πώς αποφράξετε την αποχέτευση

Πώς να αποφράξετε τους 5 τύπους φραγμένων αποχετεύσεων

Προτού μπορέσετε να αποφράξετε την αποχέτευση σας, το πρώτο και πιο κρίσιμο μέρος είναι να μάθετε ποιο ακριβώς είναι το πρόβλημα. Οι φραγμένες αποχετεύσεις μπορούν να συμβούν με διάφορους διαφορετικούς τρόπους, από πάρα πολύ χαρτί υγείας μέχρι την πλήρη κατάρρευση του σωλήνα.

Οι 5 τύποι φραγμένων αποχετεύσεων

Στις περισσότερες περιπτώσεις, το σπίτι σας θα υποφέρει μόνο από ένα από αυτά τη φορά. Στη χειρότερη περίπτωση, θα έχετε πολλαπλάσια, αλλά αυτό είναι επίσης πολύ σπάνιο.

1. Ρίζες δέντρων

Αυτό είναι στο φρικτό φάσμα των φραγμένων αποχετεύσεων. Αυτό που συμβαίνει είναι ότι μια ρίζα δέντρου περνάει μέσα από κάποια ρωγμή και διεισδύει στον σωλήνα σας όπου μεγαλώνει και τελικά φράζει τον σωλήνα.

2. Ξένα αντικείμενα

Η πιο κοινή από όλες τις φραγμένες αποχετεύσεις. Αυτό μπορεί να συμβεί από πολλά διαφορετικά πράγματα, όπως η συσσώρευση υπολειμμάτων σαπουνιού και τρίχας από το ντους ή πάρα πολύ χαρτί υγείας στην τουαλέτα, καθώς και υπολείμματα φαγητού στον νεροχύτη της κουζίνας.

3. Λανθασμένη ευθυγράμμιση

Αυτό μπορεί να συμβεί εάν ο τύπος του σωλήνα που χρησιμοποιείται δεν έχει σχεδιαστεί για υπόγεια αποστράγγιση. Τρομακτικά, οι περισσότεροι κακό ευθυγραμμισμένοι σωλήνες οφείλονται αρχικά σε λανθασμένη εγκατάσταση. Εάν αφεθεί χωρίς επισκευή, μπορεί να επηρεάσει τη γύρω πανίδα και χλωρίδα.

4. Κατάρρευση σωλήνα

Με την πάροδο του χρόνου οι σωλήνες χάνουν την ακαμψία τους, οι κινήσεις του εδάφους και τα βαριά μηχανήματα ή αντικείμενα πάνω από το γρασίδι που έχει παλαιότερους σωλήνες κάτω από αυτό είναι πιο επιρρεπή στην κατάρρευση προκαλώντας κάθε είδους προβλήματα απόφραξης.

5. Εδαφολογικός οικισμός

Οι αποχετεύσεις βασίζονται στη βαρύτητα για να μεταφέρουν το νερό από το σπίτι σας στην αποχέτευση. Με την πάροδο του χρόνου το έδαφος κινείται, γεγονός που μπορεί να προκαλέσει μετατόπιση του εδάφους κάτω από τον σωλήνα, αφαιρώντας έτσι την κλίση των σωλήνων σας ή ακόμη και δημιουργώντας αρνητική κλίση. Τα προβλήματα κλίσης προκαλούνται συχνότερα από τον τεχνικό εγκατάστασης που δεν τοποθετεί σωστά τους σωλήνες, αρχικά.

Διάγνωση – Θερμικές Κάμερες

Τοποθετήστε μια θερμική κάμερα σε κάποιο άνοιγμα του σωλήνα αποχέτευσης. Αυτές οι μικρές συσκευές επιτρέπουν στον υδραυλικό να μπορεί να δει πού κανείς δεν μπορεί να χωρέσει. Αυτές οι κάμερες εισχωρούν βαθιά στον σωλήνα για να βρουν την πηγή του προβλήματος.

Πώς να αποφράξετε μια αποχέτευση;

πώς αποφράξετε την αποχέτευση

Πώς να αποφράξετε την αποχέτευση

 

Τώρα που έχετε διαγνώσει το πρόβλημα, είναι καιρός να εξετάσετε ποιες μέθοδοι θα απαιτηθούν για απόφραξη αποχέτευσης.

Ρίζες δέντρων

Για να διορθώσετε μια εισβολή ρίζας δέντρου, θα χρειαστεί να έχετε 4 πράγματα.

 1. Ένα τρυπάνι αποστράγγισης (Φίδι υδραυλικού)
 2. Υδροβολή (Πλύση υψηλής πίεσης)
 3. Θερμική κάμερα
 4. Επαγγελματία υδραυλικό Αποφράξεις Αναγνωστού (καθώς είναι παράνομο να εκτελείς υδραυλικές εργασίες χωρίς άδεια).

Εισαγάγετε αργά το τρυπάνι αποστράγγισης στο σωλήνα για να σπάσει τη ρίζα σε μικρά κομμάτια και στη συνέχεια με την υδροβολή να τα απομακρύνετε. Η χρήση της κάμερας στη συνέχεια θα σας βοηθήσει να προσδιορίσετε εάν έχουν φύγει όλα ή εάν πρέπει να χρησιμοποιήσετε ξανά τον κοχλία.

