Συντήρηση δικτύου

ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ

Η σωστή συντήρηση δικτύου είναι απολύτως απαραίτητη για τη διατήρηση του αποχετευτικού σας συστήματος σε άριστη λειτουργία. Η τακτική συντήρηση του αποχετευτικού συστήματος από την εταιρεία Αποφράξεις Αναγνώστου  όχι μόνο θα σας εξοικονομήσει χρήματα από τις ακριβές επισκευές, αλλά θα σας βοηθήσει επίσης να κάνετε το περιβάλλον του σπιτιού σας έναν υγιή και ασφαλή χώρο

Ευτυχώς, η συντήρηση δικτύου του αποχετευτικού σας συστήματος δεν είναι πλέον κάτι δύσκολο. Από την τουαλέτα και το ντους μέχρι την απόρριψη σκουπιδιών και το πλυντήριο, ό, τι κι αν πέσει στις σωληνώσεις σας καταλήγει στο βόθρο ή σηπτική δεξαμενή. Επομένως, είναι σημαντικό να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή σε ό, τι αντικείμενα τοποθετείτε στους σωλήνες σας, καθώς και στην αποδοτικότητα των συσκευών σας.

Οι εξειδικευμένοι τεχνικοί της εταιρείας Αποφράξεις Αναγνώστου μπορούν να σας βοηθήσουν να διατηρήσετε το αποχετευτικό σας σύστημα σε άριστη κατάσταση αλλά και να σας παρέχουν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με αυτό με μια κλήση σας στο τηλεφωνικό κέντρο. Παρακάτω θα βρείτε πληροφορίες για τη σωστή συντήρηση δικτύου σας.

Τι είναι μια σηπτική δεξαμενή;

Το αποχετευτικό σας σύστημα περιέχει μια σηπτική δεξαμενή και ένα αποχετευτικό δίκτυο. Το δοχείο της σηπτικής δεξαμενής βρίσκεται υπόγεια και είναι υπεύθυνο για τη συγκράτηση στερεών υλικών και απορριμμάτων που συσσωρεύονται από τα λύματα σας. Σύμφωνα με το Τμήμα Περιβάλλοντος του Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, «περισσότερα από ένα στα πέντε νοικοκυριά εξαρτώνται από ένα μεμονωμένο αποχετευτικό σύστημα ή από ένα σύμπλεγμα μικρών σηπτικών δεξαμενών για την επεξεργασία των λυμάτων τους».

Τα νοικοκυριά που χρησιμοποιούν το σύστημα της σηπτικής δεξαμενής βρίσκονται συνήθως σε αγροτικές περιοχές χωρίς πρόσβαση σε δημόσιους αποχετευτικούς υπονόμους της πόλης. Ενώ οι πιθανοί αγοραστές σπιτιών μπορεί αρχικά να θεωρήσουν ότι η σηπτική δεξαμενή είναι ένα μειονέκτημα, θα πρέπει ωστόσο να γνωρίζουν ότι με τη σωστή συντήρηση, αυτές οι σηπτικές δεξαμενές έχουν την ικανότητα να λειτουργούν αβίαστα 30 χρόνια ή και ακόμα περισσότερο.

Γιατί είναι τόσο σημαντική η συντήρηση δικτύου του αποχετευτικού συστήματος;

Δεδομένου πόσο ακριβό είναι να αντικαταστήσετε ένα σηπτικό σύστημα, η σωστή συντήρηση δικτύου είναι ένα σημαντικό βήμα για να διατηρήσετε το αποχετευτικό σας σύστημα (και τα οικονομικά σας) υγιή. Όσο πιο ενεργός είστε στη φροντίδα και τη συντήρηση του συστήματος σας, τόσο περισσότερο θα διαρκέσει το σηπτικό σας σύστημα. Κατά τη συντήρηση της σηπτικής δεξαμενής, ο στόχος είναι να αποφευχθεί η συσσώρευση στερεών υλικών, καθώς και την τυχόν μόλυνση των υπόγειων υδάτων.

Συντήρηση δικτύου

Πόσο συχνά πρέπει να αντλώ το σηπτικό μου σύστημα;

Το μέγεθος του νοικοκυριού σας, το συνολικό παραγόμενο απόβλητο νερό, η ποσότητα στερεών που υπάρχουν εντός του βόθρου και το μέγεθος της δεξαμενής θα καθορίσουν το πόσο συχνά θα πρέπει να αντλείται το σηπτικό σας σύστημα. Η εμπειρία των εξειδικευμένων υδραυλικών της εταιρείας Αποφράξεις Αναγνώστου αναφέρει ότι ενώ το μέσο σηπτικό σύστημα αντλείται κάθε τρία χρόνια, τα συστήματα με ηλεκτρικούς διακόπτες, αντλίες ή εξαρτήματα μηχανικά πρέπει να ελέγχονται πιο συχνά.

Γενικά, συνιστούμε να ελέγχετε και να αντλείτε το σηπτικό σας σύστημα μία φορά το χρόνο για να είναι ασφαλές. Ακολουθεί ένα εύκολο πρόγραμμα συντήρησης τριών βημάτων, το οποίο, εάν ακολουθηθεί προσεκτικά, θα αποτρέψει τη συσσώρευση λυμάτων και θα διασφαλίσει ότι το σύστημά σας θα λειτουργεί με μέγιστη απόδοση για πολλά ακόμη χρόνια.

