καθαρισμό υδρορροών και πρόληψη προβλημάτων

8 βήματα για καθαρισμό υδρορροών και πρόληψη προβλημάτων

Κάνετε τον ετήσιο καθαρισμό υδρορροών σας; Διαβάστε τα 8 βήματα για τον καλύτερο τρόπο για να το κάνετε — από την προετοιμασία μέχρι την αφαίρεση φύλλων και υπολειμμάτων.

Οι υδρορροές προστατεύουν τον εξωραϊσμό του σπιτιού σας και το παρακαμπτήριο από σοβαρές απορροές, ενώ επίσης αποτρέπουν τη ζημιά στα θεμέλια του σπιτιού σας.

Αλλά όταν οι υδρορροές γεμίζουν με φύλλα, κλωνάρια δέντρων και άλλα υπολείμματα, μπορεί να προκληθούν φράγματα που έχουν ως αποτέλεσμα το νερό να σέρνεται κάτω από την οροφή και τελικά να φτάνει στα θεμέλια και να εισχωρεί στους τοίχους εσωτερικά του σπιτιού.

Οι καταιγίδες μπορούν να καταστρέψουν τον όλεθρο στο σπίτι σας, ειδικά στην οροφή. Ένας από τους πιο συνηθισμένους κινδύνους που σχετίζονται με ισχυρές χιονοθύελλες είναι ο σχηματισμός ενός φράγματος πάγου.

Οι υδρορροές φραγμένες με φύλλα και υπολείμματα μπορούν να διευκολύνουν το σχηματισμό φραγμάτων πάγου, καθώς εμποδίζει το λιώσιμο του χιονιού και του πάγου να αποστραγγιστεί σωστά. Καθώς το νερό συσσωρεύεται πίσω από το φράγμα πάγου, διαρρέει κάτω από τα υλικά της στέγης και μπορεί να προκαλέσει διαρροές και άλλες ζημιές που είναι πολύ δαπανηρές να διορθωθούν.

Γι’ αυτό είναι σημαντικό να καθαρίζετε τις υδρορροές σας και να τις διατηρείτε καθαρές όλο το χρόνο.

Θα πρέπει να καθαρίζετε τις υδρορροές σας τουλάχιστον μία φορά το χρόνο. Θα πρέπει να το κάνετε πιο συχνά εάν έχετε προεξέχοντα δέντρα και μετά από μια μεγάλη καταιγίδα.

Πώς να καθαρίσετε τις υδρορροές

  1. Βεβαιωθείτε ότι έχετε μια καλή, στιβαρή, επεκτεινόμενη σκάλα. Τοποθετείτε πάντα τη σκάλα σε μια στιβαρή επιφάνεια (προσοχή στους βράχους εξωραϊσμού κάτω από τους οποίους μπορεί να μετακινηθούν). Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σταθεροποιητή σκάλας τόσο για ασφάλεια όσο και για αποφυγή ζημιών στις υδρορροές. Επίσης, είναι καλύτερο να καλέσετε τους επαγγελματίες Αποφράξεις Αναγνώστου για σωστή και εξειδικευμένη υπηρεσία καθαρισμού υδρορροών στην Αθήνα.
  2. Ντυθείτε για τη δουλειά. Φορέστε μακρυμάνικο πουκάμισο, παντελόνι εργασίας και λαστιχένια γάντια. Το καθάρισμα των υδρορροών είναι μια βρώμικη δουλειά.
  3. Για να αφαιρέσετε το γκαζόν από τις υδρορροές, χρησιμοποιήστε μια μικρή, πλαστική σέσουλα. Οι σέσουλες υδρορροής είναι διαθέσιμες στο κατάστημα σιδηρικών ή το φτυάρι ενός παιδικού sandbox λειτουργεί επίσης μια χαρά. Εάν έχετε μια παλιά πλαστική σπάτουλα κουζίνας, λειτουργεί επίσης και δεν θα καταστρέψει τις υδρορροές. Αν πραγματικά μισείτε τον καθαρισμό υδρορροών, μπορείτε να μας καλέσετε για καθαρισμό υδρορροών για να κάνουμε τη δουλειά για εσάς!
  4. Απλώστε ένα μουσαμά κάτω από το χώρο εργασίας σας για να μαζέψετε όλα τα υπολείμματα φύλλων και να προστατέψετε το γκαζόν και τον εξωραϊσμό σας.
  5. Μόλις αφαιρέσετε τα υπολείμματα από τις υδρορροές, χρησιμοποιήστε έναν εύκαμπτο σωλήνα κήπου για να ξεπλύνετε τις υδρορροές και τα στόμια εκροής και να καθαρίσετε τυχόν υπολείμματα που έχουν απομείνει. Αυτό θα σας δείξει επίσης εάν έχετε διαρροές. Εδώ, δείτε τους καλύτερους τρόπους για να διορθώσετε τις διαρροές υδρορροών.
  6. Μόλις οι υδρορροές είναι καθαρές, επισκευάστε τυχόν χαλασμένο μέταλλο. Μπορείτε να το κάνετε αυτό τοποθετώντας μια κρεμάστρα υδρορροής. Πολλές επισκευές υδρορροών είναι εργασίες που απαιτούν επαγγελματικά χέρια.
  7. Μόλις το καταφέρετε, ο καθαρισμός των υδρορροών δεν είναι τόσο δύσκολος και θα νιώσετε υπέροχα όταν τελειώσετε! Τώρα που ξέρετε πώς να καθαρίζετε τις υδρορροές, φροντίστε να το προσθέσετε στη λίστα εργασιών σας τουλάχιστον μία φορά το χρόνο.
  8. Εάν ο κρύος καιρός είναι προ των πυλών, λάβετε τα απαραίτητα μέτρα για να προετοιμάσετε τις υδρορροές σας για το χειμώνα.

Διαβάστε περισσότερα για καθαρισμό υδρορροών:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Fill out this field
Fill out this field
Δώστε μια έγκυρη ηλ. διεύθυνση.
You need to agree with the terms to proceed

Μενού
Call Now Button