Πώς αποφράξετε την αποχέτευση της κουζίνας ή του μπάνιου;

Πώς αποφράξετε την αποχέτευση της κουζίνας ή του μπάνιου;

Μια βουλωμένη αποχέτευση δεν καθυστερεί ή καταστρέφει μόνο την πορεία της ημέρας σας. Ο φόβος του άγνωστου δημιουργεί ένα χάος στο μυαλό σας. Από την εύρεση ή την υπόθεση του αντικειμένου που έχει τοποθετηθεί στην αποχέτευση σας μέχρι την προσπάθεια που απαιτείται για να ξεβουλώσει η αποχέτευση, εάν θα χρειαστεί να επικοινωνήσετε με τους επαγγελματίες της εταιρείας Αποφράξεις Αναγνώστου, το καθάρισμα της αποχέτευσης σας μπορεί να μεταφέρει τη διάθεσή σας από εξαιρετική σε καταθλιπτική.

Φυσικά λέγοντας όλα τα παραπάνω δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε να απελευθερώσετε τη βουλωμένη αποχέτευση σας με μερικά απλά εργαλεία και λίγη τεχνογνωσία.

Τι εξοπλισμό χρειάζομαι για να αποφράξω την αποχέτευση μου;

Τα βασικά εργαλεία και που θα χρειαστείτε για να αποφράξετε την αποχέτευση της κουζίνας ή του μπάνιου σας είναι:

 • Γάντια από καουτσούκ και μια συρμάτινη κρεμάστρα
 • Έμβολο τουαλέτας ή νιπτήρα
 • Βραστό νερό
 • DIY καθαριστικό αποχέτευσης
 • Φίδι υδραυλικό

Πώς μπορώ να αποφράξω έναν νεροχύτη κουζίνας ή μπάνιου;

Αποφράξεις μπορεί να προκύψουν κάθε φορά που το λίπος δεσμεύεται με άλλα στερεά ή ημιστερεά απόβλητα, εμποδίζοντας τη ροή του υγρού μέσα στην αποχέτευση. Συχνά, το φράγμα είναι αποτέλεσμα της συσσώρευσης βρωμιάς, σαπουνιού και μαλλιών όπου με την πάροδο του χρόνου μεγαλώνει. Άλλα φράγματα μπορεί να προκύψουν από λίπη ή στερεά φαγητού που βουλώνουν την αποχέτευση του νεροχύτη της κουζίνας σας ή την απόρριψη σκουπιδιών(σκουπιδοφάγο).

Το μπάνιο σας δεν είναι ασφαλές από πιθανότητες δημιουργίας μπλοκαρίσματος. Τα απορρίμματα (ή το παιδί σας που απελευθερώνει ένα ολόκληρο ρολό χαρτί υγείας στην αποχέτευση) είναι τόσο πιθανό να αναγκάσουν τις τουαλέτες να φουσκώσουν και τα μαλλιά είναι ο κύριος ύποπτος στην αποχέτευση του ντους σας. Ακόμα και ένα κόσμημα μπορεί να φράξει έναν νεροχύτη!

Ανεξάρτητα από την πηγή, είναι σημαντικό να το ελευθερώσετε γρήγορα, ώστε να μπορείτε να επιστρέψετε στην ημέρα σας. Ενώ τα σοβαρά φράγματα μπορεί να απαιτούν την πρόσληψη επαγγελματία της εταιρείας Αποφράξεις Αναγνώστου, μπορείτε να δοκιμάσετε μερικές τεχνικές που θα σας βοηθήσουν να απελευθερώσετε το φράξιμο πριν καλέσετε το τηλεφωνικό μας κέντρο.

Πώς να αποφράξετε μια αποχέτευση ντους.

Πριν νοικιάσετε ή αγοράσετε ένα υδραυλικό φίδι, αξίζει να κοιτάξετε πρώτα μέσα στο σωλήνα. Ένα μπερδεμένο κουβάρι από μαλλιά στην αποχέτευση του ντους σας μπορεί να μην απαιτεί άλλα εργαλεία εκτός από ένα ζευγάρι λαστιχένια γάντια και μια συρμάτινη κρεμάστρα.

Το έμπειρο προσωπικό μας σας ετοίμασε μερικές εύκολες οδηγίες που μπορείτε ακολουθήσετε βήμα βήμα για να αποφράξετε στην αποχέτευση του ντους σας:

Πρόσβαση: Αφαιρέστε το προστατευτικό αποστράγγισης και τυχόν περίσσεια τρίχας από την επιφάνεια. Προσέξτε να μην σπρώξετε το φράγμα πιο βαθιά.
Απομάκρυνση: Φτιάξτε ένα γάντζο από μια συρμάτινη κρεμάστρα για να τραβήξετε και να αφαιρέσετε τις συστάδες μαλλιών.
Ολοκλήρωση: Ρίξτε βραστό νερό στην αποχέτευση για να χαλαρώσετε και να καθαρίσετε τα τυχόν υπολείμματα που παραμένουν μέσα στην αποχέτευση σας.

