λύματα στο υπόγειο

15 Βήματα πώς να καθαρίσετε τα λύματα στο υπόγειο

Είτε ανεβαίνει μέσα από αποχετεύσεις δαπέδου είτε ανεβαίνει σε νεροχύτες, το μυρίζετε πρώτα. Η δυσοσμία των λυμάτων στο υπόγειο είναι αδιαμφισβήτητη. Μόλις καταλάβετε την αιτία και αντιμετωπίσετε τις επισκευές, εξακολουθείτε να αντιμετωπίζετε ένα ανθυγιεινό χάος.

Ξέρετε πώς να καθαρίσετε τα λύματα στο υπόγειο;

Πρέπει να είσαι προετοιμασμένος. Αυτός ο οδηγός σας καθοδηγεί σε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για να αντιμετωπίσετε αυτό το χάος.

15 Βασικά Βήματα

Εάν έχετε διαρροή λύματα στο υπόγειο, πρέπει να ενεργήσετε γρήγορα για να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα.
Τα σημάδια της δημιουργίας διαρροής λυμάτων στο υπόγειο περιλαμβάνουν δυσάρεστες οσμές, τουαλέτες ή αποχετεύσεις με φυσαλίδες και πολλές αργές ή βουλωμένες αποχετεύσεις στο σπίτι.

Ο σωστός καθαρισμός λυμάτων περιλαμβάνει μια σειρά από κρίσιμα βήματα, όπως η εξασφάλιση της προσωπικής ασφάλειας, η διακοπή της πηγής της διαρροής, η εξαγωγή των λυμάτων και ο καθαρισμός και η απολύμανση του χώρου.

Επειδή ο καθαρισμός λυμάτων μπορεί να είναι επικίνδυνος και περίπλοκος, η πρόσληψη μιας επαγγελματικής υπηρεσίας καθαρισμού λυμάτων είναι κρίσιμη για την αποκατάσταση του χώρου σας στην αρχική του κατάσταση.

Τι προκαλεί τη δημιουργία λυμάτων στο υπόγειο;

Υπάρχουν τέσσερις κύριοι λόγοι για τους οποίους τα λύματα επανέρχονται στο υπόγειό σας.

Ορισμένες από αυτές είναι εκτός του ελέγχου σας, αλλά γνωρίζοντας ότι υπάρχουν αυτές οι αιτίες μπορεί να σας βοηθήσει να εντοπίσετε το πρόβλημα πολύ πιο γρήγορα.

1. Μπλοκαρισματα

Αυτό είναι το πρόβλημα απόφραξης που μπορεί να αποφευχθεί περισσότερο, επειδή το φράξιμο προκαλείται από κάτι που μπήκε σε μια από τις αποχετεύσεις ή τις τουαλέτες σας.

Θα μπορούσε να είναι φαγητό, μαλλιά, λίπος, χαρτί, σκουπίδια ή οποιοδήποτε άλλο στερεό υλικό ή αντικείμενο που παγιδεύεται στους σωλήνες σας.

2. Κατεστραμμένες γραμμές αποχέτευσης

Εάν οι σωλήνες σας είναι παλιότεροι, είναι πιθανό να έχουν σκουριάσει ή να έχουν ραγίσει. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα εάν έχετε μεταλλικούς ή πήλινους σωλήνες

3. Κατάφυτες ρίζες δέντρων

Κάτω από την επιφάνεια, οι ρίζες των δέντρων μπορεί να σπάσουν, να εκτοπιστούν ή ακόμα και να αναπτυχθούν μέσα από τις γραμμές αποχέτευσης.

4. Πλημμύρα

Εάν υπάρχει περισσότερη βροχή από ό,τι μπορεί να αντέξει το σύστημα αποχέτευσης της πόλης, τότε μπορεί να υπάρξει αντίστροφη ροή νερού στο σπίτι σας.

Ποια είναι τα σημάδια των λυμάτων στα υπόγεια;

Τα λύματα θα επανέλθουν πρώτα στο υπόγειό σας επειδή έχουν τις χαμηλότερες αποχετεύσεις στο σπίτι σας.

Αλλά αν ξέρετε τι να αναζητήσετε, θα μπορέσετε να εντοπίσετε ένα επικείμενο πρόβλημα αποχέτευσης προτού γίνει μεγάλη καταστροφή.

