Απόφράξη νεροχύτη

ΑΠΟΦΡΑΞΗ ΝΕΡΟΧΥΤΗ ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ

Η απόφραξη νεροχύτη σίγουρα σας προσθέτει λίγο περισσότερο άγχος στην καθημερινότητα σας. Σε όλο το νομό Αττικής οι ιδιοκτήτες σπιτιών και επιχειρήσεων αγωνίζονται να βρουν τους καλύτερους τρόπους για την καταπολέμηση των φραγμένων υδραυλικών και αποχετευτικών εγκαταστάσεων τους. Αν και εσείς αντιμετωπίζετε προβλήματα με τον φραγμένο νεροχύτη σας, το έμπειρο προσωπικό της εταιρείας ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ είναι πάντα στη διάθεση σας για να σας βοηθήσει.

Είτε συμβαίνει στο νεροχύτη στην κουζίνα είτε στο μπάνιο, τα μπλοκαρίσματα στην αποχέτευση εμποδίζουν την καθημερινή ζωή σας. Με τη βοήθεια της ομάδα των επαγγελματιών της εταιρείας ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ, οι φραγμένες σωληνώσεις δεν θα αποτελέσουν ποτέ ξανά πρόβλημα.

Έχοντας τις κατάλληλες γνώσεις μέσα από την πολυετή εμπειρία στο χώρο των αποφράξεων, συλλέξαμε όλες τις πληροφορίες που χρειάζονται οι ιδιοκτήτες σπιτιών και επιχειρήσεων ώστε να μπορούν να αφαιρούν με επιτυχία τα μικρά μπλοκαρίσματα από τους νεροχύτες τους. Οι έμπειροι τεχνικοί μας φυσικά βρίσκονται στη διάθεση σας 24ώρες το 24ωρο και 365 μέρες το χρόνο για να σας εξυπηρετήσουν και να επιδιορθώσουν κάθε σας βλάβη στο υδραυλικό και αποχετευτικό σας σύστημα.

Αιτίες που οδηγούν στην ανάγκη για την απόφραξη του νεροχύτη σας

Ορισμένα υλικά κολλάνε στην αποχέτευση του νεροχύτη σας ενώ κάποια αντικείμενα πέφτουν αθέλητα, και μερικά απορρίπτονται εκεί ακόμα και αν πρέπει να τα πετάξετε στα σκουπίδια. Είτε έτσι είτε αλλιώς, τα παρακάτω υλικά και αντικείμενα είναι όλα όσα σχετίζονται συχνότερα με την πρόκληση ενός φραγμένου νεροχύτη. Συγκρίνετε τα αντικείμενα που βάζετε στην αποχέτευση σε αυτήν τη λίστα και σταματήστε να τα απορρίπτεται στο νεροχύτη για να αποφύγετε μελλοντικά φράγματα.

