Τι προκαλεί μια βουλωμένη αποχέτευση;

Τι προκαλεί μια βουλωμένη αποχέτευση;

Η πιο κοινή ερώτηση που δέχονται καθημερινά οι επαγγελματίες τεχνίτες της εταιρείας Αποφράξεις Αναγνώστου είναι:Τι μπορεί να προκαλέσει μια αποχέτευση να βουλώσει; Οι βουλωμένες αποχετεύσεις είναι ένα από τα πιο κοινά προβλήματα των οικιακών αλλά και των επαγγελματικών υδραυλικών και αποχετευτικών εγκαταστάσεων.

Εμφανίζονται σε όλους τους τύπους αγωγών αποχέτευσης, πράγμα που σημαίνει ότι όλα τα είδη μπορεί να βουλώσουν την αποχέτευση σας. Ο νούμερο ένα λόγος που οι αποχετεύσεις βουλώνουν είναι λόγω των μαλλιών!

Αυτό που λειτουργεί για ορισμένα μπλοκαρίσματα μπορεί πραγματικά να κάνει άλλα μπλοκαρίσματα χειρότερα! Και στη χειρότερη περίπτωση, θα μπορούσατε ακόμη και να καταστρέψετε τις υδραυλικές σας εγκαταστάσεις χρησιμοποιώντας λάθος εργαλεία ή μεθόδους προσπαθώντας να αποκαταστήσετε μια απόφραξη.

Ένας από τους κορυφαίους ειδικούς του κλάδου, ο Κ. Αναγνώστου λέει συχνά ότι έχουν δει σχεδόν κάθε είδος απόφραξης και μπλοκαρίσματος που μπορείτε να φανταστείτε. Γι’ αυτό, συγκεντρώσαμε αυτόν τον γρήγορο, περιεκτικό οδηγό για να σας βοηθήσουμε να καταλάβετε τι εμποδίζει το νερό να απομακρυνθεί μέσα στο υδραυλικό σας σύστημα και πώς να αποτρέψετε μελλοντικά φράγματα.

Τι προκαλεί μια βουλωμένη αποχέτευση;

Μαλλιά

Τα μαλλιά είναι ο νούμερο ένας ένοχος που μπορεί να προκαλέσει πέρα από ένα απλό μπλοκάρισμα στην αποχέτευση σας, ένα κανονικό χάος στις αποχετεύσεις όλων στην πολυκατοικία σας.

Τα ίδια τα μαλλιά μπορεί να προκαλέσουν απόφραξη μετά από αρκετό διάστημα χρόνο, αλλά το ακατάστατο κουβάρι των μαλλιών σας συνήθως πιάνει τόνους άλλων αντικειμένων που απομακρύνονται μέσω της αποχέτευσης. Ακαθαρσίες, σαπούνι, λάδια, σκουπίδια και υπολείμματα κάθε είδους θα πιαστούν στα μαλλιά, αυξάνοντας με αυτό το τρόπο το μέγεθος του μπλοκαρίσματος.

Ένα από τα χαρακτηριστικά σημάδια του φράγματος λόγω των μαλλιών είναι η σταθερή μείωση της αποστράγγισης με την πάροδο του χρόνου. Οι αργές αποστραγγίσεις είναι ένας πολύ καλός δείκτης του τι μπορεί να αντιμετωπίζετε οπότε συνεχίστε να διαβάζετε για να μάθετε και τη λύση.

Πώς να το σταματήσετε

Τα μαλλιά είναι ένα δύσκολο φράγμα που πρέπει να σταματήσετε. Όσον αφορά το ντους ή το νεροχύτη του μπάνιου σας, τα μαλλιά είναι κάπως αναπόφευκτα με την τακτική χρήση, οπότε η καλύτερη επιλογή είναι η πρόληψη!

Τα καλύμματα, οι συλλέκτες αποστράγγισης και τα ελαστικά πώματα με μικρά φίλτρα είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να περιορίσετε την ποσότητα τριχών που εισέρχεται στην αποχέτευση και στους σωλήνες σας. Ανάλογα με το μέγεθος οποιουδήποτε μπλοκαρίσματος με βάση τα μαλλιά, πιθανότατα θα είστε εντάξει με τις λύσεις των φυσικών αποφράξεων.

Με ένα υδραυλικό φίδι, το χέρι σας με ένα γάντι ή ένα μικρό πλαστικό γάντζο μπορεί να σύρει τις περισσότερες τρίχες που βρίσκονται στην περιοχή αποστράγγισης. Αλλά εάν έχετε κλειστό εξάρτημα αποχέτευσης ή πιο σοβαρή απόφραξη, μπορεί ίσως να θελήσετε να χρησιμοποιήσετε χημικά αλλά η καλύτερη και αποτελεσματικότερη λύση είναι να επικοινωνήσετε με το τηλεφωνικό μας κέντρο και το έμπειρο προσωπικό μας να αναλάβει την απόφραξη αλλά και την συντήρηση του υδραυλικού και αποχετευτικού σας συστήματος.

