Τι είναι η υδροβολή και πώς χρησιμοποιείται

Τι είναι η υδροβολή και πώς χρησιμοποιείται

Η υδροβολή είναι μια εναλλακτική λύση σε άλλες μεθόδους απόφραξης αποχέτευσης. Αντί να βασίζεται σε χημικές ουσίες ή μηχανικούς, χρησιμοποιεί νερό υπό εξαιρετική πίεση (4.000 psi) για να απομακρύνει το φράξιμο, αποφράζοντας ακόμη και τα πιο δύσκολα φράγματα και μπλοκαρίσματα για να επαναφέρει τις αποχετεύσεις σας σε πλήρη ροή.

Εάν είστε ιδιοκτήτης σπιτιού, ενδέχεται να θεωρείται την απόφραξη αποχέτευσης ενόχληση. Εάν είστε ιδιοκτήτης επιχείρησης, ωστόσο, τα βουλώματα αποχέτευσης μπορεί να είναι ένα ενοχλητικό γεγονός της καθημερινότητάς σας. Το έμβολο απόφραξης, το φίδι ή το τρυπάνι δεν είναι πάντα το κατάλληλο εργαλείο για αυτή τη δουλειά. Τα πιο επίμονα βουλώματα αποχέτευσης και φράγματα αποχέτευσης απαιτούν κάτι επιπλέον, και γι’ αυτό η Αποφράξεις Αναγνώστου προσφέρει υπηρεσίες υδροβολής στην Αθήνα μαζί με άλλες υπηρεσίες καθαρισμού και απόφραξης αποχέτευσης τόσο για τους ιδιοκτήτες σπιτιών όσο και για τις επιχειρήσεις.

Τι είναι η υδροβολή;

Οι αργές ή φραγμένες αποχετεύσεις προκαλούν προβλήματα. Μπορεί να χρειαστείτε έναν ειδικό καθαρισμό αποχέτευσης από έναν ειδικευμένο υδραυλικό Αθήνα. Εξυπηρετούμε οικιακούς και εμπορικούς νεροχύτες, μπανιέρες και τουαλέτες – αποφράξεις κάθε είδους.

Οι αποχετεύσεις σας είναι υποτονικές ή βουλωμένες με λάσπη και συντρίμμια; Οι έμπειροι τεχνικοί της Αποφράξεις Αναγνώστου χρησιμοποιούν ένα ισχυρό σύστημα υδροβολής για να διαλύσουν τα μπλοκαρίσματα από τις γραμμές αποχέτευσης.

Χρησιμοποιώντας έως και 4000psi στις κύριες γραμμές, η υδροβολή καθαρίζει τις γραμμές από οτιδήποτε μπορεί να τις εμποδίζει. Τα εστιατόρια και άλλα εμπορικά καταστήματα απαιτούν συχνή εκτόξευση υδροβολής για να διατηρούνται οι αποχετεύσεις ελεύθερες.

Μπορείτε να σκεφτείτε τους σωλήνες σας σχεδόν σαν το κυκλοφορικό σύστημα για το σπίτι ή την επιχείρησή σας. Το δίκτυό σας φέρνει νερό από έξω που το χρησιμοποιείτε για τις καθημερινές δραστηριότητες του σπιτιού ή της επιχείρησής σας, ενώ οι σωλήνες αποχέτευσης και το αποχετευτικό σας δίκτυο μεταφέρουν απόβλητα. Ακριβώς όπως η κακή διατροφή μπορεί να φράξει τις φλέβες και τις αρτηρίες, οι καθημερινές σας δραστηριότητες φράζουν τις αποχετεύσεις και τους σωλήνες με τα πάντα, από λίπος έως λάσπη. Αυτό μπορεί να διακόψει τη λειτουργία της επιχείρησής σας, ακόμη και να προκαλέσει επιζήμιες βλάβες και υπερχειλίσεις λυμάτων.

