8 συνηθισμένα υδραυλικά λάθη που πρέπει να αποφεύγετε

8 συνηθισμένα υδραυλικά λάθη που πρέπει να αποφεύγετε

Βρύσες που στάζουν, μια τουαλέτα που δεν σταματά να τρέχει ή ακόμα και ένας σωλήνας που έχει διαρροή κάτω από το νεροχύτη, είναι μόνο μερικά από τα απλά υδραυλικά προβλήματα που συνήθως μπορεί να αντιμετωπίσει ένας ιδιοκτήτης σπιτιού ή επιχείρησης μόνος του χωρίς να χρειάζεται να προσλάβει επαγγελματία της εταιρείας Αποφράξεις Αναγνώστου.

Δυστυχώς, η απόπειρα αυτών των απλών επιδιορθώσεων μπορεί μερικές φορές να οδηγήσει σε δαπανηρά λάθη! Λάθη όπου ο ιδιοκτήτης του σπιτιού ή της επιχείρησης δεν αντιλαμβάνεται στην αρχή ότι στην πραγματικότητα επιδεινώνουν το πρόβλημα.

Εδώ είναι 8 από τα πιο συνηθισμένα υδραυλικά λάθη που βλέπουνε οι επαγγελματίες της εταιρείας μας, Αποφράξεις Αναγνώστου, στο χώρο του σπιτιού ή της επιχείρησης σας και πώς μπορείτε να τα αποφύγετε.

1º Συνηθισμένο υδραυλικό λάθος: Πετάμε πράγματα στην τουαλέτα που δεν θα έπρεπε

Συνήθως είναι απλώς κοινή λογική για τους ανθρώπους να γνωρίζουν ότι δεν πρέπει να απομακρύνουν διάφορα πράγματα στην τουαλέτα τους, όπως παιχνίδια, φαγητό ή γυναικεία προϊόντα, αλλά αυτό είναι το πιο συνηθισμένο λάθος των οικιακών υδραυλικών που βλέπουμε σε σπίτια που έχουν μικρά παιδιά και εφήβους.

Το πρόβλημα είναι ότι αυτά τα είδη αντικειμένων μπορεί αρχικά να απομακρυνθούν στην τουαλέτα αλλά στη συνέχεια να κολλήσουν κάπου κατά μήκος της αποχετευτικής γραμμής σας. Όταν συμβεί αυτό, όχι μόνο μπορεί να προκαλέσει φράξιμο, αλλά εάν κολλήσει εντελώς, μπορεί να χρειαστεί να αφαιρέσετε ολόκληρη την τουαλέτα για να επιδιορθώσετε τη ζημιά.

2º Συνηθισμένο υδραυλικό λάθος: Συχνή χρήση ειδικών καθαριστικών αποχέτευσης

Αν και τα εμπορικά καθαριστικά αποχέτευσης είναι εξαιρετικά για να απαλλαγείτε από τα φράγματα της αποχέτευσης και τα συσσωρευμένα υπολείμματα, η χρήση υπερβολικής ποσότητας από αυτού του τύπου τα προϊόντα μπορεί συχνά να κάνει περισσότερη ζημιά.

Το πρόβλημα είναι ότι τα εμπορικά καθαριστικά αποχέτευσης περιέχουν σκληρές χημικές ουσίες για να βοηθήσουν στη διάσπαση ενός φράγματος και εάν τα χρησιμοποιήτε συχνά και σε μεγάλες ποσότητες μπορεί να αρχίσουν να διαβρώνουν τα τοιχώματα του υδραυλικού και αποχετευτικού σας συστήματος. Αυτοί οι τύποι καθαριστικών όχι μόνο μπορούν να καταστρέψουν μεταλλικούς σωλήνες, αλλά ακόμη και σωλήνες PVC.

Η καλύτερη λύση για αυτό είναι να προσπαθήσετε να αποφύγετε να δημιουργήσετε το πρόβλημα εξαρχής, παρακολουθώντας τι αφήνετε να απομακρύνετε από την τουαλέτα σας. Εάν υπάρχει πρόβλημα, δοκιμάστε πρώτα τις φυσικές λύσεις, όπως να χρησιμοποιήσετε ξύδι και μαγειρική σόδα για να χαλαρώσετε το φράγμα και μετά να χρησιμοποιήσετε ένα έμβολο για να απελευθερώσετε την αποχέτευση.

