Τα υδραυλικά είναι ένα από τα λιγότερο αναμενόμενα μέρη της ιδιοκτησίας σπιτιού. Μπορεί να είναι ένα ενοχλητικό έργο, αλλά αν γίνει σωστά, μπορεί να βοηθήσει εσάς και τα αγαπημένα σας πρόσωπα να ζήσετε πολύ πιο άνετα τη ζωή σας. Εδώ, περιγράφουμε μερικούς από τους κοινούς μύθους και τους αστικούς μύθους που μπορούν να δημιουργήσουν αρκετά μεγάλη τρύπα στην τσέπη σας χωρίς λόγο.

Έχοντας αυτά κατά νου, θα σας βοηθήσει να αποφύγετε πολλά λάθη και να αποκτήσετε ένα λειτουργικό αποχετευτικό και υδραυλικό σύστημα με πολύ λιγότερα χρήματα. Προετοιμαστείτε λοιπόν για να μάθετε για τους 9 μύθους υδραυλικών σπιτιών που σας κοστίζουν χρήματα!

Μύθοι οικιακών υδραυλικών που σας κοστίζουν χρήματα

  1. Τα δισκία που περιέχουν λευκαντικό μπορούν να ξεπλυθούν στην τουαλέτα

Ένα ηχηρό όχι σε αυτό το επιχείρημα. Εάν χρησιμοποιείτε λευκαντικό, φροντίστε να το καθαρίσετε εντός 10 λεπτών από την εφαρμογή του στην τουαλέτα σας. Εάν δεν το κάνετε, μπορεί να έχετε πολλά προβλήματα εάν αυτή η συνήθεια σας συνεχίζεται για μεγάλο χρονικό διάστημα. Η λευκαντική ουσία που περιέχουν αυτού του είδους τα καθαριστικά θα υποβαθμίσουν τα λειτουργικά μέρη της τουαλέτας.

Η ζημιά μπορεί να φτάσει μέχρι να διαβρώσει ολόκληρη την τουαλέτα σας, κάτι που θα σας προκαλέσει μεγάλα προβλήματα και σίγουρα θα χρειαστεί να αντιμετωπιστεί από την αποφρακτική εταιρεία Αποφράξεις Κηφισιά Αναγνώστου. Για να εξοικονομήσετε χρήματα θα πρέπει να είστε εξαιρετικά προσεκτικοί κατά την χρήση της χλωρίνης στο χώρο του σπιτιού σας αλλά και ιδιαίτερα στην τουαλέτα σας.

  1. Μαντηλάκια με δυνατότητα εύκολη πλύσης

Τα μαντηλάκια που μπορούν να ξεπλυθούν στην τουαλέτα, ειδικά τα μωρομάντηλα, είναι η μεγαλύτερη αιτία αποφράξεων σε πολλές περιοχές της Αττικής. Οτιδήποτε και ό,τι δεν φαίνεται να ξεπλένεται, μάλλον δεν θα πρέπει να το κάνετε. Ελέγξτε για συγκεκριμένες λεπτομέρειες που αναφέρουν την έκταση της διάλυσης τους πάνω στη συσκευασία τους. Αυτό το επιχείρημα ισχύει για προϊόντα γυναικείας υγιεινής, χαρτοπετσέτες και άλλα φαινομενικά εκπλυνόμενα προϊόντα

  1. Ένας θορυβώδης θερμοσίφωνας ετοιμάζετε να ανατιναχθεί

Ο θορυβώδης θερμοσίφωνας δεν είναι σε καμία περίπτωση επικίνδυνος, εκτός εάν αρχίσει να παρεμβαίνει στις ηλεκτρικές συνδέσεις. Εάν ο θερμοσίφωνας σας κάνει περίεργους θορυβώδεις θορύβους, αλλά δεν προκαλεί άλλα προβλήματα, δεν έχετε κανένα λόγο να ανησυχείτε, είναι απλώς ένας παλιός θερμοσίφωνας.

Το φαινόμενο πίσω από αυτόν τον παράξενο θόρυβο είναι ότι η θερμότητα που παράγεται από τον θερμοσίφωνα όταν προσπαθεί να περάσει από πολλαπλά στρώματα ιζημάτων. Αυτά τα στρώματα είναι αποτέλεσμα πολλών ετών χρήσης και συλλέγονται στο κάτω μέρος της δεξαμενής. Οι φυσαλίδες αέρα που βγαίνουν ως αποτέλεσμα θα προκαλέσουν αυτή την ακουστική ενόχληση, αλλά να είστε σίγουροι ότι δεν θα υπάρξουν εκρήξεις από τον θερμοσίφωνας σας.

  1. Οι παγάκια ακονίζουν τις λεπίδες της συσκευής πολτοποίησης απορριμμάτων

Υπάρχει ένας μεγαλύτερος μύθος που διαιωνίζεται εδώ, ότι η συσκευής πολτοποίησης απορριμμάτων ή αλλιώς σκουπιδοφάγος έχει «λεπίδες». Η αλήθεια είναι ότι οι σύγχρονοι σκουπιδοφάγοι λειτουργούν με τελείως διαφορετικό τρόπο. Πρώτα από όλα, δεν είναι εξοπλισμένοι με λεπίδες. Αντίθετα, ειδικά διαμορφωμένα στροφεία ή πτερύγια ενσωματώνονται σε μια περιστρεφόμενη πλακέτα, η οποία, αξιοποιώντας τη φυγόκεντρο δύναμη, ωθεί συνεχώς τα απορρίμματα και υπολείμματα τροφών προς ένα σταθερό δακτύλιο άλεσης.