Πώς να καταλάβετε εάν χρειάζεστε υδροβολή;

Πολλοί από τους πελάτες μας είναι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων στην Αθήνα που βάζουν έρχονται αντιμέτωποι με μεγάλο φορτίο αποβλήτων στις αποχετεύσεις τους. Τα εστιατόρια και οι εγκαταστάσεις παροχής υπηρεσιών τροφίμων είναι εξαιρετικοί υποψήφιοι για χρήση υδροβολής, καθώς είναι επιρρεπείς σε συσσώρευση λίπους, υπολειμμάτων και ελαίων που παγιδεύουν τρόφιμα και άλλα σωματίδια στις σωληνώσεις.

Υπάρχουν, όμως, και άλλες επιχειρήσεις που επωφελούνται από την υδροβολή. Τα φυτώρια και τα καταστήματα κήπων το βρίσκουν χρήσιμο για να βγάλουν χώμα και άλλες βρομιές από τους σωλήνες. Τα συνεργεία επισκευών αυτοκινήτων, τα οποία συχνά ασχολούνται με λάδια και λιπαντικά, καθώς και άλλα υπολείμματα που προέρχεται από εργασία σε αυτοκίνητα και κινητήρες, το λατρεύουν επίσης. Ακόμη και οι ιδιοκτήτες σπιτιού έχουν εκμεταλλευτεί, ειδικά για επίμονα μπλοκαρίσματα αποχέτευσης κουζίνας.

Εν ολίγοις, αν διαπιστώσετε ότι η αποστράγγιση έχει επιβραδυνθεί και έχετε ήδη δοκιμάσει άλλες μεθόδους για να καθαρίσετε τις αποχετεύσεις σας, καλέστε μας. Ακόμα και τα εργαλεία που πρέπει να είναι ασφαλή για υδραυλικές εργασίες μπορεί να προκαλέσουν ζημιά σε λάθος χέρια, οπότε δεν είναι το είδος του έργου που θέλετε να αναλάβετε μόνοι σας.

Πώς χρησιμοποιείται η εργασία υδροβολής;

Ενώ μπορούμε να παρέχουμε υδροβολή για τη φροντίδα σοβαρών αποφράξεων, διαπιστώνουμε ότι η προληπτική συντήρηση δικτύου είναι πολλή καλύτερη. Θα αξιολογήσουμε τα πρότυπα υδραυλικών εγκαταστάσεων και χρήσης σας και θα προτείνουμε τη σωστή συχνότητα για προγραμματισμένη συντήρηση, καθιστώντας πολύ μικρότερες πιθανότητες σοβαρών φραγμών και καταστάσεων έκτακτης ανάγκης. Αυτό, με τη σειρά του, αποτρέπει τον άβολο και ακριβό χρόνο διακοπής για την επιχείρησή σας, εξοικονομώντας χρήματα και πονοκεφάλους μακροπρόθεσμα. Αλλά φυσικά, εάν χρειάζεστε υπηρεσία έκτακτης ανάγκης, είμαστε δίπλα σας πάντα μόνο ένα τηλεφώνημα.

Η υδροβολή είναι μια μέθοδος καθαρισμού αποχετεύσεων και αγωγών αποχέτευσης χρησιμοποιώντας ρεύματα νερού υψηλής πίεσης μέσω εξειδικευμένων ακροφυσίων εκτόξευσης για την απομάκρυνση και την απομάκρυνση των εμποδίων, καθώς και την τακτική συντήρηση για την αποφυγή δημιουργίας υπερχείλισης λυμάτων. Ανεξάρτητα από το αν η τοποθεσία είναι κατοικημένη ή μεγαλύτερος δήμος, η υδροβολή είναι ζωτικής σημασίας για τη διατήρηση των αποχετεύσεων καθαρών σε περίπτωση καταιγίδων, συμβάλλοντας στην πρόληψη ζημιών και στον μετριασμό της περαιτέρω φθοράς των υπονόμων.

