5-tips-συντήρησης-υδραυλικών-το-φθινόπωρο

5 συμβουλές συντήρησης υδραυλικών το φθινόπωρο

Είτε είστε έτοιμοι είτε όχι, ο χειμώνας θα είναι εδώ σε λίγες μόνο εβδομάδες. Πριν αρχίσει να παγώνει η ατμόσφαιρα, πρέπει να ασχοληθείτε με τις υποχρεωτικές εργασίες συντήρησης υδραυλικών το φθινόπωρο, καθώς και για τους χειμερινούς μήνες. Έχουμε συντάξει ως Αποφράξεις Αναγνώστου μια σύντομη λίστα με τις 5 συμβουλές συντήρησης υδραυλικών το φθινόπωρο για να κάνετε τη ζωή σας λίγο πιο εύκολη.

1. Αποθηκεύστε τους εύκαμπτους σωλήνες κάπου ζεστά και στεγνά

Πηγαίνετε γύρω από το σπίτι σας και μαζέψτε όλους τους εξωτερικούς σας σωλήνες. Τώρα είναι η τέλεια στιγμή για να τους στραγγίξετε και να τους αποθηκεύσετε μακριά, δηλαδή κατά τη συντήρηση υδραυλικών το φθινόπωρο. Δεν θα χρειαστεί να ποτίσετε φυτά για τους επόμενους μήνες.

Βεβαιωθείτε ότι έχετε βγάλει όλο το νερό που μπορείτε από τους εύκαμπτους σωλήνες και στη συνέχεια, σφραγίστε τους από άκρη σε άκρη, για να βεβαιωθείτε ότι κανένα ποντίκι δεν βρίσκεται  μέσα και δεν έχει κάνει σπίτι του τον εύκαμπτο σωλήνα σας. Τυλίξτε τους, τακτοποιήστε τους και αποθηκεύστε τους μακριά από τον σκληρό χειμωνιάτικο καιρό. Το βαρύ κρύο του χειμώνα μπορεί να προκαλέσει σπασίματα και ραγίσματα σε εύθραυστους και αδύναμους εύκαμπτους σωλήνες από καουτσούκ.

2. Προετοιμάστε τα υδραυλικά εξωτερικού χώρου

Κλείστε όλα τα εξωτερικά ψεκαστικά ποτίσματος σας και βγάλτε τη μόνωση. Εάν έχετε κάποιο προσαρτημένο στο σπίτι σας, μπορείτε να εγκαταστήσετε ένα σκληρό κάλυμμα βρύσης για να τα προστατεύσετε από τον παγετό. Θα εκπλαγείτε πόσο μεγάλη διαφορά μπορεί να κάνει η μόνωση στη συντήρηση υδραυλικών το φθινόπωρο.

Εάν έχετε εξωτερικές βρύσες στην αυλή σας, προσθέτοντας ένα στρώμα μόνωσης αφρού μπορεί να σας βοηθήσει να μην πάθουν ζημιά κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Οι νεότερες βρύσες θα αποστραγγιστούν αυτόματα μετά το κλείσιμο. Ωστόσο, εάν χρειαστεί να ανοίξετε τη βρύση τους χειμερινούς μήνες, μπορεί να θέλετε να προσθέσετε ένα θερμαντικό στοιχείο για να μην παγώσουν οι σωλήνες κατά τη χρήση.

3. Προσθέστε μόνωση σωλήνων όπου χρειάζεται

Μέσα ή έξω, η προσθήκη ενός στρώματος μόνωσης αφρού θα σας δώσει αυτό το επιπλέον στρώμα προστασίας. Κανείς δεν θέλει να αντιμετωπίσει ένα σπασμένο σωλήνα στη μέση του χειμώνα.

Για μικρούς σωλήνες, μπορείτε να τα καταφέρετε απλά γλιστρώντας τη μόνωση πάνω από τον εκτεθειμένο σωλήνα. Για μια πιο μόνιμη λύση, σκεφτείτε να τους ασφαλίσετε με ειδικό μονωτικό υλικό για να μην σπάσουν σε κακές καιρικές συνθήκες. Εάν θέλετε μια λιγότερο μόνιμη λύση, οι ταινίες Velcro είναι ένας τέλειος τρόπος για να διασφαλίσετε τη μόνωση στον εκτεθειμένο σωλήνα. Φυσικά, υπάρχει πάντα το πιο εύχρηστο εργαλείο, δηλαδή η ειδική ταινία μόνωσης.

5-tips-συντήρησης-υδραυλικών-το-φθινόπωρο

4. Ολοκληρώστε οπωσδήποτε τη συντήρηση του θερμοσίφωνα

Στο κρύο του χειμώνα, το ζεστό νερό είναι μια πραγματική ευλογία. Πριν από το χειμώνα, μπορείτε να διασφαλίσετε μια σταθερή ροή ζεστού νερού ολοκληρώνοντας τη βασική συντήρηση υδραυλικών το φθινόπωρο. Οι απαιτήσεις διαφέρουν ανάλογα με τον θερμοσίφωνα σας.