Πώς αποφράξετε την αποχέτευση της κουζίνας ή του μπάνιου;

Έμβολα για αποχετεύσεις μπάνιου και κουζίνας

Πριν ανοίξετε ένα μπουκάλι  υγρού καθαριστικού αποχέτευσης του εμπορίου ή επικοινωνήσετε με τους επαγγελματίες της εταιρείας Αποφράξεις Αναγνώστου, ένα απλό άλλα αξιόπιστο έμβολο μπορεί να καθαρίσει την πλειονότητα των βουλωμάτων. Αλλά ξέρατε ότι δεν λειτουργούν όλα τα έμβολα σε κάθε αποχέτευση;

Το έμβολο κυπέλλου είναι το παγκοσμίως αναγνωρισμένο έμβολο με βεντούζα προσαρτημένη σε ξύλινη λαβή. Ένα έμβολο φλάντζας, από την άλλη πλευρά, έχει ένα κομμάτι καουτσούκ που εκτείνεται από το κύπελλο. Αυτό το επιπλέον καουτσούκ είναι ιδανικό για τουαλέτες και αποχετεύσεις στο πάτωμα καταστημάτων, ενώ ένα έμβολο κυπέλλου λειτουργεί καλύτερα σε αποχετεύσεις με επίπεδες επιφάνειες, όπως νεροχύτες κουζίνας ή ντους.

Το κατάλληλο έμβολο δημιουργεί μια σταθερή σφράγιση γύρω από την αποχέτευση, μεγιστοποιώντας την ισχυρή αναρρόφησης όταν βυθίζεται. Η σταθερή βύθιση σε ρυθμό των 30 δευτερολέπτων θα σας βοηθήσει να χαλαρώσετε το φράξιμο και να καθαρίσετε την αποχέτευση. Επιπλέον, είναι μια καλή γυμναστική για τα χέρια σας!

Πώς να αποφράξετε μια αποχέτευση με βραστό νερό

Το ζεστό νερό μπορεί μερικές φορές να είναι αρκετό για να χαλαρώσει το φράγμα σας. Συνδετικοί παράγοντες όπως βρωμιά, γράσο και σαπούνι διασπώνται με την εφαρμοζόμενη θερμότητα. Για να απαλλαγείτε από το φράγμα σας με βραστό νερό, ζεστάνετε το νερό σε μια κατσαρόλα ή σε ένα μπρίκι.

Μόλις το νερό φτάσει σε σημείο βρασμού, μεταφέρετε στην αποχέτευση και αδειάστε το μέσα στην αποχέτευση σας. Ίσως χρειαστεί να το κάνετε αυτό πολλές φορές πριν το φράξιμο είναι ελεύθερο, αλλά μην τα παρατάτε! Η υπομονή σας μπορεί να αποδώσει!

Πώς να αποφράξετε την αποχέτευση με μαγειρική σόδα και ξύδι

Μερικές φορές το έμβολο σας μπορεί να χρειάζεται λίγη βοήθεια. Το καθαριστικό αποχέτευσης μπορεί να χαλαρώσει τα σφιχτά δεμένα μαλλιά και τη βρωμιά ρίχνοντας λίγη πάνω στο μπλοκάρισμα.

Τα δημοφιλή καθαριστικά αποχέτευσης υγρών και αφρού χρησιμοποιούν ισχυρές χημικές ουσίες για να υγροποιήσουν το υλικό που φράζει την αποχέτευση αρκετά ώστε να απελευθερωθεί η απόφραξη. Εάν θέλετε να μην χρησιμοποιήσετε χημικά, μπορείτε να φτιάξετε το δικό σας φιλικό προς το περιβάλλον καθαριστικό αποχέτευσης .

Σε συνδυασμό, το ξύδι και η μαγειρική σόδα αντιδρούν μεταξύ τους για να δημιουργήσουν αφρό. Η χημική αντίδραση του ξιδιού και της σόδας βοηθά στην απομάκρυνση των βουλωμάτων. Το ξέπλυμα της αποχέτευσης με βραστό νερό στη συνέχεια θα βοηθήσει επίσης στην απομάκρυνση του φράγματος.

Πως να φτιάξετε το δικό σας φιλικό προς το περιβάλλον καθαριστικό αποχέτευσης.