3º Συνηθισμένο υδραυλικό λάθος: Μη σωστή αποσυναρμολόγηση και συναρμολόγηση βρύσης

Είναι πραγματικά αρκετά εύκολο να αφαιρέσετε μια βρύση νερού. Ωστόσο, το να την συναρμολογήσετε και πάλι γίνεται συχνά η πιο δύσκολη διαδικασία. Μόλις αποσυναρμολογηθεί μια βρύση, πολλά από αυτά τα μικρά κομμάτια αρχίζουν να μοιάζουν. Εάν δεν έχετε δώσει προσοχή, τότε το να ανακαλύψετε πώς να τα επαναφέρετε όλα μαζί μπορεί να αποδειχθεί μια μεγάλη πρόκληση, εμπιστευτείτε μας.

Εάν θέλετε να αποφύγετε αυτό το πρόβλημα, σας προτείνουμε να τραβήξετε μερικές φωτογραφίες της βρύσης καθώς την αποσυναρμολογείτε, και στη συνέχεια μπορείτε να δείτε πώς ταιριάζουν ξανά. Όχι μόνο θα σας εξοικονομήσει χρόνο αλλά θα σας εξοικονομήσει χρήματα που ίσως χρειαστεί να ξοδέψετε εάν χρειαστεί να μας καλέσετε για να επισκευάσουμε ή να αντικαταστήσουμε τη βρύση.

8 συνηθισμένα υδραυλικά λάθη που πρέπει να αποφεύγετε

4º Συνηθισμένο υδραυλικό λάθος: Δεν έχετε τα κατάλληλα εργαλεία πριν ξεκινήσετε την εργασία

Εάν δεν έχετε τα κατάλληλα εργαλεία για την υδραυλική εργασία που θέλετε να πραγματοποιήσετε, μπορεί να αντιμετωπίσετε επιπλοκές που επιδεινώνουν το πρόβλημα των υδραυλικών σας. Για παράδειγμα, η χρήση ενός κατσαβιδιού με επίπεδη κεφαλή αντί για ένα κατσαβίδι με κεφαλή Phillips μπορεί να καταστρέψει την κεφαλή της βίδας που προσπαθείτε να αφαιρέσετε από μια βρύση και να καταστήσει πιο δύσκολη την αφαίρεσή του.

Για να μην συμβεί αυτό, πάντα ερευνάτε τι είδους εργαλεία πρέπει να έχετε προτού ξεκινήσετε το έργο σας και βεβαιωθείτε ότι έχετε τα κατάλληλα εργαλεία για τη δουλειά.

5º Υπερσύσφιξη των συνδέσεων

Όσον αφορά τους σωλήνες και τα εξαρτήματα, μπορεί να πιστεύετε ότι είναι καλύτερο να είναι όσο πιο σφιχτές, αλλά συχνά δεν συμβαίνει αυτό. Σφίξτε υπερβολικά έναν γαλβανισμένο σωλήνα, τον αγκώνα ή τον σύνδεσμο και μπορεί να σπάσετε το εξάρτημα. Σφίξτε υπερβολικά ένα μπουλόνι της ντουλάπας τουαλέτας και θα μπορούσατε ακόμη και να σπάσετε την πορσελάνη και να χαλάσετε την τουαλέτα.

Το πραγματικά κακό σε αυτό είναι ότι η ρωγμή που δημιουργήσατε μπορεί να μην γίνει καν αντιληπτή αμέσως. Μπορεί να περάσουν εβδομάδες όταν η σύνδεση σπάσει τελείως και μέχρι τότε μπορεί να αντιμετωπίζετε μια διαρροή που θα μπορούσε να προκαλέσει μεγάλες πλημμύρες.

Μερικές φορές είναι δύσκολο να προσδιοριστεί πόσο σφιχτό είναι το πολύ σφιχτό, αλλά μόλις η σύνδεση γίνει ασφαλής χωρίς κίνηση, είναι συνήθως καλύτερα να μην προσπαθήσετε να τη σφίξετε περισσότερο.

6º Προσπαθώντας να εξαναγκάσετε μια κολλημένη βαλβίδα παροχής νερού

Το μόνο χειρότερο πράγμα από το να προσπαθείτε να σφίξετε υπερβολικά μια σύνδεση είναι να προσπαθήσετε να χρησιμοποιήσετε πάρα πολύ δύναμη για να εξαναγκάσετε μια κολλημένη βαλβίδα παροχής νερού να μετακινηθεί.

Οι βαλβίδες διακοπής του νεροχύτη και της τουαλέτας συχνά κολλάνε σε ανοιχτή θέση όταν δεν λειτουργούν για μεγάλο χρονικό διάστημα. Εάν δεν μπορείτε να περιστρέψετε το πόμολο μόνο με το χέρι σας, μην πιστεύετε ότι θα λειτουργήσει με κάποιο άλλο τρόπο και να το αναγκάσετε να γυρίσει. Αυτό όχι μόνο μπορεί να σπάσει το πόμολο, αλλά και το στέλεχος της βαλβίδας.

