7 καλοκαιρινά προβλήματα υδραυλικών

7 καλοκαιρινά προβλήματα υδραυλικών

Οι Έλληνες σε όλη τη χώρα ανυπομονούν για τους καλοκαιρινούς μήνες. Το τελευταίο πράγμα που θέλετε να αντιμετωπίσετε είναι προβλήματα υδραυλικών, καθώς η παγωνιά του χειμώνα αρχίζει να φεύγει. Ενώ οι περισσότεροι ιδιοκτήτες σπιτιού ανησυχούν για τους παγωμένους σωλήνες το χειμώνα, το καλοκαίρι μπορεί επίσης να φέρει το μερίδιο των προβλημάτων με τα υδραυλικά σας.

Ο ζεστός καιρός φέρνει επισκέπτες και παρέα στο σπίτι σας. Αυτό μπορεί να επιβαρύνει επιπλέον το υδραυλικό σας σύστημα. Επιπλέον, η κατανάλωση νερού αυξάνεται κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού καθώς βγάζουμε τα αυτόματα ποτιστικά για να ποτίσουμε τους κήπους μας και τις πλαστικές πισίνες για να παραμείνουμε δροσεροί.

Ωστόσο, εάν είστε προετοιμασμένοι και σε εγρήγορση, αυτή η επιπλέον ζήτηση στο υδραυλικό σας σύστημα δεν χρειάζεται να οδηγήσει σε καταστροφή. Εδώ είναι τα 7 συνηθισμένα προβλήματα υδραυλικών το καλοκαίρι και τι πρέπει να κάνετε για αυτά:

Το καλοκαίρι μπορεί να σημαίνει λίγη επιπλέον πίεση για το υδραυλικό σας σύστημα. Εδώ είναι τα κύρια προβλήματα υδραυλικών που πρέπει να προσέχετε:

1. Πλημμύρες στο υπόγειο

Αν και το καλοκαίρι είναι γνωστό ως η καυτή εποχή στην Ελλάδα, μπορεί επίσης να υπάρξουν ισχυρές καταιγίδες και βροχές. Αυτές οι καταιγίδες μπορούν να προκαλέσουν πλημμύρα στο υπόγειο του σπιτιού σας, οι οποίες μπορεί να είναι δαπανηρές για την επισκευή.

Προετοιμαστείτε για την πιθανότητα πλημμύρας διασφαλίζοντας ότι το φρεάτιο του σπιτιού σας είναι σε καλή κατάσταση μετά τους κρύους μήνες του χειμώνα. Μπορεί επίσης να θέλετε να εγκαταστήσετε μια τάπα αποστράγγισης για τη γραμμή αποχέτευσης για να αποτρέψετε τυχόν επιστροφή λυμάτων.

2. Απόφραξη νεροχύτη

Με περισσότερες επισκέψεις και περισσότερο φαγητό να σερβίρεται, είναι αναπόφευκτο να υπάρξουν περισσότερα υπολείμματα το καλοκαίρι. Αυτή η επιπλέον χρήση της απόρριψης υπολειμμάτων φαγητού στον νεροχύτη της κουζίνας σας μπορεί να οδηγήσει σε φράξιμο νεροχύτη.

Υπάρχουν μερικοί τρόποι για να αποτρέψετε αυτό να συμβεί στο σπίτι σας. Το πρώτο είναι, να είστε ξεκάθαροι σχετικά με το τι μπορείτε και τι δεν μπορείτε να απορρίψετε στον νεροχύτη σας. Σκεφτείτε να συλλέξετε τα υπολείμματα τροφίμων σε κάδο για να αποφύγετε τις αποφράξεις.

Αποφύγετε να ρίχνετε λάδια στον νεροχύτη σας, καθώς μπορεί να οδηγήσουν γρήγορα σε προβλήματα υδραυλικών. Επίσης, ξεπλένετε τακτικά τις αποχετεύσεις σας με ξύδι και ζεστό νερό για να μην μυρίζουν άσχημα.

