Τρόποι-συντήρησης-υδραυλικών-ανάλογα-με-την-εποχή

Τρόποι συντήρησης υδραυλικών ανάλογα με την εποχή

Η σωστή συντήρηση υδραυλικών είναι απολύτως απαραίτητη για τη διατήρηση του αποχετευτικού σας συστήματος σε άριστη λειτουργία. Ανάλογα με την εποχή οι προτεραιότητες αλλάζουν και υπάρχουν κατάλληλοι τρόποι συντήρησης υδραυλικών κατά την εταιρεία Αποφράξεις Αναγνώστου.

Τρόποι συντήρησης υδραυλικών την Άνοιξη

Ο καιρός ζεσταίνει την άνοιξη, κάνοντας τους ιδιοκτήτες σπιτιού να ανησυχούν για το πότε θα ξεκινήσουν τον καθαρισμό μέσα και έξω από το σπίτι. Είναι, επίσης, καιρός για συντήρηση των υδραυλικών για να αποφευχθούν προβλήματα υδραυλικών εγκαταστάσεων αργότερα.

Εντός σπιτιού

Οι αποχετεύσεις είναι το κλειδί για την αποτελεσματική συντήρηση υδραυλικών του εσωτερικού χώρου. Πρέπει να ελέγξετε όλους τους σωλήνες σας και να βεβαιωθείτε ότι λειτουργούν σωστά. Εάν εντοπίσετε κάποιο πρόβλημα, επικοινωνήστε με έναν υδραυλικό για να το διορθώσετε το συντομότερο δυνατό. Ακολουθούν ορισμένες συμβουλές συντήρησης που πρέπει να ακολουθήσετε:

Ελέγξτε για αργές διαρροές στο σπίτι σας

Μπορείτε να το κάνετε λαμβάνοντας μια ένδειξη μετρητή νερού και να αποφύγετε τη χρήση του νερού για μερικές ώρες. Μετά από δύο ώρες, εάν η ένδειξη αλλάξει, έχετε διαρροή. Ελέγξτε όλους τους σωλήνες στο σπίτι σας για σημάδια διαρροών, όπως λακκούβες. Καλέστε έναν υδραυλικό εάν χρειάζεστε βοήθεια.

Ελέγξτε τις αποχετεύσεις που δεν χρησιμοποιείτε συχνά ρίχνοντας ένα λίτρο νερού για να αποτρέψετε την είσοδο μυρωδιών στο σπίτι σας. Ελέγξτε τις συσκευές που χρησιμοποιούν νερό, όπως το πλυντήριο ρούχων και το πλυντήριο πιάτων, για ραγισμένους, διογκωμένους ή αλλοιωμένους σωλήνες. Αντικαταστήστε τυχόν φθαρμένους σωλήνες για να αποφύγετε μελλοντικές διαρροές.

Επιθεωρήστε τη λεκάνη τουαλέτα για διαρροές. Προσθέστε μερικές σταγόνες χρώματος ζαχαροπλαστικής στη λεκάνη τουαλέτας. Εάν παρατηρήσετε χρώμα στη λεκάνη εντός 30 λεπτών, έχετε διαρροή.

Λαμβάνοντας αυτά τα μικρά βήματα κάθε άνοιξη μπορείτε να εξοικονομήσετε χρήματα από τη χρήση νερού και να αποτρέψετε μελλοντικά προβλήματα. Η αντικατάσταση φθαρμένων σωλήνων στα πλυντήρια είναι μια απλή εργασία και δεν θα σας κοστίσει πολλά χρήματα. Ο έλεγχος για διαρροές δεν απαιτεί πολύ χρόνο, αλλά σας εξοικονομεί πολύ χρόνο, χρήματα και άγχος αργότερα.

Σε εξωτερικό χώρο

Καθώς η θερμοκρασία αυξάνεται την άνοιξη, τα πουλιά χτίζουν φωλιές σε διάφορα μέρη, αυξάνοντας τον κίνδυνο πλημμύρας όταν ξεπαγώσει το χιόνι. Αυτή είναι η ιδανική στιγμή για να εκτελέσετε κάποια συντήρηση στα υδραυλικά του εξωτερικού χώρου. Ακολουθεί μια λίστα ελέγχου για εξωτερικούς χώρους.