Σαπούνι

Παρά την ολισθηρή φύση του, το σαπούνι είναι ένας κοινός ένοχος για την δημιουργία σημείων φραγμών. Η συσσώρευση σαπουνιού μπορεί να συμβεί με δύο τρόπους. Αφρός σαπουνιού ή γενική συσσώρευση υπολειμμάτων σαπουνιού και στη συνέχεια τη δημιουργία πραγματικού μπλοκαρίσματος.

Συσσώρευση σαπουνιού συναντάμε κυρίως σε μέρη με σκληρό νερό. Το σαπούνι θα συνδεθεί με την περίσσεια αλάτων στο σκληρό νερό, δημιουργώντας μια σκληρή ουσία που οι περισσότεροι άνθρωποι αναγνωρίζουν ως αφρό σαπουνιού. Ενώ οι άνθρωποι συνηθίζουν να σαπουνίζονται σε μπανιέρες και νεροχύτες, μπορεί στην πραγματικότητα η συσσώρευση να γίνει στις γραμμές αποχέτευσης.

Αυτό οδηγεί σε πιο αργή αποστράγγιση και μπορεί να οδηγήσει σε πλήρη απόφραξη εάν αφεθεί χωρίς την απαραίτητη αντιμετώπιση.

Πώς να το σταματήσετε

Δοκιμάστε να αντικαταστήσετε τα κανονικά σας σαπούνια με υγρά σαπούνια. Έχουν διαφορετικές ιδιότητες και συνθέσεις, επομένως δεν συμβάλλουν τόσο πολύ στη συσσώρευση.Εάν είστε αφοσιωμένοι στο σαπούνι μπορείτε φυσικά να συνεχίσετε αλλά μην παραλείψετε τον τακτικό έλεγχο και συντήρηση του υδραυλικού και αποχετευτικού σας συστήματος.

Βρωμιά

Οι γραμμές των υδραυλικών εγκαταστάσεων των κατοικιών μας δεν είναι πραγματικά σχεδιασμένες για να διαχειρίζονται μεγάλα αντικείμενα ή μεγάλες ποσότητες σκουπιδιών, που περιλαμβάνουν βρωμιά και άμμο σε κάποιο βαθμό.

Φαίνεται βολικό και εύκολο να ξεπλυθείτε στο ντους όταν είστε καλυμμένοι με λάσπη, χώμα ή άμμο μετά από βόλτα στην εξοχή ή στη θάλασσα, αλλά θα μπορούσε να είναι πολύ κακό για τις υδραυλικές και αποχετευτικές σας γραμμές.

Το πλύσιμο μεγάλων ποσοτήτων βρωμιάς ή άλλων υπολειμμάτων στην αποχέτευση στο σπίτι σας μπορεί να προκαλέσει την καθίζηση βρωμιάς στους σωλήνες, κάτι που θα μπορούσε να οδηγήσει στη δημιουργία σημαντικών εμποδίων στο υδραυλικό σας σύστημα. Η άμμος έχει παρόμοιο αποτέλεσμα, επομένως είναι καλή ιδέα να κρατάτε και τα δύο έξω από την μπανιέρα και τους νιπτήρες σας όταν μπορείτε.

Πώς να το σταματήσετε

Ο καλύτερος τρόπος για να αποφύγετε αυτού του είδους την απόφραξη είναι να έχετε στη διάθεση σας εξωτερική παροχή νερού ώστε να μπορείτε να ξεπλύνετε την πλειονότητα της βρωμιάς και των υπολειμμάτων έξω. Κάντε ένα γρήγορο ξέβγαλμα των σε εξωτερικό χώρο ή τουλάχιστον αποτινάξτε ό,τι μπορείτε πριν σκαρφαλώσετε σε ένα ωραίο μπάνιο.

Χαρτί υγείας

Αχ, αυτή η βουλωμένη τουαλέτα. Υπάρχει πιο απαίσιο συναίσθημα από την αμηχανία μιας βουλωμένης τουαλέτας; Ακόμα χειρότερα, τι γίνεται αν δεν είναι η δική σας τουαλέτα;

Η αλήθεια είναι ότι αυτό πιθανότατα έχει συμβεί σχεδόν σε όλους κάποια στιγμή στη ζωή τους. Τα μπλοκαρίσματα από χαρτί υγείας είναι εξαιρετικά κοινά για διάφορους λόγους, από διαφορετικά στυλ τουαλέτας έως διαφορετικές προσωπικές ανάγκες. Ευτυχώς, μια γρήγορη επίθεση με έμβολο θα καθαρίσει τις περισσότερες βουλωμένες τουαλέτες, αλλά εξακολουθεί να είναι μια μεγάλη ενόχληση.

