εξωτερική αποχέτευση

Εξωτερική αποχέτευση – Αποφράξεις Αναγνώστου

Πώς να ξεμπλοκάρετε μια εξωτερική αποχέτευση

Η ζωή στο σπίτι θα ήταν πολύ πιο εύκολη εάν οι αποφράξεις αποχέτευσης εσωτερικών χώρων ήταν οι μόνοι τύποι προβλημάτων αποχέτευσης που πρέπει να φοβάστε, αλλά μια εξωτερική αποχέτευση μπορεί εξίσου εύκολα να φράξει.

Η συσσώρευση συντριμμιών σε εξωτερικούς χώρους μπορεί να συσσωρευτεί σε μικρές δεξαμενές αποχέτευσης που μπορεί να δημιουργήσουν το σχηματισμό σκουπιδιών και λάσπης λόγω της υπερβολικής συσσώρευσης υγρασίας.

Οι αποκρουστικές μυρωδιές και η υπερχείλιση μπορούν να δημιουργήσουν εφιαλτικές καταστάσεις για τις αυλές, ευτυχώς υπάρχουν μερικά βήματα που μπορείτε να ακολουθήσετε για να αφαιρέσετε ένα μπλοκάρισμα και να προστατέψετε μελλοντικά μπλοκαρίσματα.

Οδηγός για την απόφραξη εξωτερικής αποχέτευσης

Μια εξωτερική αποχέτευση μπορεί να αποφραχθεί χρησιμοποιώντας μια ράβδο απόφραξης και έναν εύκαμπτο σωλήνα υψηλής πίεσης για να μετατοπιστούν τα υπολείμματα και να ψεκαστούν τα υπόλοιπα σωματίδια μέσω της αποχέτευσης. Αυτό θα αφαιρέσει το μπλοκάρισμα και θα προωθήσει την επιστροφή της ροής του νερού.

Η διαδικασία αφαίρεσης ενός εξωτερικού μπλοκαρίσματος είναι σχετικά εύκολη, απλά απαιτεί λίγη υπομονή και ένα καλό σύνολο εργαλείων για τη δουλειά. Θα θελήσετε να επενδύσετε σε μια ποιοτική ράβδο απόφραξης, ένα ανθεκτικό ζευγάρι γάντια, έναν εύκαμπτο σωλήνα πίεσης και μια μεθυστική δόση επιμονής.

Ορισμένα εξωτερικά μπλοκαρίσματα μπορεί να είναι μικροσκοπικά σε σοβαρότητα, μερικά μπορεί να είναι επίμονα και μερικά μπορεί να χρειαστούν κάποιο κολοσσιαίο γράσο αγκώνων για να κινηθούν.

Ένας άλλος σημαντικός παράγοντας που πρέπει να ληφθεί υπόψη είναι οι τύποι συντριμμιών που μπορούν να προκαλέσουν εμφράξεις σε εξωτερικούς χώρους.

Τις περισσότερες φορές, μια εξωτερική αποχέτευση μπλοκάρει λόγω ισχυρών καταιγίδων που προκαλούν πλημμύρες, οι οποίες μπορούν να δημιουργήσουν πυκνά μπλοκαρίσματα από λάσπη εκτός από μεγαλύτερα υπολείμματα, όπως φύλλα και άκρα δέντρων.

Οι αποχετεύσεις τουαλέτας, οι σηπτικές δεξαμενές και οι υπόνομοι θα απαιτήσουν λίγη περισσότερη παρατήρηση και εργασία για να καθαριστούν.

Τι να κάνετε εάν μια εξωτερική αποχέτευση μπλοκαριστεί από λάσπη;

Η λάσπη μπορεί να είναι θετική ή αρνητική όσον αφορά τη σοβαρότητα της απόφραξης, ανάλογα με το χρονικό διάστημα που φράχθηκε η αποχέτευση. Πρώτον, είναι απαραίτητο να επιθεωρήσετε την απόφραξη για να βεβαιωθείτε ότι η λάσπη είναι ο μόνος τύπος υπολειμμάτων που προκαλεί την απόφραξη.

Αυτό μπορεί να γίνει αφαιρώντας το κάλυμμα αποχέτευσης είτε με κατσαβίδι είτε με λοστό για παχύτερες στεγανοποιήσεις. Με ένα ζευγάρι γάντια, κοσκινίστε τα υπολείμματα και ελέγξτε αν η συνοχή είναι λάσπη με ελάχιστα δομικά υπολείμματα.

