Χειμερινή λίστα ελέγχου αποχέτευσης και σπιτιού

Χειμερινή λίστα ελέγχου αποχέτευσης και σπιτιού

Βεβαιωθείτε ότι το σπίτι, το γκαζόν και η αποχέτευση είναι έτοιμα για τον χειμώνα με αυτές τις απλές 10 συμβουλές!

Καθώς τα φύλλα αρχίζουν να παίρνουν χρώμα, είναι σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι το σπίτι, το γκαζόν και η αποχέτευση είναι έτοιμα για τις πιο ψυχρές θερμοκρασίες του χειμώνα.

Από την υδρορροή σας μέχρι την καμινάδα σας, υπάρχουν πολλά που μπορείτε να κάνετε για να διασφαλίσετε ότι η ιδιοκτησία σας είναι έτοιμη για το χειμώνα.

Το τελευταίο πράγμα που θέλετε είναι παγωμένοι σωλήνες ή μια διαρροή λυμάτων τον Ιανουάριο, οπότε εδώ είναι μια απλή λίστα ελέγχου για να βεβαιωθείτε ότι όλα είναι εντάξει πριν αρχίσουν να παγώνουν λόγω χειμώνα.

Συνεχίστε να διαβάζετε για να μάθετε περισσότερα ή επικοινωνήστε μαζί μας σήμερα για να προγραμματίσετε την απόφραξη αποχέτευσης στο σπίτι σας στην Αθήνα.

1. Καθαρίστε την υδρορροή σας

Αφαιρέστε τυχόν φύλλα και βρομιές από τις υδρορροές σας με νερό για να βεβαιωθείτε ότι αποστραγγίζουν σωστά. Οι βουλωμένες υδρορροές είναι μία από τις κύριες αιτίες των φραγμάτων πάγου που μπορεί να οδηγήσουν σε διαρροή νερού μέσα στο σπίτι σας.

Φροντίστε να επιθεωρήσετε τις αρθρώσεις της υδρορροής και να αντικαταστήσετε τυχόν παλιές ή κατεστραμμένες υδρορροές με νέες. Οι νέες κατοικίες διαθέτουν ενσωματωμένα προστατευτικά φύλλων για να κάνουν τον καθαρισμό του επόμενου έτους ακόμα πιο εύκολο.

Βεβαιωθείτε ότι οι εκροές σας κατευθύνονται μακριά από το σπίτι σας, έτσι ώστε να μην υπάρχει συγκέντρωση νερού στις γωνίες του σπιτιού σας που οδηγεί σε ένα πλημμυρισμένο υπόγειο ή λιμνάζοντα νερά στην αυλή ή τον κήπο σας.

Ομοίως, εάν έχετε κατευθύνει τα στόμια εκροής σας να αδειάζουν πιο μακριά από το σπίτι σας, βεβαιωθείτε ότι δεν μεταφέρουν το υπερβολικό νερό κατευθείαν στο πεδίο αποχέτευσης.

2. Μονώστε τα παράθυρα και τις πόρτες

Αυτή είναι μια από τις λιγότερο δαπανηρές εργασίες συντήρησης που μπορείτε να κάνετε για το σπίτι σας. Βεβαιωθείτε ότι τα παράθυρα και οι πόρτες σας είναι σωστά σφραγισμένα και θα εμποδίσουν τη διαφυγή της θερμότητας και το βρόχινο νερό να εισέλθει, κάτι που μπορεί να οδηγήσει ρωγμές και συσσώρευση μούχλας.

Επίσης, φροντίστε να προσθέσετε μόνωση στην πόρτα του γκαράζ σας εάν δεν το έχει ήδη. Αυτός είναι απλώς ένας άλλος τρόπος για να μονώσετε καλύτερα το σπίτι σας για το χειμώνα.

3. Επιθεωρήστε τη στέγη σας

Η χαλαρή και κατεστραμμένη στέγη μπορεί να οδηγήσει σε ζημιά από νερό, πάγο, χιόνι και δυνατούς ανέμους. Βεβαιωθείτε ότι η στέγη σας είναι σε καλή κατάσταση και φροντίστε να επιδιορθώσετε τυχόν ζημιές, ώστε να μπορεί να αντέξει στις δύσκολες καιρικές συνθήκες του χειμώνα.

Θυμηθείτε, είναι καλύτερα να επισκευάσετε κάτι τώρα παρά να αντιμετωπίσετε μια στέγη που στάζει κατά τη διάρκεια μιας έντονης νεροποντής!

Χειμερινή λίστα ελέγχου αποχέτευσης και σπιτιού

Χειμερινή λίστα ελέγχου αποχέτευσης και σπιτιού

4. Καθαρίστε την αποχέτευση

Εάν δεν είστε σίγουροι πότε καθαρίσατε τελευταία φορά την αποχέτευση, μην το αναβάλλετε μέχρι την άνοιξη – προγραμματίστε το σήμερα.

Το τελευταίο πράγμα που θέλετε είναι υπερχείλιση λυμάτων όταν το σπίτι σας θα είναι γεμάτο επισκέπτες σε μια γιορτή! Για να μην αναφέρουμε ότι είναι πολύ πιο δύσκολο να σκάψετε σωλήνα αποχέτευσης όταν το έδαφος έχει παγώσει.

Εάν δεν έχετε προγραμματίσει ακόμα την απόφραξη ή τον καθαρισμό της αποχέτευσης σας, φροντίστε να σημειώσετε πού βρίσκεται το σημείο πρόσβασης ή το κάλυμμα του φρεατίου σας σε περίπτωση πρόωρου χιονιού. Εάν πρέπει να προγραμματίσετε την υπηρεσία καθαρισμού αποχέτευσης, καλέστε μας στο 210 899 33 43.

