αποφύγετε έκτακτες αποφράξεις

Αποφύγετε έκτακτες αποφράξεις με Αποφράξεις Αναγνώστου

10 συμβουλές για να αποφύγετε έκτακτες αποφράξεις

Οι έκτακτες αποφράξεις ή βλάβες στο σπίτι μπορεί να χτυπήσουν ανά πάσα στιγμή, αφήνοντάς σας να αισθάνεστε ανίσχυροι και εκτός ελέγχου. Αλλά με προσεκτικό σχεδιασμό και τακτική συντήρηση από την Αποφράξεις Αναγνώστου, αυτό δεν χρειάζεται να συμβαίνει.

Η πρόβλεψη πιθανών καταστάσεων έκτακτης απόφραξης στο σπίτι και η λήψη των απαραίτητων μέτρων για την αποτροπή τους μπορεί να σας εξοικονομήσει πολύ άγχος (και χρήματα) στο μέλλον.

Πιστεύουμε ακράδαντα ότι η πρόληψη είναι καλύτερη από τη θεραπεία, γι’ αυτό ακολουθούν 10 συμβουλές για το πώς να αποφύγετε έκτακτες αποφράξεις στο σπίτι και να διατηρήσετε την περιουσία σας ασφαλή.

1. Διατηρήστε τις αποχετεύσεις σας καθαρές

Πετάτε συχνά κομμάτια φαγητού στον νεροχύτη της κουζίνας σας; Πόσα μωρομάντηλα ή είδη υγιεινής έχετε ξεπλύνει στην τουαλέτα; Μπορεί να μην αισθάνεστε ότι κάνετε κάτι λάθος, αλλά όλα αυτά είναι πράγματα που προκαλούν φραγμένες αποχετεύσεις.

Οι φραγμένες αποχετεύσεις είναι δύσοσμες, άβολες και αρκετά αηδιαστικές. Πολλοί άνθρωποι στρέφονται σε προϊόντα καθαρισμού αποφράξεων αποχέτευσης, που διατίθενται από καταστήματα και σούπερ μάρκετ, αλλά συχνά είναι αναποτελεσματικά. Είναι πολύ πιθανό να χρειαστεί να καλέσετε έναν υδραυλικό ή να λερώσετε τα χέρια σας και να προσπαθήσετε να ξεμπλοκάρετε μόνοι σας τη βουλωμένη αποχέτευση.

Ο καλύτερος τρόπος για να αποτρέψετε τις φραγμένες αποχετεύσεις είναι να προσέχετε τι ξεπλένετε στους νεροχύτες, τα μπάνια, τα ντους και τις τουαλέτες σας. Θυμηθείτε, ακόμη και πράγματα όπως ο αφρός σαπουνιού και τα μαλλιά μπορούν να συσσωρευτούν με την πάροδο του χρόνου και να προκαλέσουν μπλοκαρίσματα.

2. Μονώστε τους σωλήνες σας

Οι εξωτερικοί σωλήνες είναι ευάλωτοι σε κρύο καιρό. Θα χρειαστεί να τα μονώσετε για να αποτρέψετε το νερό να παγώσει μέσα τους, προκαλώντας μπλοκαρίσματα και διαρροές.

Δώστε μεγάλη προσοχή στο σωλήνα συμπυκνώματος του λέβητα σας όπως και των υδραυλικών σας. Αυτοί οι σωλήνες επιτρέπουν την αποστράγγιση του νερού από το σύστημα θέρμανσης και ύδρευσης και συνήθως βρίσκονται εξωτερικά, επομένως είναι πιο πιθανό να παγώσουν.

Εάν ο σωλήνας συμπυκνώματος του λέβητα σας μπλοκαριστεί, μπορεί να εμποδίσει τον λέβητα σας να παρέχει θέρμανση και ζεστό νερό.

Πώς μπορώ να ξεμπλοκάρω έναν παγωμένο σωλήνα;

Ευτυχώς η απεμπλοκή ενός σωλήνα συμπυκνώματος λέβητα είναι αρκετά απλή. Απλώς ρίξτε ζεστό νερό στο σωλήνα όπου βρίσκεται η απόφραξη ή εφαρμόστε ένα μπουκάλι ζεστού νερού μέχρι να λιώσει ο πάγος.

3. Συντήρηση του λέβητα σας

Είχατε ποτέ σπασμένο λέβητα στη μέση του χειμώνα; Θα ξέρετε πόσο αγχωτικό μπορεί να είναι. Η τακτική συντήρηση του λέβητα σας είναι ο καλύτερος τρόπος για να αποτρέψετε τα μικρά προβλήματα να γίνουν μεγαλύτερα και ακριβότερα προβλήματα.