3 βήματα για τη συντήρηση του σηπτικού συστήματος

Βήμα 1 – Υπεύθυνη άντληση λυμάτων –  Κάθε νοικοκυριό πρέπει να ακολουθεί τακτικό πρόγραμμα άντλησης λυμάτων για να αποτρέψει τη συσσώρευση στερεών υλικών στο σύστημά τους. Η συχνότητα της άντλησης λυμάτων ποικίλλει ανά νοικοκυριό, οπότε φροντίστε να ρωτήσετε τον έμπειρο τεχνικό της εταιρείας Αποφράξεις Αναγνώστου τη γνώμη τους σχετικά με το πόσο συχνά πρέπει να αντλείται το αποχετευτικό σας σύστημα.

Βήμα 2Υδροβολή –  Όλα τα σηπτικά συστήματα, ανεξάρτητα από την υπεύθυνη άντληση λυμάτων, θα συσσωρεύουν στερεά και άλλα σκουπίδια στους αποχετευτικούς σωλήνες. Η παρουσία αυτών των στερεών φράζει τους σωλήνες που συνδέουν τη σηπτική δεξαμενή με την αποχέτευση. Επομένως, σας συνιστούμε την υπηρεσία υδροβολής σε κάθε άντληση λυμάτων για να εξαλείψετε και να καθαρίσετε τυχόν παράγοντες που θα μπορούσαν να αποτρέψουν την αποτελεσματική λειτουργία του συστήματος σας.

Βήμα 3 – Χρήση πρόσθετου βακτηρίων – Οι ιδιοκτήτες σηπτικών πρέπει να χρησιμοποιούν ζωντανά οργανικά βακτήρια που καταστρέφουν την παρουσία αφύσικων ουσιών και στερεών, όπως απορρυπαντικά και σαπούνια, που μερικές φορές εισέρχονται στο σηπτικό σας σύστημα. Εάν αυτές οι κοινές οικιακές ουσίες διεισδύσουν στο σηπτικό σας σύστημα, σκοτώνουν τα φυσικά βακτήρια που επιτρέπουν στο σύστημά σας να λειτουργεί σωστά. Τα πρόσθετα βακτηρίων είναι ένα φθηνό μέσο που διατηρεί τους σωλήνες σας καθαρούς και  χωρίς οσμές.

Πώς μπορώ να γνωρίζω εάν πρέπει να αντλήσω το σηπτικό μου σύστημα;

Επικοινωνήστε με την εταιρεία Αποφράξεις Αναγνώστου και ζητήστε από έναν επαγγελματία τεχνικό να επιθεωρήσει τη δεξαμενή σας τουλάχιστον μία φορά κάθε ένα έως τρία χρόνια. Όταν φτάσει ο τεχνικός, θα καταγράψει τα επίπεδα των στέρεων υλικών που βρίσκονται μέσα στη δεξαμενή. Αυτά τα επίπεδα πρέπει να υποδεικνύουν πότε και πόσο συχνά θα χρειαστεί να αντλήσετε το σηπτικό σας σύστημα. Το συνηθέστερο είναι όταν το πάνω μέρος του στρώματος απορριμμάτων βρίσκεται σε απόσταση 50 εκατοστών από την έξοδο, η δεξαμενή σας θα πρέπει να αντληθεί.

Συντήρηση δικτύου

Τι πρέπει να κάνω εάν το σηπτικό μου σύστημα δημιουργεί σημεία φραγμού;

Το τελευταίο πράγμα που θέλετε είναι η δημιουργία σημείων φραγμού στο σπίτι σας. Ωστόσο, αυτό μπορεί να συμβεί εάν δεν συντηρείτε σωστά το αποχετευτικό σας σύστημα. Εάν συμβεί αυτό, βεβαιωθείτε ότι εσείς και η οικογένειά σας θα αποφύγετε την επαφή με τα λύματα. Τα λύματα που βρίσκονται στο σπίτι σας θα μπορούσαν να περιέχουν επιβλαβή παθογόνα και τοξικά βακτήρια.

Αντί να προσπαθήσετε να το καθαρίσετε μόνοι σας, καλέστε την εταιρεία Αποφράξεις Αναγνώστου και ενημερώσετε για την αποτυχία του σηπτικού σας συστήματος. Άμεσα θα βρεθεί κοντά σας μια άρτια εξοπλισμένη ομάδα με έμπειρους τεχνικούς για να επαναφέρουν σε πλήρη λειτουργία το αποχετευτικό σας σύστημα.

Αποφράξεις Αναγνώστου Υπηρεσίες

Οι Αποφράξεις Αναγνώστου προσφέρουν ένα ευρύ φάσμα υδραυλικών υπηρεσιών, όπως:

Επικοινωνήστε μαζί μας για τη συντήρηση δικτύου σας

Είμαστε στη διάθεση σας για κάθε απορία σχετικά με τις υπηρεσίες που σας προσφέρουν η Αποφράξεις Αναγνώστου αλλά και το προγραμματισμό ενός ραντεβού. Επικοινωνήστε με το τηλεφωνικό μας κέντρο 24 ώρες το 24ωρο και 365 μέρες το χρόνο, ακόμα και τις αργίες και τα Σαββατοκύριακα.

Καλέστε μας στα τηλέφωνα:

  1. Για σταθερά: 210 89 93 343
  2. Για κινητά: 697 679 20 91
  3. Στείλτε μας μήνυμα!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Fill out this field
Fill out this field
Δώστε μια έγκυρη ηλ. διεύθυνση.
You need to agree with the terms to proceed

Μενού
Call Now Button