5. Καθαρίστε την καμινάδα σας

Είτε βασίζεστε σε pellet ή ξυλόσομπα για θερμότητα είτε απλά θέλετε να απολαύσετε τα ξύλα στο τζάκι σας αυτό το χειμώνα, φροντίστε να καθαρίσετε πρώτα την καμινάδα σας.

Ένας ενδελεχής καθαρισμός θα φροντίσει για τυχόν συσσώρευση και θα αφαιρέσει πιθανά εμπόδια, ώστε να είστε σίγουροι ότι το τζάκι σας είναι ασφαλές για χρήση όταν κάνει κρύο.

Επίσης, ελέγξτε και βεβαιωθείτε ότι ο αποσβεστήρας λειτουργεί για να μπορέσετε να αντιμετωπίστε τυχόν απρόοπτα πριν ξεκινήσει μια πυρκαγιά.

6. Σφραγίστε ρωγμές στον εξωτερικό τοίχο

Ελέγξτε τους εξωτερικούς τοίχους για ρωγμές και επιδιορθώστε τυχόν ζημιές με στόκο και, στη συνέχεια, καλύψτε το με στεγανοποιητικό του εμπορίου.

Η στεγανοποίηση των τοίχων σας θα προστατεύσει και θα παρατείνει τη ζωή τους κατά τη διάρκεια του χειμώνα αλλά και μετά.

7. Καλύψτε τη μονάδα AC

Διατηρήστε το σύστημα ψύξης σας σε καλή κατάσταση και αποτρέψτε τη σκουριά καλύπτοντάς το για το χειμώνα. Εάν το κάλυμα σας είναι παλιό και χρειάζεστε νέο κάλυμμα, μπορείτε να βρείτε νέο στα τοπικό πολυκαταστήματα.

Πριν το καλύψετε, χρησιμοποιήστε μια ηλεκτρική σκούπα για να καθαρίσετε τα εσωτερικά μέρη, αφαιρώντας τη σκόνη και τη βρωμιά. Η φροντίδα της μονάδας AC σας τώρα θα σας εξοικονομήσει χρόνο όταν την ενεργοποιήσετε ξανά την άνοιξη.

8. Καθαρός και έτοιμος εξοπλισμός αυλής

Καθαρίστε τα χλοοκοπτικά, τους φυσητήρες φύλλων και τα αλυσοπρίονα και φροντίστε να αδειάσετε το καύσιμο από όλο τον εξοπλισμό πριν τον αποθηκεύσετε για τον χειμώνα.

Ετοιμάστε τον χειμερινό εξοπλισμό σας και δοκιμάστε τον ανεμιστήρα χιονιού σας για να βεβαιωθείτε ότι είναι σε κατάσταση λειτουργίας πριν από την πρώτη χιονόπτωση. Θα θελήσετε, επίσης, να βεβαιωθείτε ότι τα φτυάρια και οι τσουγκράνες χιονιού είναι εύχρηστα.

9. Προετοιμάστε το αίθριο και την πισίνα σας για το χειμώνα

Φροντίστε να ελέγξετε για τυχόν ζημιά στο κάλυμμα της πισίνας σας και να κάνετε τις απαραίτητες επισκευές πριν να είναι πολύ αργά. Θα θελήσετε, επίσης, να καλύψετε τα έπιπλα της βεράντας, τη σχάρα και τις άδειες ζαρντινιέρες πριν αρχίσουν να παγώνουν.

Εάν έχετε υφασμάτινα μαξιλάρια σε οποιεσδήποτε καρέκλες βεράντας, φροντίστε να τις αφαιρέσετε και να τις αποθηκεύσετε σε μέρος στεγνό για το χειμώνα και να καλύψετε τα έπιπλα. Οι γυάλινες επιφάνειες τραπεζιών πρέπει να αποθηκεύονται επίσης ή να προστατεύονται με κάποιο είδος καλύμματος.

10. Καθαρίστε την αυλή

Φροντίστε να μαζέψετε ή να φυσήξετε τα φύλλα στην αυλή σας προτού αρχίσουν οι πρώτες βροχές ή το χιόνι. Τα φύλλα που αφήνονται στο γρασίδι ενθαρρύνουν τις ασθένειες εμποδίζοντας το ηλιακό φως και τον αέρα να φτάσουν στο γρασίδι.

Το φθινόπωρο είναι η καλύτερη εποχή για να λιπάνετε το γρασίδι σας, γι’ αυτό μιλήστε με έναν ειδικό φροντίδας γκαζόν για το τι είναι καλύτερο για το γρασίδι σας. Αν το φροντίσετε καλά τώρα, την άνοιξη θα έχετε το πιο πράσινο γρασίδι στη γειτονιά.

Ελπίζουμε η χειμερινή μας λίστα ελέγχου να σας ενθουσιάσει για έναν άνετο χειμώνα στην Αθήνα! Απλώς θυμηθείτε, είναι καλύτερα να είστε ασφαλείς παρά να αναζητάτε υπηρεσία απόφραξης έκτακτης ανάγκης για την αποχέτευσή σας. Εάν δεν είστε βέβαιοι πότε έγινε ο τελευταίος καθαρισμός της αποχέτευσης σας, καλέστε μας σήμερα.

Δείτε περισσότερες περιοχές εξυπηρέτησης για καθαρισμό αποχέτευσης:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Fill out this field
Fill out this field
Δώστε μια έγκυρη ηλ. διεύθυνση.
You need to agree with the terms to proceed

Μενού
Call Now Button