  • Απαίσιες μυρωδιές προέρχονται από τις αποχετεύσεις σας: Οι αποχετεύσεις και οι σωλήνες σας έχουν σχεδιαστεί για να μεταφέρουν τα λύματα και τις μυρωδιές μακριά από το σπίτι σας. Εάν υπάρχουν επίμονες μυρωδιές αποχέτευσης, αυτό είναι ένα ενδεικτικό σημάδι.
  • Τουαλέτες ή αποχετεύσεις με φυσαλίδες: Αυτό είναι ένα σημαντικό κόκκινο σημάδι ότι τα λύματα δεν ρέουν μέσα από τους σωλήνες σας τόσο αποτελεσματικά όσο θα έπρεπε.
  • Πολλαπλές αργές ή βουλωμένες αποχετεύσεις ή τουαλέτες: Όταν βλέπετε προβλήματα αργής αποστράγγισης ή απόφραξης σε όλο το σπίτι σας, αυτό είναι μια ένδειξη ότι οι κύριες γραμμές αποχέτευσης δημιουργούν αντίγραφα ασφαλείας.
  • Σταμμένο νερό ή νερό που βγαίνει από σωλήνα καθαρισμού αποχέτευσης: Όταν ο καλυμμένος σωλήνας που παρέχει άμεση πρόσβαση στη γραμμή αποχέτευσης έχει νερό που βγαίνει από αυτόν, αυτό συνήθως σημαίνει ότι η αποχέτευση έχει σταματήσει.
  • Περίεργα προβλήματα εξαρτημάτων: Εάν χρησιμοποιείτε το πλυντήριο ρούχων και τις φυσαλίδες της τουαλέτας σας, ή αν ξεπλύνετε την τουαλέτα και το νερό μπαίνει πίσω στο ντους σας, αυτά είναι τα κύρια συμπτώματα απόφραξης της αποχέτευσης.

Τι πρέπει να κάνετε αμέσως μετά από υπερχείλιση αποχέτευσης υπογείου

Πριν ξεκινήσετε το έργο καθαρισμού λυμάτων, φροντίστε αυτές τις σημαντικές λεπτομέρειες.

  • Κάντε πολύ σαφές ότι κανείς δεν πρέπει να εισέλθει στην πληγείσα περιοχή. Αυτό περιλαμβάνει οποιονδήποτε με υπάρχοντα ιατρικά προβλήματα, καθώς και παιδιά και κατοικίδια. Ενημερώστε όλους ότι θα δώσετε τα πάντα ξεκάθαρα όταν τελειώσετε.
  • Ανοίξτε όσο το δυνατόν περισσότερα παράθυρα αμέσως. Αυτό βοηθά στη βελτίωση της ποιότητας του αέρα στο εσωτερικό, αλλά σχεδιάστε να τα κλείσετε αργότερα. Θα θέλετε να ελέγξετε την υγρασία ενώ εργάζεστε για τον καθαρισμό της διαρροής λυμάτων.
  • Προεπεξεργαστείτε τις πλημμυρισμένες περιοχές με μικρές πιτσιλιές λευκαντικού χλωρίου. Αυτό δημιουργεί ένα αρχικό απολυμαντικό φράγμα που βοηθά στην επιβράδυνση της εξάπλωσης των βακτηρίων που μεταδίδονται από τα λύματα.
  • Καλέστε την ασφαλιστική σας εταιρεία. Εάν το συμβόλαιό σας φέρει έναν όρο για διαρροή λυμάτων, εξηγήστε τι συνέβη. Εάν όχι, ρωτήστε για την τρέχουσα κάλυψη για γενική ζημιά από το νερό.

Πώς να καθαρίσετε το αντίγραφο αποχέτευσης στο υπόγειο

Γνωρίζοντας πώς να καθαρίσετε τα ακατέργαστα λύματα στο υπόγειο ξεκινά με την κατανόηση των κινδύνων. Οι γραμμές κοινής ωφέλειας που εισέρχονται σε ένα υγρό υπόγειο μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνες.

Εάν έχετε οποιεσδήποτε αμφιβολίες για την ασφάλειά σας, επικοινωνήστε αμέσως με την εταιρεία κοινής ωφέλειας της πόλης σας και ζητήστε τους να σας κλείσουν το ρεύμα και το φυσικό αέριο.

Εάν η διαρροή λυμάτων δεν έχει επηρεάσει τις συνδέσεις και τις εξόδους του υπογείου, ακολουθήστε αυτά τα 10 βήματα καθαρισμού. Οι οδηγίες μας προορίζονται μόνο για μικρές εργασίες.

1. Προστατέψτε τον εαυτό σας πρώτα

Ο καθαρισμός των λυμάτων σας εκθέτει σε πολύ μολυσμένο μαύρο νερό, γι’ αυτό φορέστε τον εξοπλισμό ατομικής προστασίας πριν ξεκινήσετε. Θα χρειαστείτε λαστιχένια γάντια και μπότες, γυαλιά, μάσκα προσώπου και αδιάβροχες φόρμες.

