Πώς να καθαρίσετε αποτελεσματικά τις αποχετεύσεις σας

Πώς να καθαρίσετε αποτελεσματικά τις αποχετεύσεις σας

Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν έχουν ιδέα πόσο συχνά πρέπει να καθαρίζονται οι αποχετεύσεις και, στην πραγματικότητα, οι περισσότεροι δεν δίνουν καμία προσοχή στις αποχετεύσεις τους μέχρι να καταλήξουν με το πρόβλημα φραγμένης αποχέτευσης.

Ο καθαρισμός των αποχετεύσεων σας πρέπει να γίνεται τακτικά για να αποφευχθεί οποιαδήποτε προβληματική συσσώρευση σκουπιδιών. Η αποστράγγιση του νερού είναι εξίσου σημαντική με τη μεταφορά του νερού στο σπίτι σας, επομένως οι υγιείς αποχετεύσεις είναι μια αναγκαιότητα για κάθε λειτουργικό σύστημα υδραυλικών εγκαταστάσεων.

Εδώ στην Αποφράξεις Αναγνώστου, θα συνιστούσαμε να έχετε έναν επαγγελματία να ολοκληρώνει μια επιθεώρηση αποχέτευσης μία φορά κάθε δύο χρόνια, απλώς για να βεβαιωθείτε ότι όλα λειτουργούν σωστά.

Πόσο συχνά πρέπει να καθαρίζω τις αποχετεύσεις μου;

Μου κάνουν πολλοί αυτή την ερώτηση και η απάντησή μου είναι, όσο πιο συχνά μπορείτε.

Γενικά, θα πρότεινα να καθαρίζετε τις αποχετεύσεις μια φορά την εβδομάδα για να βεβαιωθείτε ότι λειτουργούν στο καλύτερο δυνατό επίπεδο. Αλλά για εσάς με εξαιρετικά φορτωμένα προγράμματα, μια φορά το μήνα είναι επίσης αρκετή.

Το κύριο πράγμα που πρέπει να θυμάστε είναι ότι πρέπει να γίνεται σε τακτική βάση. Είναι πιο εύκολο να ενσωματώσετε τον καθαρισμό της αποχέτευσης στο τακτικό σας πρόγραμμα καθαρισμού, έτσι ώστε να ταιριάξει με άλλες εργασίες και να γνωρίζετε ότι γίνεται συντήρηση.

Εδώ στην Αποφράξεις Αναγνώστου, συνιστούμε πάντα στους πελάτες μας ότι η πρόληψη είναι καλύτερη από τη θεραπεία.

Έτσι, προτού συνεχίσουμε να συζητήσουμε πώς να καθαρίσετε αποτελεσματικά τις αποχετεύσεις σας, ας ρίξουμε μια σύντομη ματιά στον τρόπο πρόληψης προβλημάτων αποχέτευσης.

Απλά Βήματα Συντήρησης Αποχέτευσης

Η αποτελεσματική φροντίδα των αποχετεύσεων δεν χρειάζεται να είναι μια ολόκληρη δοκιμασία. Στην πραγματικότητα, είναι πολύ πιο απλό από ό,τι πιστεύουν οι άνθρωποι.

Διατηρώντας τις αποχετεύσεις σας τακτικά καθαρές αποφεύγετε να καλέσετε έναν υδραυλικό για να διορθώσει μια απόφραξη.

Εδώ στην παράκτια αποχέτευση, συνιστούμε ανεπιφύλακτα τη χρήση παγίδων αποστράγγισης και λαβών πάνω από τις αποχετεύσεις σας για να κρατήσετε τα ανεπιθύμητα υλικά έξω από τους σωλήνες σας.

Αυτά είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικά σε νεροχύτες κουζίνας και αποχετεύσεις ντους μπάνιου, δύο μέρη που συνήθως μαζέυουν πολλά σκουπίδια.

Πετάξτε όλα τα τρόφιμα, χαρτοπετσέτες και άλλα υπολείμματα στον κάδο απορριμμάτων.

Μην πετάτε ποτέ λάδι και λίπη στην αποχέτευση, καθώς αυτή είναι η πιο κοινή αιτία φραγμένων αποχετεύσεων στις μεγάλες πόλεις, όπως την Αθήνα, καθώς κολλάει στο πλάι των αποχετεύσεων και σκληραίνει, φράσσοντας τους σωλήνες σας με την πάροδο του χρόνου.

Η πρόληψη είναι η απόλυτη τακτική για την αποτελεσματική συντήρηση της αποχέτευσης και ο αποτελεσματικός καθαρισμός είναι επίσης μέρος αυτού. Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε τις κορυφαίες συμβουλές καθαρισμού αποχέτευσης.

Πότε να καθαρίσετε τις αποχετεύσεις σας

Αν είστε κάτι σαν εμένα, θα σας αρέσει να καθαρίζετε πλήρως το σπίτι σας μία φορά την εβδομάδα, ώστε να μην δημιουργείται χάος από τη βρωμιά.

Όταν καθαρίζω το σπίτι μου, μου αρέσει να φροντίζω να αντιμετωπίζω και τις αποχετεύσεις. Ο καθαρισμός των αποχετεύσεων μπορεί συχνά να αγνοηθεί ως ασήμαντος ή όχι απαραίτητος, αλλά μόλις αρχίσουν να προκαλούν προβλήματα, θα μετανιώσετε που τα παραμελήσατε για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα.