Για να φτιάξετε το δικό σας φιλικό προς το περιβάλλον καθαριστικό αποχέτευσης ακολουθήστε τα παρακάτω εύκολα βήματα:

 1. Ρίξτε 1 φλιτζάνι μαγειρική σόδα στην αποχέτευση σας
 2. Ρίξτε 1 φλιτζάνι ξύδι στην αποχέτευση
 3. Περιμένετε να υποχωρήσει η αντίδραση και, στη συνέχεια, ρίξτε ένα λίτρο ζεστού νερού  μέσα στην αποχέτευση

Πώς να αποφράξετε μια αποχέτευση με ένα φίδι αποχέτευσης που λειτουργεί με το χέρι

Τα βαθιά μπλοκαρίσματα που δεν είναι προσβάσιμα σε μια συρμάτινη κρεμάστρα μπορεί να απαιτούν ένα μυστικό όπλο: το φίδι χεριού. Τα χειροκίνητα φίδια είναι μικρότερες εκδόσεις του εξοπλισμού που χρησιμοποιούν οι επαγγελματίες υδραυλικοί και μπορούν να αγοραστούν στο τοπικό σας κατάστημα υλικού με κόστος ελάχιστα ευρώ. Ένα φίδι είναι ένα μακρύ ατσάλινο σύρμα, ικανό να κάμπτεται γύρω από καμπυλωτούς σωλήνες, με ένα συρμάτινο άγκιστρο στο άκρο. Μόλις το φίδι φτάσει στο σημείο μπλοκαρίσματος, περιστρέψτε το και τραβήξτε το προς τα πάνω.

Κρατήστε τα φράγματα μακριά με την τακτική συντήρηση της αποχέτευσης σας

Καθώς οι σωλήνες μεγαλώνουν σε ηλικία, ο κίνδυνος απόφραξης αυξάνεται. Αλλά μπορείτε να προγραμματίζετε ανά τακτά διαστήματα την συντήρηση τους για να αποφύγετε τα βουλώματα και να διατηρήσετε τις αποχετεύσεις σας σε άριστη κατάσταση για πολλά χρόνια χρήσης ακόμα. Ακολουθούν μερικές οδηγίες για να την σωστή πρόληψη των μπλοκαρισμάτων:

 • Εγκαταστήστε ένα προστατευτικό αποστράγγισης για να προστατεύσετε φυσικά την αποχέτευση από στερεά υλικά.
 • Ρίξτε ζεστό νερό στις αποχετεύσεις σας μετά από κάθε χρήση.
 • Καθαρίστε τακτικά τις αποχετεύσεις σας με τη μέθοδο της μαγειρικής σόδας και ξιδιού που αναφέρθηκαν παραπάνω.
 • Μερικά μπλοκαρίσματα είναι απλά πολύ δύσκολα στην απόφραξη τους. Παρά τις καλύτερες προσπάθειές σας για να απελευθερώσετε την αποχέτευση, μπορεί να χρειαστεί να μας καλέσετε για βοήθεια. Οι επαγγελματίες υδραυλικοί της εταιρείας Αποφράξεις Αναγνώστου έχουν ακόμη περισσότερες δυνατότητες να αποφράξουν την αποχέτευση σας όταν δεν έχετε τον χρόνο ή την υπομονή να την καθαρίσετε μόνοι σας.

Επιλέξτε το έμπειρο προσωπικό της εταιρείας Αποφράξεις Αναγνώστου

Τα υδραυλικά  και αποχετευτικά συστήματα των διαμερισμάτων μπορεί να είναι πιο περίπλοκα ανάλογα με το ύψος της κατασκευής. Είναι επίσης ευαίσθητα στα καθημερινά προβλήματα υδραυλικών εγκαταστάσεων που αντιμετωπίζουν οι μονοκατοικίες.

Οι ειδικοί της εταιρείας Αποφράξεις Αναγνώστου συνιστούν τακτική συντήρηση και επισκευές για να διατηρούνται λειτουργικά τα συστήματα.Επικοινωνήστε σήμερα μαζί μας στο 2108993343 για να συζητήσουμε τα αποχετευτικά και υδραυλικά σας προβλήματα ή να κλείσουμε ένα ραντεβού. Είμαστε διαθέσιμοι σας 24 ώρες το 24ωρο και 365 μέρες το χρόνο για την περίπτωση που σας παρουσιαστεί μια έκτακτη ανάγκη.

Δείτε τις περιοχές εξυπηρέτησης:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Fill out this field
Fill out this field
Δώστε μια έγκυρη ηλ. διεύθυνση.
You need to agree with the terms to proceed

Μενού
Call Now Button