Υπάρχει πληθώρα υλικών που μπορούν να μπλοκάρουν και να προκαλέσουν ζημιά στις αποχετεύσεις. Τα λίπη, έλαια, μέταλλα, λάσπη, βρωμιά και ρίζες δέντρων είναι όλα κοινές αιτίες για φραγμένα αποχετευτικά δίκτυα. Υπάρχει μια ποικιλία μηχανημάτων, ακροφυσίων και άλλων εργαλείων που μπορούν να αντιμετωπίσουν αυτές τις εργασίες, αλλά η υδροβολή παραμένει μία από τις ευκολότερες και ασφαλέστερες μεθόδους καθαρισμού των αγωγών αποχέτευσης.

Πώς λειτουργεί η υδροβολή;

Στην υδροβολή, ένας κινητήρας (ή άλλη πηγή ενέργειας) τροφοδοτεί μια αντλία νερού υψηλής πίεσης που συσσωρεύεται μέσα στη μονάδα συγκράτησης, πιέζοντας αποτελεσματικά το νερό. Όλες οι μονάδες εκτόξευσης υψηλής πίεσης βαθμολογούνται με πίεση (PSI) και ροή νερού (GPM). Τόσο το PSI όσο και το GPM είναι άμεσα αποτελέσματα της διαθέσιμης ιπποδύναμης του κινητήρα.

Η αντλία υψηλής πίεσης παραδίδει νερό σε ένα καρούλι εύκαμπτου σωλήνα που περιέχει σωλήνα εκτόξευσης υψηλής πίεσης. Αυτός ο εύκαμπτος σωλήνας πρέπει να ταιριάζει με την κατάλληλη πίεση και ροή συστήματος. Μόλις στερεωθεί στο άκρο του εύκαμπτου σωλήνα εκτόξευσης, το ακροφύσιο δημιουργεί πίεση στο σύστημα. Κάθε ακροφύσιο έχει σχεδιαστεί για να κατευθύνει τις ροές νερού υψηλής πίεσης πίσω προς το σημείο εισόδου. Αυτό βοηθά στην προώθηση του ακροφυσίου πιο κάτω στη γραμμή και τραβώντας τον εύκαμπτο σωλήνα εκτόξευσης μέσω του σωλήνα. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι τα ακροφύσια πρέπει να έχουν μέγεθος ώστε να ταιριάζουν με το σχέδιο του κινητήρα και της αντλίας νερού. Επιπλέον, θα πρέπει να θυμάστε ότι πρέπει να λαμβάνετε υπόψη την απώλεια πίεσης λόγω της διαμέτρου και του μήκους του εύκαμπτου σωλήνα εκτόξευσης.

  • Οι γωνίες του ρεύματος του νερού μπορεί να ποικίλουν. τα ρεύματα νερού που κατευθύνονται περισσότερο προς τις επιφάνειες των τοιχωμάτων του σωλήνα παράγουν καλύτερα αποτελέσματα καθαρισμού. Ωστόσο, αυτό μειώνει τη δύναμη έλξης του ακροφυσίου.
  • Τα ρεύματα νερού που κατευθύνονται προς την κεντρική γραμμή του σωλήνα παρέχουν μέγιστη δύναμη έλξης, αλλά μειώνουν την αποτελεσματικότητα καθαρισμού τοίχων σωλήνων.

Απόφραξη φραγμένων γραμμών αποχέτευσης

Για να καθαρίσετε μια βουλωμένη γραμμή αποχέτευσης, χρησιμοποιήστε ένα ακροφύσιο με εκτοξευτήρα ή πίδακες. Τα εμπρόσθια ακροφύσια χρησιμοποιούν μόνο ένα μικρό ποσοστό του συνολικού GPM για να περάσουν από ένα μπλοκάρισμα. Αυτό βοηθά στην ελαχιστοποίηση της απώλειας πρόωσης όταν καθαρίζετε μια φραγμένη γραμμή. Ο εμπρόσθιος πίδακας έχει σχεδιαστεί για να διαπερνά το μπλοκάρισμα, επιτρέποντας στους πίσω πίδακες με περισσότερη ροή να αφαιρούν το μεγαλύτερο μέρος του μπλοκαρίσματος. Σημειώστε ότι ένας εμπρόσθιος πίδακας μπορεί να έχει μειωμένη ροή ανά στόμιο σε σύγκριση με τις οπές του πίσω ακροφυσίου. η πίεση (PSI) είναι πάντα η ίδια σε όλα τα στόμια.

