δυσάρεστες οσμές υδραυλικών

Πώς να απαλλαγείτε από τις δυσάρεστες οσμές των υδραυλικών

Πώς να απαλλαγείτε από τις δυσάρεστες οσμές των υδραυλικών

Ανεξάρτητα από το πόσο προσεκτικοί είστε για το τι ξεπλένετε στην αποχέτευση σας, μερικές φορές κάτι θα πέσει κατά λάθος στην αποχέτευση σας και θα προκαλέσει φράξιμο και θα αναδύονται δυσάρεστες οσμές.

Λίπος, υπολείμματα τροφών, τρίχες και άλλα μπορεί να κολλήσουν στο υδραυλικό σας σύστημα και να αρχίσουν να μυρίζουν άσχημα. Αυτές οι δυσάρεστες οσμές θα ανέβουν στους σωλήνες σας και στο σπίτι ή την επιχείρησή σας.

Μην ανησυχείτε, υπάρχουν τρόποι να απαλλαγείτε από αυτές τις δυσάρεστες οσμές. Σε αυτό το άρθρο, έχουμε συγκεντρώσει μια λίστα με το τι προκαλεί αυτές τις δυσάρεστες μυρωδιές των υδραυλικών και διαφορετικούς τρόπους με τους οποίους μπορείτε να απαλλαγείτε από αυτές.

Τι προκαλεί τις δυσάρεστες οσμές των υδραυλικών;

Είναι σημαντικό να κατανοήσετε τι συμβαίνει στους σωλήνες σας και τι προκαλεί δυσάρεστες οσμές των υδραυλικών. Εδώ είναι μερικοί από τους κύριους ένοχους:

Ανάπτυξη βακτηρίων

Οι σωλήνες σας διοχετεύονται πολύ νερό σε καθημερινή βάση, και σε αυτό το νερό, πολλά άλλα αντικείμενα ξεπλένονται επίσης. Είτε πρόκειται για υπολείμματα φαγητού ή λίπη από την κουζίνα σας, είτε για μαλλιά και σαπούνι από το ντους, οποιοδήποτε από αυτά τα αντικείμενα μπορεί να φράξει στην αποχέτευση σας. Είναι το τέλειο μέρος για να φυτρώσουν και να αναπτυχθούν βακτήρια.

Καθώς συμβαίνει αυτό, θα αρχίσετε να παρατηρείτε δυσάρεστες οσμές από τις αποχετεύσεις σας. Μερικές φορές, είναι εμφανές μόνο σε ένα δωμάτιο, όπως η κουζίνα σας. Άλλες φορές, μπορεί να προκαλέσει μια άσχημη μυρωδιά σε πολλά δωμάτια γύρω από το σπίτι ή την επιχείρησή σας.

Υδραυλικές ατέλειες

Σε ορισμένες περιπτώσεις, τα προβλήματα προέρχονται από κακή εγκατάσταση υδραυλικών σωληνώσεων. Αυτό μπορεί να είναι οτιδήποτε από υδραυλικούς που ξεχνούν να εγκαταστήσουν βασικά εξαρτήματα, όπως παγίδες αποστράγγισης ή αεραγωγούς αποχέτευσης, έως κακή ποιότητα υλικών που χρησιμοποιούνται κατά την εγκατάσταση.

Δυστυχώς, επειδή οι σωλήνες σας είναι κρυμμένοι, δεν είναι πάντα εύκολο να γνωρίζετε πότε βουλώνουν ή δημιουργούνται φραξίματα μέχρι να είναι πολύ αργά. Ωστόσο, αν μυρίσετε κάτι άσχημο που προέρχεται από τις αποχετεύσεις σας και παρατηρήσετε ότι το νερό στραγγίζει πιο αργά ή λιμνάζει στον νεροχύτη, τότε είναι πιθανό να είναι βουλωμένη η αποχέτευση.

