Πώς να εξαφανίσετε τις δυσάρεστες οσμές του μπάνιου

Δυσάρεστες οσμές μπάνιου – Αποφράξεις Αναγνώστου Αθήνα

Πώς να εξαφανίσετε τις δυσάρεστες οσμές του μπάνιου

Οι δυσάρεστες οσμές που αναδύονται από την αποχέτευση μπορεί κατά καιρούς να έχουν μια έντονη, αποκρουστική μυρωδιά που θα σας κάνει να αναρωτιέστε εάν χρειάζεται απόφραξη αποχέτευσης.

Ευτυχώς, υπάρχουν τρόποι για να αντιμετωπίσετε τις δυσάρεστες οσμές του μπάνιου, αν και το πόσο επεμβατική είναι θα εξαρτηθεί από το πραγματικό πρόβλημα.

Αντικαταστήστε τη σφραγίδα τουαλέτας

Εάν η σφράγιση κεριού κάτω από την τουαλέτα έχει στεγνώσει, θα επιτρέψει στο δυσάρεστες οσμές αποχέτευσης να εισχωρήσουν στο μπάνιο σας. Θα παρατηρήσετε ότι το μπάνιο μυρίζει έντονα και πουθενά αλλού στο σπίτι δεν έχει την ίδια δυσωδία.

Μπορείτε να αντικαταστήσετε μόνοι σας το στεγανοποιητικό κερί ή να καλέσετε έναν υδραυλικό για να χειριστεί την επανεγκατάσταση. Είναι μια απλή λύση και αν λειτουργήσει, θα εξοικονομήσετε χρόνο και χρήματα.

Ελέγξτε τις υδραυλικές σωληνώσεις σας

Σε κρύο καιρό, οι σωληνώσεις μπορεί να παγώσουν και αυτό μπορεί να προκαλέσει την επανεμφάνιση της μυρωδιάς στο σπίτι. Αφιερώστε λίγο χρόνο για να ελέγξετε τις σωληνώσεις αποχέτευσης για να δείτε αν έχουν παγώσει ή αν κάτι έχει φράξει.

Μερικές φορές, υπολείμματα ή ακόμα και φύλλα θα μπορούσαν να φράξουν τις σωληνώσεις και να αποτρέψουν τη διαφυγή από δυσάρεστες οσμές.

Εκτός από τη μυρωδιά, μπορεί να παρατηρήσετε ότι οι βρύσες και η τουαλέτα γουργουρίζουν όταν τρέχει νερό. Αυτό συμβαίνει επειδή ο εξαερισμός δεν εξισορροπεί πλέον την πίεση στις αποχετεύσεις.

Αναζητήστε διαρροές

Μια αποχέτευση μπορεί να έχει τρυπήσει ή ραγίσει ή να μην έχει εγκατασταθεί σωστά. Εάν παρατηρήσετε επίμονες δυσάρεστες οσμές αποχέτευσης σε οποιοδήποτε δωμάτιο του σπιτιού. Αφιερώστε χρόνο για να κοιτάξετε κάτω από τους νεροχύτες και να επιθεωρήσετε τις αποχετεύσεις.

Μπορεί να παρατηρήσετε μια διαρροή κάπου ή μια μικρή τρύπα ή ρωγμή στον αγωγό αποχέτευσης. Αυτό μπορεί να είναι ένας από τους λόγους για να μπαίνουν δυσάρεστες οσμές από την αποχέτευση.

Καλέστε Αποφράξεις Αναγνώστου για απόφραξη αποχέτευσης

Ίσως είναι καιρός να ελέγξετε την αποχέτευσή σας και το δίκτυο σωληνώσεων γενικά, ιδιαίτερα εάν οι δυσάρεστες οσμές είναι επίσης έξω από το σπίτι. Η πρόληψη και ο σωστός καθαρισμός αποχέτευσης προλαμβάνει τυχόν διαρροές και σοβαρότερα προβλήματα εντός και εκτός σπιτιού στην Αθήνα.

Είναι επίσης σημαντικό να φροντίζετε καλά τις σωληνώσεις σας. Εάν ρίχνετε λίπη ή χημικά στην αποχέτευση, μπορεί να καταστρέψετε το σύστημα σωληνώσεων του σπιτιού σας.

Το υδραυλικό σύστημα είναι σημαντικό για τη σωστή λειτουργία της αποχέτευσης σας καθώς τα λύματα περνούν από τις σωληνώσεις και διοχετεύονται στο δίκτυο αποβλήτων. Για να αποτρέψετε οποιοδήποτε φράξιμο, φροντίστε να μην ξεπλένετε στην τουαλέτα ακατάλληλα αντικείμενα και να ρίχνετε ένα φλιτζάνι μαγειρική σόδα στον νεροχύτη κάθε εβδομάδα για να διατηρήσετε τα επίπεδα του pH φυσιολογικά στις σωληνώσεις και να μην έχετε δυσάρεστες οσμές.

Εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα απόφραξης, ήρθε η ώρα να καλέσετε τους επαγγελματίες. Στην Αποφράξεις Αναγνώστου, έχουμε τον απαραίτητο εξοπλισμό και εμπειρία για αποφράξεις παντός είδους.

Ποια πράγματα δεν πρέπει ποτέ να ξεπλύνετε στην αποχέτευση

Υπάρχουν αμέτρητα πράγματα που δεν πρέπει ποτέ να ξεπλύνετε στην τουαλέτα και τους νεροχύτες σας – κάτι τέτοιο θα μπορούσε να προκαλέσει κάθε είδους πρόβλημα με το σύστημα αποχέτευσης και δυσάρεστες οσμές.

Σίγουρα κατά τη διαδικασία απόφραξης αποχέτευσης θα σας κάνουν συστάσεις από την εταιρεία που θα αναλάβει να αποφράξει τις σωληνώσεις.

Μαγειρικά λίπη

Το λίπος που παράγεται από το μαγείρεμα είναι μια από τις πιο κοινές αιτίες φραγμένων αποχετεύσεων, επομένως φροντίστε να μην το πετάξετε στον νεροχύτη. Εάν τα λίπη κρυώσουν μέσα στις σωληνώσεις μπορεί να προκαλέσουν σοβαρά προβλήματα.

Αυτό συμβαίνει επειδή συσσωρεύεται και φράζει τις διάτρητες οπές στις σωληνώσεις, γεγονός που εμποδίζει τα λύματα ή το νερό που ξεπλένεται να διαπεράσουν τις σωληνώσεις και φυσικά έτσι δημιουργούνται και οι δυσάρεστες οσμές.

Είδη υγιεινής

Πολλά προϊόντα υγιεινής – για παράδειγμα, πάνες ή σερβιέτες – έχουν σχεδιαστεί για να απορροφούν μεγάλους όγκους υγρασίας. Αυτά τα είδη προϊόντων τείνουν επίσης να έχουν πλαστικό και άλλα μη βιοδιασπώμενα υλικά υφασμένα μέσα τους. Επομένως, εάν ξεπλυθούν στην αποχέτευση, θα επεκταθούν αντί να διαλυθούν, κάτι που τελικά θα οδηγήσει σε φράξιμο αποχέτευσης.

Οι μπατονέτες μπορούν επίσης να προκαλέσουν όλεθρο στις σωληνώσεις. Δεν διαλύονται όταν τεθούν στα απόβλητα, επομένως, εάν τείνεται να τις πετάτε στην τουαλέτα κάθε φορά που καθαρίζετε τα αυτιά σας μετά το μπάνιο, σταματήστε το αμέσως.

Χημικές ουσίες με αντιβακτηριδιακές ιδιότητες

Η πλειοψηφία των οικιακών χημικών έχουν σχεδιαστεί για να σκοτώνουν τα βακτήρια. Για λόγους καθαρισμού και υγιεινής, αυτά είναι υπέροχα νέα – ωστόσο, δεν είναι τόσο καλά νέα για τις σωληνώσεις σας.

Το νερό διασπά τα στερεά απόβλητα στις σωληνώσεις, έτσι ώστε τα υγρά απόβλητα να μπορούν να διανεμηθούν και αυτά με ασφάλεια στην αποχέτευση και να μην αντιμετωπίζεται δυσάρεστες οσμές.

Επομένως, τα φυσικά βακτήρια που είναι υπεύθυνα για τη διάσπαση των στερεών αποβλήτων θα μπορούσαν να διαταραχθούν ή να βλάψουν ολόκληρο το σύστημα – για παράδειγμα, προκαλώντας μπλοκαρίσματα – και αυτό μπορεί να έχει αρνητικό αντίκτυπο στο περιβάλλον και στα υπόγεια ύδατα.

Εδώ στην Αποφράξεις Αναγνώστου, ειδικευόμαστε στον καθαρισμό και την απόφραξη αποχετεύσεων. Το να συντηρείτε τακτικά τις σωληνώσεις σας είναι ζωτικής σημασίας για την ομαλή λειτουργία του αποχετευτικού σας συστήματος.

Γνωρίζουμε ότι αυτό μπορεί να προλάβει μεγάλες και πολυδάπανες επισκευές, και να σας γλυτώσει από δυσάρεστες οσμές, επομένως η επαγγελματική μας ομάδα είναι πρόθυμη να σας βοηθήσει. Επικοινωνήστε σήμερα για να μάθετε περισσότερα.

Δείτε περισσότερες περιοχές εξυπηρέτησης:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Fill out this field
Fill out this field
Δώστε μια έγκυρη ηλ. διεύθυνση.
You need to agree with the terms to proceed

Μενού
Call Now Button