πώς να αποφράξετε μια αποχέτευση λυμάτων

3 Βήματα για το πώς να αποφράξετε μια αποχέτευση λυμάτων

Όσον αφορά την αποχέτευση λυμάτων σίγουρα δεν είναι κάτι που πρέπει να σας μπερδέψει η λέξη «λάσπη».

Θυμηθείτε, είναι αυτές οι γραμμές αποχέτευσης, οι σωλήνες και οι αποχετεύσεις που παίζουν ζωτικό ρόλο στη μεταφορά των λυμάτων από το σπίτι ή τις εγκαταστάσεις σας στο σύστημα διαχείρισης και επεξεργασίας λυμάτων της κοινότητας – με όλα τα τεράστια οφέλη άνεσης, υγείας και ασφάλειας.

Τι γίνεται λοιπόν αν υποψιάζεστε ότι έχετε να κάνετε με φραγμένη αποχέτευση; Πριν ασχοληθούμε με το πώς να αποφράξετε μια αποχέτευση λυμάτων με ορισμένες μεθόδους που μπορείτε να δοκιμάσετε μόνοι σας, ας μάθουμε καλύτερα εάν πράγματι αντιμετωπίζετε μια φραγμένη αποχέτευση.

Είναι βουλωμένα πολλά εξαρτήματα ή μόνο η αποχέτευση λυμάτων;

Ένα μόνο φράξιμο είναι ένα πράγμα, αλλά αν πολλαπλές από τις υδραυλικές σας συσκευές έχουν φράξει ταυτόχρονα, αυτό είναι ένα σίγουρο σημάδι μιας φραγμένης αποχέτευσης.

Η τουαλέτα πιθανότατα επηρεάζεται, αλλά το ίδιο μπορεί να επηρεαστεί και οποιαδήποτε ή όλα τα άλλα εξαρτήματά σας σε χαμηλά επίπεδα, συμπεριλαμβανομένων των ντους και των λουτρών.

Παρατηρείτε ασυνήθιστες συμπεριφορές/ήχους;

Εάν η τουαλέτα σας δεν ξεπλένεται σωστά (ή δεν ξεπλένεται καθόλου!), πρόκειται για τις ασυνήθιστες υδραυλικές συμπεριφορές για τις οποίες μιλάμε εδώ.

Επίσης, μπορεί να είναι αξιοσημείωτο το άγνωστο γουργούρισμα, το οποίο είναι ένα ενδεικτικό σημάδι ότι πρέπει να κοιτάξετε για απόφραξη των σωλήνων αποχέτευση λυμάτων, αλλά και τα λύματα που δημιουργούν εφεδρεία, η άνοδος της στάθμης του νερού ή προβλήματα αποστράγγισης όταν χειρίζεστε συσκευές όπως πλυντήρια ρούχων.

Ακολουθεί μια μέθοδος DIY για την απόφραξη σωλήνων αποχέτευσης

Τώρα που είστε σίγουροι ότι αντιμετωπίζετε πραγματικά μια φραγμένη αποχέτευση λυμάτων, ας δούμε πώς να προσπαθήσετε να την ξεμπλοκάρετε μόνοι σας. Εάν μπείτε στον πειρασμό να αγνοήσετε απλώς το πρόβλημα, αφιερώστε χρόνο για να το ξανασκεφτείτε – γιατί αυτό που μπορεί να είναι μικρό πρόβλημα σήμερα θα μπορούσε να γίνει μεγάλο πρόβλημα στην πορεία.

Στη χειρότερη περίπτωση, θα μπορούσατε να αντιμετωπίζετε εξαιρετικά επικίνδυνα και ανθυγιεινά λύματα ακριβώς κάτω από τη μύτη και τα πόδια σας, και πολύ μεγαλύτερους λογαριασμούς επισκευής και ζημιές.

Πριν προχωρήσετε στο πώς να αποφράξετε μια αποχέτευση λυμάτων, ακολουθεί μια προειδοποίηση: Μπορεί να γίνει ακατάστατο! Αν πραγματικά δεν ξέρετε σε τι μπλέκεστε με μια βουλωμένη αποχέτευση λυμάτων, προχωρήστε στο τέλος και καλέστε τον έμπιστο υδραυλικό σας Αποφράξεις Αναγνώστου αμέσως τώρα.