Εάν έχετε θερμοσίφωνα χωρίς δεξαμενή, μπορείτε να καθαρίσετε το σύστημα με μείγμα νερού και ξιδιού. Απλώς απενεργοποιήστε τους διακόπτες τροφοδοσίας και εισόδου, αφαιρέστε τα καπάκια καθαρισμού και συνδέστε τους σωλήνες σύμφωνα με τις προδιαγραφές του κατασκευαστή. Έπειτα, μπορείτε να ξεπλύνετε τη δεξαμενή με τουλάχιστον δυόμισι λίτρα αδιάλυτου λευκού ξιδιού. Αυτό μπορεί να πάρει λίγο χρόνο, αλλά αποτελεί καλύτερη λύση από τη χρήση σκληρών χημικών.

Υπάρχουν μερικά ακόμη βήματα αν έχετε παραδοσιακό θερμοσίφωνα. Αρχικά, μπορείτε να καθαρίσετε τα άλατα από μια δεξαμενή ζεστού νερού, αποστραγγίζοντας εντελώς τη δεξαμενή νερού. Κλείστε την παροχή νερού και το ρεύμα και στραγγίστε τη δεξαμενή σε έναν κάδο ή βγάλτε έναν εύκαμπτο σωλήνα. Μόλις αδειάσει τελείως, μπορείτε να ξεπλύνετε τη δεξαμενή ανοίγοντας για λίγο τη βαλβίδα παροχής νερού.

Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε τη βαλβίδα απελευθέρωσης πίεσης θερμοκρασίας, κλείνοντας την τροφοδοσία και το νερό στη δεξαμενή. Τοποθετήστε έναν κάδο κάτω από αυτό και ανοίξτε τη βαλβίδα για μια στιγμή. Όταν το κλείνετε πίσω, το νερό πρέπει να σταματήσει να ρέει. Εάν συνεχίζει να ρέει ή να τρέχει, ήρθε η ώρα να αντικαταστήσετε τη βαλβίδα.

Εάν όλα φαίνονται καλά, μπορείτε να ολοκληρώσετε τη δουλειά μονώνοντας τον ίδιο τον θερμοσίφωνα με μια μονωτική κουβέρτα. Μην ξεχάσετε να μονώσετε και τους σωλήνες που βγαίνουν από το θερμοσίφωνα. Μπορείτε να εξοικονομήσετε ενέργεια τον χειμώνα με μερικά απλά βήματα συντήρησης και εγκατάστασης θερμοσίφωνα. Επιπλέον, η διατήρηση του θερμοσίφωνα θα παρατείνει τη διάρκεια ζωής αυτής της συσκευής.

5. Αφιερώστε χρόνο για να διορθώσετε διαρροές

Πηγαίνετε στο σπίτι σας και αναζητήστε τυχόν διαρροές από βρύσες και σωλήνες κατά την συντήρηση των υδραυλικών το φθινόπωρο. Τις περισσότερες φορές, αυτές οι μικρές διαρροές μπορούν να διορθωθούν απλά ρυθμίζοντας τα εξαρτήματα. Εδώ είναι χρήσιμο να έχετε ένα πλήρες σετ υδραυλικών εργαλείων.

Εάν είναι δυνατόν, κλείστε την παροχή νερού. Αυτό μπορεί να σημαίνει την έλλειψη νερού στο σπίτι για λίγο. Συνιστούμε να περιμένετε μέχρι να τελειώσουν όλοι με το πρωινό ντους για να το κάνετε αυτό. Βγάλτε το κάλυμμα για να αποκαλύψετε τυχόν ζημιές. Πάρτε λίγη ταινία σιλικόνης και εφαρμόστε στις άκρες. Τοποθετήστε ξανά το εξάρτημα και προχωρήστε στο επόμενο.

Για πιο σοβαρές διαρροές, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον στόκο υδραυλικών ως προσωρινή λύση μέχρι να επιδιώξετε να γίνει μια σωστή επισκευή με έναν υδραυλικό από τις Αποφράξεις Αναγνώστου. Τα προσωρινά μέτρα είναι ακριβώς αυτά, προσωρινά και δεν πρέπει να βασίζεστε σε αυτά για πολύ καιρό αλλά να λύσετε κάθε υδραυλικό πρόβλημα με τη βοήθεια ενός υδραυλικού για άμεσα και μακροχρόνια αποτελέσματα  στην συντήρηση υδραυλικών το φθινόπωρο.

Πριν ξεκινήσει ο κρύος καιρός, αυτός ο βοηθός θα σας βοηθήσει, ώστε να γνωρίζετε ακριβώς πώς να χειριστείτε την συντήρηση των υδραυλικών το φθινόπωρο και τα υδραυλικά προβλήματα που σχετίζονται με τον καιρό το χειμώνα. Γνωρίζουμε ότι θα σας εξοικονομήσει χρόνο και χρήμα περιγράφοντας τη σωστή λύση στο πρόβλημά σας. Εδώ και πολλά χρόνια, οι ιδιοκτήτες σπιτιών και επιχειρήσεων στην Αθήνα μας εμπιστεύονται για επισκευές και εγκαταστάσεις υδραυλικών εργασιών, συντήρηση υδραυλικών το φθινόπωρο, επισκευές και απόφραξη αποχετεύσεων. Καλέστε μας σήμερα!

ΔΕΙΤΕ ΑΛΛΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΑΠΟΦΡΑΞΕΩΝ:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Fill out this field
Fill out this field
Δώστε μια έγκυρη ηλ. διεύθυνση.
You need to agree with the terms to proceed

Μενού
Call Now Button