απόφραξη βουλωμένης αποχέτευσης

Γρήγορες συμβουλές: Απόφραξη βουλωμένης αποχέτευσης

Το αποχετευτικό σύστημα στο σπίτι, το βιομηχανικό ή εμπορικό σας κτίριο είναι το πιο σημαντικό μέρος του υδραυλικού συστήματος. Μεταφέρει τα απόβλητα έξω από το κτίριο και στον αγωγό αποχέτευσης του δήμου κάτω από το δρόμο σας.

Μια φραγμένη αποχέτευση εμποδίζει την αποτελεσματική μεταφορά των απορριμμάτων. Μερικές φορές, οι βουλωμένοι σωλήνες εξαναγκάζουν τα λύματα να βγουν από το σωλήνα και μολύνουν την παροχή καθαρού νερού.

Επομένως, είναι σημαντική η απόφραξη βουλωμένης αποχέτευσης όσο το δυνατόν γρηγορότερα προτού επηρεάσει την υγεία του νοικοκυριού ή των ενοικιαστών σας.

Ποια η αιτία μιας βουλωμένης αποχέτευσης;

Μια βουλωμένη αποχέτευση μπορεί να οφείλεται σε διάφορες αιτίες σε οποιοδήποτε σημείο, από τη λεκάνη της τουαλέτας μέχρι το κεντρικό δίκτυο αποχέτευσης, όπως:

  • Το χαρτί, το πλαστικό ή τα απορρίμματα φράζουν κοντά στην τουαλέτα
  • Ρίζες δέντρων που αναπτύσσονται στο σωλήνα αποχέτευσης
  • Σοβαρή ζημιά στον σωλήνα
  • Ρίχνετε λίπος στην αποχέτευση
  • Κατεστραμμένες ή κακώς ευθυγραμμισμένες αρθρώσεις
  • Μια χαλασμένη γραμμή αποχέτευσης

Τρόποι για απόφραξη βουλωμένης αποχέτευσης

Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν σκέφτονται καθόλου το υδραυλικό τους σύστημα μέχρι να σταματήσει να λειτουργεί σωστά. Τα μπλοκαρίσματα συμβαίνουν συχνά με την πάροδο του χρόνου καθώς διάφορα υλικά ξεπλένονται στην αποχέτευση.

Όταν ξεπλένετε την τουαλέτα, η δύναμη σπρώχνει τα απόβλητα προς τα κάτω στην αποχέτευση μέσω της τουαλέτα σας. Εάν τα απορρίμματα αποχέτευσης πλημμυρίσουν το μπάνιο σας, δεν ξεπλυθούν μπορεί να καταστρέψουν τις επιφάνειές σας και να προκαλέσουν σοβαρό κίνδυνο για την υγεία.

Όσο πιο γρήγορα αντιληφθείτε ότι υπάρχει πρόβλημα με τα υδραυλικά σας, τόσο πιο γρήγορα μπορείτε να αποτρέψετε μελλοντικές ζημιές.

Εάν μια εξωτερική γραμμή αποχέτευσης είναι φραγμένη, ένας ειδικός στις αποφράξεις θα χρειαστεί διαφορετικά εργαλεία για την απόφραξη βουλωμένης αποχέτευσης.

Η απόφραξη βουλωμένης αποχέτευσης είναι μια διαφορετική διαδικασία από τον καθαρισμό της αποχέτευσης για απόφραξη που βρίσκεται κοντά στην τουαλέτα.

Μερικά από τα πιο κοινά εργαλεία που χρησιμοποιεί ο υδραυλικός για να ξεμπλοκάρει μια αποχέτευση λυμάτων περιλαμβάνουν:

Ηλεκτρικές κοχλίες

Τα τρυπάνια, γνωστά και ως υδραυλικά φίδια, είναι μακριά ατσάλινα καλώδια με λεπίδα στη μύτη που περιστρέφεται σαν τρυπάνι. Ο κοχλίας συνδέεται με έναν κινητήρα που κάνει το άκρο να περιστρέφεται και τροφοδοτεί το καλώδιο στην αποχέτευση. Οι λεπίδες σκίζουν το φράγμα.

