βουλωμένες υδρορροές

5 Συμβουλές για να αποφύγετε τις βουλωμένες υδρορροές

Σε κανέναν ιδιοκτήτη σπιτιού δεν αρέσει να αντιμετωπίζει βουλωμένες υδρορροές που πρέπει να καλέσουν συνεργείο για αποφράξεις, και όμως αυτό συμβαίνει πολύ συχνά.

Οι βουλωμένες υδρορροές μπορούν να οδηγήσουν σε μια σειρά προβλημάτων, από ζημιές στο νερό έως δομικά ζητήματα, επομένως είναι σημαντικό να ληφθούν μέτρα για την αποτροπή τους, συμβουλεύουν.

Ακολουθούν μερικές χρήσιμες συμβουλές για να διατηρήσετε τις υδρορροές σας χωρίς βουλώματα και το σπίτι σας ασφαλές.

1. Προσέχετε τα δέντρα και τους θάμνους

Τα δέντρα και οι θάμνοι μπορεί να είναι μια σημαντική πηγή φράγματος υδρορροών. Πέφτουν φύλλα, κλαδιά και υπολείμματα μπορεί να συσσωρευτούν στις υδρορροές σας, ειδικά αν έχετε πολλά δέντρα κοντά.

Φροντίστε να παρακολουθείτε τα δέντρα και τους θάμνους σας και να τα κόβετε όσο χρειάζεται για να μην γίνουν βουλωμένες υδρορροές.

2. Εγκαταστήστε προφυλακτήρες υδρορροών

Οι προφυλακτήρες υδρορροών είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να αποτρέψετε τις βουλωμένες υδρορροές και να διατηρήσετε τις υδρορροές σας καθαρές.

Δεν είναι καλή ιδέα να αφήνετε τα συντρίμμια να μαζεύονται στις υδρορροές σας και στην οροφή σας. Κάτω από όλα τα συντρίμμια υπάρχει ένα πλαστικό προστατευτικό υδρορροής.

Αυτοί οι προφυλακτήρες κάθονται πάνω από τις υδρορροές σας και επιτρέπουν στο νερό να περνάει ενώ εμποδίζουν τα συντρίμμια. Τοποθετούνται εύκολα και απαιτούν ελάχιστη συντήρηση.

Η οροφή και η υδρορροή θα αλλοιωθούν πολύ πιο γρήγορα εάν αφεθούν να καθίσουν με την πάροδο του χρόνου, για να μην αναφέρουμε τις υπερχειλίσεις ή την είσοδο νερού που θα μπορούσαν να προκαλέσουν τόσα πολλά συντρίμμια.

Στις γωνίες της οροφής πρέπει να τοποθετηθεί πλαστικό προστατευτικό υδρορροής για να σταματάει τη συσσώρευση βρωμιάς.

Εάν πρόκειται να χρησιμοποιήσετε ένα προφυλακτήρα υδρορροών στις υδρορροές σας είτε για τον έλεγχο των πουλιών είτε για τα συντρίμμια, πρέπει να συνειδητοποιήσετε ότι είναι ένα εργαλείο και εξακολουθείτε να πρέπει να καθαρίζετε τις υδρορροές σας σε τακτική βάση.

3. Καθαρίζετε τακτικά τις υδρορροές σας

Ακόμη και με προστατευτικά υδρορροών, είναι καλή ιδέα να καθαρίζετε τα λούκια σας σε τακτική βάση. Αυτό θα σας βοηθήσει να αφαιρέσετε τυχόν υπολείμματα που έχουν καταφέρει να μπουν στις υδρορροές σας και να αποτρέψετε τη δημιουργία βουλωμάτων.

Η εγκατάσταση οποιασδήποτε μορφής προφυλακτήρα υδρορροών δεν αναιρεί τον καθαρισμό των υδρορροών.

Η ολοκλήρωση των τακτικών καθαρισμών των υδρορροών, διασφαλίζει την επιθεώρηση της οροφής. Ιδίως αν η στέγη έχει χάσει το κονίαμα και τα καρφιά έχουν χαλαρώσει.

Ελέγξτε αν διακρίνεται το πεσμένο γουδί στις γωνίες των υδρορροών και αν τα πλακάκια έχουν σηκωθεί στο καπάκι της κορυφογραμμής. Τότε θα πρέπει να τα απομακρύνετε από τη θέση τους. Η οροφή δεν είναι αδιάβροχη. Μόλις ο άνεμος τραβήξει ένα κεραμίδι, θα κάνει και άλλα να χαλαρώσουν.

Μπορεί κανείς να συμπεράνει ότι η διατήρηση ενός τακτικού προγράμματος καθαρισμού υδρορροών θα μπορούσε επίσης να λύσει άλλα ζητήματα που ισχύουν για τη στέγη σας.

Αν ενεργήσετε με βάση τις πληροφορίες που προτείνει η Αποφράξης Αναγνώστου για βουλωμένες υδρορροές, θα μπορούσε να εξοικονομήσετε επιπλέον κόστος ζημιών, κάτι που θα μπορούσε να δημιουργηθεί, εάν αφήστε τις υδρορροές στην τύχη τους.

4. Επισκευάστε τις βουλωμένες υδρορροές αμέσως

Φροντίστε να επιθεωρείτε τακτικά τις υδρορροές σας για τυχόν σημάδια ζημιάς, όπως σκουριά ή ρωγμές.

Εάν παρατηρήσετε βουλωμένες υδρορροές, φροντίστε να τις επισκευάσετε αμέσως για να αποτρέψετε τη διαρροή νερού και την πρόκληση περαιτέρω ζημιάς.

5. Προσλάβετε έναν επαγγελματία για βουλωμένες υδρορροές

Εάν διαπιστώσετε ότι οι υδρορροές σας φράζουν συνεχώς, ίσως είναι καιρός να λάβετε μια προσφορά από μια επαγγελματική υπηρεσία καθαρισμού υδρορροών και απόφραξης.

Διαθέτουν τα εργαλεία και την τεχνογνωσία για να καθαρίζουν και να συντηρούν σωστά τις υδρορροές σας και μπορούν να εντοπίσουν τυχόν πιθανές πηγές βουλωμάτων ή ζημιών.

Ακολουθώντας αυτές τις συμβουλές, μπορείτε να βοηθήσετε να διατηρήσετε τις υδρορροές σας χωρίς βουλώματα και το σπίτι σας ασφαλές.

Η τακτική συντήρηση και επιθεώρηση των υδρορροών σας είναι ο καλύτερος τρόπος για να αποτρέψετε τυχόν προβλήματα, επομένως φροντίστε να τα παρακολουθείτε και να αντιμετωπίζετε τυχόν προβλήματα μόλις εντοπίσετε βουλωμένες υδρορροές.

Διαβάστε περισσότερα για καθαρισμό υδρορροών:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Fill out this field
Fill out this field
Δώστε μια έγκυρη ηλ. διεύθυνση.
You need to agree with the terms to proceed

Μενού
Call Now Button