3. Απόφραξη τουαλέτας

Περισσότερες επισκέψεις σημαίνει επίσης ότι περισσότεροι άνθρωποι χρησιμοποιούν το μπάνιο σας. Αυτή η επιπλέον χρήση μπορεί να οδηγήσει σε φράξιμο των σωληνώσεων και να χρειαστεί απόφραξη τουαλέτας.

Καλό είναι να υπενθυμίζετε στα παιδιά και στους καλεσμένους σας τη σωστή εθιμοτυπία στο μπάνιο, όπως να μην απορρίπτεται χαρτί υγείας για να αποφύγετε προβλήματα υδραυλικών.

Επίσης, μην επιχειρήσετε να ξεπλύνετε οτιδήποτε άλλο εκτός από οργανικά απορρίμματα και κρατήστε πάντα ένα έμβολο κοντά σας. Αν και αυτό το εργαλείο μπορεί να βοηθήσει με τα περισσότερα φράγματα τουαλέτας, μπορεί να χρειαστεί να καλέσετε έναν επαγγελματία για αποφράξεις στην Αθήνα για τη δουλειά.

4. Ζημιά ψεκαστήρα

Πριν αρχίσετε να χρησιμοποιείτε του αυτόματο πότισμα σας για να ποτίζετε τα λουλούδια και το γκαζόν σας, είναι σημαντικό να το επιθεωρήσετε για τυχόν ζημιές για να αποφύγετε προβλήματα υδραυλικών.

Η επισκευή των στοιχείων του ποτιστικού σας μπορεί να σας βοηθήσει να εξοικονομήσετε χρήματα από την κατανάλωση νερού και να αποτρέψετε την υπερχείλιση του συστήματός σας που οδηγεί σε προβλήματα υδραυλικών.

Θα πρέπει να συνεχίσετε να επιθεωρείτε το σύστημα αυτόματου ποτίσματος σας κατά τους καλοκαιρινούς μήνες για να βεβαιωθείτε ότι παραμένει σε καλή κατάσταση λειτουργίας.

5. Υπερφόρτωση πλυντηρίου ρούχων

Το καλοκαίρι είναι μια καλή περίοδος για να ελέγξετε τους σωλήνες του πλυντηρίου σας για τυχόν διαρροές ή ζημιές. Εάν υπάρχουν σημάδια ότι χρειάζονται επισκευή ή αντικατάσταση, κάντε αμέσως την εργασία.

Μπορεί να σας βοηθήσει να αποφύγετε οποιαδήποτε μεγάλη ζημιά, όπως πλημμύρες, που θα καταλήξουν επίσης δαπανηρές. Επίσης, μπορείτε να μειώσετε το μέγεθος των φορτίων σας για να αποφύγετε τυχόν προβλήματα υδραυλικών που προκύπτουν από την υπερβολική χρήση του πλυντηρίου σας.

6. Βουλωμένο ντους

Πολλοί άνθρωποι προτιμούν τα ντους το καλοκαίρι, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε φράξιμο των αποχετεύσεων με άμμο ή βρωμιά. Για να μην φράξουν οι αποχετεύσεις σας, θα πρέπει να χρησιμοποιείτε υπαίθρια ντους στην παραλία και τις πισίνες για να σας βοηθήσουν να πλένεστε.

Είναι επίσης σημαντικό να ελέγχετε τακτικά την αποχέτευση σας για συσσώρευση τριχών και άλλων υπολειμμάτων που μπορούν να εμποδίσουν τη ροή.

7. Εξωτερική διαρροή βρύσης

Εάν οι εξωτερικές σας βρύσες έχουν διαρροή, μπορεί να καταπονήσουν το σύστημα νερού σας και μπορεί επίσης να καταστρέψουν τα θεμέλια του σπιτιού σας.

Δοκιμάστε όλες τις βρύσες σας μόλις ανοίξετε ξανά το νερό στις εξωτερικές βρύσες σας. Εάν βρείτε κάποια που έχει διαρροή, καλέστε έναν επαγγελματία υδραυλικό στην Αθήνα για να σας βοηθήσει να διορθώσετε προβλήματα υδραυλικών.

