5 Κοινά αποχετευτικά προβλήματα σε μια πολυκατοικία

5 Κοινά αποχετευτικά προβλήματα σε μια πολυκατοικία

Η διαμονή σε ένα διαμέρισμα θεωρείται φθηνότερη από τη διαμονή σε μια παραδοσιακή μονοκατοικία. Ανεξάρτητα από αυτό, ορισμένες προκλήσεις είναι κοινές και στις δύο περιπτώσεις, με τις πιο συνηθισμένες να είναι προβλήματα στις υδραυλικές και αποχετευτικές εγκαταστάσεις.

Ανεξάρτητα από το πόσο σκληρά προσπαθείτε να ακολουθήσετε τις  οδηγίες που σας δίνουν οι επαγγελματίες της εταιρείας Αποφράξεις Αναγνώστου, είναι βέβαιο ότι θα υπάρχουν ένα ή δύο αποχετευτικά προβλήματα που θα πρέπει να αντιμετωπίσετε .

Ακολουθούν παραδείγματα από τα 5 κοινά αποχετευτικά προβλήματα διαμερισμάτων και πώς να τα διορθώσετε.

Πώς λειτουργεί το υδραυλικό και αποχετευτικό σύστημα σε μια πολυκατοικία;

Γενικά, ένα υδραυλικό σύστημα χρησιμοποιεί δύο ξεχωριστά υποσυστήματα που περιλαμβάνουν οι σωλήνες. Το ένα σύστημα τραβάει το γλυκό νερό μέσα, ενώ το άλλο σπρώχνει τα λύματα προς τα έξω.

Το σύστημα γλυκού νερού μετακινεί το νερό όπου χρειάζεται χρησιμοποιώντας πίεση. Από την άλλη πλευρά, το αποχετευτικό σύστημα δεν απαιτεί πίεση καθώς το ανεπιθύμητο νερό κινείται προς τα κάτω και έξω από το κτήριο σας. Το αποχετευτικό σύστημα διαθέτει αεραγωγούς που αφήνουν τον αέρα μέσα, που σημαίνει ότι το νερό ρέει εύκολα. Επιπλέον, διαθέτει παγίδες που σφραγίζουν το σύστημα αποχέτευσης, διασφαλίζοντας ότι δεν θα υπάρχει επιστροφή λυμάτων.

Ολόκληρο το σύστημα διαθέτει βαλβίδες διακοπής που επιτρέπουν στους υδραυλικούς να απενεργοποιούν τη ροή του νερού για να διορθώσουν τις ζημιές του νερού. Επιπλέον, τα υδραυλικά συστήματα χρησιμοποιούν μετρητές για τη μέτρηση της χρήσης νερού. Για να πάρετε ζεστό νερό από τις βρύσες σας, κρύο νερό τρέχει μέσω του θερμοσίφωνα σας για να αυξήσει τη θερμοκρασία του. Ωστόσο, για να πάρετε κρύο νερό, ανοίξτε τις βρύσες, και έρχεται αυτόματα.

Αυτή η διαδικασία ποικίλλει ελαφρώς για ένα υδραυλικό σύστημα σε μια πολυκατοικία πολλών διαμερισμάτων. Ένα διαμέρισμα κατηγοριοποιείται είτε σε πολυκατοικίες είτε σε πολυώροφες κατοικίες.

Υδραυλικό σύστημα διαμερισμάτων πολλαπλών κατοικιών

Το σύστημα λειτουργεί ακριβώς όπως στο τυπικό περίβλημα, με τη διαφορά ότι οι σωλήνες διακλαδίζονται περισσότερο για την παροχή νερού σε κάθε μονάδα διαμερίσματος. Καθώς το νερό αντλείται από τη δημοτική παροχή και ένα σύστημα σωλήνων, βαλβίδων και βρυσών διασφαλίζει ότι το νερό φτάνει στον προορισμό του. Οι γραμμές κρύου και ζεστού νερού παρέχουν νερό στις βρύσες του μπάνιου ή της κουζίνας και ορισμένα διαμερίσματα παρέχουν συνδέσεις νερού για τις συσκευές όπως πλυντήρια πιάτων και πλυντήρια ρούχων.

Το σύστημα αποστράγγισης-απορριμμάτων-εξαερισμού μεταφέρει το ανεπιθύμητο νερό από κάθε πολυκατοικία. Ωστόσο, τα περισσότερα από αυτά τα υδραυλικά είδη διαμερισμάτων είναι τοποθετημένα σε τοίχους, πράγμα που σημαίνει ότι οι ιδιοκτήτες του κάθε σπιτιού να τα δίνουν προσοχή μόνο όταν υπάρχει πρόβλημα.