Θα σας βοηθήσουν να καθαρίσετε τις λεπίδες σας, σίγουρα. Το ίδιο θα είναι και τα κελύφη των αυγών. Εάν φτιάχνετε αυτήν την ομελέτα, ρίξτε τα κελύφη των αυγών στη διάθεση απορριμμάτων. Θα έχετε καθαρότερες πτερωτές χωρίς επιπλέον προσπάθεια!

Αποφράξεις Κηφισιά Αναγνώστου

  1. Μπορείτε να αναμίξετε βραστό νερό με λάδι για να το βοηθήσετε να απομακρυνθεί μέσα στο νεροχύτη

Κάτι τέτοιο είναι πολύ πιθανό να μην συμβεί ποτέ. Η κατανάλωση ζεστού νερού δεν ξεμπλοκάρει τις αρτηρίες μας και δεν απομακρύνει το υπερβολικό λίπος από το σώμα μας και η ίδια σχέση ισχύει και για το νεροχύτη αλλά και το υπόλοιπο σύστημα σωληνώσεων στο σπίτι σας. Το λίπος, σε οποιαδήποτε μορφή, δεν πρέπει να αφήνεται να απομακρύνετε από την αποχέτευση. Θα σας προκαλέσει προβλήματα και ίσως χρειαστεί να αντιμετωπίσετε μια πλήρη καταστροφή του αποχετευτικού συστήματος στη χειρότερη περίπτωση.

  1. Η βρύση που έχει διαρροή δεν είναι αιτία ανησυχίας  

Αυτός είναι μακράν ο πιο προβληματικός μύθος που υπάρχει. Η διαρροή που προκύπτει σας κοστίζει ένα τεράστιο χρηματικό ποσό. Ο μέσος ρυθμός διαρροής ανά βρύση ανέρχεται σε περίπου 10.000 λίτρα παγκοσμίως. Αυτό είναι 270 φορτία πλυντηρίου, περίπου.

Ο Οργανισμός Προστασίας του Περιβάλλοντος παρέχει επίσης μερικά αδιάσειστα γεγονότα σχετικά με την έκταση της ζημιάς που μπορεί να προκαλέσει διαρροή βρύσες, συμπεριλαμβανομένου του γεγονότος ότι μπορείτε να εξοικονομήσετε σχεδόν 10 τοις εκατό στον λογαριασμό σας νερού, απλά διορθώνοντας μια διαρροή. Εξοικονομήστε χρήματα και βοηθήστε τη μητέρα φύση – διορθώστε τη διαρροή βρύση το συντομότερο δυνατό!

  1. Εάν όλα απομακρύνονται από τον αγωγό, δεν υπάρχει πρόβλημα!  

Ένα ακόμη μεγάλο όχι σε αυτό το μύθο. Υπάρχουν πολλά προβλήματα που μπορεί να κρύβονται μέσα στο αποχετευτικό σας σύστημα που δεν είναι άμεσα ορατά, αλλά μπορεί να προκαλέσουν τεράστια προβλήματα αργότερα.

Ότι δεν μπορείτε να το δείτε αρά δεν μπορείτε να το σκεφτείτε δεν ισχύει πραγματικά για τον κόσμο των υδραυλικών. Ακόμα κι αν δεν μπορείτε να το δείτε, τρόφιμα όπως τα ζυμαρικά και το ρύζι θα φουσκώσουν μέσα στους σωλήνες προκαλώντας φράγματα, εμποδίζοντας τη διέλευση για άλλα απόβλητα να περάσουν μέσω των σωλήνων. Χωρίς την κατάλληλη ποσότητα νερού για να το ξεπλύνετε, τα απόβλητα συσσωρεύονται στους σωλήνες και καθιστούν την αποχέτευση αναποτελεσματική.

  1. Οι περισσότερες διορθώσεις υδραυλικών μπορούν να γίνουν ως DIY

Αυτή η δήλωση γίνεται συνήθως από άτομα που καταλήγουν να προσθέτουν την εταιρεία μας, Αποφράξεις Κηφισιά Αναγνώστου, στην ταχεία κλήση μετά από μια κατάσταση εκτός ελέγχου. Μην πιστεύετε αυτόν τον μύθο.

Ένας έμπειρος υδραυλικός είναι απαραίτητος για τις περισσότερες ασήμαντες εργασίες υδραυλικών. Ενώ η στερέωση μιας βρύσης ή ο καθαρισμός των σωλήνων δεν είναι τόσο δύσκολο να γίνουν σωστά, οτιδήποτε άλλο απαιτεί τουλάχιστον επαγγελματική επίβλεψη, αν όχι επαγγελματικές δεξιότητες.

Πάντα να συμβουλεύεστε έναν αξιόπιστο και εξειδικευμένο υδραυλικό πριν προσπαθήσετε για οποιαδήποτε επισκευή. Θα σώσετε τον εαυτό σας πολύ κόπο πριν μπείτε σε καταστάσεις που δεν έχετε ούτε τα εργαλεία, ούτε τις δεξιότητες, για να βγείτε από τον εαυτό σας.

  1. Η τοποθέτηση ενός τούβλου στη δεξαμενή τουαλέτας εξοικονομεί νερό

Η προέλευση αυτού του ειλικρινά γελοίου μύθου είναι άγνωστη, ούτε υπάρχει καμία απόδειξη για την υποστήριξη αυτού. Υπάρχουν πολλοί τρόποι εξοικονόμησης νερού στις τουαλέτες  χρησιμοποιώντας εξόδους και βρύσες εξοικονόμησης νερού, διορθώνοντας διαρροές και βρύσες και πολλούς άλλους τρόπους. Αυτό, ωστόσο, δεν βοηθάει για να βελτιώσει την κατάσταση του νερού στην τουαλέτα σας.