Συχνά φορές για μπλοκαρίσματα λάσπης, μπορείτε απλά να χρησιμοποιήσετε τα χέρια σας για να αφαιρέσετε μεγάλα κομμάτια μέχρι να έχετε καθαρή και εύκολη πρόσβαση για να χρησιμοποιήσετε ένα σπίτι πίεσης για να ολοκληρώσετε την εργασία.

Προφανώς, θα θέλετε να φορέσετε ένα χοντρό και στιβαρό ζευγάρι γάντια για αυτό εκτός από μια μάσκα. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ένα φτυάρι για να αφαιρέσετε τη λάσπη, κάτι που θα σας γλιτώσει από το να χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε τα χέρια σας.

Εάν το μπλοκάρισμα είναι παχύ και βαθύ, θα θελήσετε να χρησιμοποιήσετε μια ράβδο απόφραξης για να κοσκινίσετε γύρω από τα συντρίμμια. Αυτό μπορεί να εξυπηρετήσει δύο διαφορετικούς σκοπούς: αυτό σας επιτρέπει να μετρήσετε πόσο βαθιά είναι το μπλοκάρισμα, καθώς και να μετατοπίσετε το μπλοκάρισμα για να σπάσει η λάσπη σε μια πιο εύκαμπτη υφή.

εξωτερική αποχέτευση

Εξωτερική αποχέτευση – Αποφράξεις Αναγνώστου

 

Είναι επίσης απαραίτητο να ανιχνεύσετε με τη ράβδο βαθιά μέσα στο κανάλι αποχέτευσης και να στρίψετε αριστερόστροφα για να χαλαρώσετε τα υπολείμματα.

Μόλις χαλαρώσετε τη λάσπη και αφαιρέσετε μια μεγάλη ποσότητα από αυτήν, μπορείτε στη συνέχεια να αρχίσετε να χρησιμοποιείτε έναν εύκαμπτο σωλήνα πίεσης για να καθαρίσετε το υπόλοιπο φράξιμο.

Στρέψτε τον εύκαμπτο σωλήνα στη δεξαμενή αποχέτευσης και απομακρύνετε τη λάσπη από το κανάλι. Συνεχίστε να το κάνετε αυτό έως ότου το νερό είναι καθαρό, με το οποίο έχετε αφαιρέσει επιτυχώς μια απόφραξη εξωτερικής αποχέτευσης γεμάτη με λάσπη.

Πώς να ξεμπλοκάρετε μια εξωτερική αποχέτευση τουαλέτας

Οι εξωτερικές αποχετεύσεις τουαλέτας θα παρουσιάσουν τα περισσότερα προβλήματα όσον αφορά την απόφραξη. Είναι αυτονόητο ότι αυτό είναι πιθανό να οφείλεται σε απόφραξη των απορριμμάτων, κάτι που αν συμβαίνει αυτό, πρέπει οπωσδήποτε να συμβουλευτείτε έναν επαγγελματία.

Εάν η απόφραξη οφείλεται σε υπολείμματα εξωτερικού χώρου, η διαδικασία που χρησιμοποιείται για την αφαίρεση λάσπης μπορεί να επαναληφθεί εδώ.

Εάν η απόφραξη οφείλεται σε υπερβολική χρήση χαρτιού υγείας, φροντίστε να αφαιρέσετε εντελώς όλα τα σωματίδια χαρτιού που μπορεί να προκαλέσουν σοβαρά μπλοκαρίσματα αν αφεθούν χωρίς επίβλεψη.

Τα φράγματα της αποχέτευσης της τουαλέτας μπορεί να είναι πολύ δυσάρεστα, αλλά το πρόβλημα δεν θα λυθεί από μόνο του. Η ανίχνευση του φράγματος με μια ράβδο απόφραξης θα μετακινήσει επίμονα υπολείμματα όπως τρίχες ή χαρτί, τα οποία είναι πολύ πιο δύσκολο να αφαιρεθούν από τη λάσπη.

Στο τέλος της ημέρας, η απομάκρυνση της αποχέτευσης της τουαλέτας δεν είναι μια ευχάριστη εμπειρία. Είναι πολύ ωφέλιμο να συμβουλευτείτε έναν επαγγελματία για τις βουλωμένες αποχετεύσεις σας, ειδικά λαμβάνοντας υπόψη ότι οι αποχετεύσεις της τουαλέτας πρέπει να καθαρίζονται γρήγορα.

