φραγμένες αποχετεύσεις

Όταν οι φραγμένες αποχετεύσεις οδηγούν σε εστίες μόλυνσης

Οι φραγμένες αποχετεύσεις δεν είναι απλώς μια ενοχλητική δυσοσμία στον χώρο σας. Αποτελούν επίσης κίνδυνο για την υγεία, όταν καταλήγουν να γίνουν εστίες μόλυνσης.

Εκτός από ότι μυρίζουν άσχημα, εάν αφεθούν χωρίς επεξεργασία ή καθαρισμό, οι φραγμένες αποχετεύσεις αποτελούν κίνδυνο για την υγεία και μπορούν να προκαλέσουν μεγάλες δομικές βλάβες, οπότε φανταστείτε να ζείτε δίπλα σε ανοιχτά λύματα για 15 χρόνια!

Οι φραγμένες αποχετεύσεις μπορούν να δημιουργήσουν σοβαρά προβλήματα, όχι μόνο στην περιουσία σας, αλλά και στην υγεία σας.

Είτε έχετε φραγμένη εσωτερική αποχέτευση εντός της ιδιοκτησίας σας είτε χρειάζεστε απόφραξη σε εξωτερικές πλευρικές αποχετεύσεις που οδηγούν στη δημόσια αποχέτευση, συνιστάται να αναζητήσετε επαγγελματική βοήθεια το συντομότερο δυνατό για να αποτρέψετε την κλιμάκωση του προβλήματος.

Οι εσωτερικές αποχετεύσεις είναι δική σας ευθύνη, ωστόσο, είναι ευθύνη της τοπικής εταιρείας ύδρευσης να συντηρεί και να επισκευάζει εξωτερικές αποχετεύσεις που συνδέονται με δημόσιες αποχετεύσεις.

Προβλήματα με τις φραγμένες αποχετεύσεις στην Αττική

Οι φραγμένες αποχετεύσεις είναι ένα σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της Ανατολικής Αττικής. Πολυάριθμες αναφορές και καταγγελίες στα τοπικά δημοτικά γραφεία δεν είχαν αποτέλεσμα. Με την έλλειψη παιδικών χαρών στη γύρω περιοχή, τα παιδιά καταλήγουν να παίζουν δίπλα σε ανοιχτές εστίες μόλυνσης.

Επιπλέον, η βρωμιά που προκαλείται από βρώμικα, στάσιμα νερά και λάσπη λυμάτων επιδεινώνεται από ορισμένους κατοίκους που πετούν εκεί τα σκουπίδια τους.

Αυτό το παράδειγμα μπορεί να φαίνεται μακριά από τους δρόμους της πρωτεύουσας μας, ωστόσο η Αθήνα έχει υποστεί αρκετά προβλήματα αποχέτευσης όλα αυτά τα χρόνια.

Ήταν μόλις πριν από ένα χρόνο όταν οι έντονες βροχοπτώσεις σε συνδυασμό με τις φραγμένες αποχετεύσεις προκάλεσαν πλημμυρισμένα σπίτια, δρόμοι και επιχειρήσεις της περιοχής και δυσκολία στην μετακίνηση των κατοίκων σε πολλές περιοχές της Αττικής.

Ακολουθεί μια ματιά στις αιτίες των φραγμένων αποχετεύσεων και στους κινδύνους για την υγεία που συνδέονται με την έκθεση σε ακατέργαστα λύματα.

Αιτίες για φραγμένες αποχετεύσεις

Οι φραγμένες αποχετεύσεις μπορεί να προκληθούν μόνες τους ή να επηρεαστούν από εξωτερικές επιρροές, επομένως είναι σημαντικό να αναζητήσετε επαγγελματική βοήθεια για να εντοπίσετε την αιτία και τη θέση της απόφραξης.