Από την πλευρά των υδραυλικών, το χαρτί υγείας είναι δύσκολο στην απομάκρυνση του. Η αλήθεια είναι ότι δεν είναι ιδανικό για το υδραυλικό ή το αποχετευτικό σας σύστημα, αλλά η καλύτερη πρακτική εδώ είναι να αποφύγετε την υπερβολική χρήση χαρτιού.

Πώς να το σταματήσετε

Εκτός από τη μείωση της ποσότητας χαρτιού υγείας που χρησιμοποιείτε, βεβαιωθείτε ότι όλα τα προϊόντα που ξεπλένονται είναι όντως σχεδιασμένα για ξέπλυμα . Πράγματα όπως χαρτοπετσέτες, είδη υγιεινής και άλλα κοινά είδη μπάνιου δεν είναι στην πραγματικότητα σχεδιασμένα για να διασπώνται στο νερό, επομένως θα φράξουν πιο εύκολα την τουαλέτα.

Οι τουαλέτες μπορεί να είναι απροσδόκητα ευαίσθητες, οπότε αν συναντήσετε ένα φράξιμο ή σοβαρό μπλοκάρισμα οποιουδήποτε είδους καλέστε έναν επαγγελματία της εταιρείας Αποφράξεις Αναγνώστου.

Τι προκαλεί μια βουλωμένη αποχέτευση;

Μικτά αντικείμενα

Αν έχετε παιδιά στο σπίτι είναι απίθανο να συναντήσετε τόνους μικρών αντικειμένων που φράζουν τις αποχετεύσεις σας. Ωστόσο για κάθε περίπτωση, θα πρέπει να είστε προετοιμασμένοι. Τα μικρά αντικείμενα είναι ένα είδος φράγματος μπαλαντέρ, καθώς η αντιμετώπισή τους και ο πιθανός κίνδυνος για το σύστημά σας ποικίλλει κατά ένα ένα μεγάλο μέρος ανάλογα με το εν λόγω αντικείμενο.

Τα μικρά αντικείμενα ενέχουν ιδιαίτερα μεγάλο κίνδυνο για τα υδραυλικά σας, επειδή δεν υπάρχει τρόπος να πείτε πού θα κολλήσουν ή τι αποτέλεσμα θα έχουν όταν το κάνουν. Κάτι σαν λοταρία μπορεί να μην προκαλεί καθόλου προβλήματα ή θα μπορούσε να κολλήσει σε ένα κομβικό σημείο που εμποδίζει τη σωστή ροή του νερού.

Πώς να το σταματήσετε

Απλά μην αφήνετε μικρά αντικείμενα να μπουν στο σύστημα αποχέτευσης. Ως μια συμβουλή, προτείνουμε τουλάχιστον να επικοινωνήσετε με έναν επαγγελματία υδραυλικό της εταιρείας Αποφράξεις Αναγνώστου για τις λεπτομέρειες εάν βρίσκεστε σε αυτήν την κατάσταση. Απλώς, υπάρχουν πάρα πολλοί παράγοντες που εμπλέκονται με τα μικρά αντικείμενα για να πούμε ακριβώς τι θα συμβεί, οπότε το να βασιστείτε σε έναν επαγγελματία είναι η πιο ασφαλής κίνηση.

Επιλέξτε το έμπειρο προσωπικό της εταιρείας Αποφράξεις Αναγνώστου

Τα υδραυλικά  και αποχετευτικά συστήματα των διαμερισμάτων μπορεί να είναι πιο περίπλοκα ανάλογα με το ύψος της κατασκευής. Είναι επίσης ευαίσθητα στα καθημερινά προβλήματα υδραυλικών εγκαταστάσεων που αντιμετωπίζουν οι μονοκατοικίες.

Οι ειδικοί της εταιρείας Αποφράξεις Αναγνώστου συνιστούν τακτική συντήρηση και επισκευές για να διατηρούνται λειτουργικά τα συστήματα.Επικοινωνήστε σήμερα μαζί μας στο 2108993343 για να συζητήσουμε τα αποχετευτικά και υδραυλικά σας προβλήματα ή να κλείσουμε ένα ραντεβού. Είμαστε διαθέσιμοι σας 24 ώρες το 24ωρο και 365 μέρες το χρόνο για την περίπτωση που σας παρουσιαστεί μια έκτακτη ανάγκη.

Δείτε τις περιοχές εξυπηρέτησης:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Fill out this field
Fill out this field
Δώστε μια έγκυρη ηλ. διεύθυνση.
You need to agree with the terms to proceed

Μενού
Call Now Button