Υψηλής Πίεσης Υδροβολή

Η υδροβολή είναι μεγάλου μήκους εύκαμπτου σωλήνας με ακροφύσια στο άκρο που χρησιμοποιούν την πίεση από το νερό για να προωθηθούν μέσω της αποχέτευσης. Καθαρίζει τον σωλήνα καθώς τροφοδοτείται μέσα από αυτόν, ασκώντας υψηλή πίεση σε βουλώματα που τα σπάνε.

Όταν ο καθαρισμός της αποχέτευσης δεν επαρκεί, ο υδραυλικός σας μπορεί να χρησιμοποιήσει οποιαδήποτε από τις διάφορες μεθόδους για να επισκευάσει έναν κατεστραμμένο σωλήνα.

Η επιδιόρθωση σωλήνων, οι επισκευές διασταύρωσης ή η επένδυση σωλήνων για απόφραξη βουλωμένης αποχέτευσης είναι μερικές από τις πιο αποτελεσματικές διαθέσιμες μεθόδους για την επισκευή σωλήνων και αποχέτευσης ανάλογα με την κλίμακα και τη θέση του προβλήματος.

Διάγνωση για απόφραξη βουλωμένης αποχέτευσης

Πριν αποφασίσει πώς να ξεμπλοκάρει μια αποχέτευση, ο υδραυλικός πρέπει να διαγνώσει την αιτία και τη θέση για απόφραξη βουλωμένης αποχέτευσης.

Η τοποθέτηση μιας κάμερας CCTV κάτω από την αποχέτευση επιτρέπει στους υδραυλικούς να δουν το εσωτερικό των σωλήνων για μια ενδελεχή επιθεώρηση για απόφραξη βουλωμένης αποχέτευσης.

Μπορούν να εκτιμήσουν τη ζημιά και να καθορίσουν εάν ο καθαρισμός του σωλήνα αποχέτευσης θα επιλύσει το πρόβλημα. Η κάμερα τους παρέχει τις πληροφορίες που χρειάζονται για τον τύπο και τη θέση ολόκληρου του σωλήνα.

Ένας φραγμένος σωλήνας αποχέτευσης που είναι ακόμα άθικτος μπορεί να απαιτεί καθαρισμό και όχι επισκευή ή αντικατάσταση. Η απόφραξη βουλωμένης αποχέτευσης μπορεί να επαναφέρει τον σωλήνα στην αρχική του κατάσταση.

Για σωλήνες που είναι παλιοί, κατεστραμμένοι ή χαλασμένοι, η απόφραξη βουλωμένης αποχέτευσης μπορεί να μην είναι αρκετή. Εάν η κάμερα δείξει ότι υπάρχει φθορά στον σωλήνα εξαιτίας διήθησης ρίζας δέντρου, ο σωλήνας θα πρέπει να αποκατασταθεί.

Ο ταχύτερος και πιο αποτελεσματικός τρόπος για να επισκευάσετε μια αποχέτευση είναι η επένδυση σωλήνων. Αυτό το σύστημα σας επιτρέπει να επισκευάσετε έναν σωλήνα χωρίς να σκάψετε τάφρο ή να ταλαιπωρήσετε την ιδιοκτησία σας.

Αν αναζητάτε συμβουλές για απόφραξη βουλωμένης αποχέτευσης, επικοινωνήστε μαζί μας στην Αποφράξεις Αναγνώστου Αθήνα  για να ζητήσετε μια δωρεάν, ανταγωνιστική προσφορά. Είμαστε εδώ για να φροντίσουμε για όλα τα προβλήματα φραγμένης αποχέτευσης.

Δείτε περισσότερες περιοχές εξυπηρέτησης για απόφραξη αποχέτευση λυμάτων:

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Fill out this field
Fill out this field
Δώστε μια έγκυρη ηλ. διεύθυνση.
You need to agree with the terms to proceed

Μενού
Call Now Button