φραγμένες αποχετεύσεις

Πώς να αποφύγετε τις φραγμένες αποχετεύσεις

Έχετε ακούσει το παλιό ρητό «Η πρόληψη είναι καλύτερη από τη θεραπεία», αυτή τη πολύ σοφή συμβουλή πρέπει να ακολουθείτε όταν πρόκειται για το υδραυλικό σύστημα του σπιτιού σας, ιδιαίτερα πώς να αποφύγετε τις φραγμένες αποχετεύσεις.

Κάνοντας ή όχι, μερικά απλά πράγματα μπορείτε εύκολα να αποφύγετε την ταλαιπωρία και το κόστος των φραγμένων αποχετεύσεων.

Τι δεν πρέπει να ξεπλύνετε στην αποχέτευση σας

Πολύ συχνά η ευκολία μιας αποχέτευσης για την απομάκρυνση των οικιακών σκουπιδιών υπερισχύει της κοινής λογικής. Οι ειδικοί στις αποφράξεις έχουν έναν σκληρό και γρήγορο κανόνα σχετικά με το τι μπορεί να ξεπλύνετε στην αποχέτευση ή στην τουαλέτα.

Οι ουσίες και τα αντικείμενα που δεν πρέπει ποτέ να απορρίπτονται στην αποχέτευση του σπιτιού σας περιλαμβάνουν:

Λάδι, λίπος και γράσο

Αυτά τα υγρά ψύχονται και στερεοποιούνται καθώς περνούν μέσα από τις αποχετεύσεις με την πάροδο του χρόνου προκαλούν συσσώρευση και άλλα είδη τροφής και υπολείμματα μπορεί να κολλήσουν πάνω τους σχηματίζοντας τελικά φραγμένες αποχετεύσεις.

Υγρά μαντηλάκια καθαρισμού

Ξέρουμε τι σκέφτεστε, στην πραγματικότητα λέει ότι είναι εντάξει να τα ξεπλύνετε στην τουαλέτα καθώς γράφουν στην ετικέτα ότι είναι βιοδιασπώμενα. Δυστυχώς, έχουμε κάποια άσχημα νέα, μερικές φορές οι εταιρείες διαστρεβλώνουν την αλήθεια για να πουλήσουν τα προϊόντα τους.

Θα μπορούσαμε να γράψουμε πάρα πολλά γι’ αυτό, αλλά για να σας γλυτώσουμε από τη διάλεξη, θα αναφέρουμε τα πιο σημαντικά – Μην ξεπλύνετε τα υγρά μαντηλάκια, καθώς οδηγούν σε φραγμένες αποχετεύσεις σταδιακά.

Εάν δεν κολλήσουν στις αποχετεύσεις σας, πηγαίνουν στους σωλήνες αποχέτευσης του δήμου και τους φράζουν. Κοστίζει στα συμβούλια εκατομμύρια κάθε χρόνο για να απαλλαγούν από αυτά. Απορρίψτε τα στον κάδο.

Υπολείμματα τροφίμων

Σε εβδομαδιαία βάση, ένας μέσος νεροχύτης οικιακής κουζίνας μπορεί να ξεπλύνει πολλά υπολείμματα φαγητού στην αποχέτευση. Από μερικούς κόκκους ρυζιού ή τις κορυφές καρότου μέχρι τα κόκαλα από το χθεσινοβραδινό ψητό κοτόπουλο, και όλα αυτά πραγματικά συσσωρεύονται και δημιουργούν φραγμένες αποχετεύσεις.

Επενδύστε σε ένα σουρωτήρι νεροχύτη για να μαζέψετε τα κομμάτια φαγητού και να τα εμποδίσετε να ξεπλυθούν στην αποχέτευση σας.

Απορρίμματα κήπου

Η αποχέτευση ομβρίων στην αυλή σας δεν είναι το κατάλληλο μέρος για να απαλλαγείτε από φύλλα, ξερά χόρτα ή κλωνάρια δέντρων.

Η συσσώρευση αυτών μπορεί να μην είναι αισθητή μέχρι να βρέξει, οπότε αντί να επιτρέψει στο νερό να τρέξει αποτελεσματικά από την ιδιοκτησία, πλημμυρίζει τον κήπο και δυνητικά ανυψώνεται μέσα από το σπίτι σας.

Διατηρήστε τις αποχετεύσεις σας καθαρές

Όπως μπορείτε να δείτε, έχει να κάνει περισσότερο με το τι δεν πρέπει να κάνετε παρά να κάνετε. Είναι εύκολο να κρατήσετε τις φραγμένες αποχετεύσεις σας καθαρές από πιθανά μπλοκαρίσματα.

Το υδραυλικό σύστημα του σπιτιού σας είναι μια θαυμάσια αποτελεσματική μέθοδος εισαγωγής καθαρού νερού και απομάκρυνσης των λυμάτων, λίγη προσοχή και σεβασμός θα διασφαλίσουν ότι θα συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς προβλήματα για πολλά χρόνια ακόμα.

Διαβάστε περισσότερα για φραγμένες αποχετεύσεις:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Fill out this field
Fill out this field
Δώστε μια έγκυρη ηλ. διεύθυνση.
You need to agree with the terms to proceed

Μενού
Call Now Button