 • Γράσο και λάδι. Επειδή το λίπος και το λάδι είναι κολλώδεις ουσίες, προσκολλούνται στις πλευρές του σωλήνα. Αυτό προκαλεί απόφραξη σε βάθος χρόνου. Όχι μόνο το λάδι και το λίπος αποτρέπουν το νερό από την αποστράγγιση, άλλα υπολείμματα τροφίμων κολλούν στα λίπη και συνεχίζουν να μεγαλώνουν το φράξιμο που υπάρχει ήδη. Για το λόγο αυτό, αποφύγετε να ρίχνετε λάδι και λιπαρές ουσίες στο νεροχύτη.
 • Μαλλιά. Ένας άλλος λόγος για έναν φραγμένο νεροχύτη προέρχεται από το σώμα σας και συγκεκριμένα τα μαλλιά! Αν και είναι η πιο συνηθισμένη αιτία στους νεροχύτες του μπάνιου, τα μαλλιά όταν πέφτουν μέσα στην αποχέτευση, πιάνονται σε άλλα υλικά και δεν διαλύονται με την πάροδο του χρόνου. Όταν υπάρχει επίσης γράσο, τα μαλλιά κολλούν στο λάδι και σχηματίζουν ένα ακόμη μεγαλύτερο φράξιμο.
 • Άλατα, βρωμιά και σαπούνι. Με την πάροδο του χρόνου, άλατα από το νερό, η βρωμιά και το σαπούνι κολλάνε στα τοιχώματα του αποχετευτικού σωλήνα. Αυτές οι ουσίες εισέρχονται αναπόφευκτα στο νεροχύτη, οπότε η πρόληψη δεν είναι εύλογη. Ωστόσο, το φιλτράρισμα του νερού απομακρύνει τα περισσότερα μέταλλα, πράγμα που σημαίνει ότι χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να φτάσουν σε προβληματικές ποσότητες. Επιπλέον, αυτές οι ουσίες συλλέγονται πάνω από άλλα μπλοκαρίσματα και επιδεινώνουν την υπάρχουσα απόφραξη.
 • Ρύζι και ζυμαρικά. Το ρύζι και τα ζυμαρικά διογκώνονται και τα δύο μέσα στο νερό. Αυτό σημαίνει ότι όσο περισσότερο κάθονται στην αποχέτευση του νεροχύτη σας, τόσο μεγαλύτερα σε όγκο γίνονται. Τα τρόφιμα γίνονται τόσο μεγάλα που προκαλούν φράξιμο, οπότε αποφύγετε την απόρριψη αυτών των αντικειμένων στον αγωγό. Κατά την απομάκρυνση αυτού του τύπου μπλοκαρίσματος, αποφύγετε τις μεθόδους με το νερό ως κύριο συστατικό, επειδή συνεχίζει να επεκτείνει τους υδατάνθρακες.
 • Μικρά αντικείμενα. Στη συνέχεια, πρέπει να προσέχετε τα κοσμήματα που φοράτε όταν πλένετε τα πιάτα, επειδή μερικές φορές πέφτουν μέσα στο νεροχύτη σας. Τα δαχτυλίδια, τα μικρά παιχνίδια και τα σκουλαρίκια είναι όλα κοινά αντικείμενα. Τα μοναδικά σχήματα και μεγέθη αυτών των αντικειμένων δεν κατασκευάζονται για τον αποχετευτικό σωλήνα σας, που σημαίνει ότι κολλάνε πολύ πιο εύκολα από κάποια άλλα αντικείμενα.
 • Φασόλια και πατάτες. Όπως με τα ζυμαρικά και το ρύζι, τα φασόλια και οι πατάτες μεγαλώνουν όταν αφήνονται στο νερό. Ένας φραγμένος νεροχύτης που προκαλείται από αυτά τα τρόφιμα συμβαίνει συχνά, αλλά μπορεί να προληφθεί. Αποφύγετε την απόρριψη φασολιών και πατατών στην αποχέτευση του νεροχύτη για να αποφύγετε τα εμπόδια που προκαλούνται από αυτά τα είδη τροφής.
 • Αυγά. Πολλοί πιστεύουν ότι τα κελύφη αυγών βοηθούν στον καθαρισμό των απορριμμάτων. Ωστόσο, τις περισσότερες φορές φράζουν την αποχέτευση του νεροχύτη σας. Τα κελύφη πιάνονται στις λεπίδες του σκουπιδοφάγου και σε άλλα μέρη του σωλήνα. Στη συνέχεια, τα τρόφιμα στοιβάζονται πάνω από τα κελύφη για να σχηματίσουν ένα ακόμη μεγαλύτερο φράξιμο.
 • Κόκκοι καφέ. Τέλος, οι κόκκοι ή η σκόνη καφέ μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στο νεροχύτη σε πολλούς ιδιοκτήτες σπιτιών. Οι κόκκοι του καφέ συσσωρεύονται όταν εισάγονται στο νερό, πράγμα που σημαίνει ότι σχηματίζουν μεγάλα κομμάτια στους σωλήνες σας. Αυτά τα κομμάτια καφέ είναι δύσκολο να διαπεραστούν και άλλα τρόφιμα κολλάνε πάνω τους και σχηματίζουν μεγαλύτερο μπλοκάρισμα.

Απόφραξη νεροχύτη

Αποφράξεις νεροχύτη με εύκολους DIY μεθόδους

Αν και οι φραγμένοι νεροχύτες προκαλούν άγχος για τους ιδιοκτήτες σπιτιού, υπάρχουν πολλές εύκολες θεραπείες. Οι μέθοδοι DIY είναι δημοφιλείς στους ιδιοκτήτες επειδή χρειάζονται λίγο χρόνο για να ολοκληρωθούν και έχουν χαμηλό κόστος. Για όσους δεν διαθέτουν υδραυλική εξειδίκευση, αυτές οι μέθοδοι σας καθοδηγούν στην απόφραξη του νεροχύτη σας γρήγορα και με ευκολία.