Επομένως, προσπαθήστε να εντάξετε τον καθαρισμό των αποχετεύσεων σας στην τακτική ρουτίνα καθαρισμού σας. Θα συνιστούσα να καθαρίζετε τις αποχετεύσεις σας μία φορά την εβδομάδα, μαζί με το υπόλοιπο σπίτι σας. Αλλά μπορεί να γίνει και μηνιαία.

Παρακάτω, έχω γράψει πώς να καθαρίσετε τις αποχετεύσεις σας σε κάθε δωμάτιο του σπιτιού.

Απόφραξη Τουαλέτας

Όταν καθαρίζετε το μπάνιο, είναι εξαιρετικά σημαντικό να καθαρίζετε τις αποχετεύσεις. Τα ντους και οι μπανιέρες μπορούν εύκολα να φράξουν με αργό τρεχούμενο ή χλιαρό νερό λόγω της συσσώρευσης αφρού σαπουνιού και μαλλιών.

Μία φορά την εβδομάδα, όταν κάνετε ένα καλό τρίψιμο στο μπάνιο, φορέστε τα λαστιχένια γάντια σας, τραβήξτε το πώμα αποστράγγισης στο ντους και αφαιρέστε όλα τα μπερδεμένα μαλλιά, τα υπολείμματα σαπουνιού και άλλα υπολείμματα.

Τρίψτε το πώμα αποστράγγισης με χημικό καθαριστικό και στη συνέχεια ξεπλύνετε καλά. Ακολουθήστε την ίδια μέθοδο και με τον νεροχύτη του μπάνιου σας.

Όταν πρόκειται για την τουαλέτα, φροντίστε να εφαρμόσετε φυσικά καθαριστικά τουαλέτας και να της κάνετε ένα καλό τρίψιμο πριν το ξεπλύνετε. Το καθαριστικό – που εφαρμόζεται εβδομαδιαία – θα σας βοηθήσει να κρατήσετε την αποχέτευση του μπάνιου σας καθαρή από υπολείμματα.

Top Tip: Αν θέλετε να αποφύγετε τη χρήση χημικών καθαριστικών, όλα τα φυσικά καθαριστικά είναι η καλύτερη επιλογή. Όλες οι φυσικές επιλογές προτιμώνται ιδιαίτερα από τους γονείς μικρών παιδιών, μειώνοντας τον κίνδυνο πιθανών επικίνδυνων χημικών ουσιών να καταποθούν από μικρά παιδιά και κατοικίδια.

Απόφραξη Κουζίνας

Η κουζίνα σας είναι συχνά ένα από τα πιο βρώμικα δωμάτια του σπιτιού και γι’ αυτό θα πρέπει να καθαρίζεται σχολαστικά τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα.

Επομένως, φροντίστε να τρίβετε καλά την κουζίνα σας και να χρησιμοποιείτε όσο πιο συχνά μπορείτε με ένα χημικό ή εντελώς φυσικό καθαριστικό.

Και πάλι, τοποθετήστε ένα προστατευτικό αποστράγγισης για να συλλάβετε τυχόν τρόφιμα, κόκκους καφέ ή άλλα υπολείμματα τροφών για να αποφύγετε την πρόκληση μπλοκαρίσματος.

Αφαιρέστε το προστατευτικό αποστράγγισης και αδειάστε όλα τα σκουπίδια στον κάδο απορριμμάτων. Πριν το εφαρμόσετε ξανά, βεβαιωθείτε ότι του κάνετε καλό ψεκασμό και τρίψτε το.

Για να καθαρίσετε την αποχέτευση, ρίξτε λίγη χλωρίνη κάτω, μόνο ένα καπάκι αρκεί, και ακολουθήστε την με μια κατσαρόλα με βραστό νερό.

Εναλλακτικά, μπορείτε να δοκιμάσετε ένα διάλυμα μαγειρικής σόδας και ξιδιού, καθώς η μαγειρική σόδα θα σας βοηθήσει να διαλυθούν και να σπάσουν τυχόν υπολείμματα στους σωλήνες σας.

Το βραστό νερό, το οποίο χύνεται τακτικά στις αποχετεύσεις, είναι εξαιρετικά αποτελεσματικό στη χαλάρωση των υπολειμμάτων και βοηθά στη βελτίωση του ρυθμού ροής των αποχετεύσεων σας.

Καλέστε μας σήμερα

Ακολουθώντας τα παραπάνω βήματα και καθαρίζοντας τακτικά τις αποχετεύσεις σας, θα πρέπει να αποτρέψετε την απόφραξη της αποχέτευσης.

Τις παραπάνω συμβουλές αξίζει να τις κάνετε σε τακτική βάση, είτε ως μέρος της ρουτίνας καθαρισμού σας είτε ως εβδομαδιαία συνήθεια, καθώς θα σας βοηθήσουν να διατηρήσετε τις αποχετεύσεις σας καθαρές και να αποτρέψετε τυχόν προβλήματα από την περαιτέρω εμφάνιση.

Για περισσότερες πληροφορίες, μη διστάσετε να μας τηλεφωνήσετε.

Εναλλακτικά, εάν έχετε πρόβλημα αποχέτευσης που δεν μπορείτε να διορθώσετε μόνοι σας και χρειάζεστε τη συμβουλή ενός επαγγελματία, επικοινωνήστε μαζί μας σήμερα, θα χαρούμε να σας βοηθήσουμε!

Δείτε περισσότερες περιοχές εξυπηρέτησης για να συντηρήσετε τις αποχετεύσεις σας:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Fill out this field
Fill out this field
Δώστε μια έγκυρη ηλ. διεύθυνση.
You need to agree with the terms to proceed

Μενού
Call Now Button