Ξένα αντικείμενα

Για να αφαιρέσετε ξένα αντικείμενα, θα χρειαστεί να έχετε 4 πράγματα:

 1. Ένα έμβολο
 2. Υδροβολή (Πλύση υψηλής πίεσης)
 3. Ένα τρυπάνι αποστράγγισης (Φίδι υδραυλικού)
 4. Επαγγελματία υδραυλικό Αποφράξεις Αναγνωστού (καθώς είναι παράνομο να εκτελείς υδραυλικές εργασίες χωρίς άδεια).

Αρχικά, συνιστάται πάντα να δοκιμάσετε πρώτα να χρησιμοποιήσετε ένα έμβολο. Αυτή η δύναμη/αναρρόφηση μπορεί μερικές φορές να είναι αρκετή για να αποφράξη το μπλοκάρισμα και να προκαλέσει ξανά ελεύθερη ροή του νερού. Εάν αυτό δεν συμβαίνει, ο δεύτερος τρόπος δράσης είναι να τροφοδοτήσετε έναν εκτοξευτήρα νερού και να ανατινάξετε το αντικείμενο. Η τελευταία λύση είναι να χρησιμοποιήσετε ένα τρυπάνι αποστράγγισης για να πολτοποιήσετε το αντικείμενο σε μικρά κομμάτια τα οποία στη συνέχεια μπορούν να ξεπλυθούν με την υδροβολή.

Για να διορθώσετε την κακή ευθυγράμμιση, θα χρειαστεί να έχετε 3 πράγματα:

 1. Θερμική κάμερα
 2. Επένδυση σωλήνων
 3. Επαγγελματία υδραυλικό Αποφράξεις Αναγνωστού (καθώς είναι παράνομο να εκτελείς υδραυλικές εργασίες χωρίς άδεια).

Συνήθως τοποθετείται μια κάμερα για να βρείτε πού βρίσκεται το σπάσιμο ή η κακή ευθυγράμμιση. Μόλις διαπιστωθεί το σπάσιμο ή η κακή ευθυγράμμιση μπορεί να ξεκινήσει η επένδυση του σωλήνα. Μόλις ο σωλήνας έχει επαναφορτωθεί και σκληρυνθεί, ο σωλήνας θα επανέλθει σε πλήρη λειτουργία, και θα είναι πιο δυνατός από πριν.

Κατάρρευση σωλήνα

Όταν βρεθεί ένας σωλήνας που έχει πέσει, πρέπει να επισκευαστεί το συντομότερο δυνατό. Μερικές φορές περνώντας από τσιμεντένιες πλάκες ή αίθρια για να φτάσετε στο πρόβλημα. Ο μόνος τρόπος για να διορθώσετε έναν σωλήνα που έχει πέσει είναι να τον σκάψετε και να αντικαταστήσετε το χαλασμένο τμήμα. (Σε σπάνιες περιπτώσεις είναι δυνατό να πραγματοποιηθεί η επένδυση σε σωλήνα που έχει πέσει, αλλά αυτό θα αποφασιστεί κατά περίπτωση).

Εδαφολογικός οικισμός

Εάν η αιτία για τις βουλωμένες αποχετεύσεις σας διαπιστωθεί ότι οφείλεται είτε σε σωλήνες χωρίς κλίση είτε σε σωλήνες αρνητικής κλίσης, τότε είναι απαραίτητη η πλήρης ανακατάταξη αυτών των σωλήνων. Ο υπολογισμός της σωστής κλίσης μπορεί να γίνει με 2 τρόπους ο ένας είναι η αναλογία και ο άλλος το ποσοστό.

Η εξίσωση που λαμβάνεται υπόψη είναι:

S = Κλίση σε mm
L = Μήκος της τάφρου (ή του σωλήνα) σε mm
G = Βαθμός ως ποσοστό (ή αναλογία)

Αναλογία

S = L ⁄ G

Ποσοστό

S = L x G ⁄ 100

Η ύπαρξη σωλήνων με κλίση θα απαιτήσει την εκσκαφή της αυλής ή της πλάκας σας, προκειμένου οι σωλήνες να τοποθετηθούν σωστά.

Να έχετε πάντα υπόψη σας ότι οποιαδήποτε υδραυλική εργασία που εκτελείται στο σπίτι ή το γραφείο σας πρέπει να εκτελείται από πλήρως εξουσιοδοτημένο υδραυλικό. Οι πληροφορίες στην ανάρτηση είναι ασαφείς καθώς δεν πρέπει να ληφθούν ως οδηγός ή συγκεκριμένος οδηγός.

Εάν αντιμετωπίζετε κάποιο από τα προβλήματα που αναφέρονται παραπάνω, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε με την ομάδα ειδικών μας, Αποφράξεις Αναγνώστου στο 2108993343. Εναλλακτικά, μπορείτε να συμπληρώσετε την ηλεκτρονική φόρμα επικοινωνίας για να σας απαντήσουμε στο ερώτημά σας.

Διαβάστε περισσότερα για απόφραξη αποχέτευσης:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Fill out this field
Fill out this field
Δώστε μια έγκυρη ηλ. διεύθυνση.
You need to agree with the terms to proceed

Μενού
Call Now Button