Πώς να καθαρίσετε μια εξωτερική αποχέτευση που έχει φράξει με χαρτί υγείας

Θα πρέπει να υπάρχει μια συγκεντρωμένη προσπάθεια για να χρησιμοποιείται πάντα βιοδιασπώμενο χαρτί υγείας. Το παχύ χαρτί υγείας και τα μαντηλάκια δεν αλλοιώνονται τόσο εύκολα και αποτελούν μία από τις κύριες αιτίες απόφραξης εξωτερικής αποχέτευσης στην Αθήνα. Το χαρτί υγείας αποτελεί πρόκληση όταν προσπαθείτε να καθαρίσετε ένα εξωτερικό μπλοκάρισμα, αλλά η επιτυχία μπορεί να επιτευχθεί.

Μια ράβδος απόφραξης θα είναι ένα απαραίτητο εργαλείο για αυτού του είδους την απόφραξη και μπορείτε να αφήσετε τον εύκαμπτο σωλήνα πίεσης στην αποθήκευση, καθώς ο ψεκασμός χαρτιού θα προκαλέσει μόνο βαθύτερη εξάπλωση του μπλοκαρίσματος. Περιστρέψτε τη ράβδο απόφραξης επανειλημμένα για να χαλαρώσει το επίμονο χαρτί, όσο περισσότερο ξεπλύνετε, τόσο πιο χαλαρό θα βουλώσει.

Στη συνέχεια, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα φτυάρι για να αφαιρέσετε το χαλαρωμένο χαρτί από την αποχέτευση. Αυτό θα πάρει χρόνο, γι’ αυτό προσπαθήστε να διατηρήσετε υπομονή για να βεβαιωθείτε ότι θα αφαιρεθεί και το τελευταίο κομμάτι βουλωμένου χαρτιού υγείας.

Τι να κάνετε εάν μια εξωτερική αποχέτευση ξεχειλίζει;

Αν δείτε ότι μια εξωτερική αποχέτευση ξεχειλίζει, αυτό συνήθως σημαίνει ότι υπάρχει απόφραξη κάπου μεταξύ των εσωτερικών υδραυλικών εγκαταστάσεων και της εξωτερικής αποχέτευσης, ή μια εξωτερική απόφραξη από εξωτερικά υπολείμματα.

Εάν μια εξωτερική αποχέτευση υπερχειλίζει ενεργά, αυτό είναι ένα πρόβλημα που πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα. Η κλήση ενός επαγγελματία υδραυλικού είναι η καλύτερη κίνηση για να διορθώσετε το πρόβλημα.

Εάν μια εξωτερική αποχέτευση υπερχειλίζει, μπορείτε να επιθεωρήσετε την απόφραξη για να νιώσετε ότι υπάρχει αποτρεπτικός παράγοντας που φράζει τη ροή του νερού.

Το πρόβλημα με την προσπάθεια αποφράξεως υπερχειλισμένης αποχέτευσης είναι ότι η εφεδρεία του νερού μπορεί να κάνει την εργασία επίπονη και αβέβαιη. Μια ράβδος απόφραξης μπορεί να κάνει τόσα πολλά μόνο όταν το νερό αναβλύζει συνεχώς έξω από την αποχέτευση και ένας εύκαμπτος σωλήνας πίεσης είναι άχρηστος σε αυτούς τους τύπους σεναρίων.

Η διαβούλευση με έναν επαγγελματία αποχέτευσης είναι ο καλύτερος τρόπος δράσης για ενεργές υπερχειλίσεις. Τα φράγματα μπορούν να ενσωματωθούν βαθιά στο σύστημα σωληνώσεων και πιθανότατα δεν θα είναι βιώσιμη λύση χωρίς επαγγελματικό εξοπλισμό.

Υπάρχουν χημικά που αποφράζουν την εξωτερική αποχέτευση;

Τα χημικά διαλύματα είναι σίγουρα αποδεδειγμένα ότι αφαιρούν τα επίμονα φράγματα, ακόμη και σε υπαίθριες αποχετεύσεις. Παρόλο που αυτή η διαδικασία είναι άχρηστη για αποχετεύσεις που φράσσονται από βαριά υπολείμματα, όπως άκρα και φύλλα, μια ισχυρή χημική ουσία μπορεί να φάει μέσα από μπλοκαρίσματα από υποβαθμισμένο χαρτί και άλλα μικρότερα σωματίδια. Υπάρχει μια σειρά από χημικά διαθέσιμα.