Το κόλπο για να διορθώσετε αυτό το πρόβλημα είναι να χρησιμοποιήσετε ένα ρυθμιζόμενο κλειδί που σας επιτρέπει να χαλαρώσετε λίγο το παξιμάδι του στελέχους, ώστε να ξεκολλήσει και να μπορείτε να γυρίσετε τη βαλβίδα. Μόλις ολοκληρώσετε το έργο σας, απλώς ξανασφίξτε το παξιμάδι του στελέχους και ελέγξτε για να βεβαιωθείτε ότι η βαλβίδα διακοπής δεν έχει παρουσιάσει διαρροή.

7º Αποτυχία απενεργοποίησης του νερού

Πολλοί ιδιοκτήτες σπιτιών και επιχειρήσεων είτε ξεχνούν να απενεργοποιήσουν το νερό είτε πιστεύουν ότι αν πραγματοποιήσουν την εργασία τους πολύ γρήγορα, μπορούν να αφήσουν την κεντρική παροχή νερού ανοιχτή και απλά να αντικαταστήσουν μια παλιά βαλβίδα με μια νέα άμεσα και χωρίς προβλήματα.

Το πρόβλημα είναι ότι αυτό σπάνια συμβαίνει όπως είχε προγραμματιστεί και στη συνέχεια έχετε να διαχειριστείτε την πλήρη πίεση του νερού και να πλημμυρίσει το δωμάτιο και πιθανώς ακόμη και να στάζει στο κάτω όροφο.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο θα πρέπει πάντα να απενεργοποιείτε το νερό στην κύρια βαλβίδα παροχής νερού πριν ξεκινήσετε οποιοδήποτε έργο υδραυλικών εγκαταστάσεων ή τουλάχιστον να απενεργοποιείτε τη βαλβίδα παροχής στο εξάρτημα που σκοπεύετε να εργαστείτε.

8º Μη γνωρίζοντας τα όρια σας

Μερικές φορές μπορεί να είναι δύσκολο να γνωρίζετε πότε ένα έργο υδραυλικών εγκαταστάσεων υπερβαίνει το επίπεδο δεξιοτήτων σας. Ο καλύτερος τρόπος για να μάθετε εάν πρέπει ή όχι να προσπαθήσετε να αντιμετωπίσετε ένα έργο είναι να μιλήσετε πραγματικά με έναν επαγγελματία της εταιρείας Αποφράξεις Αναγνώστου.

Ξεκινήστε κάνοντας ερωτήσεις όπως, «τι περιλαμβάνεται στην ολοκλήρωση αυτού του έργου» και «πώς θα το χειριζόσασταν αυτό;» Μόλις καταλάβετε τι περιλαμβάνει μπορείτε να καθορίσετε εάν έχετε τις γνώσεις και τις δεξιότητες για να κάνετε τη δουλειά ή εάν θα ήταν καλύτερο να το αφήσετε στους επαγγελματίες.

Τι να κάνετε όταν αντιμετωπίζετε προβλήματα

Εμπιστευτείτε μας, το καταλαβαίνουμε. Δεν βρισκόμαστε εδώ για να σας σας κρίνουμε αλλά για να σας βοηθήσουμε πραγματικά. Όταν παρουσιαστεί ένα πρόβλημα και όλα τα άλλα αποτύχουν, καλέστε την εταιρεία μας Αποφράξεις Αναγνώστου που μπορείτε να εμπιστευτείτε. Οι επαγγελματίες τεχνίτες της εταιρείας Αποφράξεις Αναγνώστου απολαμβάνουν να βοηθούν τους ιδιοκτήτες σπιτιών και επιχειρήσεων, να εργάζονται ακούραστα μιας και έχουνε τις δεξιότητες που χρειάζονται για να διορθώσουν αυτά τα μικρά πράγματα που μπορεί να μην έχουν πάει ακριβώς όπως τα είχατε σχεδιάσει.

Επικοινωνήστε μαζί μας σήμερα στο 2108993343 για να συζητήσουμε τα αποχετευτικά και υδραυλικά σας προβλήματα ή να κλείσουμε ένα ραντεβού. Είμαστε διαθέσιμοι σας 24 ώρες το 24ωρο και 365 μέρες το χρόνο για την περίπτωση που σας παρουσιαστεί μια έκτακτη ανάγκη.

Δείτε τις περιοχές εξυπηρέτησης:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Fill out this field
Fill out this field
Δώστε μια έγκυρη ηλ. διεύθυνση.
You need to agree with the terms to proceed

Μενού
Call Now Button