Είναι επίσης σημαντικό να σημειωθεί ότι ανάλογα με τα υλικά συστατικά του φράγματος, προτιμώνται διαφορετικές παραλλαγές ροής και πίεσης.

Επιπλέον, είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι οι διαφορές στη διάμετρο του σωλήνα κ το μήκος παίζουν σημαντικό ρόλο στην απώλεια πίεσης και ποια ροή θα λειτουργήσει καλύτερα. Σε γενικές γραμμές, καθώς αυξάνεται το μήκος και/ή η διάμετρος του σωλήνα, ο χειριστής θα αντιμετωπίσει απώλεια πίεσης στο ακροφύσιο εκτόξευσης. Αυτό σημαίνει ότι οι χειριστές δεν καθαρίζουν με την πίεση που νομίζουν ότι είναι, οπότε σκεφτείτε αυτήν την απώλεια πίεσης. Καθώς η διάμετρος του σωλήνα αυξάνεται, η υψηλότερη βαθμολογία ροής θα χρειαστεί για να καθαρίσετε σωστά όλα τα συντρίμμια κάτω από τη γραμμή.

Είναι η υδροβολή ιδανική για κοπή ριζών και συσσωρευμένα συντρίμμια;

Για να διεισδύσουν σε μάζα ρίζας ή απόφραξη που επιτρέπει στο πίσω μέρος να απομακρύνει πλήρως το μπλοκάρισμα, οι χειριστές πρέπει πάντα να χρησιμοποιούν ακροφύσιο εκτόξευσης με εμπρόσθια πίδακα. Ωστόσο, είναι σημαντικό να θυμάστε να χρησιμοποιείτε ακροφύσια εκτόξευσης εμπρόσθιας όψης μόνο για την απομάκρυνση των άμεσων φραγμών έως ότου επανεμφανιστεί η ροή. Όλοι οι πίσω πίδακες μπορούν να καθαρίσουν πλήρως τους υπονόμους και τους αγωγούς μόλις αποκατασταθεί η ροή. Αυτή είναι μια βασική αρχή εκτόξευσης υψηλής πίεσης που χρησιμοποιείται σε όλους τους σωλήνες με διαφορετικές διαμέτρους. Είναι πάντα καλό να υπάρχει ένα εφεδρικό ακροφύσιο τόσο για την κοπή των συντριμμιών όσο και για την έκπλυση των συντριμμιών, καθώς οποιοδήποτε ακροφύσιο με πίδακα με μπροστινή όψη θα είναι λιγότερο αποδοτικό από ένα ακροφύσιο χωρίς αυτά.

Επικοινωνήστε με Αποφράξης Αναγνώστου για χρήση υδροβολής

Επικοινωνήστε με την Αποφράξεις Αναγνώστου για να συνεργαστείτε με μια έμπειρη αποφρακτική εταιρεία. Για δεκαετίες, οι ιδιοκτήτες σπιτιών και επιχειρήσεων στην Αθήνα μας εμπιστεύονται για επισκευές και εγκαταστάσεις υδραυλικών εργασιών, επισκευές και απόφραξη αποχετεύσεων. Ο στόχος μας είναι απλός: να σας προσφέρουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε, με τη μορφή υπηρεσιών απόφραξης και υδροβολής για απόφραξη αποχέτευσης και σωληνώσεων στην Αθήνα. Καλέστε μας σήμερα!

ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΠΟΥ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ Η ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Fill out this field
Fill out this field
Δώστε μια έγκυρη ηλ. διεύθυνση.
You need to agree with the terms to proceed

Μενού
Call Now Button