2. Προστατέψτε το υπόλοιπο σπίτι

Κλείστε τις πόρτες μεταξύ των μολυσμένων περιοχών και των δωματίων που δεν επηρεάζονται. Αυτό μειώνει την πιθανότητα παρακολούθησης υπολειμμάτων λυμάτων και νερού μέσα από το σπίτι. Ελαχιστοποιεί επίσης την εξάπλωση των ατμοσφαιρικών ρύπων.

3. Προσδιορίστε και αποστραγγίστε

Προσδιορίστε το πρόβλημα που προκάλεσε τη διαρροή λυμάτων. Εάν δεν μπορείτε να χειριστείτε τις επισκευές, καλέστε αμέσως έναν επαγγελματία. Εάν η αντλία του κάρτερ είναι σε λειτουργία, τροφοδοτήστε την αφαιρώντας το νερό με κουβάδες ή μια κενή καταστήματος μεγάλης χωρητικότητας.

4. Καθαρίστε τα πάντα

Απομακρύνετε ό,τι επηρεάζεται από τα λύματα. Αντιμετωπίστε τη λάσπη και τα συντρίμμια που μένουν πίσω με σκούπες ώθησης και φτυάρια. Καθαρίστε όσο το δυνατόν περισσότερο. Θέλετε να εκθέσετε όλες τις επιφάνειες που χρειάζονται καθαρισμό και απολύμανση.

Συμβουλή τροφοδοσίας: Σακούλα και σφραγίστε τα αντικείμενα που πρέπει να απολυμανθούν και μεταφέρετέ τα σε ασφαλές μέρος για καθαρισμό αργότερα.

5. Να είστε έτοιμοι να φτυαρίσετε

Τα λύματα συχνά αφήνουν πίσω τους λάσπη και συντρίμμια που δεν πρέπει ποτέ να καθαρίζονται με το χέρι. Αντ ‘αυτού, χρησιμοποιήστε ένα φτυάρι για να το βγάλετε από το πάτωμα και σε πλαστικές σακούλες βαρέως τύπου. Απορρίψτε το μολυσμένο υλικό αμέσως.

Εάν μια επιφάνεια έχει έρθει σε επαφή με λύματα, πρέπει να απολυμανθεί. Απολυμάνετε τις πλυμένες και ξεπλυμένες περιοχές του υπογείου επεξεργάζοντάς τις με ένα μείγμα από 1 φλιτζάνι χλωρίνη και 1 γαλόνι νερό.

6. Τραβήξτε τα χαλιά

Τραβήξτε προς τα πάνω όλα τα χαλιά που έχουν μολυνθεί από λύματα και υπολείμματα. Ασφαλής τσάντα βινυλίου, μοκέτα και επένδυση για άμεση απόρριψη. Εάν χρειάζεστε βοήθεια σε αυτό το μέρος της εργασίας, βεβαιωθείτε ότι έχετε αρκετά ΜΑΠ για κοινή χρήση.

7. Ολοκληρώστε με ένα υγρό κενό

Εάν έχετε ηλεκτρικό ρεύμα στο υπόγειο, αφαιρέστε το υπόλοιπο βρώμικο νερό με ένα βρεγμένο κενό. Χρησιμοποιήστε τον εξοπλισμό μόνο εάν μπορείτε να τον συνδέσετε σε γειωμένη πρίζα. Κάντε δύο ή τρία περάσματα σε όλες τις περιοχές

Συμβουλή τροφοδοσίας: Μην πετάτε μολυσμένο νερό στις αποχετεύσεις. Αντ ‘αυτού, πετάξτε το υγρό περιεχόμενο vac σε μια τουαλέτα.

8. Τρίψτε και ξεπλύνετε

Τρίψτε όλες τις επιφάνειες που επηρεάζονται από τα λύματα. Τα δάπεδα, οι τοίχοι και τα σκαλοπάτια του υπογείου πρέπει να πλυθούν με ζεστό νερό και απορρυπαντικό με χαμηλό αφρό και να ξεπλυθούν με καθαρό, ζεστό νερό

Συμβουλή τροφοδοσίας: Αυξήστε την απόδοση και ελαχιστοποιήστε τη μόλυνση από τις περιοχές εργασίας από πάνω προς τα κάτω.

9. Απολυμάνετε όλες τις επιφάνειες

Εάν μια επιφάνεια έχει έρθει σε επαφή με λύματα, πρέπει να απολυμανθεί. Απολυμάνετε τις πλυμένες και ξεπλυμένες περιοχές του υπογείου επεξεργάζοντάς τις με ένα μείγμα από 1 φλιτζάνι χλωρίνη και 1 γαλόνι νερό

Συμβουλή: Για καλύτερα αποτελέσματα απολύμανσης δαπέδων, χρησιμοποιήστε μια μεγάλη, στιβαρή σκούπα ώθησης αντί για σφουγγαρίστρα.

