπεριλαμβανομένων των σωληνώσεων, θα πρέπει επίσης να συντηρούνται τακτικά για να αποφευχθεί η συσσώρευση λάσπης και άλλων υλικών που θα επηρεάσουν τις αποχετεύσεις σας μελλοντικά.

Τι μπορείτε να κάνετε για αυτό;

Οι επόμενες ενέργειές σας, δηλαδή μετά τις αποφράξεις θα εξαρτηθούν από τα αποτελέσματα της έρευνας και θα πρέπει να εξετάσετε το ενδεχόμενο εργασιών που απαιτούνται για να αποτρέψετε μια επανεμφάνιση ή ένα πιο σοβαρό πρόβλημα που θα αναπτυχθεί περαιτέρω.

Ίσως χρειαστεί να αυξήσετε την ευαισθητοποίηση για να διασφαλίσετε ότι οι άνθρωποι γνωρίζουν τι μπορούν να απορρίψουν στις τουαλέτες, τις αποχετεύσεις και τους νεροχύτες.

Εάν τα λίπη είναι το κύριο πρόβλημα, ίσως θελήσετε να εξετάσετε το ενδεχόμενο να εγκαταστήσετε μια παγίδα λίπους ή άλλη συσκευή για την επεξεργασία του νερού που απορρίπτεται προτού φράξει τις αποχετεύσεις σας.

Εάν οι αποχετεύσεις σας είναι κατεστραμμένες ή ελαττωματικές με κάποιο τρόπο, θα πρέπει να εξετάσετε τις εργασίες αποκατάστασης, ώστε να μην προκαλούν πιο σοβαρά προβλήματα, συμπεριλαμβανομένης της περιβαλλοντικής ρύπανσης. Θα πρέπει επίσης να βεβαιωθείτε ότι ακολουθείτε το χρονοδιάγραμμα συντήρησής σας και εξετάζετε εάν δεν είναι επαρκές οι αποφράξεις που εκτελείτε.

Οι φραγμένες αποχετεύσεις μπορεί να προκαλέσουν σημαντική διακοπή λειτουργίας και μπορεί να είναι δαπανηρές. Αφού επιλύσετε ένα πρόβλημα απόφραξης, θα πρέπει να διερευνήσετε γιατί συνέβη και να ολοκληρώσετε τυχόν απαιτούμενες συστάσεις για να αποτρέψετε την επανεμφάνισή του.

Η τακτική συντήρηση του δικτύου είναι επίσης απαραίτητη για τη διατήρηση των αποχετεύσεων σε καλή κατάσταση, τον εντοπισμό τυχόν απαιτήσεων αποκατάστασης προτού προκαλέσουν αποφράξεις και τη μείωση των αποφράξεων που απαιτούν αντιδραστικά έργα.

Διαβάστε περισσότερα για αποφράξεις αποχετεύσεων:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Fill out this field
Fill out this field
Δώστε μια έγκυρη ηλ. διεύθυνση.
You need to agree with the terms to proceed

Μενού
Call Now Button