Πόσο κοστίζει μια υπηρεσία λέβητα και τι περιλαμβάνει;

Μια υπηρεσία λέβητα αερίου θα σας κοστίσει περίπου 60-80 ευρώ και δεν θα διαρκέσει περισσότερο από 30 λεπτά. Ένα τυπικό σέρβις λέβητα περιλαμβάνει τον έλεγχο όλων των εξαρτημάτων του λέβητα για να διασφαλιστεί ότι λειτουργεί με ασφάλεια και αποτελεσματικότητα. Ο μηχανικός αερίου θα ελέγξει επίσης τις εκπομπές για να διασφαλίσει ότι ο λέβητας σας δεν διαρρέει επιβλαβή αέρια.

Ένας τρόπος για να εξοικονομήσετε χρήματα στο κόστος μιας υπηρεσίας λέβητα είναι να αφαιρέσετε το κάλυμμα του λέβητα κάνοντας ετήσιο σέρβις λέβητα, μαζί με κάλυψη του κόστους εργασίας και επισκευής.

Το κάλυμμα βλάβης του λέβητα που μπορεί να σας γλιτώσει από το να χρειαστεί να ξεφύγετε για μια εφάπαξ επισκευή λέβητα, εάν κάτι πάει στραβά με τη συσκευή σας και δεν υπάρχει ανώτατο όριο για τον αριθμό των αξιώσεων που μπορείτε να κάνετε.

Δείτε επίσης: 7 καλοκαιρινά προβλήματα υδραυλικών – αποφράξεις

αποφύγετε έκτακτες αποφράξεις

Αποφράξεις Αναγνώστου Αθήνα

4. Ελέγξτε τα ηλεκτρικά

Σκέφτεστε συνεχώς τα ηλεκτρικά και πρέπει να επαναφέρετε τους διακόπτες στον πίνακά σας; Ίσως είναι καιρός να ελέγξετε τα ηλεκτρικά σας για να αποφύγετε μελλοντικές διακοπές ρεύματος και να μειώσετε τις πιθανότητες πιθανών κινδύνων, όπως πυρκαγιές ηλεκτρικού ρεύματος.

Θα συνιστούσαμε να ελέγχετε τα ηλεκτρικά σας τουλάχιστον κάθε 5-10 χρόνια από εξειδικευμένο ηλεκτρολόγο. Τυχόν νέες ηλεκτρικές εγκαταστάσεις θα πρέπει επίσης να ελέγχονται πριν τεθούν σε λειτουργία.

5. Μην υπερφορτώνετε τα κυκλώματά σας

Η σύνδεση πολλών συσκευών και η ταυτόχρονη χρήση τους μπορεί να υπερφορτώσει τα ηλεκτρικά σας κυκλώματα και να οδηγήσει σε διακοπή ρεύματος. Αν και οι δυνητικοί πελάτες επέκτασης έχουν συχνά πολλά σημεία για χρήση, αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να τα χρησιμοποιείτε όλα ταυτόχρονα.

Προσέξτε πολύ να μην τα υπερφορτώσετε, καθώς εάν καεί ο πίνακάς σας, μπορεί να προκληθεί πυρκαγιά από το ηλεκτρικό ρεύμα. Ελέγξτε τα ηλεκτρικά και τον πίνακά σας για να βελτιώσετε την ασφάλεια όσων ζουν στο νοικοκυριό σας.

6. Μην χρησιμοποιείτε μια ελαττωματική ηλεκτρική συσκευή

Η χρήση ελαττωματικών ηλεκτρικών συσκευών μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνη και μπορεί να προκαλέσει ηλεκτροπληξία ή να προκαλέσει ηλεκτρική πυρκαγιά. Εάν πιστεύετε ότι μια ηλεκτρική συσκευή είναι ελαττωματική (αν υπάρχει μυρωδιά καμένου ή πέφτει η ασφάλεια κατά την χρήση), αποσυνδέστε την αμέσως και ελέγξτε την σε έναν εξειδικευμένο ηλεκτρολόγο.

Ποτέ δεν πρέπει να επιχειρήσετε να πραγματοποιήσετε επισκευές σε μια ελαττωματική ηλεκτρική συσκευή ή τα ηλεκτρικά του σπιτιού σας, εκτός εάν είστε ικανοί να το κάνετε. Είναι πάντα πιο ασφαλές να το αφήνετε στους ειδικούς.