Αποτρέψτε τα καλοκαιρινά προβλήματα υδραυλικών

7 καλοκαιρινά προβλήματα υδραυλικών

7 καλοκαιρινά προβλήματα υδραυλικών

 

Μαζί με το να παρακολουθείτε αυτά τα 7 κοινά προβλήματα υδραυλικών που μπορεί να παρουσιαστούν κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, υπάρχουν μερικοί άλλοι τρόποι για να διασφαλίσετε ότι το σύστημά σας θα συνεχίσει να λειτουργεί καλά κατά τη διάρκεια της θερμότερης περιόδου. Αυτά περιλαμβάνουν:

  • Επιθεώρηση

Μετά το χειμώνα, είναι καλή στιγμή να επιθεωρήσετε τους σωλήνες γύρω από το σπίτι σας για διαρροές. Ελέγξτε κάτω από τους νεροχύτες σας, γύρω από τον θερμοσίφωνα και το σύστημα αυτόματου ποτίσματος.

Εξετάστε τα πλακάκια γύρω από την μπανιέρα σας για τυχόν μαλακά σημεία ή κατεστραμμένο αρμό. Εάν εντοπίσετε διαρροές, είναι σημαντικό να έχετε έναν επαγγελματία υδραυλικό να τις επισκευάσει πριν γίνουν μεγαλύτερα προβλήματα.

  • Κύρια βαλβίδα νερού

Εξοικειωθείτε με το πού βρίσκεται η κύρια βαλβίδα νερού, αν χρειαστεί να κλείσετε το νερό σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

  • Καθαρές αποχετεύσεις

Είναι σημαντικό να καθαρίζετε τακτικά τις αποχετεύσεις σας, ώστε να μην συσσωρεύονται απορρίμματα και να μην προκαλούνται αποφράξεις.

  • Προφυλάξεις για τις διακοπές

Εάν λείπετε από το σπίτι για αρκετές μέρες, απενεργοποιήστε τον θερμοσίφωνά σας για να εξοικονομήσετε χρήματα από τους λογαριασμούς ενέργειας.

  • Αντικαταστήστε παλιές συσκευές

Τα υδραυλικά στοιχεία όπως κεφαλές ντους, βρύσες ή αξεσουάρ τουαλέτας θα πρέπει να αντικατασταθούν εάν παλιώνουν ή χαλάνε.

  • Έλεγχος γραμμής αποχέτευσης

Για να αποτρέψετε τυχόν ανεπιθύμητη πλημμύρα στο σπίτι σας ή ζημιά στο υδραυλικό σας σύστημα, ζητήστε την επιθεώρηση της γραμμής αποχέτευσης σε έναν επαγγελματία που αναλαμβάνει απόφραξη αποχέτευσης με κάμερα. Αυτό μπορεί να αποτρέψει τους πονοκεφάλους αργότερα με προβλήματα υδραυλικών.

  • Πίεση νερού

Οποιαδήποτε αλλαγή στην πίεση του νερού σας μπορεί να είναι σημάδι διαρροής ή άλλης βλάβης στο υδραυλικό σας σύστημα. Παρακολουθήστε την πίεση του νερού σας και καλέστε έναν επαγγελματία υδραυλικό εάν αλλάξει.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την πρόληψη για καλοκαιρινά προβλήματα υδραυλικών στο σπίτι σας, καλέστε την Αποφράξεις Αναγνώστου στο 210 899 33 43 ή επικοινωνήστε μαζί μας συμπληρώνοντας την φόρμα.

Δείτε περισσότερες περιοχές εξυπηρέτησης για προβλήματα υδραυλικών:

1 Σχόλιο. Leave new

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Fill out this field
Fill out this field
Δώστε μια έγκυρη ηλ. διεύθυνση.
You need to agree with the terms to proceed

Μενού
Call Now Button