5 Κοινά αποχετευτικά προβλήματα σε μια πολυκατοικία

Υδραυλικό σύστημα πολυώροφων διαμερισμάτων

Ένα πολυώροφο κτίριο αναφέρεται σε κατασκευές που είναι πολύ ψηλές για να ασκήσουν πίεση από τη δημοτική παροχή νερού για να φτάσουν σε όλες τις μονάδες. Ως εκ τούτου, απαιτούν συχνά συστήματα που φτάνουν σε κάθε μονάδα. Ορισμένες ψηλές πολυκατοικίες χρησιμοποιούν δεξαμενές οροφής και διαμοιράζουν το νερό με τη βοήθεια της βαρύτητας. Οι δεξαμενές αντλούν νερό από πηγές νερού στο έδαφος ή το υπόγειο και από εδώ, η βαρύτητα βοηθά το νερό να ρέει σε μεμονωμένες μονάδες.

Εναλλακτικά, για κτίρια που χρησιμοποιούν την κανονική δημοτική παροχή νερού, μια σειρά ενισχυτικών αντλιών προσθέτει πίεση στο νερό που κινείται προς τον προορισμό του. Επιπλέον, ορισμένα ψηλά διαμερίσματα χρησιμοποιούν υδρο-πνευματικές δεξαμενές αποθήκευσης. Το νερό μετακινείται από τις δεξαμενές αποθήκευσης ή την παροχή δημοτικού στην πίεση , όπου η πίεση του αέρα ωθεί το νερό εκεί που χρειάζεται.

Ένα σύστημα αποχέτευσης διαμερισμάτων μπορεί να κατηγοριοποιηθούν ως:

  • Κάθετες γραμμές. Οι γραμμές μετακινούνται από το υπόγειο ή το ισόγειο του διαμερίσματος στην ταράτσα.
  • Διακλαδώσεις. Συνδέουν κάθετες γραμμές σε κάθε διαμέρισμα και μεταφέρουν τα λύματα στη σωστή κάθετη αποχετευτική γραμμή.
  • Οριζόντιες υπόγειες γραμμές. Στη συνέχεια, τα απόβλητα μετακινούνται από τις διακλάδωσης στις οριζόντιες υπόγειες γραμμές. Αυτές οι γραμμές τρέχουν κάτω από το κτίριο του διαμερίσματος. Χρησιμοποιούν τη βαρύτητα για τη μεταφορά των λυμάτων στο τοπικό σύστημα αποβλήτων.

Επιπλέον, ένα σύστημα αποχετευτικών σωλήνων του διαμερίσματος μπορεί να έχει διαχωριστεί σε ένα ή δύο σωλήνες. Για τη σχεδίαση δύο σωλήνων, τα στερεά και τα υγρά απόβλητα μετακινούνται μέσω ξεχωριστών συστημάτων.

Τα 5 κοινά αποχετευτικά προβλήματα σε μια πολυκατοικία

1. Βουλωμένες τουαλέτες

Η βουλωμένη τουαλέτα είναι ένα από τα σημαντικότερα αποχετευτικά προβλήματα των υδραυλικών εγκαταστάσεων. Συχνά προκαλείται από τη συσσώρευση χαρτιού ή άλλων υλικών που φράζουν τους αποχετευτικούς σωλήνες. Οι βουλωμένες τουαλέτες μπορεί να προκαλέσουν δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας της τουαλέτας, κάτι που προκαλεί χάος.

Για να διορθώσετε τις βουλωμένες τουαλέτες, χρησιμοποιήστε ένα έμβολο για να αποφράξετε τον σωλήνα αποχέτευσης. Εναλλακτικά, μπορείτε να λειτουργήσετε έναν υδραυλικό τρυπάνι για να βοηθήσετε να σπάσει το φράξιμο φυσικά. Μόλις τελειώσετε, ξεπλύνετε την τουαλέτα αρκετές φορές για να βεβαιωθείτε ότι έχει φύγει το φράξιμο τελείως.

2. Βουλωμένες αποχετεύσεις

Μια βουλωμένη αποχέτευση στο μπάνιο ή στο νεροχύτη είναι αποτέλεσμα υλικών που έχουν κολλήσει στους αποχετευτικούς σωλήνες. Οι συσσωρεύσεις υπολειμμάτων λίπους φράζουν επίσης τις αποχετεύσεις. Χρησιμοποιήστε ένα εμπορικό καθαριστικό αποχέτευσης για να αποφράξετε τους αποχετευτικούς σωλήνες. Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε να βυθίσετε τους σωλήνες αποχέτευσης χρησιμοποιώντας έμβολα κατασκευασμένα για νεροχύτες και όχι για τουαλέτες.