7. Καθαρίστε τις υδρορροές σας

Η αφαίρεση φύλλων και άλλων υπολειμμάτων από την υδρορροή μπορεί να αποτρέψει την απόφραξη των εξωτερικών αποχετεύσεων και να μειώσει τις πιθανότητες διαρροών και υγρασίας στο σπίτι σας.

Δοκιμάστε να τα καθαρίσετε δύο φορές το χρόνο, στις αρχές του φθινοπώρου και στα τέλη της άνοιξης. Εάν δεν μπορείτε να το κάνετε μόνοι σας, δείτε εάν ένα μέλος της οικογένειας μπορεί να βοηθήσει ή καλέστε έναν επαγγελματία από την Αποφράξεις Αναγνώστου.

8. Να προσέχετε όταν κάνετε εργασίες DIY απόφραξης

Θα εκπλαγείτε με το πόσες έκτακτες αποφράξεις στο σπίτι προκύπτουν ως αποτέλεσμα κακής εργασίας DIY, με ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα να είναι το σκάσιμο των σωλήνων.

Βλέπετε, πολλοί άνθρωποι ξεκινούν την εργασία DIY απόφραξη στα σπίτια τους χωρίς να ξέρουν πού τρέχουν οι σωλήνες. Οδηγώντας τους να τρυπήσουν κατά λάθος σωλήνες κεντρικής θέρμανσης και να προκαλέσουν τεράστιες διαρροές.

Πριν από την εκτέλεση εργασιών DIY απόφραξης σωλήνων, βεβαιωθείτε ότι γνωρίζετε τη θέση τυχόν σωλήνων και καλωδίων στο σπίτι σας. Εάν δεν είστε σίγουροι πού μπορείτε να τρυπήσετε ή να σφυρίξετε, αγοράστε έναν αισθητήρα καρφιού και σαρώστε κάθε τοίχο. Θα ηχήσει όταν βρει σωλήνα ή καλώδιο, ώστε να μπορείτε να το σημειώσετε στον τοίχο με ένα μολύβι και να το αποφύγετε με κάθε κόστος!

9. Δοκιμάστε τους συναγερμούς πλημμύρας

Προβλήματα που προκαλούνται από αποφράξεις και οδηγούν σε πλημμύρες στα σπίτια είναι συχνά αποτέλεσμα της έλλειψης συναγερμού που να υπάρχει στην ιδιοκτησία. Προστατέψτε τον εαυτό σας και όσους ζουν στην ιδιοκτησία σας τοποθετώντας αισθητήρες νερού στο μπάνιο και το υπόγειο.

Πλέον η τεχνολογία έχει εξελιχθεί τόσο που με απλά συστήματα ασφαλείας μπορείτε να προστατέψετε την περιουσία σας και να προλάβετε οποιαδήποτε ζημιά που προκαλεί η υπερχείλιση νερού. Δοκιμάστε τους αισθητήρες Xiaomi για έξυπνο σπίτι και ξένοιαστε!

Αλλιώς καλέστε Αποφράξεις Αναγνώστου για αποφράξεις και άντληση υδάτων στην Αθήνα και όλες τις περιοχές της Αττικής.

10. Ασφαλίστε το σπίτι σας

Δεν μπορούν να αποφευχθούν όλες οι έκτακτες αποφράξεις στο σπίτι, επομένως είναι καλή ιδέα να έχετε ασφαλιστική κάλυψη, με τη μορφή ετήσιου συμβολαίου για το σπίτι.

Μια καλή ασφαλιστική κάλυψη σπιτιού θα συμβάλει στη μείωση του άγχους και των οικονομικών επιπτώσεων των έκτακτων περιστατικών απόφραξης ή βλάβης υδραυλικών στο σπίτι, διασφαλίζοντας ότι θα λάβετε την οικονομική βοήθεια που χρειάζεστε για να επαναφέρετε το σπίτι σας σε καλή κατάσταση.

Το ολοκληρωμένο πακέτο φροντίδας στο σπίτι μας παρέχει προστασία για θέματα αποχέτευσης και υδραυλικές βλάβες. Ρίξτε μια ματιά στα σχέδια επείγουσας φροντίδας στο σπίτι ή καλέστε την ομάδα Αποφράξεις Αναγνώστου Αθήνα στο +30 210 899 3343 για να λάβετε μια προσφορά.

Δείτε περισσότερες περιοχές εξυπηρέτησης για αποφράξεις:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Fill out this field
Fill out this field
Δώστε μια έγκυρη ηλ. διεύθυνση.
You need to agree with the terms to proceed

Μενού
Call Now Button