Μυρωδιές αποχέτευσης

Οι αηδιαστικές μυρωδιές στις αποχετεύσεις σας μπορεί επίσης να προέρχονται από αέρια αποχέτευσης που ανεβαίνουν στους σωλήνες σας. Αυτό συμβαίνει συνήθως μόνο όταν οι παγίδες αποχέτευσης είναι άδειες. Είναι επίσης πιο συνηθισμένο σε αποχετεύσεις που δεν χρησιμοποιείτε συχνά.

Ανάπτυξη μούχλας

Η μούχλα αναπτύσσεται όπου είναι σκοτεινά και υπάρχει πολλή υγρασία. Αυτό σημαίνει ότι οι χώροι μέσα και γύρω από τους σωλήνες σας είναι ένα ιδανικό έδαφος αναπαραγωγής. Είναι σημαντικό να ελέγχετε τακτικά το υδραυλικό σας σύστημα για διαρροές ή ζημιές.

Εάν αφεθούν ανεξέλεγκτες, αυτές οι διαρροές μπορεί να προκαλέσουν ζημιά στο νερό και να οδηγήσουν σε ανάπτυξη μούχλας, τα οποία μπορεί να είναι δαπανηρά να διορθωθούν.

Απαλλαγείτε από τις δυσάρεστες οσμές των υδραυλικών σας

Η κατανόηση του τι μπορεί να προκαλεί δυσάρεστες οσμές μπορεί να σας βοηθήσει να αποφασίσετε για την καλύτερη μέθοδο για την εξάλειψη της οσμής. Ακολουθούν μερικές απλές συμβουλές που μπορείτε να δοκιμάσετε:

Ρίξτε βραστό νερό

Ρίχνοντας λίγο βραστό νερό στην αποχέτευσή σας μπορεί να σας βοηθήσει να απαλλαγείτε από συσσώρευση ή βακτήρια. Μπορεί επίσης να ξεπλύνει τα σωματίδια τροφής που μπορεί να προσκολλώνται στο εσωτερικό των σωλήνων σας και να αποσυντίθενται αργά.

Αυτή είναι μια θεραπεία που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μία φορά την εβδομάδα για να καθαρίσετε τους σωλήνες σας και να αποτρέψετε τις δυσάρεστες οσμές. Ωστόσο, εάν ρίχνετε τακτικά βραστό νερό στους σωλήνες σας και εξακολουθείτε να παρατηρείτε δυσοσμία, θα πρέπει να καλέσετε έναν υδραυλικό για να το ερευνήσει.

Χρησιμοποιήστε μαγειρική σόδα

Η μαγειρική σόδα είναι ένα από τα πιο χρήσιμα είδη σπιτιού που έχετε. Μπορεί να σας βοηθήσει να καθαρίσετε τις αποχετεύσεις σας και να αφαιρέσετε τις δυσάρεστες οσμές των υδραυλικών.

Υπάρχουν μερικοί διαφορετικοί τρόποι με τους οποίους μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μαγειρική σόδα για να καθαρίσετε τους σωλήνες σας.

Το πρώτο είναι να ρίξετε περίπου ένα φλιτζάνι μαγειρική σόδα στην αποχέτευση σας και να το ακολουθήσετε με ένα φλιτζάνι βραστό νερό. Το ξέπλυμα των σωλήνων σας χρησιμοποιώντας αυτόν τον συνδυασμό μπορεί να απομακρύνει τη μυρωδιά και να ανατρέψει τη συσσώρευση.

Ένας άλλος τρόπος να χρησιμοποιήσετε τη μαγειρική σόδα είναι να τη συνδυάσετε με ξύδι. Ωστόσο, αυτό το μείγμα θα φουσκώσει, οπότε είναι καλύτερο να ρίξετε τη μαγειρική σόδα στην αποχέτευση πρώτα και μετά να ρίξετε το ξύδι. Περιμένετε περίπου 10 λεπτά και μετά ξεπλύνετε με ζεστό νερό. Αυτό το αφρώδη μείγμα θα πρέπει να μπορεί να απομακρύνει οτιδήποτε προκαλεί τη μυρωδιά.