 • Ξίδι και μαγειρική σόδα. Πρώτα απ ‘όλα, το ξίδι και η μαγειρική σόδα αποφράζουν τους σωλήνες γιατί όταν αναμειγνύονται δημιουργούν χημική αντίδραση. Αυτή η αντίδραση προκαλεί σχηματισμό φυσαλίδων. Το φράξιμο περνά από τις φυσαλίδες, γεγονός που το καθιστά μικρότερο και ευκολότερο στη διαχείριση. Μερικές φορές, το μείγμα καθαρίζει εντελώς το φράξιμο εάν είναι ήδη μικρό σε μέγεθος. Όταν ολοκληρωθεί η αντίδραση, ρίξτε βραστό νερό στην αποχέτευση για να την καθαρίσετε πλήρως.
 • Έμβολο. Μια φραγμένη τουαλέτα απαιτεί ένα έμβολο, αλλά ένας φραγμένος νεροχύτης επωφελείται και αυτός από ένα έμβολο. Τοποθετήστε μια βρεγμένη πετσέτα στη δεύτερη αποχέτευση, εάν υπάρχει, για να αποφύγετε κομμάτια. Στη συνέχεια, γεμίστε την άλλη πλευρά με μια μικρή ποσότητα νερού και αρχίστε να βυθίζετε το έμβολο για περίπου ένα λεπτό. Αφήστε μια μικρή ποσότητα νερού να τρέξει μέσα στην αποχέτευση. Η πίεση του νερού μετά το βύθισμα ωθεί την απόφραξη να απομακρυνθεί από την αποχέτευση.
 • Βραστό νερό. Οι φραγμένοι νεροχύτες επωφελούνται από ένα πλύσιμο με βραστό νερό κατά καιρούς επειδή το νερό λιώνει ουσίες που κατακάθονται στις πλευρές του σωλήνα. Λάδι, γράσο, καφές και παρόμοια υλικά αποστραγγίζονται όταν ρίχνετε βραστό νερό πάνω τους. Σε περίπτωση γράσου, το νερό λιώνει το φράξιμο έως ότου συρρικνωθεί αρκετά και να απομακρυνθεί από το σωλήνα.
 • Συντήρηση αποχετεύσεων. Για πολλούς ιδιοκτήτες σπιτιού, η προληπτική συντήρηση απομακρύνει τα πιθανά φράγματα. Με τακτικό καθαρισμό, οι αποχετεύσεις νεροχύτη αντιμετωπίζουν λιγότερα φράγματα και είναι πιο υγιείς συνολικά. Για να το κάνετε αυτό, ρίξτε βραστό νερό κάτω από την αποχέτευση κάθε λίγες εβδομάδες για να αποφύγετε τη συσσώρευση λαδιών και λιπών. Επίσης, φροντίστε να προγραμματίζετε επαγγελματικούς ελέγχους συντήρησης μία φορά το χρόνο για να βελτιώσετε την ποιότητα των υδραυλικών σας για μεγάλες αποστάσεις.
 • Αλάτι και μαγειρική σόδα. Ο φραγμένος νεροχύτης σας επωφελείται από την επεξεργασία αλατιού και μαγειρικής σόδας λόγω της αντίδρασης που δημιουργεί το μείγμα. Όταν συνδυάζονται αλάτι, μαγειρική σόδα και βραστό νερό, παράγουν αποτελέσματα παρόμοια με το ξίδι και τη μαγειρική σόδα. Η αντίδραση ωθεί το φράξιμο προς τα κάτω με τις φυσαλίδες. Όπως με το ξίδι και τη μαγειρική σόδα, βάλτε μια βρεγμένη πετσέτα στη δεύτερη αποχέτευση για να αποφευχθεί η έξοδος από τα υπολείμματα του σωλήνα και το χάος στο νεροχύτη.
 • Τρυπάνια και φίδια. Τα τρυπάνια και τα φίδια είναι υδραυλικά εργαλεία που χρησιμοποιούνται για να τραβήξουν χειροκίνητα τις αιτίες που προκαλούν το φράξιμο από την αποχέτευση σας. Αυτά τα εργαλεία λειτουργούν καλύτερα σε φράγματα μαλλιών και άλλα μπλοκαρίσματα με εύκαμπτα υλικά. Εάν δεν έχετε φίδι ή τρυπάνι, λυγίστε μια κρεμάστρα στο κατάλληλο σχήμα. Αυτό λειτουργεί τόσο καλά όσο και το φίδι.