Καθαρίστε τις υδρορροές και τα υπολείμματα τυχόν φωλιών πουλιών. Ελέγξτε για φωλιές πουλιών ενσωματωμένες σε υδραυλικούς αεραγωγούς. Ακόμη, ενεργοποιήστε τα εξωτερικά βύσματα για να βεβαιωθείτε ότι δεν διαρρέουν. Εάν εντοπιστούν διαρροές, φροντίστε να κάνετε αμέσως επισκευές.

Τρόποι-συντήρησης-υδραυλικών-ανάλογα-με-την-εποχή

Καλοκαιρινή συντήρηση υδραυλικών

Το καλοκαίρι είναι η ιδανική στιγμή για να ελέγξετε το υδραυλικό σας σύστημα. Το έδαφος και οι θερμοκρασίες είναι ζεστές, καθιστώντας ευκολότερη την εργασία του υδραυλικού. Ένα μπλοκάρισμα στον κύριο σωλήνα αποχέτευσης είναι ένα σοβαρό πρόβλημα. Το νερό από βαριές καταιγίδες μπορεί να εισχωρήσει σε ρωγμές στο σύστημα αποχέτευσης που προκαλεί αντίγραφα ασφαλείας. Μπορείτε να αποτρέψετε όλα αυτά τα προβλήματα με τακτική συντήρηση υδραυλικών.

Το καλοκαίρι είναι επίσης η ώρα που θα χρησιμοποιείτε τους ψεκαστήρες για το πότισμα του γκαζόν, άρα φροντίστε να καθαρίζετε τις κεφαλές τους. Παρακάτω είναι η καλοκαιρινή λίστα ελέγχου συντήρησης υδραυλικών.

Ελέγχετε τακτικά το υδραυλικό σας σύστημα. Προγραμματίστε την τακτική συντήρηση της αποχέτευσης, εάν οι ρίζες των δέντρων προκαλούν προβλήματα τακτικά. Εξετάστε το ενδεχόμενο να αφαιρέσετε δέντρα με προβληματικές ρίζες για να αποφύγετε μελλοντικά υδραυλικά προβλήματα. Καθαρίστε τις ενσωματωμένες κεφαλές συστήματος ψεκαστήρα και βεβαιωθείτε ότι λειτουργούν σωστά, ώστε να μην τις καταστρέψετε ενώ κόβετε το γκαζόν.

Εάν χρησιμοποιείτε σύστημα άρδευσης γκαζόν, θα πρέπει να ελέγχεται για σημάδια βλάβης και διαρροής πριν το χρησιμοποιήσετε. Πρέπει επίσης να ελέγξετε τους εύκαμπτους σωλήνες του κήπου σας για ζημιά πριν τους χρησιμοποιήσετε. Κατά τη διάρκεια του χειμώνα, οι εύκαμπτοι σωλήνες μπορεί να σπάσουν ή να στεγνώσουν, αφήνοντάς τους ευάλωτους σε διαρροές. Ενώ μπορείτε να επισκευάσετε σωλήνες νερού με υλικό επιδιόρθωσης, εάν είναι ραγισμένοι σε πολλά μέρη, αγοράστε ένα νέο σωλήνα.

Αυξήστε το ύψος κοπής του χλοοκοπτικού σας, έτσι ώστε οι λεπίδες γρασιδιού να είναι αρκετά ψηλές για να σκιάζουν το έδαφος και να χρησιμοποιούν λιγότερο νερό. Καθαρίστε τα φύλλα κάτω από τα δέντρα και γύρω από τα φυτά για να βοηθήσετε το έδαφος να κρατήσει την υγρασία.

Αφαιρέστε τα ζιζάνια που αναπτύσσονται γύρω από τα φυτά, γιατί ανταγωνίζονται τα φυτά για την υγρασία. Επίσης, χρησιμοποιήστε λιπάσματα με φειδώ γιατί τα λιπάσματα ενθαρρύνουν τη νέα ανάπτυξη που απαιτεί περισσότερο νερό.

Το οικιακό σας υδραυλικό σύστημα δεν σας τροφοδοτεί με νερό μόνο για εσωτερικές εργασίες, αλλά και νερό για υπαίθριες εργασίες. Για αυτόν τον λόγο, είναι σημαντικό να λάβετε υπόψη τις υπαίθριες δραστηριότητες και τη χρήση νερού για την εξοικονόμηση νερού.