Η καυστική σόδα λειτουργεί καλά αναγκάζοντας τα σωματίδια που φράζουν την αποχέτευση να αποσυντίθενται σε μικρότερα σωματίδια, τα οποία στη συνέχεια μπορούν εύκολα να ξεπλυθούν. Αυτή η χημική ουσία είναι εύκολα διαθέσιμη και λειτουργεί εξίσου καλά με οποιαδήποτε άλλη χημική ουσία απόφραξης. Βεβαιωθείτε ότι και επιλέξτε ένα αποφρακτικό που λειτουργεί είτε για να συρρικνωθεί είτε να τρώει τα σωματίδια που προκαλούν το φράξιμο.

Απόφραξη αποχέτευσης λυμάτων

Οι αποχετεύσεις λυμάτων είναι απίστευτα πολύπλοκες και μπορεί να μην είναι δυνατό να ξεμπλοκάρετε ένα φράξιμο του δικτύου αποχέτευσης. Αξίζει πάντα να δοκιμάσετε για να δείτε εάν μπορείτε να επιτύχετε επιτυχία στην αποκατάσταση της απόφραξης.

Είναι σημαντικό να φοράτε χοντρά γάντια και μάσκα αναπνευστήρα, καθώς τα ακατέργαστα λύματα μπορούν να προκαλέσουν πολλές επιπτώσεις στην υγεία εάν συμβεί έκθεση. Η εξωτερική αποχέτευση λυμάτων είναι ένα ζωτικής σημασίας σύστημα που εμποδίζει τα επικίνδυνα απόβλητα να διεισδύσουν στο γλυκό νερό.

Μια επαγγελματική εταιρεία απόφραξης αποχέτευσης είναι η πλέον κατάλληλη για τη διάγνωση αυτών των προβλημάτων, αλλά η επιθεώρηση μπορεί να πραγματοποιηθεί παρατηρώντας οπτικά μια υπερχείλιση στις αποχετεύσεις μέσα στο σπίτι σας.

Τα λύματα θα επανέλθουν σε αυτές τις αποχετεύσεις όταν δεν έχουν άλλο σημείο εξόδου για να διαφύγουν στο κεντρικό σύστημα αποχέτευσης. Ένας επαγγελματίας θα χρησιμοποιήσει ένα πολύπλοκο σύνολο εργαλείων για να ανιχνεύσει την αποχέτευση λυμάτων για να διαγνώσει τυχόν εμπόδιο, το οποίο στη συνέχεια μπορεί να αφαιρεθεί.

Τα εργαλεία που είναι διαθέσιμα για ιδιωτική χρήση μπορούν να κάνουν μόνο τόσα πολλά και η υπερβολική δόση ενός συστήματος αποχέτευσης με χημικά μπορεί μόνο να επιδεινώσει το πρόβλημα. Εάν παρατηρήσετε υπερχείλιση λυμάτων, προσπαθήστε να αποφράξετε την εξωτερική αποχέτευση, εάν αυτό αποτύχει, καλέστε αμέσως έναν επαγγελματία υδραυλικό στην Αθήνα.

Η απόφραξη μιας εξωτερικής αποχέτευσης μπορεί να είναι μια εύκολη ή πολύπλοκη εργασία. Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τύποι δομών και σωματιδίων που μπορεί να προκαλέσουν απόφραξη των εξωτερικών αποχετεύσεων, επομένως η διάγνωση του τύπου απόφραξης θα σας επιτρέψει να προχωρήσετε ανάλογα.

Η απόφραξη αποχέτευσης λυμάτων είναι η καταλληλότερη για χειρισμό από επαγγελματίες. Εάν μια εξωτερική αποχέτευση στην αυλή σας είναι φραγμένη, μπορείτε να ακολουθήσετε αυτά τα βήματα για να καθαρίσετε την απόφραξη με λίγα μόνο απλά εργαλεία.

Καλέστε μας για απόφραξη αποχέτευσης σήμερα!

Δείτε περισσότερες περιοχές εξυπηρέτησης για απόφραξη εξωτερικής αποχέτευσης:

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Fill out this field
Fill out this field
Δώστε μια έγκυρη ηλ. διεύθυνση.
You need to agree with the terms to proceed

Μενού
Call Now Button