Πάνω απ ‘όλα, ένας φραγμένος νεροχύτης δεν επωφελείται ποτέ από τη χρήση σκληρών χημικών καθαριστικών. Αυτά τα καθαριστικά καταστρέφουν τους σωλήνες σας επειδή οι χημικές ουσίες στο εσωτερικό τους σπάνε τις πλευρές του σωλήνα. Με συχνή χρήση, τα χημικά καθαριστικά προκαλούν διαρροές και ακόμη και διάρρηξη σωλήνων. Εξαιτίας αυτού, αποφύγετε τυχόν χημικά καθαριστικά.

απόφραξη νεροχύτη

Αποφράξεις νεροχύτη από τις Αποφράξεις Αναγνώστου

Ακόμη και με τις παραπάνω μεθόδους, ορισμένα πεισματάρικα μπλοκαρίσματα αρνούνται να απομακρυνθούν, πράγμα που σημαίνει ότι χρειάζεστε να καλέσετε τις ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ. Ένας επαγγελματίας υδραυλικός μας έχει περισσότερα εργαλεία και γνώσεις από τους περισσότερους ιδιοκτήτες σπιτιών, έτσι είναι αυτοί που πρέπει να εμπιστευτείτε όταν ένα επίμονο φράξιμο δεν απομακρύνετε. Επιπλέον, μπορούν να διαγνώσουν το πρόβλημα και σας βοηθούν να βρείτε μακροπρόθεσμες λύσεις.

 • Διαρροές των σωλήνων. Εάν ένα φράξιμο έχει ως αποτέλεσμα τις διαρροές των σωλήνων σας, καλέστε τις ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ για να λύσετε το πρόβλημα. Όταν ένα φράξιμο παραμένει σε ένα σωλήνα για παρατεταμένες χρονικές περιόδους, το νερό αναζητά τρόπους για την ανακούφιση της πίεσης. Στις περισσότερες περιπτώσεις, αυτό έχει ως αποτέλεσμα διαρροές στους σωλήνες. Εάν παρατηρήσετε μια λακκούβα που σχηματίζεται γύρω από έναν φραγμένο νεροχύτη, χρειάζεστε άμεσα έναν υδραυλικό.
 • Διαρκώς φραγμένος. Μερικοί νεροχύτες αντιμετωπίζουν χρόνια απόφραξη, γεγονός που δείχνει μεγαλύτερα και βαθύτερα προβλήματα. Ένας υδραυλικός μπαίνει για να εξετάσει τους σωλήνες και να αφαιρέσει το φράξιμο. Όταν προσδιορίζεται η διάγνωση, ο υδραυλικός μιλά με τον ιδιοκτήτη σπιτιού για τα επόμενα καλύτερα βήματα.
 • Το DIY δεν λειτούργησε. Εάν δοκιμάσατε όλες τις μεθόδους στο σπίτι και ο νεροχύτης σας εξακολουθεί να είναι φραγμένος, πιθανότατα χρειάζεστε έναν υδραυλικό για να αφαιρέσετε το μπλοκάρισμα. Μερικά μπλοκαρίσματα είναι απλά πολύ μεγάλα ή βαθιά για να αφαιρεθούν με μεθόδους DIY, οπότε μην φοβάστε να καλέσετε τις ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ.

Καλέστε τις Αποφράξεις Αναγνώστου για την αποφράξεις του νεροχύτη σας

Είμαστε κοντά σας με μια κλήση σας στο 210 899 33 43, και άμεσα ένα από τα πολυάριθμα συνεργεία μας θα βρίσκεται στο χώρο σας να εκτιμήσει την κατάσταση και να προχωρήσει στην επίλυση του προβλήματος.

Καλέστε μας στα τηλέφωνα:

 1. Για σταθερά: 210 89 93 343
 2. Για κινητά: 697 679 20 91
 3. Στείλτε μας μήνυμα!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Fill out this field
Fill out this field
Δώστε μια έγκυρη ηλ. διεύθυνση.
You need to agree with the terms to proceed

Μενού
Call Now Button