3. Παγωμένοι υδραυλικοί σωλήνες

Οι υδραυλικοί σωλήνες των διαμερισμάτων τείνουν να παγώνουν, ειδικά τον χειμώνα και μπορεί να οδηγήσει σε διάρρηξη ή ρωγμές των σωλήνων. Δοκιμάστε να ξεπαγώσετε τους παγωμένους σωλήνες για να αποφύγετε κάποια πρόσθετη ζημιά. Κατά την απόψυξη, εφαρμόστε ζεστό νερό στο εξωτερικό των σωλήνων ή χρησιμοποιήστε το σεσουάρ μαλλιά. Προσοχή αποφύγετε την εφαρμογή φλόγας απευθείας στους σωλήνες.

4. Εξαρτήματα που παρουσιάζουν διαρροή

Αυτά προκαλούνται συχνά από ζημιές σε τοίχους, δάπεδα, ντουλάπια και έπιπλα. Προσδιορίστε την πηγή της διαρροής και κλείστε την παροχή νερού. Αντικαταστήστε τη φθαρμένη εσωτερική λαστιχένια ροδέλα. Μπορείτε να διορθώσετε τις βρύσες που παρουσιάζουν διαρροή εφαρμόζοντας ταινία με σπείρωμα και σφίγγοντας τις συνδέσεις.

5. Χαμηλή πίεση νερού

Οι βουλωμένοι αεριστές μπορεί να προκαλέσουν χαμηλή πίεση νερού. Εάν επηρεάζεται το κρύο και το ζεστό νερό σας, η αντικατάσταση των αεριστηρίων σας βοηθά στην επίλυση της κατάστασης χαμηλής πίεσης νερού.

5 Κοινά αποχετευτικά προβλήματα σε μια πολυκατοικία

Πως να αποφύγετε τα αποχετευτικά προβλήματα

1. Ελέγχετε τακτικά για διαρροές αποχέτευσης.

Επιθεωρήστε τα υδραυλικά σας για προβλήματα με τα λύματα εάν παρατηρήσετε ασυνήθιστες οσμές ή ανεξήγητη στάση νερού στη ντουζιέρα ή το νιπτήρα σας. Οι διαρροές αποχετεύσεων μπορεί να προκαλέσουν σοβαρό κίνδυνο για την υγεία και πιθανή αύξηση στους λογαριασμούς του νερού σας.

2. Προγραμματίστε τακτική συντήρηση των υδραυλικών και αποχετευτικών συστημάτων των διαμερισμάτων

Δυστυχώς, ένα μόνο αποχετευτικό πρόβλημα δεν επηρεάζει μόνο έναν όροφο ή ένα διαμέρισμα. Ένας βουλωμένος νεροχύτης σε ένα διαμέρισμα μπορεί να επηρεάσει πολλαπλά διαμερίσματα λόγω των τυπικών σωληνώσεων που συνδυάζονται. Η τακτική συντήρηση των υδραυλικών εγκαταστάσεων βοηθά στην αποφυγή τέτοιων μεγάλων προβλημάτων.

3. Ελέγξτε για βρώμικο νερό

Είναι χαρακτηριστικό στις παλιές πολυκατοικίες, κυρίως εάν το διαμέρισμα είναι παλαιότερο και η δομή του δαπέδου διαθέτει διάφορες στοίβες σωλήνων. Ελέγχετε τακτικά την ποιότητα του νερού σας και καλέστε έναν ειδικό σε περίπτωση που παρατηρήσετε οτιδήποτε ασυνήθιστο.

4. Τοποθετήστε σήτες αποστράγγισης

Η εγκατάσταση των σήτων αποστράγγισης βοηθά στην αποφυγή της κατάληξης ανεπιθύμητων υπολειμμάτων στο υδραυλικό σύστημα του διαμερίσματος σας.

Επιλέξτε το έμπειρο προσωπικό της εταιρείας Αποφράξεις Αναγνώστου

Τα υδραυλικά  και αποχετευτικά συστήματα των διαμερισμάτων μπορεί να είναι πιο περίπλοκα ανάλογα με το ύψος της κατασκευής. Είναι επίσης ευαίσθητα στα καθημερινά προβλήματα υδραυλικών εγκαταστάσεων που αντιμετωπίζουν οι μονοκατοικίες.

Οι ειδικοί της εταιρείας Αποφράξεις Αναγνώστου συνιστούν τακτική συντήρηση και επισκευές για να διατηρούνται λειτουργικά τα συστήματα.Επικοινωνήστε σήμερα μαζί μας στο 2108993343 για να συζητήσουμε τα αποχετευτικά και υδραυλικά σας προβλήματα ή να κλείσουμε ένα ραντεβού. Είμαστε διαθέσιμοι σας 24 ώρες το 24ωρο και 365 μέρες το χρόνο για την περίπτωση που σας παρουσιαστεί μια έκτακτη ανάγκη.

Δείτε τις περιοχές εξυπηρέτησης:

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Fill out this field
Fill out this field
Δώστε μια έγκυρη ηλ. διεύθυνση.
You need to agree with the terms to proceed

Μενού
Call Now Button