Χρησιμοποιήστε φίδι αποστράγγισης

Μια άλλη μέθοδος που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να απαλλαγείτε από τις δυσάρεστες οσμές είναι να καθαρίσετε το φράγμα με ένα φίδι αποστράγγισης. Αυτά είναι τα μακριά εργαλεία που μοιάζουν με σωλήνες που χρησιμοποιούν συχνά οι υδραυλικοί για να απομακρύνουν μεγάλα φράγματα.

Είναι συνήθως μια συλλογή υλικών που έχει κολλήσει στους σωλήνες σας προκαλώντας δυσάρεστες οσμές. Με ένα φίδι αποστράγγισης, θα μπορείτε να αφαιρέσετε τα υπολείμματα από τους σωλήνες σας και να τα πετάξετε έξω, εξαλείφοντας την πηγή της δυσάρεστης οσμής.

Ωστόσο, είναι σημαντικό να είστε προσεκτικοί όταν χρησιμοποιείτε ένα φίδι αποστράγγισης, καθώς μπορεί εύκολα να χαράξει το εσωτερικό των σωλήνων σας. Αυτό μπορεί να προκαλέσει ζημιά που μπορεί να οδηγήσει σε μεγαλύτερα προβλήματα και δαπανηρές επισκευές όπως διαρροές ή ακόμα και πλημμύρες. Έτσι, εάν αισθάνεστε ότι ήρθε η ώρα να χρησιμοποιήσετε ένα φίδι αποστράγγισης, καλέστε έναν επαγγελματία υδραυλικό Αθήνα και αφήστε τον να κάνει τη δουλειά.

Ελέγξτε τη στάθμη του νερού στην παγίδα

Όταν το νερό στις παγίδες αποχέτευσης αρχίζει να εξατμίζεται ή να στεγνώνει, μπορεί να επιτρέψει στις δυσάρεστες οσμές να ανεβαίνουν στους σωλήνες σας. Αυτή η μυρωδιά αποχέτευσης είναι κάτι περισσότερο από ακαθάριστη, μπορεί επίσης να είναι κίνδυνος για την υγεία.

Για να διορθώσετε αυτό το πρόβλημα, ρίξτε περίπου τέσσερα φλιτζάνια νερό στην αποχέτευση. Στη συνέχεια, ρίξτε τρεις με τέσσερις κουταλιές της σούπας λάδι στην αποχέτευση. Το λάδι θα εμποδίσει την πολύ γρήγορη εξάτμιση του νερού. Εφαρμόστε αυτό το φάρμακο κάθε τρεις ή τέσσερις μήνες για να αποφύγετε τις δυσάρεστες οσμές να εισχωρήσουν στο σπίτι σας.

Αφήστε το στους επαγγελματίες υδραυλικούς της εταιρείας Αποφράξεις Αναγνώστου

Εάν δεν είστε σίγουροι τι προκαλεί τις δυσάρεστες οσμές στα υδραυλικά σας, επικοινωνήστε με έναν επαγγελματία υδραυλικό. Έχουν την εμπειρία να εντοπίσουν γρήγορα την πηγή του προβλήματος και να το αντιμετωπίσουν αμέσως.

Οι υδραυλικοί, Αποφράξεις Αναγνώστου έχουν όλα τα κατάλληλα εργαλεία για να διορθώσουν το πρόβλημα και να αφαιρέσουν αυτή τη δυσάρεστη μυρωδιά. Είναι ο μόνος τρόπος για να είστε απόλυτα σίγουροι ότι το υποκείμενο πρόβλημα έχει επιλυθεί. Εάν επιλέξετε μια γρήγορη επιδιόρθωση DIY, τότε μπορεί να απογοητευτείτε όταν η μυρωδιά επιστρέψει σύντομα.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις δυσάρεστες οσμές υδραυλικών στην Αθήνα, καλέστε την Αποφράξεις Αναγνώστου στο +302108993343 ή επικοινωνήστε μαζί μας εδώ.

Δείτε περισσότερες περιοχές εξυπηρέτησης για απόφραξη:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Fill out this field
Fill out this field
Δώστε μια έγκυρη ηλ. διεύθυνση.
You need to agree with the terms to proceed

Μενού
Call Now Button