Τι δεν πρέπει να ξεπλύνετε στην αποχέτευση

Τι δεν πρέπει να ξεπλύνετε στην αποχέτευση

Στην Αποφράξεις Αναγνώστου ασχολούμαστε με την απόφραξη αποχέτευσης για πάνω από δύο δεκαετίες και έχουμε ασχοληθεί με τόνους απόφραξης λυμάτων. Ο πιο συνηθισμένος ένοχος όταν πρόκειται για μεγάλα φράγματα και αποφράξεις είναι… τα μαντηλάκια καθαρισμού και τα χαρτιά υγείας που ξεπλένονται στην τουαλέτα ή τον νεροχύτη κουζίνας!

Ναι, τα μαντηλάκια καθαρισμού που πετάνε οι γυναίκες συνήθως. Μην αφήνετε τις ετικέτες να σας ξεγελούν – δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα όπως ένα «βιοδιασπώμενο μαντιλάκι καθαρισμού» για το ελληνικό σύστημα αποχέτευσης.

Εκτός από τους προφανείς ενόχους, όπως τα μαντηλάκια και τα χαρτιά υγείας, υπάρχουν διάφορα πράγματα που μπορεί να οδηγήσουν σε προβλήματα απόφραξης ή να αλλάξουν τη λεπτή ισορροπία καλών/κακών βακτηρίων στην αποχέτευσή σας.

Συνεχίστε να διαβάζετε για να μάθετε περισσότερα ή επικοινωνήστε μαζί μας σήμερα για να προγραμματίσετε την επόμενη απόφραξη αποχέτευσης, αν αντιμετωπίζετε προβλήματα ήδη.

Πρόβλημα στην αποχέτευση από τα μαντιλάκια καθαρισμού

Σε αντίθεση με το χαρτί υγείας που διαλύεται σχετικά πιο γρήγορα μόλις βραχεί, οι χαρτοπετσέτες, τα μωρομάντηλα, τα μαντηλάκια καθαρισμού και τα μαντηλάκια ντεμακιγιάζ είναι ανθεκτικά και μπορεί να χρειαστούν χρόνια για να διασπαστούν και να διαλυθούν.

Λοιπόν, τα μαντηλάκια δεν είναι το μόνο πράγμα που πρέπει να προσέχετε. Σε μια αποχέτευση, είναι σημαντικό να δίνετε μεγάλη προσοχή στο τι ξεπλένετε σε τακτική βάση.

Μαντηλάκια, χαρτοπετσέτες, χαρτομάντιλα, μπάλες μαλλιών και γυναικεία προϊόντα είναι προφανή ότι μπορεί να προκαλέσουν φράγματα. Άλλα στοιχεία που πρέπει να αποφύγετε περιλαμβάνουν χημικά, λίπη και προϊόντα καθαρισμού – προϊόντα που δεν είναι πάντα τα «προφανή».

Ο λόγος για αυτό είναι επειδή το σύστημα αποχέτευσης είναι σχεδιασμένο να διασπά στερεά και απόβλητα με φυσικά βακτήρια. Όταν εισάγετε ξαφνικά σκληρές χημικές ουσίες ή λίπη σε αυτό το περιβάλλον, το pH της αποχέτευσης μπορεί να αλλάξει δραματικά, καταστρέφοντας την ισορροπία των «υγιεινών» βακτηρίων που κρατούν τη δεξαμενή σας να λειτουργεί σωστά.

Εάν δεν είστε σίγουροι εάν ένα προϊόν ή ένα απορρυπαντικό είναι ασφαλές για ρίψη, απλώς ελέγξτε την ετικέτα ή απορρίψτε το στον κάδο απορριμάτων. Πολλά προϊόντα χαρτιού υγείας έχουν ετικέτα ή εικονίδιο “ασφαλούς σηπτικής προστασίας“.

ΠΟΤΕ μην ξεπλύνετε τα παρακάτω αντικείμενα:

  • Βενζίνη, πετρέλαιο και άλλα προϊόντα πετρελαίου
  • Λίπη και λάδια μαγειρικής
  • Βαφή, διαλυτικό βαφής ή διαλύτες
  • Αντιβακτηριδιακά σαπούνια (σε μεγάλες ποσότητες)
  • Προϊόντα με υψηλά επίπεδα φωσφόρου – βρίσκονται συχνά σε απορρυπαντικά πλυντηρίων ρούχων, αναλώσιμα καθαρισμού κ.λ.π.
  • Γυναικεία προϊόντα, μαντηλάκια ντεμακιγιάζ ή μωρομάντηλα
  • Ακόμη και εκείνα τα μαντηλάκια που φέρουν την ένδειξη “ασφαλή για ρίψη” δεν πρέπει ποτέ να ξεπλένονται

Εκτός από το να είστε προσεκτικοί σχετικά με το τι ξεπλένεται, η τακτική συντήρηση και ο καθαρισμός είναι ο καλύτερος τρόπος για να αποφευχθεί η μελλοντική δημιουργία απόφραξης του συστήματος.

Συνιστούμε να καθαρίζετε την αποχέτευση κάθε χρόνο ή να καλείτε επαγγελματική εταιρεία απόφραξης κάθε 2 χρόνια για να διασφαλίσετε ότι τα πράγματα είναι σε καλή κατάσταση και η αποχέτευσή σας λειτουργεί σωστά.

Οι τεχνικοί μας θα ελέγξουν το αποχετευτικό δίκτυο, τις σωληνώσεις και όλα τα εξαρτήματα του συστήματος για να βεβαιωθούν ότι τα επίπεδα της είναι ικανοποιητικά και το αποχετευτικό σας δίκτυο φιλτράρει αποτελεσματικά τα λύματα.

Για να προγραμματίσετε την επόμενη απόφραξη αποχέτευσης στην Αθήνα, επικοινωνήστε μαζί μας σήμερα!

Στόχος μας είναι να μοιραστούμε χρήσιμες συμβουλές για τους ιδιοκτήτες σπιτιού με προβλήματα απόφραξης και να παρέχουμε τις πληροφορίες που χρειάζεστε όταν πρόκειται για την ομαλή λειτουργία των αποχετευτικών συστημάτων.

Δείτε περισσότερες περιοχές εξυπηρέτησης για απόφραξη αποχέτευσης:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Fill out this field
Fill out this field
Δώστε μια έγκυρη ηλ. διεύθυνση.
You need to agree with the terms to proceed

Μενού
Call Now Button