Τρόποι συντήρησης υδραυλικών τον Χειμώνα

Οι παγωμένοι σωλήνες είναι μια από τις μεγαλύτερες ανησυχίες για τους ιδιοκτήτες σπιτιού κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Όταν το νερό μέσα στους σωλήνες σας παγώνει, διογκώνεται, γεγονός που προκαλεί το σπάσιμο των σωλήνων υπό πίεση. Η κύρια ανησυχία σας όσον αφορά τη χειμερινή συντήρηση υδραυλικών είναι να αποτρέψετε το πάγωμα των σωλήνων σας. Ακολουθήστε αυτήν τη λίστα ελέγχου συμβουλών συντήρησης υδραυλικών για να αποφύγετε να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα των παγωμένων σωλήνων.

Μονώστε τους σωλήνες ζεστού και κρύου νερού, ειδικά εκείνους που βρίσκονται σε περιοχές ευάλωτες όπως είναι το υπόγειο. Ελέγξτε περιοχές κοντά σε προμήθειες νερού, όπως σε ντουλάπια κουζίνας και μπάνιου που στεγάζουν σωλήνες και στη σοφίτα, το γκαράζ και το  υπόγειο. Αφήστε το νερό να τρέχει από κάθε βαλβίδα στο σπίτι σας σε τακτά χρονικά διαστήματα το χειμώνα για να αποφύγετε το πάγωμα των σωλήνων.

Εάν οι εσωτερικοί σωλήνες σας είναι επιρρεπείς στο να παγώσουν ή έχετε πολύ κρύο καιρό, μπορείτε να λάβετε προληπτικά μέτρα για να μειώσετε τον κίνδυνο κατάψυξης. Καλό είναι να θερμάνετε ολόκληρο το σπίτι σας και όχι μόνο συγκεκριμένα δωμάτια. Η κυκλοφορία του θερμού αέρα στο σπίτι σας διατηρεί τους σωλήνες σας ζεστούς.

Αφήστε τις πόρτες του ντουλαπιού που βρίσκονται οι σωλήνες κουζίνας και του μπάνιου ανοιχτές για να έρχεται ζεστός αέρας στο εσωτερικό. Τέλος, αφήστε το νερό να τρέξει από κάθε βρύση στο σπίτι σας όταν οι θερμοκρασίες είναι εξαιρετικά κρύες.

Το σύστημα θέρμανσης πρέπει να λειτουργεί σωστά για να διατηρεί το σπίτι σας ζεστό. Εάν δεν το έχετε επιθεωρήσει και συντηρήσει, μπορεί να σβήσει όταν οι θερμοκρασίες παγώνουν. Μπορείτε να φύγετε και να μείνετε σε ένα ζεστό σπίτι με την οικογένεια ή σε ένα ξενοδοχείο, αλλά οι σωλήνες σας θα παγώσουν. Η αναγκαιότητα συντήρησης υδραυλικών του σπιτιού σας δεν αφορά μόνο τους σωλήνες σας, αλλά και τη συντήρηση ολόκληρου του σπιτιού.

Τρόποι-συντήρησης-υδραυλικών-ανάλογα-με-την-εποχή

Τι γίνεται αν οι σωλήνες παγώσουν;

Εάν οι σωλήνες σας παγώσουν κατά τη διάρκεια του χειμώνα, μπορείτε να λάβετε ορισμένα μέτρα για να μειώσετε το ποσό της ζημιάς που υπέστησαν οι σωλήνες σας. Απενεργοποιήστε το νερό στη βαλβίδα διακοπής για τους σωλήνες σε αυτήν την περιοχή.

Ανοίξτε τη βρύση και αφήστε τη να τρέξει για να ανακουφίσετε την πίεση καθώς ξεπαγώνουν οι σωλήνες. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα πιστολάκι μαλλιών για να ξεπαγώσετε αργά τους παγωμένους σωλήνες. Εάν οι σωλήνες σας σπάσουν, καλέστε έναν υδραυλικό από την Αποφράξεις Αναγνώστου για να τους αντικαταστήσετε.

Όλοι όσοι ζουν στο σπίτι σας πρέπει να γνωρίζουν πού βρίσκεται η βαλβίδα διακοπής παροχής νερού του σπιτιού σας, για να αποφύγετε την πλημμύρα σε περίπτωση σπασίματος σωλήνα. Εάν δεν γνωρίζετε πού βρίσκεται η βαλβίδα, μπορείτε να ζητήσετε βοήθεια από τον υδραυλικό σας για τον εντοπισμό της.

Διαβάστε περισσότερα για τις Αποφράξεις Αναγνώστου:

1 Σχόλιο. Leave new

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Fill out this field
Fill out this field
Δώστε μια έγκυρη ηλ. διεύθυνση.
You need to agree with the terms to proceed

Μενού
Call Now Button