1. Βρείτε την κύρια γραμμή αποχέτευσης

Εδώ μιλάμε για την κύρια γραμμή αποχέτευσης, η οποία περιλαμβάνει την εύρεση του εξωτερικού σωλήνα και την αφαίρεση του καλύμματος ή του καπακιού. Μόλις το ανοίξετε, αφήστε τυχόν συσσωρευμένα λύματα να στραγγίσουν.

2. Τοποθετήστε μια κοχλία

Αν η λέξη «τρύπα» δεν είναι οικεία εδώ, δεν είναι ακόμα πολύ αργά για να προχωρήσουμε στο τέλος.

Αυτό συμβαίνει επειδή υπάρχουν μερικά διαφορετικά είδη, αλλά όλα περιλαμβάνουν ένα καλώδιο του οποίου η δουλειά είναι να φτάσει εκεί που τα χέρια σας δεν θα φτάσουν στην αποχέτευση για να σπάσει το φράξιμο.

Οι κοχλίες αποχέτευσης είναι σαν τα φίδια αποχέτευσης, αλλά για μεγαλύτερους σωλήνες όπως η αποχέτευση λυμάτων σας.

3. Ολοκληρώστε τη διαδικασία

Εάν είναι επιτυχής, θα παρατηρήσετε ότι η στάθμη του νερού υποχωρεί και – ελπίζουμε – να έχει καθαριστεί πλήρως, αλλά συνεχίστε να χρησιμοποιείτε αυτόν τον κοχλία για λίγο για να αντιμετωπίσετε τυχόν μικρότερα φράγματα που μπορεί να αποτελέσουν πρόβλημα στο μέλλον.

Μόλις τελειώσετε, μην ξεχάσετε να επανατοποθετήσετε σωστά το καπάκι αποστράγγισης. Ρωτήστε έναν ειδικό πώς να ξεμπλοκάρετε μια αποχέτευση λυμάτων σήμερα

Θυμηθείτε: Εάν δεν είστε σίγουροι ή εάν η φύση της φραγμένης αποχέτευσης σημαίνει ότι έχει μπει στην κατηγορία έκτακτης ανάγκης, σταματήστε να διαβάζετε και απλώς καλέστε τους ειδικούς αποφράξεων, Αποφράξεις Αναγνώστου τώρα – ανεξάρτητα από την ώρα της ημέρας.

Αυτό συμβαίνει επειδή η απόφραξη των σωλήνων αποχέτευση λυμάτων δεν είναι πάντα απλή υπόθεση για να ψαρέψεις πολύ χαρτί υγείας. Θα μπορούσε στην πραγματικότητα να είναι θραύση, κατάρρευση, εισβολή ρίζας δέντρου ή πολύ πιο περίπλοκο ή απρόσιτο μπλοκάρισμα ή πιο σοβαρό πρόβλημα υδραυλικής υποδομής.

Μόνο οι ειδικοί θα έρθουν εξοπλισμένοι με:

  • Ισχυρές κοχλίες
  • Προηγμένες κάμερες ελέγχου CCTV για έλεγχο ακριβείας
  • Υδροβολή εξαιρετικά υψηλής πίεσης
  • Καινοτόμες μέθοδοι/εξοπλισμός επένδυσης σωλήνων αποχέτευσης και επιδιόρθωσης σωλήνων για μη επεμβατικές επισκευές.

Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το πώς να αποφράξετε μια αποχέτευση λυμάτων ή απλά θέλετε αδειοδοτημένους, έμπειρους υδραυλικούς για απόφραξη αποχετεύσεων να χειριστούν τα πάντα για εσάς, επικοινωνήστε με τους ειδικούς για απόφραξη αποχετεύσεων στην Αθήνα, Αποφράξεις Αναγνώστου.

Δείτε περισσότερες περιοχές εξυπηρέτησης για απόφραξη αποχέτευση λυμάτων:

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Fill out this field
Fill out this field
Δώστε μια έγκυρη ηλ. διεύθυνση.
You need to agree with the terms to proceed

Μενού
Call Now Button