Οι κύριες αιτίες περιλαμβάνουν:

 • Αποφράξεις σωλήνων
 • Σπασμένοι σωλήνες
 • Ξέπλυμα ακατάλληλων υλικών
 • Δομικά ελαττώματα
 • Έντονες βροχοπτώσεις – Πλημμύρα
 • Υποκείμενες ρίζες δέντρων

Ανεπιθύμητες Επιδράσεις από φραγμένες αποχετεύσεις

Εκτός από τη συσσώρευση του νερού, μια φραγμένη αποχέτευση μπορεί επίσης να έχει ως αποτέλεσμα τα ακόλουθα:

Στασιμότητα του νερού – το στάσιμο νερό σε φραγμένους σωλήνες αποτελεί πρόσφορο έδαφος για επιβλαβή βακτήρια και την κύρια αιτία προβλημάτων υγείας που μεταδίδονται με το νερό.
Μυρωδιές – οι άσχημες μυρωδιές υπονομεύουν την ποιότητα της ζωής σας, μολύνουν την ατμόσφαιρα και για μεγάλα χρονικά διαστήματα, μπορεί να οδηγήσουν σε πονοκεφάλους, ευερεθιστότητα, στρες, άγχος και κακό ύπνο.

Προβλήματα Υγείας από φραγμένες αποχετεύσεις

Το μολυσμένο νερό μεταδίδει ιούς, βακτήρια και παράσιτα. Αυτά μπορούν να εισέλθουν στο σώμα από το χέρι στο στόμα, μέσω της επαφής με το δέρμα, όπως γρατσουνιές και κοψίματα, ακόμη και μέσω της αναπνοής, με αποτέλεσμα τα ακόλουθα:

 • E-Coli – τα συμπτώματα περιλαμβάνουν διάρροια, κράμπες στο στομάχι, πυρετό και πιθανή ηπατική βλάβη.
 • Εγκεφαλίτιδα – μια ιογενής φλεγμονώδης νόσος που μεταδίδεται από τα αυγά των κουνουπιών. Τα συμπτώματα περιλαμβάνουν ήπιο πυρετό και σε σοβαρές περιπτώσεις, σπασμούς και παράλυση.
 • Νόσος του Weil – μεταδίδεται μέσω των ούρων του αρουραίου. Οι αρουραίοι λατρεύουν το νερό και τα υπολείμματα τροφής, έτσι μια φραγμένη αποχέτευση είναι ιδιαίτερα ελκυστική για αυτούς. Αυτή η βακτηριακή λοίμωξη εκδηλώνεται με συμπτώματα που μοιάζουν με γρίπη και σε σοβαρές περιπτώσεις, ανεπάρκεια οργάνων και εσωτερική αιμορραγία.
 • Λοιμώξεις των ματιών, της μύτης και του λαιμού
 • Άσθμα
 • Έκζεμα

Πρόληψη

 • Ποτέ μην ξεπλένετε αντικείμενα όπως μαντηλάκια καθαρισμού, σερβιέτες ή προφυλακτικά στην τουαλέτα.
 • Μην ρίχνετε ποτέ καυτό λάδι και υπολείμματα φαγητού στον νεροχύτη. Αφήστε το λάδι να κρυώσει και πετάξτε το στον κάδο.

Το 2013, ένα κομμάτι λίπους στο μέγεθος ενός λεωφορείου αφαιρέθηκε από το Thames Water. Ένα τεράστιο, συσσωματωμένο κομμάτι λίπους ανακαλύφθηκε στην αποχέτευση στο Kingston Upon Thames, αφού οι κάτοικοι παραπονέθηκαν ότι οι τουαλέτες τους δεν ξεπλένονταν. Ευτυχώς το πρόβλημα επιλύθηκε πριν πλημμυρίσουν σπίτια, δρόμοι και επιχειρήσεις της περιοχής με ακατέργαστη αποχέτευση.

Ελέγχετε και καθαρίζετε τακτικά τις εξωτερικές αποχετεύσεις και τις υδρορροές στέγης. Τοποθετήστε δίχτυα αποστράγγισης και προστατευτικά για να αποτρέψετε τη συσσώρευση υπολειμμάτων.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις εξειδικευμένες υπηρεσίες καθαρισμού αποχετεύσεων και φραγμένες αποχετεύσεις, επικοινωνήστε με την Αποφράξεις Αναγνώστου σήμερα.

Διαβάστε περισσότερα για φραγμένη αποχέτευση:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Fill out this field
Fill out this field
Δώστε μια έγκυρη ηλ. διεύθυνση.
You need to agree with the terms to proceed

Μενού
Call Now Button