10. Ελέγξτε την αντλία φρεατίου

Βεβαιωθείτε ότι η αντλία του κάρτερ είναι ακόμα σε καλή κατάσταση λειτουργίας. Μια διαρροή λυμάτων στο υπόγειο μπορεί να λειτουργήσει υπερβολικά και ακόμη και να κλείσει τον εξοπλισμό.

Εάν δεν αισθάνεστε άνετα με τη συντήρηση της αντλίας κάρτερ DIY, φέρτε έναν επαγγελματία για λύματα.

11. Ξεκινήστε τη διαδικασία στεγνώματος

Εάν ο καιρός δεν είναι πολύ υγρός, ανοίξτε τα παράθυρα στις πληγείσες περιοχές. Ρυθμίστε μεγάλους ανεμιστήρες έτσι ώστε να δημιουργούν διασταυρούμενα ρεύματα καθαρού αέρα.

Σκεφτείτε να νοικιάσετε έναν αφυγραντήρα βαρέως τύπου. Η διαδικασία στεγνώματος μπορεί να διαρκέσει αρκετές ημέρες ή και περισσότερο.

12. Καθαρίστε τον εαυτό σας

Πλύνετε καλά και απολυμάνετε τον προστατευτικό σας εξοπλισμό. Μην προσπαθήσετε να αποθηκεύσετε βρεγμένα ρούχα ή κουρέλια καθαρισμού. Τα βρώμικα αντικείμενα μπορεί να μολύνουν άλλα αντικείμενα. Κάντε ένα ζεστό ντους και χρησιμοποιήστε άφθονο αντιβακτηριακό σαπούνι ή πλύσιμο σώματος.

13. Ξεκινήστε να στεγνώνετε το υπόγειο

Εάν ο καιρός συνεργάζεται, ανοίξτε τα παράθυρα του υπογείου. Τοποθετήστε τους ανεμιστήρες κουτιού στις γωνίες για να δημιουργήσετε εγκάρσιο αερισμό και ρυθμίστε έναν αφυγραντήρα βαρέως τύπου. Δώστε στη διαδικασία στεγνώματος τουλάχιστον τρεις ημέρες για να ολοκληρωθεί.

14. Κανονίστε για επιθεωρήσεις

Επικοινωνήστε με έναν αδειούχο για αποφράξεις και υπερχείλιση από λύματα, όπως η Αποφράξεις Αναγνώστου στην Αθήνα.

Κανονίστε να επιθεωρήσουν το σπίτι σας για λύματα. Η ζημιά από υπερχείλιση λυμάτων συχνά προκαλεί προβλήματα που δεν μπορείτε να δείτε, επομένως μην ρισκάρετε.

15. Ελέγξτε για μούχλα

Η άντληση λυμάτων στο υπόγειο δημιουργεί ιδανικές συνθήκες για μια κακή εστία ανθυγιεινής μούχλας. Καθώς καθαρίζετε το χάος, ίχνη υγρασίας και ρύπων μπορούν να συνεχίσουν να τροφοδοτούν την ανθυγιεινή ανάπτυξη μυκήτων.

Ελέγχετε τακτικά το υπόγειο για μούχλα μετά από οποιοδήποτε είδος πλημμύρας στον κάτω όροφο. Μπορεί να χρειστεί απολύμανση του χώρου.

Αντιμετωπίζετε τα λύματα στην περιοχή της Αθήνας; Μπορούμε να βοηθήσουμε

Οι οδηγίες μας προορίζονται για μικρή διαρροή με λύματα, αλλά ορισμένες εργασίες καθαρισμού είναι υπερβολικές ακόμη και για τον πιο γενναίο πολεμιστή που κάνει DIY. Οι διαρροές λυμάτων στο υπόγειο είναι μια επικίνδυνη πρόκληση και ενέχουν πολλούς κινδύνους για την υγεία, επομένως μην ρισκάρετε.

Είμαστε πάντα διαθέσιμοι με εξειδικευμένες υπηρεσίες καθαρισμού αποχετεύσεων για την Αττική και τα προάστια της Αθήνας. Οι ομάδες μας είναι πιστοποιημένες και πλήρως εξοπλισμένες για να χειρίζονται κάθε είδους καθαρισμό διαρροής λυμάτων.

Διαβάστε περισσότερα για αποφράξεις και λύματα:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Fill out this field
Fill out this field
Δώστε μια έγκυρη ηλ. διεύθυνση.
You need to agree with the terms to proceed

Μενού
Call Now Button